luni, 20 iulie 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XIIIa

...


A DOUA LOVITURĂ (continuare)


2005




4 ianuarie 2005: Ali al-Haidari, guvernatorul provinciei Bagdadului, este asasinat de insurgenţii care căutau să împiedice alegerile electorale.

6 ianuarie 2005: abuzurile de la Abu Ghraib domină în continuare certurile dintre democraţi şi republicani. Alberto Ganzales spune că S.U.A. trebuie să respecte legile internaţionale şi să nu utilizeze tortura în interogarea suspecţilor, chiar dacă sunt terorişti.

10 ianuarie 2005: şeful poliţiei din Bagdad şi fiul său sunt asasinaţi de insurgenţi. Gruparea militantă condusă de iordanianul Abu Musab al-Zarqawi îşi asumă responsabilitatea.

11 ianuarie 2005: Primul-Ministru irakian Ayad Allawi admite că unele zone din Irak sunt prea periculoase pentru a se ţine alegeri.

12 ianuarie 2005: Casa Albă anunţă că încetează căutarea armelor de distrugere în masă din Irak (principala justificare a războiului) şi specifică faptul că nu s-au găsit astfel de arme.

13 ianuarie 2005: militanţii palestinieni atacă israelienii în Fâşia Gaza. 6 civili mor în acest conflict. Rezervistul Charles Graner este găsit vinovat de un juriu militar în privinţa abuzării prizonierilor din Abu Ghraib

14 ianuarie 2005: Ariel Sharon anunţă că nu va recunoaşte autoritatea Preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas până când acesta nu ia măsuri împotriva militanţilor. Charles Graner primeşte o sentinţă de 10 ani într-o închisoare militară, pentru faptele din Abu Ghraib.

19 ianuarie 2005: Martin Bashir solicită să nu fie chemat ca martor la procesul lui Michael. Procurorii vor ca el să depuna mărturie în legătură cu alte lucruri pe care Michael le-a spus sau le-a făcut şi care nu au fost cuprinse în documentar. Bashir a declarat că „lucrarea” lui vorbeşte de la sine. Bashir a fost, nu după mult timp, angajat de reţeaua de televiziune americană elitistă ABC. 5 maşini-capcană explodează în Bagdad şi ucid 26 persoane, inclusiv câţiva militari irakieni.

20 ianuarie 2005: Bush depune jurământul ca Preşedinte şi nu ratează ocazia să se dea în stambă (făcând referire la războiul din Irak, desigur): „Toţi cei care trăiesc în tiranie şi în disperare pot acum să ştie: Statele Unite nu vor ignora asuprirea voastră şi nu îi va scuza pe asupritorii voştri. Când vă veţi cere dreptul la libertate, noi vom fi alături de voi.” (n.m. parcă-l văd cum i-a dat şi-o lacrimă)

20 ianuarie 2005: 31 soldaţi americani mor în urma prăbuşirii unui elicopter lângă graniţa iordaniană.

30 ianuarie 2005: Michael postează pe website-ul propriu un mesaj video prin care solicită un proces corect. Un proiectil este aruncat asupra Ambasadi Americane din Bagdad şi omoară 2 americani. Aproximativ 8,5 milioane de irakieni – 57% din populaţie – votează în cadrul primelor alageri democratice din ultimii peste 50 de ani. Violenţele din ziua alegerilor ucd peste 40 de persoane, dar procesul votării a fost mai liniştit decât fusese anticipat.

31 ianuarie 2005: începe selecţia juraţilor pentru procesul lui Michael.

3 februarie 2005: o investigaţie independentă realizată asupra desfăşurării unui program al O.N.U. în Irak descoperă că Benon Sevan, care conducea programul, a încălcat principiile O.N.U. ajutându-şi prietenii să obţină contracte prin care să vândă petrolul irakian.

4 februarie 2005: O.N.U. ii suspendă pe Sevan şi pe Joseph Stephanides, un alt oficial implicat în programul respectiv.

7 februarie 2005: bush propune planul pentru noul buget. Planul ar costa 2,57 miliarde USD iar pentru a reduce totuşi deficitul, propune creşterea cheltuielilor cu apărarea şi securitatea, scăzând în schimb alocaţiile pentru educaţie, sănătate, agricultură, servicii umane si transporturi. (???)

8 februarie 2005: într-un summit la cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani, Abbas şi Sharon cad de acord să înceteze actele de violenţă dintre Palestina si Israel.

9 februarie 2005: este făcut public un raport critic al Administraţiei Aviatice Federale FAA. Raportul anterior, care a fost ţinut secret, indica faptul că FAA primise avertizări înainte de 11 septembrie 2001, privind intenţiile teroriste din partea Al-Qaeda şi a lui Osama Bin Laden, de a deturna avioane şi a coordona atacuri cu detonatori sinucigaşi.

10 februarie 2005: coreea de Nord recunoaşte că deţine arme nucleare şi afirmă că nu se va angaja în discuţii privind dezarmarea.

15 februarie 2005: Michael Jackson este dus de urgenţă la spital din cauza unei răceli; începerea procesului este amânată cu o săptămână.

18 februarie 2005: 5 sinucigaşi ucid aproape 40 de persoane care participau la o întrunire religioasă prilejuită de Ziua Sfântă a lui Ashura.

20 februarie 2005: cabinetul israelian aprobă retragerea din Fâşia Gaza, cu 17 voturi pentru şi 5 împotrivă.

23 februarie 2005: într-un scandal asemănător cu cel de la Abu Ghraib, doi soldaţi britanici sunt găsiţi vinovaţi de un juriu militar. Abuzurile asupra prizonierilor s-au petrecut în mai 2003 lângă sudul oraşului irakian Basra.

27 februarie 2005: Gavin Arvizo depune mărturie şi, printre altele, povesteşte că îl întreba pe Michael despre relaţia cu fetele, iar Michael îi dădea întotdeauna răspunsul cu „păsările şi albinele”. Concluzia băiatului: „Nu ştia prea multe despre fete. Eu ştiam mai multe decât el.”

28 februarie 2005: cel mai sângeros atac al insurgenţilor irakieni: un sinucigas se aruncă în aer în Hilla, omorând 115 persoane care veniseră să se angajeze în Poliţia Irakiană.

1 martie 2005: Martin Bashir este chemat în boxa martorilor dar refuză să răspundă la unele întrebări.

5 martie 2005: soldaţii americani ţintesc o maşină în care se afla Giuliana Sgrena, jurnalist italian care fusese răpit de insurgentii irakieni şi tocmai fusese eliberată. Sgrena este ranită iar un agent italian care se afla de asemenea în maşină (Nicola Calipari), este ucis.

8 martie 2005: grupul militant Hezbollah organizează o demonstraţie pro-Siria în Beitur. Mulţimea care a participat a numărat aproximativ 500.000 de persoane.

9 martie 2005: Gavin Arvizo depune mărturie din nou.

12 martie 2005: după 10 ani de boicotare a alegerilor, gruparea Hamas declară că va participa cu candidaţi la alegerile legislative palestiniene din iulie.

16 martie 2005: in urma înţelegerii dintre Israel si Palestina, palestinienii vor primi controlul asupra a 5 oraşe din zona West Bank – Jericho.

21 martie 2005: Guvernul israelian anunţă ca plănuieşte să construiasca 3.500 locuinţe în Maale Adumim, un cartier din West Bank de lângă ierusalim. Palestinienii consideră că această intenţie reprezintă o violare a planului de pace. Un elev de 16 ani din Minnesota, pe nume Jeff Weise, a ucis 9 persoane, inclusiv propriul bunic, apoi s-a impuşcat. Alţi 5 elevi de la Liceul Red Lake au fost de asemenea ucişi.

25 martie 2005: Bush anunţă că S.U.A. va vinde Pakistanului avioane cu reacţie de tip F-16 Fighter.

28 martie 2005: Jdecătorul Rodney Melville permite ca şi acuzaţiile din trecut (vezi procesul din 1993) împotriva lui Michael Jackson să fie folosite ca probe.

31 martie 2005: o comisie de anchetă conslude că declaraţiile lui Bush privind armele ilegale din Irak au fost eminamente eronate şi s-au bazat pe informaţii exagerate primite din surse necredibile, atunci când a justificat necesitatea războiului din Irak.

13 aprilie 2005: Janet Arvizo (mama lui Gavin) depune mărturie, de partea acuzării. Cei care au fost de faţă spun că femeia se comporta ciudat, işi tot frământa mâinile şi părea că ascunde ceva.

20 aprilie 2005: Asociaţia Naţională a Educaţiei şi districtele şcolare din Michigan, Texas şi Vermont intentează proces, afirmând că statelor li s-a cerut să sponsorizeze pretenţiile Guvernului Federal – ceea ce reprezintă o violare a Legii „Niciun Copil Lăsat în Urmă”.

21 aprilie 2005: un elicopter civil este doborât în Irak. 11 persoane, dintre care 6 americani care lucrau pentru Compania de Securitate Blackwater, au murit în atac.

22 aprilie 2005: Zacarias Maoussaoui pledează vinovat de a fi făcut parte dintr-un plan de deturnare, dar neagă implicarea în atacurile de la 11 septembrie 2001. Investigatorii scandalului de la Abu Ghraib exonerează toţi ofiţerii de vârf implicaţi în abuzuri. Unul singur este găsit vinovat şi numai pentru neglijenţă în serviciu.

28 aprilie 2005: Debbie Rowe (fosta soţie a lui Michael) declară că nu a obligat-o nimeni să-l laude pe Michael în “Living With Michael Jackson”. Ea continuă să susţină că Michael este un tată bun şi minunat în relaţia cu copiii şi îi numeşte pe angajaţii lui (dintre care unii au venit ca martori de partea acuzării) “vulturi hrăpăreţi”.

30 aprilie 2005: Primul-Ministru Italian, Silvio Berlusconi, îi exonerează pe soldaţii americani care l-au ucis pe agentul italian Nicola Calipari la 5 martie 2005.

1 mai 2005: insurgenţii continuă seriile de atacuri în Irak, care s-au intensificat după formarea noului guvern irakian.

3 mai 2005: FED măreşte dobânda de referinţă la 3% – este a opta creştere în mai puţin de un an.

5 mai 2005: apărarea încearcă să-i determine pe Janet Arvizo şi pe angajaţii lui Michael să depună mărturie că Michael Jackson nu a abuzat pe nimeni.

9 mai 2005: în cea mai mare ofensivă din ultimele luni, Marina Militară Americană atacă insurgenţii din vestul Irak-ului, omorând aproximativ 100 de persoane.

11 mai 2005: Macaulay Culkin vine la boxă şi neagă că ar fi fost abuzat. În plus, adaugă că aceste acuzaţii sunt ridicole. Dar recunoaşte că a dormit în patul lui Michael. În Irak, aproape 80 de personae sunt ucise în atacuri simultane în 3 oraşe. În urma violenţelor din ultima lună au murit 80 de americani şi 800 de irakieni. Proteste anti-americane ale unor studenţi în Islamabad, Afganistan, se termină cu 4 morţi, după ce Poliţia a deschis focul asupra manifestanţilor. Studenţii protestaseră împotriva pângăririi Coranului de către paznicii americani din închisoarea Guantanamo (Cuba).

12 mai 2005: alte proteste in Afganistan şi Pakistan se finalizează cu 17 morţi.

16 mai 2005: sub presiunea Casei Albe, ziarul „Newsweek”, care publicase articolul despre pângărirea Coranului, a trebuit să retracteze.

23 mai 2005: Bush şi Hamid Karzai se întâlnesc, semnează un parteneriat strategic privind lupta împotriva extremismului islamic, adoptarea unor instituţii democratice şi încetarea comerţului ilegal cu opiu din Afganistan.

24 mai 2005: Jay Leno afirmă că a primit mesaje ciudate de la Gavin Arvizo, dar că biatul nu a cerut bani, niciodată.

25 mai 2005: Apărarea încheie după numai 3 saptămâni cu confirmarea că Michael Jackson nu se va opune hotărârii juriului. Judecătorul permite ca o înregistrare video cu interogarea lui Gavin Arvizo de către poliţie să fie folosită ca probă, aproape de sfârşitul procesului. FBI dezvăluie documente din 2002 şi 2003 care includ plângeri ale deţinuţilor din Guantanamo că anchetatorii au pângărit Coranul. Una dintre plângeri se referea la faptul că gardianul a aruncat un exemplar din Coran în toaletă.

29 mai 2005: francezii resping, cu 55%, Constituţia UE, într-un referendum naţional.

1 iunie 2005: Judecătorul Melville dă juriului posibilitatea de a renunta la una dintre acuzaţii. El afirma că juriul poate decide că Michael i-a dat alcool lui Gavin dar nu l-a abuzat şi ar primi o pedeapsă mai mică (până la 1 an de închisoare). Constituţia UE în pericol – după francezi, e rândul germanilor să o respingă, cu 61,60%.

2 iunie 2005: Apărarea şi acuzarea îşi prezintă pledoariile finale. Este ultima şansă de a convinge juriul. Avocatul lui Michael, Thomas Mesereau, spune că cei din familia Arvizo sunt „actori şi mincinoşi”, în timp ce procurorul Ron Zonen spune că „la Neverland s-a întâmplat ceva teribil de ilegal”.

3 iunie 2005: Juriul începe deliberările în procesul lui Michael Jackson. Investigaţia militară de la Guantanamo conclude că au fost 5 cazuri în care s-a procedat greşit cu Coranul dar că nu au găsit dovezi că ar fi fost aruncat în toaletă.

6 iunie 2005: Marea Britanie suspendă referendumul naţional privind Constituţia UE, de teamă să nu se întâmple ca în Franţa şi Germania.

12 iunie 2005: câteva bombe explodează în Iran (Ahvaz şi Teheran). Oficialii spun că teroriştii vor să împiedice alegerile electorale anunţate.

13 iunie 2005: Michael Jackson este găsit nevinovat la toate capetele de acuzare.

16 iunie 2005: leaderii UE abandonează planurile de a ratifica Constituţia până în 2006.

20 iunie 2005: Coaloţia anti-siriană condusă de Saad Hariri, fiul fostului Prim-Ministru obţine majoritatea parlamentară în Liban, după 4 runde electorale.

23 iunie 2005: 4 femei, soldaţi în armata americană, sunt victimele unui atac sinucigaş în Falluja. Contrazicând declaraţiile recente ale vicepreşedintelui Dick Cheney, cum că insurgenţa din Irak „îşi trăieşte ultimele chinuri”, Generalul John Abizaid afirmă în faţa congresului American ca puterea insurgenţei este la fel ca în urmă cu 6 luni.

24 iunie 2005: Italia solicită mandat de arestare pentru angajaţi ai CIA, care au arestat un cleric egiptean în Milano, apoi l-au transferat în Egipt unde l-au torturat, în baza suspiciunilor că ar fi avut legături cu Al-Qaeda.

27 iunie 2005: un audit întocmit de democraţi arată că Pentagonul a contestat cheltuieli de 1 miliard USD, prezentate de Halliburton în urma lucrărilor efectuate în Irak.


Cea de a doua parte a anului 2005 continuă în acelaşi registru: Israelul şi Palestina joacă bambilici pe Fâşia Gaza, insurgenţii continuă să atace în stânga şi-n dreapta; Coreea de Nord îşi continuă liniştită programul nuclear; Al-Qaeda e în continuare suspectată de o grămadă de chestii, dar rămâne cu suspectarea, pentru că nu se găsesc dovezi; Bush e la fel de incoerent ca şi în primul mandat. Iar ştirile din faţă, ca de obicei, sunt ocupate cu Michael Jackson şi orice (mai puţin adevăr, mai mult invenţie) care e legat de el. Ca noutăţi: începe procesul lui Saddam Hussein (un circ destul de similar cu cel al Ceauşeştilor) şi uraganul Katrina care îi loveşte din greu pe cetăţenii americani nevinovaţi. Iar în Africa şi în lumea largă, milioane de copii suferă în continuare din cauza lipsurilor şi a violenţei. Nimic nu s-a schimbat, nimic nu se va schimba.










VA URMA




...

9 comentarii:

  1. Am citit toate articolele pe care le-ai scris si astept continuarea.Am mai citit o analiza a cazurilor din '93 si 2005,dar fara evenimentele care se intamplau in acelasi timp si care erau intr-adevar gave,dar nah,media s-a axat pe aceste acuzatii ridicole.Acestia au fost si mai inventivi adaugand si rapire,si am citit cum acea persoana se plimba cand era "rapita"....ce face omul pentru bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, stiu ce s-a publicat in media; ei bine, eu am insistat pe evenimentele celelalte, pe care media s-a straduit sa ne faca sa nu le prea vedem. Detaliile legate de cele doua procese sunt disponibile in multe surse, chiar daca si aici am gasit unele inadvertente referitoare la datele exacte, dar asta e putin important.

    Multumesc mult, inca odata; te mai astept pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. In sfarsit in iunie 2005 "Realitatea TV" da acestei stiri importanta cuvenita.Bineinteles ca nu i-am asteptat pe ei,am urmarit in paralel pe BBC si CNN transmisiunile in direct,chiar daca la noi era noaptea tarziu,nu ca as fi avut nevoie sa-mi spuna cineva ca Michael este nevinovat,dar era important pentru el sa obtina verdictul justitiei pentru a le inchide gura tuturor.Cat de frumos l-au sustinut fanii adunati in fata tribunalului si cata dragoste i-au aratat(desi,tinand cont ca era la el in tara ma asteptam la un numar mult mai mare de oameni),dar din nefericire ochii lui Michael au ramas atat de tristi...Am strigat de bucurie fara sa imi pese de ora tarzie si am sperat in sufletul meu ca va trece peste toate si ca va reveni pe scena sa le arate el tuturor...si probabil ca asa s-ar fi intamplat daca...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aş fi vrut şi eu să-l văd apărând din nou pe scenă, Florenta; aş fi vrut să-i văd revenirea, aş fi vrut să văd că a reuşit să zdrobească toate zidurile care i s-au pus împortivă. Dar chiar aseară discutam cu un bun prieten, medic psihiatru, care spunea că cel mai uşor poţi distruge un om acuzându-l de ceva grav de care nu e vinovat – şi în special un om cu suflet sensibil şi bun, aşa cum era Michael. . Iar „ei” nu se joacă deloc. Mai ales atunci când omul respectiv e pe cale să le strice planurile. Mulţumesc .

    RăspundețiȘtergere
  5. hihi...mi s au incrucisat cativa neuroni si iata ce a iesit...voi stiti ca MJ a fost bun prieten cu producatorul serialului Prison Break?...ei bine de unde credeti ca este inspirat filmul? chiar din teroarea idolului nostru....personajul principal se numeste MICHAEL...care de altfel lupta impotriva unei organizatii de genul Illuminatilor...ba chiar la sfarsit pe mormantul personajului scria..."Be the change you wish to see in the world!"...dragut nu? o fraza mult iubita de MJ.

    mi ar placea sa mai schimb cu cineva cateva idei referitoare la aceste aspecte...am si eu cateva teorii legate de moartea lui MJ.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna. Vreau sa te intreb ce parere ai despre documentarul Michael Jackson : What really happened. E un documentar despre acuzatiile de pedofilie din 2005 cu marturii ale apropiatilor lui Michael. Mie mi se pare ciudat avand in vedere ca nu il consideram vinovat.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate deviez putin de la subiect, dar nu mai stiu unde sa postez...poate se creaza o legatura doar in mintea mea intre moartea lui MJ, a printesei Diana, ba chiar si a lui James Brown...chiar in seara asta citeam ca de fapt doctorul Murray a fost si medicul care s a ocupat de James Brown, care la fel se spune ca ii cerea medicamente interzise, dar ce mi se pare si mai suspect este moartea printesei...am citit cartea "Ma vor ucide" care se refera la viata si moartea Dianei si inca de pe atunci mi am zis ca sunt prea multe lucruri care nu se leaga, de acum 2 ani am inceput sa cercetez si mi am dat seama ca moartea ei nu a fost un "simplu" accident rutier, ci mult mai mult, ba chiar in prima faza am luat in calcul vina casei regale, insa acum sunt sigura ca de fapt ea deranja la nivel mult mai inalt prin actiunile ei de binefacere si prin mesajele transmise, exact ca Michael

    cu toate acestea eu am analizat lucrurile mult mai "profund",daca se poate zice si asa, poate sunt doar scenarii nascocite de mintea mea, poate doar asta vreau sa cred, dar sincer mi e teama sa spun asa ceva in ideea ca cineva o sa creada ca am luat o pe aratura, dar daca moartea acestor mari oameni este o inscenare?

    daca stai sa te gandesti...toti voiau putina liniste, sa nu mai fie urmariti si persecutati de presa si nu numai, daca intre ei si organizatie s a realizat o intelegere prin care daca ei nu ii mai deranjeaza atunci organizatia le ofera aceasta viata si iasa din vizorul lumii

    citeam acum cateva zile pe un site al Illuminatilor ca ei de fapt l au ajutat pe MJ, ca el traieste intr un castel medieval din Ungaria si ca i au pus la dispozitie o armata de oameni de incredere care sa l ajute sa si revina, ei ziceau ca daca nu actionau astfel MJ chiar zacea acum intr un sicriu, dar ca datorita lor el traieste si chiar o sa revina in forta cu un turneu numit "back from death", insa nu sunt siguri cum ar lua acest lucru fanii , opinia publica...ba chiar s au gandit ca justitia o sa l acuze de faptul ca si a inscenat propria moarte ca sa obtina asigurari de viata , doar ca ei o sa i fie alaturi si o sa depuna marturie ca el a fost fortat sa faca acest lucru pt a si salva viata....nu stiu ce sa cred

    RăspundețiȘtergere
  8. de asemenea 2PAC era razvratit impotriva Illuminatilor si culmea a murit dupa doua atentate impotriva lui, doar ca acum cateva zile am vazut cateva poze in care se presupune ca este el...in viata...din pacate nimeni nu poate sa arate veridicitatea pozelor...este el sau doar un imitator asa cum avea si MJ...insa ce mi a atras atentia a fost un filmulet in care 2 PAC se afla intr o parcare cu niste prieteni iar unul dintre ei l a alungat pe cel care incerca sa l filmeze...daca era doar un impostor de ce atata mister?

    RăspundețiȘtergere
  9. dar pe de alta parte daca stai sa te gandesti ca au fost in stare sa omoare sute, poate mii de oameni nevinovati doar ca sa si atinga ei scopurile, ce le ar fi pasat lor de o singura celebritate...care de altfel ii incurca...

    chiar nu mai stiu ce sa cred...

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.