vineri, 27 noiembrie 2009

"You Are Not Alone"

...


You Are Not Alone
este o baladă R&B despre dragoste şi izolare, compusă de R. Kelly, produsă de Kelly&Jackson şi lansată în august 1995, fiind al doilea single de pe albumul HIstory. Michael Jackson a povestit că i-a plăcut din prima clipă cântecul, dar că l-a ascultat de două ori înainte să ia o decizie. Urechea lui fină a sesizat frumuseţea şi sensibilitatea ideii de bază din melodie, dar îi lipseau armoniile şi modulaţiile, motiv pentru care el a adăugat un refren în partea finală şi a accentuat punctul culminant din structura piesei.

James Hunter de la „Rolling Stone” a comentat: „Excelentul single Scream sau balada R&B devenită hit You Are Not Alone” – făcute să lege incidentele recente din viaţa lui Jackson de conceptele universale de nedreptate sau izolare. Când îşi axează muzica pe stilul franc al hip-hop-ului, Jackson schiţează scenarii înfricoşătoare denunţând lăcomia, incertitudinea şi acuzaţiile false.”

Jon Pareles de la „The New York Times” a spus că You Are Not Alone este singurul cântec de dragoste convenţional de pe noul material din albumul HIstory şi a afirmat că sună ca un succes sigur, comparându-l cu melodia „Hero” a lui Mariah Carey: „E un drum lung iar tu înfrunţi lumea de unul singur; nimeni nu-ţi întinde o mână... Poţi găsi iubirea, dacă cercetezi înlăuntrul tău, şi atunci vidul pe care îl simţi va dispărea...”

Opinia lui Stephen Thomas Erlewine de la „Allmusic” este că You Are Not Alone face parte dintre cele mai bune melodii pe care le-a lansat Michael Jackson, afirmând că e seducătoare.

Criticul R&B Nelson George a descris cântecul ca fiind adorabil şi mlădios.

J. Randy Taraborrelli a scris, în 2004, că „Acest cântec rămâne unul dintre cele mai bune ale lui Michael... Ascultând You Are Not Alone, te face să te întrebi de câte ori Michael a încercat să-şi spună, lui însuşi, în vremurile cele mai disperate şi nefericite, că avea un sprijin în viaţă, de la o putere superioară, şi poate chiar de la prieteni ori familie, indiferent că el credea în asta sau nu.’

Fred Shuster de la „Daily News of Los Angeles” a descris cântecul ca fiind cel mai bun de pe album.

Steve Holsey de la „Michigan Chronicle” a apreciat pozitiv albumul, dar a considerat că You Are Not Alone e cel mai slab, catalogând versurile lui R. Kelly drept banale şi sub standardul lui Michael Jackson.

You Are Not Alone a fost nominalizat la American Music Award şi la Grammy pentru secţiunea „Cea mai bună performanţă vocală pop.”

În prima scenă a videoclipului, Michael Jackson păşeşte tăcut, în timp ce o gloată de paparazzi îl fotografiază, îi întind microfoanele şi îi strigă întrebări. Există două planuri distincte aici: de o parte, Michael Jackson, trist şi însingurat; de cealaltă, mulţimea, care pare foarte aproape de el, dar nu-l poate atinge, oricât s-ar strădui. Printre flash-uri, el îşi vede de drum şi de gândurile sale.

O altă zi s-a dus,
iar eu sunt tot singur-singurel;
cum e posibil
ca tu să nu fii aici, cu mine?


Acţiunea este centrată în două locaţii: un templu imens şi auster, apoi un teatru la fel de imens şi gol.

În templu, Michael Jackson împreună cu Lisa-Marie Presley, soţia lui la acea vreme, se află într-o postură intimă, afectuoasă. Seminuditatea exprimă sentimentele sincere, nedisimulate, dezbrăcate de falsă pudoare, într-un templu care reprezintă lăcaşul armoniei, iubirii şi al păcii interioare. În următoarea secvenţă, Michael apare pe scena teatrului, un alt lăcaş simbolizând viaţa socială, interacţiunea cu societatea, felul cum îl vede lumea, anturajul; ideea de a juca un rol, aşa cum simte că îi cere societatea din care face parte.

Nu mi-ai spus niciodată „la revedere”;
cineva să-mi explice de ce
a trebuit să pleci
şi să-mi laşi lumea atât de rece...


Dar Michael Jackson stă cu spatele la fotoliile cele multe şi goale, cu spatele la spectatorii nevăzuţi, ca şi cum, deşi se află pe scenă, nu cântă pentru ceilalţi, ci numai pentru el. Sau, chiar dacă el cântă pentru ceilalţi, ei nu sunt capabili să-l înţeleagă. Scena teatrului se transformă într-un deşert, iar mulţimea de paparazzi pe lângă care trece Michael devine un ţărm stâncos. Deşertul este simbolul aridului, al singurătăţii, al izolării şi al lipsei de speranţă. Stâncile au un simbolism distinct: pot ilustra obstacolele întâlnite în cale; dar o stâncă ce iese la suprafaţă din apa mării poate să apară ca un refugiu, oferind salvarea, caz în care se face aluzie la aspectul ei solid, rezistent, de nezdruncinat, întruchipând astfel forţa.

De fiecare dată când stau şi mă întreb
cum s-a pierdut iubirea,
ceva îmi şopteşte la ureche şi-mi spune:
„Tu nu eşti singur,
pentru că eu sunt aici, cu tine;
chiar dacă eşti departe,
eu sunt aici, ca să rămân.”


Imaginea templului mai apare secvenţial, de câteva ori, intercalată între deşert şi teatrul gol. Indiferent de religie, templul este un spaţiu sacru, locuit de divinitate. El adăposteste divinul aşa cum trupul adăposteşte sufletul şi, în acest sens, el poate simboliza complexitatea fiinţei umane. Ca edificiu religios, templul este menit să reunească diferitele nivele, ale cerului şi ale pământului, ale materialului şi ale spiritualului. Şi aceasta este legătura la care aspiră cel care doreşte să dea un sens activităţilor sale cotidiene, folosindu-şi forţele spirituale.

„Dar nu eşti singur,
pentru că eu sunt aici, cu tine;
chiar dacă distanţa ne desparte,
eşti mereu in inima mea,
şi nu eşti singur...”


Ideea melodiei are două faţete, care se suprapun şi se completează reciproc: nevoia lui Michael de protecţie, de sprijin divin ori lumesc, care să-l ajute să-şi înfrunte angoasele; şi nevoia de a proteja el însuşi pe cineva (persoana iubită) ori ceva (templul familial).

Chiar în noaptea trecută
mi s-a părut că te-am auzit plângând,
rugându-mă să vin
şi să te strâng în braţe;
Pot să-ţi aud rugile,
îţi voi purta poverile;
dar mai întâi am nevoie de mâna ta
şi, pe urmă, poate să înceapă veşnicia...


Michael Jackson cu aripi albe, care apare în decorul paradisiac, poate simboliza dorinţa lui de fi îngerul păzitor al iubitei sau poate reprezenta însuşi îngerul lui păzitor: „...am întrebat-o cum arată un înger. Seamănă cu mine ?” (Michael Jackson: „Dancing The Dream” – „Angel of Light”)

În 2007, o curte de justiţie din Belgia a decretat că R. Kelly a plagiat un cântec compus în 1993 de fraţii Eddy şi Danny Van Passel, motiv pentru care în You Are Not Alone nu a mai fost difuzat în Belgia. Dar în restul lumii s-a difuzat şi se difuzează în continuare, fără probleme. De ce ăia s-au trezit abia în 2007, după ce melodia a dominat topurile o grămadă de timp, nu pricep. De ce n-am găsit pe nicăieri varianta „originală” a fraţilor Van Passel, iarăşi e un mister. Am ascultat câteva cântece compuse de ei şi, sincer, sună departe rău de armoniile din You Are Not Alone, în timp ce compoziţiile lui R. Kelly sunt cam în acelaşi spirit. În orice caz, plagiat sau nu, un lucru e cert: cântecul acesta nu l-ar fi putut interpreta nimeni atât de frumos ca Michael Jackson. Nu l-ar fi putut ridica nimeni la cote atât de înalte. Nu l-ar fi putut transforma într-un hit de asemenea amploare şi durată. Nimeni.

Şopteşte-mi trei cuvinte şi voi alerga spre tine
şi, ştii că voi fi acolo,
voi fi acolo...
nu eşti singur...





...

53 de comentarii:

  1. Daca si un barbat poate vedea si scrie asemenea lucruri...atunci imi dau demisia irevocabil de a incerca sa scriu ceva:))...Este un compliment.
    Citind randurile, am regasit ganduri de-ale mele,dar pe care nu as fi fost in stare sa le expun asa de bine.
    Ce pot spune...daca ai fi pe o scena...te-as aplauda o ora...
    Chiar cred ca in acest moment cuvintele sunt de prisos, indiferent de ce as incerca sa scriu sau sa laud...iese o "varza" asa ca ma limitez la a spune "APLAUZE LA SCENA DESCHISA"...de la mine ptr tine :)) cred ca m-ai sunt persoane care vor trimite aplauze.

    SCORPYA

    RăspundețiȘtergere
  2. Jos palaria in fata ta, Mihai...ma inclin!
    Ce as spune in plus...oricum ar fi banal, de prisos
    Asa e SCORPYA...cred ca cu totii simtim nevoia sa aplaudam dupa ce am citit :)

    P.S. Va multumesc din suflet tuturor pentru cuvintele frumoase pt tribut, m-ati coplesit de emotie...
    A fost din inima...si ma bucur ca am putut impartasi cu voi o particica din dragostea mea pt Michael.
    Va iubesc pe toti si va multumesc ca existati!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e Scorpya, subscriu si eu la ce ai spus, si binenteles la aplauze!! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mihai,
    ce sa spun? o analiza atat de profunda i ar bate la f..d pe toti profii de limba romana , poate mai putin pe o anumita profesoara.
    subscriu alaturi de Scorpya si desi tu ai fost actorul, si noi spectatorii, eu una , voi face o mare reverenta in fata ta
    si mai spun - noi il iubim si l am iubit si l vom iubi pe Michael dar tu esti cireasa de pe tort.
    prin posturile tale sporesti dragostea noastra pt M
    da mi voie sa spun , si fara intentia de a face vreo greseala - te iubim pt ca existi si de ceva timp viata noastra e mai frumoasa aici cu tine

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt perfect de acord cu cei care au comentat inaintea mea.Mihai esti un adevarat talent.culmea exact aceasta melodie am ascultat-o inainte sa intru pe blog.am avut un sentiment de bucurie imens,e ca si cum vazandu-ma trista si cu ochii in lacrimi,michael mi-ar fi spus intra pe blogul tau preferat si o sa ai o surpriza.te iubesc mihai pentru tot ce faci,mai exact ptr ce scrii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb si atat de adevarat!Cu sfiala ca sa nu stric superba ta descriere,indraznesc sa adaug ca e singurul clip in care e prezenta seminuditatea lui Michael,lucru pe care eu l-am ,,tradus,, ca fiind acea dezbracare de mastile zilnice (pe care toti le purtam) in fata ACELEI iubirii l-a care ravnim si a ACELUI suflet-pereche pe care-l cautam dintotdeauna.Se spune intr-o veche legenda ca barbatul si femeia au fost candva o sfera si zeii temandu-se de puterea sferei au separat-o in doua (suflete-pereche) si au aruncat fiecare jumatate in colturi diferite de lume.Si de atunci fiecare jumatate isi cauta cealalta jumatate sperand sa refaca intregul,sfera care au fost candva.Foarte rar insa doua suflete-pereche se intalnesc...
    Nu stiu daca Michael stia de aceasta legenda dar stiu ca inconstient sau nu si-a cautat in aceasta viata sufletul-pereche in fata caruia sa poata sa-si deschida inima fara sa fie judecat si inteles gresit.Sufletul-pereche in fata caruia sa vina ,,gol,, pentru ca acesta sa-l completeze si sa se completeze reciproc.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  7. o melodie trista, puternica, dar sensibila in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=ApTq36sVWRQ

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca as mai fi apucat sa-l vad in realitate si ar fii cantat aceasta suberba melodie nu as fi facut decat sa-l tin strans in brate si i-as spune:'Michael you are not alone!' miss you Michael! :( Camy

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna tuturor!Nu am mai scris de ceva vreme,dar asta nu inseamna ca v-am uitat vreo clipa....mi-a fost atat de dor de voi...dar pur si simplu nu am putut sa mai fiu aici cu voi,m-am mutat intr-o casa noua,unde inca nu am instalat internetul,calculatorul este "impachetat"....Am avut o perioada extrem de grea si ocupata in viata mea,sa te muti incepand cu lingurite,furculite....terminand cu mobila...nu e usor,de fapt cine a trecut prin asta intelege ce vreau sa spun...nu mai vorbim de stresul provocat de zugravi,praf,curatenia si smotrul necesar,si inca nu am terminat....dar ce mai conteaza m-am mutat intr-o casuta frumoasa la curte,asa cum mi-am dorit mereu....dar a fost foarte greu,mai ales ca s-a suprapus cu o perioada in care sufletul meu era sfasiat si ravasit de pierderea lui Michael,cu nopti nedormite, pline de intrebari si framantari....
    Vreau sa va spun,prietenii mei dragi,ca m-am gandit mereu la voi,ma intrebam adesea ce mai faceti,cum va simtiti,ce mai spuneti....au fost multe momente in care as fi vrut sa impartasesc cu voi gandurile mele...mi-ati lipsit....Wow...si cate lucruri minunate s-au intamplat pe aici..cate postari noi....Mihai,mi-a fost dor de tine...Florenta...ce sa spun...am trecut un pic cu privirea peste povestile tale...si am plans....m-au cutremurat,impresionat,induiosat...au o profunzime pe care nu o pot exprima in cuvinte...esti un om minunat....Te iubesc!...si promit ca atunci cand voi termina treburile "casnice" si imi voi instala calculatorul,voi citi fiecare cuvant,fiecare rand scris de voi,nu voi sari absolut nimic,chiar de va trebui sa stau treaza o noapte intreaga....
    Despre Michael...ce sa spun...m-am trezit adesea,printre treburile si haosul din jurul meu,spunand un cuvant numai de mine auzit:Michael...pur si simplu buzele mele il rosteau..fara ca eu sa realizez inainte...imi era atat de dor de el ...e atat de rau fara calculator...inainte cand mi se facea dor de el il puteam vedea oricand intr-un interviu...sau documentar..ii auzeam glasul,ii vedeam gesturile,zambetul,ochii...si imi mai alinam dorul...Il iubesc cu toata fiinta mea...

    Va pup si ne vom regasi curand....

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihai esti exceptional,subscriu la ceea ce ati spus voi,aplauzele nu mai contenesc...frumos..foarte frumos ai scris din nou..

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dumnezeule!Nu imi vine sa cred ce citesc!Cu riscul de a deschide din nou "cutia Pandorei" trebuie sa spun ca barbatii,prin vocea lui Mihai,dovedesc inca o data cat de profunzi ,sensibili si inteligenti sunt.Imi fac mea culpa si recunosc ca niciodata nu am perceput You are not alone in felul descris de Mihai.Nu am facut niciodata conexiunea cu divinitatea,desi acum vad cat de superficiala a fost perceptia mea,nu am prea vazut copacii de padure.M-a fascinat povestea de dragoste si mi-am limitat perceptia la atat.Ai un talent deosebit la scris ,pentru ca despre sensibilitatea ta e inutil sa scriu.
    Sunt alaturi de Scorpya,Zuza ,Alina ,Diana....meriti mii de aplauze,nu stiu daca asta iti doresti dar le meriti.
    E placut sa intri pe blog si sa vezi comentarii frumoase,fara cearta.
    De ce oare posturile Florentei mereu starnesc gelozii iar ale tale reusesc sa ne adune iar impreuna,ca o familie?
    Chiar nu ne putem depasi conditia de femei geloase si rautacioase?Nu ne putem bucura de niste cuvinte frumoase fara sa le disecam si sa cautam intelesuri ascunse si interpretari rautacioase?Nu avem oare parte mereu de rautati si certuri zilnic in jurul nostru?Nu vreau sa supar pe nimeni,am incercat sa evit certurile din posturile anterioare dar e frustrant sa citesti un subiect si comentarii complet pe langa el.Dar,si eu ,ca orice femeie adevarata,am facut la fel:am divagat de la subiectul principal.Revenind la subiect,impresionanta prezentarea lui Mihai,sunt nerabdatoare sa ii descopar viziunile pentru multe alte melodii,alegerea ii apartine,noi ne bucuram de orice ne ofera.
    Mihai,te-ai gandit sa traduci posturile in engleza si sa faci o varianta a blogului sau chiar un alt blog pentru ca si restul lumii sa poata savura ceea ce ne oferi tu?Stiu ca presupune o munca grea,dar e pacat sa nu se bucure si altii de cuvintele tale.Gandeste-te te rog si daca ai nevoie de ajutor cred ca toate de aici nu am ezita sa ti-l oferim.Ce spuneti fetelor?Ce tribut mai frumos am putea sa-i aducem lui Michael daca nu sa facem lumii cunoscute posturile superbe ale lui Mihai,si chiar comentariile voastre,sunt o multime care merita aceeasi recunoastere.
    Va pup pe toti,
    Cris.

    RăspundețiȘtergere
  13. YOU ARE NOT ALONE....fara doar si poate....cel mai frumos cantec de dragoste al lui MJ....sublim....te face sa vibrezi....sa zbori spre cele mai inalte culmi....
    si-mi spun si eu....NU SUNT SINGURA....il am pe el....el e aici....cu mine....imi curge prin vene....
    doua acorduri, un glas divin, un zambet....si stiu ca el ma tine de mana si nu-mi va da drumul niciodata....no matter what....
    Mihai esti adevarat....si la unison cu fetele.... APLAUZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  14. .."cineva sa-mi explice de ce a trebuit sa pleci si sa-mi lasi lumea atat de rece..."multumesc Mihai pentru ca te gasesc mereu aici,"in momentul celei mai negre disperari,.."nu o sa te parasesc niciodata ,pentru ca esti mereu in inima mea.." Val.
    '

    RăspundețiȘtergere
  15. "You are not alone..I am here with you.."..si plutesti pur si simplu..ador melodia asta..e atat de intensa..transmite atata iubire dar si melancolie..
    Mihai, tine-o tot asa! Sunt sigura ca vei continua sa ne uimesti..
    Florentina, wow! "imi curge prin vene"..foarte tare expresia..;)
    Cred ca ai putea spune: Michael, imi curgi prin vene..Si ai spus totul!
    Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  16. "You are not alone"...piesa asta mi-a fost sprijin in momentele nefericite. Imi amintesc, aveam 17 ani si cel mau bun prieten al meu, Dragos, a murit sfartecat de tren. Si doamne, ce dor imi era de el...pe Dragos nu l-am uitat niciodata, si desi au trecut aproape 7 ani de la moartea lui, merg mereu sa-i duc flori la mormant si imi amintesc perfect vocea lui, ochii, tatuajul urat de pe piciorul drept, forma unghiilor, tot. In perioada aceea sufeream cumplit dupa Dragos...si ascultam mereu melodia asta...mi se parea ca e modul meu de a-i spune ca nu e singur. Si mi se parea ca si Michael imi spune mie ca Dragos e cu mine, si nu sunt singura. Il vedeam pe Michael, la vremea aceea, ca pe un martor al suferintei mele. Ca pe cel care intelege si stie exact ce sa spuna ca sa te faca sa te simti putin mai bine.
    Dupa 25.06 am ascultat melodia asta aproape obsesiv. Simteam nevoia sa-i spun lui ca nu e singur. Incercam sa-i trimit iubire, sa simta, de acolo, de unde e ca il pastrez in inima mea, si ca... "desi esti departe eu sunt aici ca sa raman".
    Iar mi s-au umplut ochii de lacrimi...
    Mihai, ca intotdeauna...minunat. Ma alatur fetelor, si te aplaud, ridicata in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine ai revenit MIHAELA!
    Ma bucur pt tine si pt noua ta casuta, sa dea Dumnezeu sa te bucuri de ea si sa traiesti multi, multi ani fericiti acolo tu si familia ta:)

    Va pupacesc pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  18. K Carmen....expresia "imi curgi prin vene" mi se pare mai profunda decat "te iubesc"....spune multe....daca nu chiar totul....de aceea imi place s-o folosesc....cand vine vorba de MJ....
    Mihaela bine ai revenit "acasa"!:)Irina....imi pare tare rau pt pierderea ta....pt Dragos....nu-i usor sa pierzi pe cineva apropiat, drag tie....e cumplit....dar ma bucur ca ai gasit taria sa mergi mai departe! iar el, Michael....nu e singur....acolo unde e....oriunde ar fi....cu atatea suflete care il adora....cu atatea ganduri pozitive si sentimente profunde indreptate catre el....nu poate fi singur....
    Pupici
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  19. Florentina, iti multumesc pentru gandurile bune. Si da, tot ce imi doresc in punctul asta e ca MJ sa simta toata iubirea asta. Mereu am spus...imi doresc sa stiu ca ne priveste de pe un nor, si spune zambind: "I love you more!"

    RăspundețiȘtergere
  20. Wow... reacţiile voastre m-au impresionat. Vă sunt recunoscător pentru aprecieri. Cuvintele frumoase şi susţinerea pe care, cu atâta generozitate, mi le oferiţi, îmi dau puterea să continui. Cris, mă tot gândesc la o versiune în engleză a bolgului, numai că în perioada asta şi până după sărbători, stau tare rău cu timpul. Dar voi încerca să găsesc o soluţie.

    Vă mulţumesc mult, tuturor. Sunteţi minunaţi.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iar eu Florenta iti spun:'incantata sa te cunosc!' va pup. Camy

    RăspundețiȘtergere
  22. Mihai,gand la gand cu bucurie!Chiar ma gandeam la acest clip si ma intrebam cand sa scrii despre You are not alone!
    Nu are rost sa mai insist asupra talentului tau de a sesiza orice detaliu si de a-i da un sens unic si nou,lucrul acesta fiind deja de notorietate,pentru noi toate care am citit tot cea ai scris,inainte de Michael !
    Cu aceasta piesa Michael reuseste imposibilul:din septembrie 1995,melodia intra pe locul 1 in Billboard Hot 1OO,si este ascultata cu placere de intreaga planeta.
    Intr-o alta ordine de idei,nu am sa uit cat de categorica si de hotarata s-a aratat "iubitoarea"lui sotie{in deja clasicul interviu al lor cand el strengareste,ii pune coarne},in refuzul ei de a canta alaturi de Michael!Acceptul lui a venit spontan,pe note,din inima,si cred ca a fost dureros pentru el sa auda ce a auzit.Mai mult decat atat,mult mai tarziu,avand-o alaturi si pe mama ei,care "baga"stambe,se intreba "mititica" ce o fi avut in minte de a acceptat sa apara in acel clip!
    Asta ma intreb si eu acum,cand analizand imaginile , sesizez diferenta intre cei doi:Michael frumos,degajat,ca un adevarat print,ea,incordata,crispata,cu privirea rece,glaciala,pe langa zambetul lui angelic!
    Jumatatea feminina a Planetei si-ar fi dorit,si chiar isi doreste sa fie cu Michael in acel Templu al Iubirii,as spune eu,al iubirii lui Michael pentru ea si nu invers.
    " Nu stiu altii cum sunt,dar eu..."ca sa citez un cunoscut povestitor de pe meleagurile noastre,ma topesc dupa Michael in acest film,Este atat de frumos,atat de pur,de delicat!Pielea lui este atat de fina,ca o petala de trandafir,ochii lui mari ca doua stele,buzele perfect conturate,si senzuale,iar trupul lui,ce sa mai zic,mai perfect ca al lui David al lui Michelangelo!Ce mai,perfectiunea intruchipata!Sa ma contrazica cine are curajul!
    Va pup pe toate,pe toti,dar cel mai mult pe Michael,iubitul meu frumos!
    P.S. Toata vina o are Mihai,din cauza lui am luat-o razna acum,dar nu-mi pare rau,este asa de bine!

    RăspundețiȘtergere
  23. mihai, astept o postare si pentru YOU ROCK MY WORLD. e o piesa tare draga mie.
    mi se pare optimista. nu stiu de ce .

    RăspundețiȘtergere
  24. http://www.youtube.com/watch?v=32iUL1ENUmE&feature=player_embedded


    Va iubesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  25. http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=42291868&blogId=497035326

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Mihai...ce sa mai zic in afara de ce au zis fetele...speechless!!! superb...sublim...si eu ma gandeam ca ce frumos ar fi ca urmatoarea postare sa fie you are not alone si chiar mi ai facut o surpriza tare placuta
    De aceasta melodie ce sa zic...a fost prima melodie pe care am auzit o de a lui Michael...tin minte ca nu prindeam inca postul MTV...doar VIVA (cred ca se numea) si se difuza melodia cred ca la fiecare ora...lasam orice desene animate...orice lectie pt scoala...orice joc... si stateam lipita de televizor sa l vad pe Michael...tin sa precizez ca nu cred ca aveam 7-8 ani...nici macar nu stiam nimic de MJ...ca era negru inainte, cati ani avea...ca cine era de fapt...de cine eram indrgostita...iremediabil...
    irecuperabil...ireparabil
    Mai ales de cand MJ si a anuntat concertele chiar inainte de ziua mea am luat o razna...de atunci cant melodia asta continuu si imi imaginez ca Michael e cu mine...ca imi zambeste...ca amandiu cantam aceasta melodie.
    Totodata melodia asta mi a frant inima si acum 3 ani , dar si astazi...poate iremediabil...timpul va decide...acum 3 ani plangeam pe rupte pt o iubire aflata la departare, iar acum plang dupa acea iubire care a decis ca e mai buna despartirea...cred ca acum o sa mi imaginez ca Michael imi canta melodia sa mi aline durerea...si atat...cred ca e singurul care nu o sa ma dezamageasca si nu o sa ma faca sa sufar...:( singurul in care nu o sa mi pierd increderea...caci in oameni nu mai pot sa cred

    RăspundețiȘtergere
  27. LILIANA te contrazic eu :P....nu e perefectiunea intruchipata....e mai mult decat atat....e barbatul perfect.....sexy si carismatic....are tot ce vrei....o fata perfecta.....o silueta perfecta....gesturi senzuale....privire patrunzatoare....un zambet de te da gata....te topesti in doi timpi si trei miscari....ce mai....e HOT....hmmm ceva arde aici....sa fiu eu oare???!! :P
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  28. http://www.youtube.com/user/HealTheWorldRO
    Poate cunoasteti site-ul.... pentru aceia care nu il cunosc, gasiti vieoclipuri, interviul cu oprah, toate in limba romana. Toate bune, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  29. CATALLINA....fata buna....fruntea sus....SMILE....un barbat care te raneste nu merita nici macar o lacrima de-a ta!!! si-ti mai spun ceva....iubirile la distanta sunt cele mai pacatoase....in 90% din cazuri sfarsesc rau....daca nu chiar tragic....eu am experimentat-o pe pielea mea....si nu o data...nici de doua ori....dar thank God ca m-am trezit....si m-am lecuit....in sfarsit!!!
    te imbratisez calduros....florentina

    RăspundețiȘtergere
  30. Rectificare! Se pare ca MTV se refera la videoclipul melodiei This Is It, pe care il va difuza luni 30.11.2009 la ora 12:00... nicidecum la film. Chiar ma miram sa-l puna pe sticla asa devreme. Oricum..., sunt curioasa sa vad despre ce fel de videoclip e vorba.... Toate bune, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  31. INFO
    MTV Networks a achizitionat drepturile de difuzare a documentarului muzical This Is it. Filmul va deveni disponibil pentru posturile din reteaua MTV timp de sase ani, incepand cu 2011, relateaza timesoftheinternet.com.
    Astfel, Michael Jackson’s This Is It va fi difuzat pe toate posturile TV detinute de MTV Networks – MTV, VH1, VH1 Classic si Palladia. Filmul a obtinut pana acum incasari de peste 225 de milioane de dolari, iar Sony Pictures il va lansa pe DVD, cel mai tarziu, in ianuarie 2010.

    RăspundețiȘtergere
  32. Florenta
    Iti sunt datoare cu un raspuns.
    Cand am citit de proiectul cu cartea FANS IN THE MIRROR m-am gandit la tine. Toate povestirile tale parca fac parte dintr-o asemenea carte. Uita-te la titlu. Nu crezi ca esti fanul din oglinda? Eu asa cred.
    Si vorba profesorului meu de sport din facultate:
    "Niciodata sa nu-ti para rau de ceea ce ai facut, ci de ceea ce nu ai facut."
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  33. Florentina,m-ai facut sa rad cu pofta!Mai arzi,s-au te-ai stins deja?Ca eu nu!Tot tie iti apartine expresia "imi curge prin vene"?Foarte tare!Si mie-mi curge Michael tot pe-acolo !
    Azi fetelor,daca traia Michael,ar fi implinit 51 de ani si 3 luni!Am fost din nou in Herastrau si am facut poze cu el,iar la plecare l-am pupat.Nu-mi pasa ca se uita lumea!
    Era sa uit!Am fost la targul de carte si astazi si am luat o alta carte cu Michael in limba engleza,Music Icons Jackson,de la Taschen.Cartile aste le putem gasi la Diverta,pentru ca Targul s-a terminat azi.Mai mult,la standul Jurnalului National,canta Michael Jackson !Am trait astazi o zi plina cu Michael.

    RăspundețiȘtergere
  34. http://www.fourwinds10.com/siterun_data/health/intentional_death/news.php?q=1246050100
    MIHAI,
    Am gasit asta pe internet si m-am cutremurat! cititi si voi,sa vedeti ca incep sa se lege toate,dar cu ce pret,cu moartea lui Michael!
    Eu nu imi mai revin dupa asta,si nu stiu ce sa cred!
    MIHAI,te rog mult,sa-ti spui parerea in legatura cu aceasta informare,care este facuta chiar a doua zi dupa moartea lui Michael!
    Iti multumesc mult,si-mi cer scuze daca te abat de la alte treburi,dar nici nu ma pricep,si nici nu stiu daca sa le cred,sau nu!
    Pentru voi toti imbratisari tandre ca ale lui Michael!

    RăspundețiȘtergere
  35. http://www.youtube.com/watch?v=zZ-bcUfo67w

    Cu riscul de a fi in afara discutiilor de aici, dar realizez pe zi ce trece ca traim intr-o mare minciuna. Eu una nu stiu ce sa mai cred despre gripa porcina, vaccinurile antigripale, depopularea planetei etc.

    Pe blogul asta ne refugiem, ne gasim linistea, gasim oameni pe care ii iubim. Dar realitatea te face sa-ti dai semaa ca situatia nu-i prea roz.

    Daca e adevarat tot ce se spune despre depopularea planetei, noua ordine mondiala, illuminati atunci chiar traim in vremuri apocaliptice.

    Ma intreb ce am putea face, noi oamenii de rad. Ma doare sufletul pt miile de oameni care au murit, pentru toti aceia care vor muri si ma simt neputincioasa. "I can't believe this is the land from which I came", cum ar spune Michael.

    Ce putem face? De resemnat, nu ne putem resemna.

    Va iubesc mult. Aveti grija de voi.

    http://www.youtube.com/watch?v=qR8Vc2cOOnk

    RăspundețiȘtergere
  36. In primul rind iti multumesc Mihai pentru postarile tale minunate si pentru faptul ca, cu ajutorul tau il intelegem mai bine pe Michael.In al doilea rind Liliana am citit ce ne-ai dat tu sa vedem si stau si ma intreb daca este sa fie adevarat ce scrie acolo si daca CIA este bagat in asta nu o sa mai aflam noi nicicind cine si de ce l-a omorit pe Michael.
    Mihai te rog descilceste-ne, poate tu privesti altfel lucrurile.Violeta

    RăspundețiȘtergere
  37. Tocmai am vazut premiera mondiala a clipului This Is It,un "short-film"cum zicea Michael,cu secvente din Film.Ce sa mai spun,un dulce si jumatate,cu voce de inger!Sunt data peste cap,grea boala ,boala Michael Jackson!
    Violeta,iti multumesc ca ai citit ce am pus eu,intradevar cutremurator;sa asteptam si opinia lui Mihai.
    Serena ,multumesc pentru Info.
    Florenta,parerea ta parca n-am vazut-o,sau pregatesti ceva frumos in stilul tau caracteristic? Ma refer la postarea lui Mihai.

    RăspundețiȘtergere
  38. O zi minunata tuturor!
    La adresa de mai jos, puteti descarca videoclipul melodiei This Is It difuzat de cei de la MTV....in cazul in care nu il aveti deja.
    http://dl.transfer.ro/This_Is_It__videoclip-Transfer_RO-30Nov-95177f.mpg [cca.255 MB]
    Imi cer scuze pentru calitatea jalnica, insa nu prea am conexiunea buna pentru MTV. Aveti 10 zile la dispozitie pentru download. Toate bune,

    RăspundețiȘtergere
  39. Vă mulţumesc mult, tuturor, pentru aprecieri.

    Liliana, cunosc încă de astă-vară informaţiile de pe acel site, unde se spune că ruşii ar fi descoperit că Mike a fost ucis de CIA. Din păcate, nu pot să vă confirm ceea ce se spune acolo, sunt doar nişte speculaţii şi sincer eu mă îndoiesc de veridicitatea lor. Nu neg că există posibilitatea ca CIA să se afle în spatele morţii lui, dar ipoteza vehiculată în acel site e aberantă.

    Dacă doriţi informaţii adevărate despre ce se întâmplă în lume, iată ceva cu care să vă delectaţi:

    ENDGAME

    http://video.google.com/videoplay?docid=259284298193847598#

    RăspundețiȘtergere
  40. http://www.youtube.com/watch?v=CxngR9h9Dl8

    http://www.youtube.com/watch?v=qR8Vc2cOOnk

    Mihai, esti special. Iti multumim ca ne-ai dat sansa de a ne deschide sufletele, de a ne impartasi bucuriile, tristetile, temerile. Jos palaria! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Varianta in engleza a blogului este cea mai buna idee a anului!
    Felicitari Mihai, I'm still tunned! :-)
    D.

    RăspundețiȘtergere
  42. Tocmai am vazut videoclipul THIS IS IT.Mi se pare mie sau sau folosit imagini noi care nu apar in film?

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  43. Mihai,multumesc mult pentru lamuriri;am foarte mare incredere in judecata ta,si nici nu doresc sa fie adevarat ce este acolo.Mai mult,cred ca ar fi fost pusa in pericol si viata copiilor lui,si ar fi fost groaznic.Oricum nu ma pricep la probleme din astea si prefer sa cer o parere auotorizata,ca a ta.Inca odata multumesc pentru tot!
    Cu aceeasi prietenie de la inceput,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  44. Dragilor,voi stiti ca regizorul filmului,THIS IS IT,Kenny Ortega este prieten cu Michael de cand lumea?Uitati-va la clipul BEAT IT,unde in calitate de coregraf,interpreta seful bandei.Eu inca nu m-am uitat,il recunoaste cineva?
    Va urez sarbatoarea Romaniei cu bine,La multi ani tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  45. Da ,in videoclip apar si secvente care nu sunt in film....
    Este buna varianta in engleza a blogului...dar nu ne uitati si pe noi care nu stapanim asa bine engleza,sa ramana si in romana
    Mihai esti fantastic...imi place tot ce scrii si astept cu nerabdare si cometariile altor melodii
    Salut toti fanii acestui blog
    aryela

    RăspundețiȘtergere
  46. Mihai, scuze...
    Dar in ultimul timp incerc sa fug cat pot de aceasta melodie.
    Si stii de ce ? Pentru ca dupa 25 iunie am ascultat-o ... over and over again. O ascultam si plangeam in hohote. Vroiam o certitudine din partea lui Michael ... "nu esti singura, sunt aici cu tine..."
    Si mereu revenea acea intrebare ... "de ce a trebuit sa pleci si sa-mi lasi lumea atat de rece..."
    Scuze inca o data ...
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  47. sincer mie mi se pare ca melodia Childhooh transmite un mesaj mai trist,mai sfasietor.il regasesc pe deplin pe michael in aceasta melodie.asa cum a zis el mereu daca vrei sa il cunosti cu adevarat ignora ziarele,stirile,zvonurile si concentreaza-te asupra muzicii.in muzica lui divina il putem gasi pe michael si inima lui.

    RăspundețiȘtergere
  48. a reusit cineva sa descarce videoclipul de pe adresa data de serena?

    RăspundețiȘtergere
  49. Va daruiesc tuturor cu drag, un tribut pentru Michael facut de mine.El va va spune tot ce simt...

    TRIBUT FOR MICHAEL / A LOVE UNTIL THE END OF TIME (with best photos)
    sau
    http://www.youtube.com/watch?v=uYSmpWw6Jnk

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  50. La multi ani tuturor de ziua Romaniei!
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  51. Astazi,un motor de cautare pe internet va identifica un milion de site-uri ce se refera la Illuminati sub toate formele sale,de la definitia istorica ,originala,a unei obscure societati filosofice ce nu a functionat prea mult,la extraterestrii intergalactici care isi schimba forma,a unei imaginatii obsedate de conspiratii pana la extrem.Un exemplu la intamplare sugereaza ca Illuminati ar putea fi satanisti,comunisti,francmasoni sau atlanti;ca sunt intelepti ce detin cheia misterelor antice sau sunt inclinati sa distruga lumea pe care o cunoastem;ca sunt calatori in timp sau mistici,membri ai Comisiei Trilaterale,ai CRE sau ai CIA,presedintele SUA,papa sau diavolul insusi.Credinta in Illuminati s-a indepartat atst de mult de originile istorice ale ordinului,incit povestea poate fi folosita acum in orice scop.Mitul va continua sa creasca si sa se transforme oriunde exista teama si neincredere,oriunde oamenii se simt neputinciosi,nestiutori si dornici sa obtina raspunsuri facile.Ironia este ca realii Illuminati doreau sa raspandeasca exact contrariul.Incurajand cautarea Iluminismului,scopul lor ear sa lupte impotriva fortelor obscurantismului,bigotismului si ignorantei,folosind,dupa cum insusi Weishaupt scria in 1787."soarele ratiunii" pentru a "imprastia norii superstitiilor si ai prejudecatilor".Cu toate acestea ,mostenirea de durata a Illuminati pare sa fie ,in primul rand,o bagheta magica pentrua sadi teama si ignoranta.Oriunde apar referiri la ordin,exista posibilitatea ca ele sa indice dovezi ale anti-Iluminismului in actiune,unde isteria,superstitia si prejudecata triumfa asupra tolerantei si ratiunii...Dupa cum insusi Weishaupt scria:"O,muritorule,oare e ceva pe lumea asta cu care sa nu poti fi amagit ?" CINE SUNT ILLUMINATI de Lindsay Porter. Val.

    RăspundețiȘtergere
  52. Mihai, te felicit inca o data! Iti urmaresc blogul din umbra, dar da-mi voie sa-ti spun ca, daca Michael ar citi ceea ce este scris aici, i-ar scapara o lacrima pe chipul lui frumos, una de fericire! Se pare ca aripile lui au atins cu iubire sufletele celor care interactioneaza aici, pe care au ajuns s-o imparta intre ei! FRUMOS! Va pup pe toti, va imbratisez si va admir!

    RăspundețiȘtergere
  53. va multumesc ca existati si multumesc lui dzeu ca v-am gasit.nu mai singura.iti multumesc mihai si voua tuturor care il iubiti pe michael jackson.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.