joi, 6 august 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XXIa

...




„KEEP THE FAITH” (continuare)





Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului şi se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!” (Iuda 9)




Martorii lui Iehova reprezintă o religie bazată pe Biblie, care se opune total războiului. Nu veţi găsi înrolat, în nicio armată, nici măcar un singur Martor al lui Iehova. Hitler i-a urât şi i-a trimis in lagăre de concentrare. De asemenea, toate guvernele de astăzi, care glorifică eroii de război, nu-i agreează deloc pe Martori. Pe de altă parte, Michael Jackson promova pacea, iubirea şi echitatea în multe din melodiile lui (la fel ca John Lennon), lucru care nu era deloc convenabil pentru Elita din vârful complexului militar-industrial care stăpâneşte lumea. Alte detaliii despre Martorii lui Iehova: ei conservă valorile creştine conservatoare, se aşteaptă în curând la schimbări globale şi cred cu tărie în faptul că, nu peste multă vreme, Paradisul se va muta pe Pământ – dar în mod cert nu se referă la NWO (lol).



În autobiografia „Growing Up In The Jackson Family”, LaToya scrie:


Eu şi Michael eram foarte activi în credinţa Martorilor lui Iehova. Cinci zile pe săptămână studiam Biblia acasă, împreună cu mama şi mergeam regulat la Kingdom Hall. În fiecare dimineaţă mergeam din uşă-n uşă în Los Angeles, răspândind cuvântul lui Iehova. Pe măsură ce faima lui Michael creştea, el era nevoit să se deghizeze, ca să nu fie recunoscut.Pentru că nu aveam voie să ne asociem decât cu Martori, eu şi Michael am avut puţini prieteni în copilărie.

În timpul turneului „Victory”, Michael a angajat pe cineva a cărui unică sarcină era să găsească un Kingdom Hall – loc de întâlnire pentru Martori – astfel încât Michael să nu rateze nicio întâlnire, indiferent unde se afla. A doua zi după ce Michael a câştigat premiul Grammy în 1984, unul dintre „bătrâni” i-a atras atenţia că trebuie să aleagă între muzică şi religie. Pentru că Michael studiase cu conştiinciozitate Biblia, a putut cu uşurinţă să-i citeze capitole şi versete care să susţină ideea că a-i distra pe oameni nu e ceva greşit. „Eu continui să trăiesc după învăţăturile religiei. Continui să merg din uşă-n uşă, oriunde mă aflu, chiar dacă sunt în turneu. Nu am ce să fac dacă oamenii afişează postere cu mine ori îmi decupează pozele din reviste. Eu nu le-am cerut să mă idolatrizeze. Eu nu îmi doresc decât ca ei să se bucure de muzica mea.”

Mulţi Martori se adunau în faţa Kingdom Hall sperând să-l zărească pe Michael, deşi ştiau că acest fel de adulaţie era interzis. Michael a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a-şi demonstra devotamentul pentru Iehova. Odată un „bătrân” i-a reproşat: „Mişcările tale pe scenă sugerează sexul, nu le mai face.” Michael s-a supus fără proteste şi şi-a schimbat tehnica prompt. Chiar a invitat un „bătrân” cu el în turneu, pentru ca acesta să vadă că viaţa lui era în armonie cu regulile, că mergea din uşă în uşă şi frecventa întâlnirile cu Martorii.

Într-o zi am intrat în camera lui Janet şi l-am găsit pe Michael plângând. „LaToya, mi-a spus, nu mai pot să vorbesc cu tine... „Bătrânii” mi-au spus să nu mai vorbesc niciodată cu tine, pentru că nu ai venit la Kingdom Hall. Mi-au spus că, dacă nu respect hotărârea lor, mă vor da afara din religie.” Dar, până la urmă, Michael a decis să nu se supună şi, după asta, nu a mai mers niciodată la întâlnirile religioase cu Martorii. Apoi a rupt legăturile cu organizaţia printr-o scrisoare formală. Cel mai dureros lucru din acest episod, a fost faptul că eu am fost convinsă, mult timp, că Michael era unul din „cei aleşi”, unul din cei 144.000 născuţi din nou ca fii spirituali ai lui Dumnezeu şi care vor guverna, alături de El, în cer.





Interesant este faptul că, tot în 1984, a fost perioada „We Are The World”, acţiunea caritabilă în urma căreia s-au strâns nişte milioane de dolari, dintre care o parte a fost dedicată luptei împotriva SIDA din Africa. De asemenea, Michael l-a susţinut în mod public (inclusiv în faţa Preşedintelui Clinton), pe Ryan White, adolescentul hemofilic care a fost infestat cu HIV în urma transfuziilor sanguine şi care a foat exmatriculat din şcoală, pe motiv că avea SIDA. Michael a ajutat şi grupuri de sprijin precum „Proiectul SIDA din Los Angeles” şi „Proiectul minorităţii cu SIDA”. Atunci când Michael a început să lupte împotriva SIDA, aceasta nu era o cauză acceptabilă public, aşa cum este asiăzi. Şi în mod special nu era acceptabilă pentru religia în care Michael fusese crescut – Martorii lui Iehova. În 1986, Martorii şi-au definit atitudinea faţă de SIDA într-una din publicaţiile lor: „Bolile îngrozitoare cu transmitere sexuală precum SIDA, sunt adeseori legate de imoralitatea sexuală. Ce este homosexualitatea ?... După cum am văzut, această practică este definită prin cuvântul porneia (păcat trupesc), utilizat de Iisus şi de discipolii Săi. Discipolul Iuda a folosit acest cuvânt atunci când s-a referit la actele sexuale nenaturale ale bărbaţilor din Sodoma şi Gomora. S-a schimbat viziunea lui Dumnezeu de atunci ?... Nu. Astfel de persoane, nu numai că sunt condamnate de Dumnezeu, dar primesc de asemenea o ’recompensă’ a corupţiei mentale şi spirituale. Astăzi, de exemplu, se întâlnesc cu o frecvenţă înfiorătoare sifilisul, SIDA şi alte boli transmisibile veneric, printre homosexuali.”


Problema este că aceşti oameni nu au (sau nu aveau) minime cunoştinţe de educaţie civică. A înspăimânta credincioşii cu sifilisul, boală care se întâlneşte frecvent şi la heterosexuali; ori cu SIDA, care are o la fel de mare răspândire în urma transfuziilor cu sânge sau a folosirii instrumentarului medical contaminate (dovada: milioanele de copii infectaţi din lume), mi se pare o demagogie ieftină.

Michael s-a hotărât să părăsească Martorii lui Iehova în 1987, după ce aceştia au încercat să-l forţeze să-şi repudieze în mod public munca depusă în videoclipul „Thriller”.

Martorii lui Iehova au însă şi părţi bune: opinia lor despre sex, citată din Biblie, este una care promovează moralitatea: „Relaţiile sexuale dintre un bărbat şi o femeie au în mod cert aprobarea divină. Dar aprobă oare Dumnezeu sexul necumpătat ? Oare asta înseamnă cea mai mare bucurie în viaţă ?... Va conduce asta la adevărata pace şi securitate pentru noi şi pentru cei din jurul nostru ? [...] Dumnezeu este împotriva relaţiilor sexuale în nafara căsătoriei. Dar Dumnezeu pedepseşte adulterul.”

După cum am mai spus, în capitolul intitulat „Şi totuşi...”, Michael şi-a însuşit această doctrină, la fel ca multe altele din învăţăturile Bibliei. Nu a cântat despre sex, nu a fost gay nici pedofil nici adulterin; nu a iubit banii, nu a preaucurvit, nu şi-a jignit aproapele, nu a făcut rău nimănui, dimpotrivă, i-a ajutat cât a putut de mult pe cei neajutoraţi; a propovăduit pacea şi iubirea. Singurul lui păcat, în lumina acestor învăţături, a fost acela că s-a lăsat posedat de Muzică si s-a iubit cu ea, în văzul lumii.Dacă pentru asta l-au excomunicat Martorii, ei bine, e pierderea lor şi câştigul nostru, al celor care ne-am putut bucura de Michael :)

„Cred că se întâmplă subliminal. Ştii, atunci când dansezi, tu doar interpretezi muzica, sunetele şi acompaniamentul. Fie că e vorba de un bas, de un violoncel ori o chitară, simţi emoţia pe care o transmite instrumentul respectiv. Aşa că fac o mişcare, mă înfierbânt, mă apuc de pantaloni şi... totul vine de la sine. E... e muzica cea care mă constrânge la asta. Nu mă gândesc dinainte ca o să mă ating nu ştiu unde şi asta o să fie grozav. Nu te gândeşti la asta; se întâmplă, pur şi simplu. Uneori mă uit la înregistrări şi mă mir: ’Am făcut eu asta ?’... Aşa că, vezi, sunt sclavul ritmului.” (Michael Jackson, interviu cu Oprah Winfrey, 1993)









VA URMA


...

11 comentarii:

  1. Da, in sfarsit niste raspunsuri la intrebarile pe care le aveam in minte....nu-i de mirare ca totusi s-a dezis de martori...oricum, moralitatea si verticaliatea sa a fost exemplara si cand era martor si cand n-a mai fost....acum am inteles de ce Liz Taylor spune in inregistrarea pe care am vazut-o pe youtobe ca este primul craciun al lui michael, deoarece martorii nu tin aceste sarbatori...Multumesc, asteptam continuarea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca intregul Univers incerca sa'l opreasca din misiunea sa, mi se pare chiar prea mult faptul ca cei "batrani" i'au interzis sa mai vorbeasca cu sora sa. Cred ca a facut ceea ce trebuie atunci cand a renuntat la aceasta religie. Altfel nu ne'am mai bucura azi de mostenirea lasata de Michael si de toate lucrurile minunate pe care le'a facut.
    Dar ceea ce voiam era sa'ti povestesc o chestie ce mi s'a intamplat azi.Tocmai ce m'am intors din oras, unde am luat masa cu parintii si cu finii sositi proaspat din Spania. Normal ca a venit vorba de Michael, la care ei au inceput sa blameze memoria acestuia spunand ca a fost un drogat si un homosexual si ca n'ar trebui sa'mi para rau ca a murit, ca ei asta au citit in ziarele din Spania. Am foarte suparata si furioasa cand am auzit, chiar daca nu am lasat sa se vada. Am incercat sa le explic ca nu e asa, sa incerc sa le deschid ochii, insa in zadar. Ei erau cu ideilor si pace, nu le mai puteai scoate din cap. Am ramas cu un gust amar in urma acestei intalniri si mult mai hotarata sa'i faca pe oameni sa vada realitatea. De aceea am postat un comentariu cu blogul tau pe toate site'urile pe care am intrat. Ar fi frumos daca ai putea sa'l traduci in engleza, asa ar putea fi accesibil si celor de peste hotare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pana la urma cum a ajuns Michael daca nu a ascultat de acesti Batrani? Probabil ca traia si azi! Sau a fost frumos ca ne-a distrat, daca a murit sa fie sanatos , viata lui nu mai conteaza bine ca a lasat ceva in urma si ne-a distrat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau să fiu înţeles greşit, eu nu acuz pe nimeni, dar cred că Batrânii au exagerat în privinţa lui Michael. Vă rog să citiţi şi continuarea, pe care o voi posta în curând.

    Anonim de la ora 8:07, atunci când Dumnezeu te plămădeşte cu un har, nu trebuie, NU AI VOIE să-l ţii pentru tine. El ţi-l dă pentru ca tu să-i bucuri şi să-i luminezi pe alţii. Poate că Michael ar mai fi fost în viaţă acum, deşi nu din cauza dansului său cu tentă erotică ori al videoclipului „Thriller” a murit, ci din cauza faptului că s-a opus din răsputeri ca lumea noastră să fie distrusă. Da, poate că ar mai fi fost în viaţă, dar ar fi fost şi mai nefericit. Când muzica şi dansul erau viaţa lui, să-l obligi să renunţe la astea ar fi fost ca şi cum i-ai fi luat viaţa. Nu e vorba de egosim aici, dimpotrivă. Nu am nimic împotriva celor care-şi iau în serios religia, dar ar fi bine să nu ne însuşim nişte doctrine fără măcar să încercăm să le inţelegem, că de aia ne numim fiinţe superioare, care gândesc.

    Toate cele bune, vă mulţumesc tuturor pentru comentarii şi vă mai aştept.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu ca nu are legatura cu postul acesta, dar ce parere ai despre coperta albumului Dangerous? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Va multumesc pentru acest blog. Va rog sa continuati, v-am recomandat multora si aveti numai cronici pozitive. Matusa mea are 72 ani si ma intreaba mereu detalii, e ca si cand vrea sa afle tot adevarul... stie ca pe net informatia circula altfel. Dupa cum vedeti, MJ a uimit lumea, indiferent de varsta.
    Va doresc multa inspiratie!
    Dana

    RăspundețiȘtergere
  7. Forever, Michael6 august 2009 la 23:16

    "... s-a lăsat posedat de Muzică si s-a iubit cu ea, în văzul lumii". Multumesc ca m-ati facut sa inteleg cu adevarat ce insemna dansul/muzica pentru Michael; parca am avut pur si simplu o revelatie cand ati mentionat acest lucru si intr-un capitol precedent. Si "intre noi fie vorba", clipul postat de dvs., care explica semnificatia dansului, face furori pe youtube, nu ca ar fi singurul... (LOL)

    Serios vorbind, daca toata aceasta conspiratie s-ar dovedi adevarata, ar fi ingrozitor. Personal, cred in cliseul "I guess we will never know"; insa orice e posibil. De un lucru sunt sigura insa: sinceritatea lui Michael. Acest eveniment tragic mi-a dat ocazia ca tot ceea ce am crezut si simtit despre MJ in timpul vietii sale, de cand "l-am cunoscut" in 1991/2, sa-mi fie confirmat. Multumita accesului la informatii de care ne putem bucura azi, urmarind interviurile si materialele in care a aparut, mi-a fost de-ajuns sa-l aud vorbind si sa-i vad ochii, ca sa-l cred (doar) pe el si nu acele "tabloid junkies" care l-au haituit toata viata si care continua sa o faca si acum. De aceea nu ma afecteaza ce spune lumea, de aceea am si cumparat - pentru ca a venit vorba intr-unul din capitolele precedente despre tot ce se vinde pe piata acum in legatura cu MJ - albumul publicat de Romania Libera la 31 Iulie. Nu m-am asteptat nici o clipa sa gasesc adevarul in acele pagini. L-am gasit (re)citind Moonwalk (tot cu aceasta ocazie mi-am amintit, printre multe altele, ca am citit, cred ca prin '92 sau '93, greu de spus acum, Moonwalk-ul in varianta romana; in engleza insa te simti mult mai aproape de ceea ce a vrut sa spuna Mike), ascultandu-l vorbind si cantand. Pur si simplu, din "setea de Michael", am vrut sa tin in mana acele hartii ilustrate - stim bine ce diferenta este intre o carte in sensul clasic si una virtuala.

    ... Ar fi multe de spus, dar am sa o fac altadata. Stiu ca m-am intins prea mult, insa sper sa intelegeti, fiind prima oara cand scriu despre Michael, dupa moartea lui ...

    "Keep up the good work", romanule frustat !

    RăspundețiȘtergere
  8. Apropo de religie, sunt crestin ortodox si incerc prin fapte , in mod discret, sa arat asta. Nu-mi plac exagerarile, formalismul, bigotismul si nici fanatismul si-mi doresc sa nu ajung vreodata sa le practic. Dupa ce am citit ce ai scris, am inceput sa ma documentez si eu pe ici pe colo, sa aflu mai multe despre ce a insemnat Michael pentru oameni si de ce a exercitat o asa influenta asupra lor. Mie mi se paruse un om fragil, prea linistit, inocent si cumva nepregatit sau “nepotrivit”pentru masinaria artistica ( dar si mediatica) infernala, colosala, nimicitoare si “iluminata” din State. Am intrat pe cateva pagini ortodoxe pe care le mai vizitam cateodata si am ramas cu gura cascata. Nu mi-a venit sa cred ce am citit: ca s-a proclamat Dumnezeu pe pamant (de cate ori nu a spus “But I'm Only Human “?, ca e Satana intruchipat, Lucifer, idol, nebun, necredincios (asta este chiar tare, in cate melodii nu face refeire la Dumnezeu, iubire, pace, intelegere intre oameni, copii, etc.),drogat, pedofil, homosexual(chiar il comparau cu cei din Sodoma), obsedat sexual(vezi ce nenorociri facea pe scena!), eretic(asta chiar ca m-a dat gata), ca a transmis mesaje subliminale groaznice(sti cazul Beat it, care ar insemna „masturbeaza-te”,iar videoclipul ar fi initierea unui baietel in tainele pedofiliei intr-un grup de barbati, grup in care cel mai fericit este ultimul-Doamne apara si pazeste, parca sunt obsedati sexuali, mai dau si prilej de sminteala celor ce citesc!), ca exista un film cu el cand se masturbeaza pe nu stiu unde, ca a facut ceva donatii infime pentru ca Satana se prezinta ca un inger de lumina, deci a facut acte de binefacere doar ca sa ne insele....Toate astea sunt spuse pe un ton inchizitorial, plin de rautate, subliniate din plin cu texte Scripturistice (?) pentru a da credibilitate acuzatiilor. Mi s-a facut parul maciuca la propriu....cum ramane cu ce ne spune Mantuitorul : sa arunce cu piatra cel ce este fara de pacat? Cum ramane cu “ cautati si veti afla” , caci este clar ca cei in cauza nu au ascultat niciodata mesajul melodiilor lui Michael, nu stiau de actiunile lui umanitare, deci nu stiu nimic despre viata si opera lui artistica. Cum ramane cu “adevarul va va face liberi”, daca sub pretextul unei false moralitati ne dam cu presupusul in legatura cu ceea ce nu stim? Cum ramane cu “nu judecati, ca sa nu fiti judecati”? Ce este cu limbajul acesta dur si jignitor, de neconceput pentru mine ca si crestin? Chiar daca ar fi adevarate cele scrise acolo, tonul acuzatiilor si judecarea lui Michael de catre “adevaratii ortodocsi” mi s-au parut incalificabile si nu ma recunosc ca si crestin ortodox in ele. Nu noi judecam, asta o face Dumnezeu!Scuze pentru comentariul lung, dar chestia asta m-a intristat, nu pentru ca eu am alta parere despre cum a lucrat Dumnezeu prin geniul lui Michael, ci pentru faptul ca pentru mine aceasta nu este o atitudine deloc ortodoxa.

    RăspundețiȘtergere
  9. astept continuare cu sufletul la gura :))...Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca cineva s-a gandit la a scrie adevarul despre Michael Jackson...eu cred ar trebui incurajat sa scrie cartea despre regele pop! Acestui blog i-ar trebui mai multa publicitate pentru ca aici se afla numai adevarul nu si alte aberatii total false. Acest om chiar se poate numi un fan al regelui pop. Cu totii ii multumim pentru acest site.

    RăspundețiȘtergere
  11. Michael Jackson a fost cu adevarat un rege al muzicii pop. I-a distrat pe oameni s le-a daruit o mostenire superba.Totusi, Batrinii de congregatie au avut dreptate in legatura cu miscarile si unele gesturi pe care le practica pe scena. Martorii lui Iehova nu au incercat sa-l debaraseze de muzica ci sa-l fereasca de anumite lucruri incorecte. Michael putea sa-si continuie cariera si sa fie in armone cu religia doar daca o practica asa cu Dumnezeu agreeaza.
    Credeti ca batrinii au exagerat? Poate asa vi se pare voua dar Satan s-a folosit de muzica ca ea pentru Michael sa fie mai importanta decat Dumnezeu.
    Daca se opunea ispitelor lui Satan,Mihael isi putea continua cariera in muzica (mai decenta) dar in armonie cu Cuvintul lui Dumnezeu.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.