miercuri, 26 ianuarie 2011

Să luăm atitudine!

...

ACESTA ESTE UN MESAJ PE CARE L-AM PRIMIT PRIN FORWARD ŞI VI-L ÎMPĂRTĂŞESC, CU RUGĂMINTEA SĂ-L ARĂTAŢI ŞI ALTORA. AU FOST ODATĂ NIŞTE IMBECILI, E ADEVĂRAT, DAR PUTEM FACE CUMVA SĂ SCAPĂM DE EI.


De la 1 aprilie, romanii riscă să rămână fără plante medicinale

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics


"Nu mai iau medicamente de 15 ani, mă tratez cu ceai de păducel". Declaraţia aparţine unui consilier prezidenţial, pe nume Cătălin Avramescu, şi a fost făcută acum câteva săptămâni, la un simpozion pe teme medicale. Vestea proastă pentru Avramescu vine, însă, de la UE: dacă nu îşi face rezerve masive de păducel, să-i ajunga alţi 15 ani, va fi nevoit, curând, să treacă iar pe medicamente.

Producătorii români de leacuri naturiste, pe bază de plante medicinale, mai au două luni la dispoziţie pentru a respecta directiva UE cunoscută sub numele „Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)", care a fost adoptată la 31 Martie 2004, şi care cere ca, de la 1 aprilie 2011, toate plantele medicinale să fie procesate după aceleaşi procedee ca şi celelalte produse farmaceutice. Acest lucru presupune inclusiv obţinerea de certificate legale, la fel ca medicamentele, al caror cost se apropie sau depăşeşte 100.000 de euro pentru fiecare planta în parte, deşi acestea sunt folosite de mii de ani în stare naturală sau uscată. Costurile uriaşe pe care le presupune intrarea în legalitate vor lichida micii producatori din domeniul plantelor medicinale în favoarea marilor coloşi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de păducelul lui Avramescu. Un semnal de alarmă a fost tras, recent, într-un articol publicat pe situl www.infowars.com, care avertizează că: "În loc să privească produsele alimentare şi medicamente tradiţionale ca probleme legate de drepturile omului, acestea au fost tratate ca probleme de comerţ. În acest fel, legile privind alimentaţia şi plantele sunt concentrate pe dorinţele marilor corporatii, nu pe nevoile şi dorinţele oamenilor".

Europarlamentarul liberal Norica Nicolai spune, pentru Inpolitics, că situaţia este extrem de serioasă şi de gravă, totodată, pentru România: "La noi, preţul uriaş al medicamentelor face ca majoritatea românilor să opteze, atât cât pot, pentru tratamente tradiţionale cu plante medicinale. Muşeţelul sau coada-şoricelului sunt singurele leacuri pe care şi le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializării lor va da o lovitură cumplită sănătăţii, şi aşa precare, a românilor. Producătorii noştri din domeniu nu vor putea să se conformeze directivelor UE fără a intra în faliment, e o situaţie dramatică şi încercăm în zilele următoare, la nivelul grupului de europarlamentari români, să găsim o soluţie, poate o amânare a aplicării directivei în cauză sau ceva asemănător, dar e greu de spus, în acest moment, dacă se mai poate face ceva. Din păcate, dacă nu vom reuşi, iar producătorii români nu se conformează noilor norme europene după data de 1 aprilie 2011, ţara noastră riscă să fie dată în judecată de către marile concerne farmaceutice şi nu e greu de ghicit care ar fi soarta unor asemenea procese".

S-a pornit o iniţiativă de referendum la nivel european cu scopul de a cere păstrarea remediilor pe bază de vitamine şi a terapiilor naturiste pe care UE vrea să le excludă, în baza sinistrului Codex Alimentarius:

http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

Este şansa noastră să mai putem alege o viaţă sănătoasă şi naturală. Sunt necesare 1.000.000 de voturi. Alăturaţi-vă şi voi, dacă vreţi să mai avem acces la hrană sănătoasă şi terapii naturiste ori pe bază de vitamine.

Putem schimba ceva, dar numai dacă acţionăm!


Bibliografie:
Codex Alimentarius
Tratatul de la Lisabona

http://www.eu-facts.org/en/index.html
http://www.health-peace-justice.org/
http://www.profit-over-life.org/
http://www.thenhf.com/

...

8 comentarii:

  1. Aceasta este una dintre cele trei petitii pe care trebuie sa le semnam toti. Celelalte doua sunt :

    !.PETITIE

    Cerem Parlamentului European să blocheze Directiva pentru produsele tradiţionale ale medicinei naturiste (DPTMN), Directiva 2004/2/EC, care are ca scop refuzul accesului către marea majoritate a produselor medicinei naturiste începând cu 1 aprilie 2011.

    DPTMN reduce drepturile fiecărui cetăţean al Europei la autodeterminare în ceea ce priveşte grija faţă de propria sănătate. Depăşeşte orice idee de control rezonabil al produselor periculoase şi intră în sfera constrângerilor prin limitarea opţiunilor pentru tratarea problemelor de sănătate,

    Accesul tuturor la produsele naturiste care au fost disponibile nestigherit dintotdeauna trebuie să continue fără întrerupere.

    (Atentie la completarea formularului ! Sa treceti adresele complete şi datele de naştere. Dacă nu , este posibil ca semnăturile dvs. să nu fie luate în calcul. Toate informaţiile sunt private. Adresele şi datele de naştere nu sunt vizibile pentru public şi aveţi, de asemenea, posibilitatea de a alege ca şi numele dvs. să rămân privat.)

    Semnati petiţia aici:

    http://www.gopetition.com/petition/39757/sign.html


    Petiţia Opriţi directiva pentru produsele tradiţionale ale medicinei naturiste către Comitetul pentru Petiţii a Uniunii Europeane a fost scrisă de Heidi Stevenson şi este găzduită gratuit pe GoPetition.

    Textul in limba romana aici :

    http://gaia-health.com/articles301/000315-romanian.shtml

    2. Stop Codex Alimentarius !

    http://www.stopcodex.org/index.html

    NU FACETI MAI MULT DE DOUA MINUTE CA SA LE SEMNATI PE TOATE !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa fiu sincera, eu nici medicamente , nici plante medicinale nu folosesc....dar cu siguranta cele din urma nu sunt asa daunatoare ca medicamentele.

    Acum semnez si petitiile.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. Am semnat si am trimis linkurile si prietenilor. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa inteleg ca nu mai putem consuma sunatoare si musetel decat cum, daca şi cand "vrea muschii" celor din UE? In ce lume traim? E halucinant si aiuristic.....Probabil vor sa ingurgitam doar medicamentele lor de sinteza, probabil de aceea fac asta, au ei de fabricat medicamente si nu au destule persoane care sa le cumpere......Omul ar trebui sa hotarasca singur ce fel de medicamente foloseste pentru propria sanatate, naturiste sau de sinteza.
    Ca sa bem un ceai o sa adunam plante medicinale singuri, de pe coclauri, daca o sa mai gasim si daca nu cumva nu ne-or urmari sa ne amendeze si pentru asta..... Da, semnam petitia, dar chiar credeti ca o sa tina "ei" seama de ea?????

    RăspundețiȘtergere
  5. Atata timp cat plantele medicinale cresc si se gasesc "la liber "....nu inteleg cine ne-ar putea opri sa le culegem si sa le folosim ?!
    Trebuie doar sa le cunoastem si sa stim perioada in care trebuiesc culese pentru a fi eficiente ...
    Asa au facut bunicii, parintii.....
    E distractiv ...si sanatos ...sa facem miscare si plimbari in aer liber !!

    Petitia ? - sa speram !!

    BiancaNeve

    RăspundețiȘtergere
  6. Mesaj: prin spatele crizei...guvernul ne pune lesa!
    Hai sa boicotam cardurile de sanatate
    Nu le ridicati pur si simplude la posta!
    Ce parere are Biserica Ortodoxa?
    Sa se faca referendum pentru astfel de acte!

    RăspundețiȘtergere
  7. O tampenie marca romaneasca...astia vor interzice speranta prin lege....Cica ii freaca grija de sanatatea poporului, nu cumva sa devenim dependenti (la un moment dat auzisem ca se pregatea o lista de vegetale care afecteaza organismul uman..printre care si USTUROIUL...asta scade tensiunea, daca servim in exces, cadem pe strazi..asa ca se impune moderatie..si cum altfel decat prin lege...).
    Am o prietena care s-a stabilit in Anglia, a facut acolo un curs de terapii alternative... si viseaza sa deschida un cabinet candva cand va putea ... asta imi spune ca acolo terapiile alternative sunt sustinute de stat si blocate ca la noi...In plus am fost acolo o saptamana in ianuarie... am vazut la supermarket pe raft paracetamol..care e medicament dupa cate stim noi...in plus ce dulciuri am cumparat aveau marcate pe ele ca nu contin coloranti artificiali si ca ingredientele sunt toate naturale...sigur si la noi se poate, se scrie pe ambalaj iar produsul vai de noi... Acum eu am luat teapa la noi cu unutul , cateva luni in urma am ales un produs mai ieftin...nu cel mai ieftin...dar mai ieftin decat ce cumparam de obicei..ajunsa acasa m-a apucat lectura ambalajului...si scria clar ca produsul nu este UNT ci o crema similara UNTului obtinuta prin procedee bla bla...si in final marca CA... asa ca de atunci imi fac timp si citesc in magazin ambalajul.

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  8. unlike partnегs havе unlike prefeгences whеn it cоmeѕ to manuаl anԁ the touchеѕ ԁurіng
    the Tаntгic Maѕѕages are piano аnԁ Ιn that lοcаtion are no "barricaded" areas.


    Feel free to visit my webpage - site

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.