sâmbătă, 23 martie 2013

ţin’ să fie, ţin’ să fie?





... viitorul staroste al pseudo-partiduleţului „scroafa-i moartă în coteţ da’ tot dă din funduleţ” poreclit (pe criterii încă neelucidate) „PDL”?

Îmi aruncai şi eu un ochi pe catindaţi şi văzui că oferta e de-a dreptul foarte extra super mirobolantă.


Catindatul nr.1: Rinocerul bulbucat şi cu capu-n colţuri, care pare blând dar îl apucă turbarea la orice zgomot neprevăzut. Adeseori se sperie când îşi aude propria balegă căzându-i de sub coadă. Şi atunci face prăpăd, muşcă din ţărână aaaahh!



Catindatul nr.2: Forma de viaţă cu sex incert şi cu origine probabil extraterestră – se bănuieşte că vine direct de pe Planeta Maimuţelor – care n-are bani de frizer şi se tunde cu o custură veche de pe vremea când cosorul lui Moceanu era pentru Homo Sapiens fix ceea ce reprezintă azi pentru noi pacea universală, eradicarea foametei sau ieşirea din criză – adică un vis foarte, foaarte îndepărtat. Practic irealizabil.  



Catindatul nr.3: Madam de pompadur wannabe – de fapt o Coană Chiriţă dâmboviţeană ot Pleşcoi ot Coq au vin, armazoana scherbinte a Băsului nesimţitoriu şi de cursă lungă beutoriu – paparud(re)a cu CV imbatabil, miile de kilometri de centură bătătoriţi (dimpreună cu afişul electoral, reprezentat mai la vale)  fiind relevanţi în acest sens. La umbra Udrei, toţi homunculii portocalii vor fi oblojiţi, păstoriţi şi mai ales adăpaţi cu multă dragoste maternă. Şi, după cum se poate lesne observa, chiar şi cu ochiul liber de pe Alfa Centauri, între picioarele dânsei e loc căcălău. 



UPDATE 1: Cioporu’ pedelist a votat şi a decis: rinocerul este (în continuare) bulibaşa portocalie. Prin urmare, Macovei se poate întoarce pe Planeta Maimuţelor, iar Udrea poate să-şi strângă picioarele la loc.


UPDATE 2: Băsul a declarat că se rupe de PDL. PDL-ului i se rupe.


18 comentarii:

  1. VREM PDL IN RAND CU CDR!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astia-si dau mana peste tara si se-acopera si se salveaza unii pe altii!Priviti ce se-ntampla si cum suntem de desconsiderati,DIN NOU!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Timp de 23 de ani, singura clasa din Romania careia i-a mers bine a fost clasa politica, pentru ca a avut mereu alta agenda decat clasa mijlocie, care a tinut tara asta pe umeri; cea...din care faci si tu parte; la inceput ai mers la vot, pana te-ai prins ce se-ntampla de fapt: ca azi guverna PSD, maine PSD+PD, poimaine PD+PNL, pentru ca raspoimaine sa se uneasca in opozitie PSD+PNL. Azi Stolojan conducea PNL, maine era plans de Basescu pentru ca poimaine sa fie in PDL. Ieri Base era de mana cu Tariceanu, azi cu Ponta care maine va fi de mana cu Crin, dupa ce Crin il suduie la Cluj pe Goana doar pentru a-l tine de mana 2 saptamani mai tarziu. Ieri Base spunea despre Ponta ca e doar un "copilot" si n-o sa-l puna niciodata sa conduca o tara; Ponta zicea ca nu o sa accepte sa fie prim-ministrul lui Base nici la misto; azi, a uitat tot: "Castigam impreuna!" Ei cu ei, mereu cu ei; niciodata cu noi! Imartindu-si functii, averi si impozitele noastre. Firmele lor ingrasate doar din monopolul contractelor cu statul, sunt singurele care prospera.
    La alegerile din '92 politicienii au fost alesi de 85% din populatie. In 2004 de 58%, iar in 2008 clasa politica a fost aleasa de doar 39% din locuitorii Romaniei.
    De cand 61% nu pot indrepta greseala a 39%???

    Cristian

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) "Tin' sa fie, tin' sa fie?"
    Asa se intrebau si americanii probabil inainte ca Barack Obama sa devina presedintele Americii.
    Dupa cum se stie, in cursa au ramas inclestati doi "grei" ai politicii americane, presedintele Barack Obama, democrat si Mitt Romney, fost guvernator, republican...
    Credeti, ca sta cineva in spatele succesului lui Barack Obama? Sau i se atribuie o parte, din succesul lui?
    Am sa va sintetizez cat pot, o reala poveste de viata a unui tanar barbat american extrem de inteligent, poveste care m-a impresionat foarte mult intr-un mod placut.
    Chiar daca nu are legatura cu PDL-istii, are legatura cu politica in gereral.
    Era...prin 2004, atunci cand cineva, l-a intrerupt pe Barack Obama cu o observatie despre discurs...Acesta l-a privit cu o atitudine de tipul:"Cine e si baiatul asta?" Era Jon Favreau. Dupa un an se intalneau la un asa numit interviu de angajare. In familia de origine franceza ce traia in Winchester, se nastea Jon. Nu era singurul membru al familiei cu pasiuni politice.
    Acest noroc despre care vorbeste Ted Sorensen a aparut atunci cand Jon Vavreau lucra pt. John Kerry, iar Barack Obama isi repeta un discurs inainte de Conventia Democrata Nationala. Tanarul de 23 de ani a indraznit sa-i faca o observatie viitorului presedinte. Nu folosise o utopica buna. Robert Gibles, reprezentantul stafului sau de companie l-a retinut si i l-a recomandat in 2005 lui Obama. Intre timp Favreau renuntase la munca alaturi de John Kerry. La inceput, facea parte din biroul de presa al senatorului. Atunci cand au avut nevoie de un om nou care sa ajute la scrierea discursurilor, tanarul a fost promovat. In asa fel a inceput sa isi exerseze abilitatile de mai tarziu care ii faceau pe colegii lui sa spuna:"Tipule, ce scrii tu acum va sta atarnat pe peretii din sufrageriile americanilor!"
    Daca am adapta, am putea spune ca Favreau il ajuta pe Obama sa scoata la iveala gandurile si faptele bune. Iar o sesiune de brainstorming pt. a crea un discurs puternic incepe mereu in acest fel: cei doi pe canapea, discutand despre un subiect pe care B.O. il va face cunoscut. Jon il asculta, retine, structureaza. Capacitatea sa de a scana toate cele spuse de politician il ajuta mai apoi sa puna ideile intr-un format destul de usor de inteles. Cu informatiile proaspete, "cititorul mintii" merge singur sau alaturi de ceilalti membri ai echipei intr-o cafenea, unde petrece pana la 16 ore pt. a da forma potrivita cuvintelor. Aceasta va fi insa o prima versiune, deoarece presedintele isi va edita speech-ul pana ajunge la o varianta convenabila...
    MIREY
    - VA CONTINUA -

    RăspundețiȘtergere
  5. - continuare-
    Atunci cand lucreaza, Jon citeste multe discursuri si se inspira in special din R.F. Kennedy si J.F. kennedy. Dupa ce se documenteaza din surse celebre, discuta cu B.O. si atunci se izoleaza pt. multe ore. Abilitatile oratorice ale lui Obama l-au ajutat pe parcursul intregii cariere insa Obama a avut nevoie de ajutorul unui consilier care sa ii inteleaga strategia politica. Dupa ce l-a intalnit pe Favreau, echipa de comunicare s-a consolidat. Obama are incredere in Favreau. Rezultatul: B.O. are speech-uri cu o forma atractiva, relativ noua, apropiata de tineri si problemele exacte ale oamenilor. Discursurile sale se bazeaza pe o structura narativa prin care cetateanul american sa se poata identifica, intreaga alocutiune avand un aspect optimist. Nu se stie daca solidaritatea pt. tineri a fost un motiv pt. care Favreau este unul din fanii lui Obama, presedintele fiind un personaj pe care Jon il admira enorm. Pana la momentul actual, presedint. a sustinut peste 400 de cuvantari, iar majoritatea au fost gandite de Favreau. Probabil cel mai cunoscut dintre ele este cel ramas in memoria tuturor prin sloganul: "Yes We Can!"
    Discursul care a adunat cele mai multe analize a fost cel de la finalul alegerilor din primul mandat. Pe 4 noiembr. B.O. castigase in fata lui John MeCain. A fost discursul pt. care Jon Favreau si echipa sa au muncit cel mai mult, discursul inaugural din ian. 2009. In timp ce multimea il aclama pe cel de-al 44-lea presedinte, Favreau urmarea inceputul cuvantarii...practic, el contribuise la fiecare fraza pe care B.O. urma sa o spuna. Cuvintele sale si gandurile presedintelui erau, de departe, cele mai importante lucruri care se intamplau pe planeta la acea ora. De-atunci s-au miscat pe acelasi ritm, colaborand cu incredere reciproca si pt. alegerile din 2012.
    Un tanar cu parul scurt si blugi usor tociti, tastand foarte concentrat la laptopul sau avand linga el o cafea...Mana dreapta a lui Obama, "cititorul de ganduri". A scris aproape toate discursurile lui Obama si poate fi vazut in staff-ul de la Casa Alba la toate evenimentele importante, urmarind ritmul si topica frazelor cuceritoare.
    Exista joburi perfecte. Doar ca tu(noi) te-ai (ne-am) nascut in Romania si sansele ca sa ajungi astronaut la NASA nu-s chiar dintre cele mai mari. Dar cand esti american, ai talent, ajungi sa-i scrii discursurile celui mai puternic om de pe planeta. :)

    MIREY...

    RăspundețiȘtergere
  6. De-a dreptul foarte extra super mirobolant...:) cristian

    RăspundețiȘtergere
  7. La Multi Ani, Romania!
    La Multi Ani, Romani!

    Toti pentru unul, si unul pentru toti!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu posta! :)

    Ce provocare mai e si-asta, Mihai??!... Consideri ca nu mi-am dat seama? "Zen"? :)) Nu crezi ca ai exagerat, totusi? ...Mai mult decat niste coment-uri...n-ai sa vezi! Imi pare rau! Never...pe blog, evident! :)
    M-am schimbat, te-ai schimbat, timpul trece, trecutul trebuie sa ramana in urma. Asa e corect!
    A, si daca nu mai vrei nici asta...spune-o oficial. Poti s-o faci! Si...nu e nici o problema. Promit.
    Poate, o sa dezvolt mai mult alta data, acum nu prea sunt in forma :)
    O seara buna!...stii tu!

    RăspundețiȘtergere
  9. M-am indoit de tine! Doamne!... Cum am putut sa fac asta?! Eram atat de dezamagita si ma gandeam ca pur si simplu nu avea absolut nici un sens, chiar daca, erau stilul tau, cuvintele tale...Pierdusem din vedere...onestitatea, seriozitatea, sublimul sufletului tau de care-ai dat dovada de atatea ori. Desi nu concepeam (neavand nici un interes), ca ai putea tu sa ma alungi vreodata fara argument, asa ca un mar stricat, imi zbarnaia in urechi: "esti veriga slaba" Asta m-a durut cel mai mult. De cand oare a fi educat, bun si a scrie placut inseamna a fi "veriga slaba"? Cate urari de-a lungul timpului ti-am facut din suflet, cate sfaturi sincere ti-am dat, cate ti-am impartasit despre mine, m-am straduit sa citesc si sa ascult cat mai multe despre Michael (din curiozitate si din drag) pt. ca apoi, sa pot contribui si eu cu ceva placut si util, pt. a-i duce mai departe si la alta generatie daca e posibil,realitatea despre adevaratul sau umanitarism.
    Era imposibil sa fii tu. Si, totusi, m-am indoit. Era prea evident, prea relevant.
    ...CINEVA, a avut interes sa ma provoace, folosindu-ti stilul de exprimare si cuvintele, sa ma convinga sa inghit galusca. CINEVA, Mihai...se teme de mine din nu stiu ce motive, inexistente, ca as putea sa-i fac sau sa fac...ce?? Acum intelegi, dragul meu prieten? Pe blogul T.M.J.R., cineva, ascuns\a sub initialele ZEN, m-a blamat mult avand in vedere sa cred ca esti tu, pt. a-mi lua talpasita din locurile acestea. Mare greseala a facut.:) Nu stie ca nu ma las invinsa usor si, nu stie cu cine sustine "competitia".:) Daca suntem pe aceleasi lungimi de unde, convinge-o tu te rog, acea pers. (daca esti in masura) sa nu se teme caci nu are si, nici nu i-am dat la nimeni nici un motiv pt. asta! Sub dictonul machiavelic "scopul scuza mijloacele", si-a permis sa-mi adreseze ostilitati, cum in viata mea nu am primit de niciunde, plus, interesul de a se face o parere eronata cititorilor despre mine si, mai ales, dorinta apriga, disperata efectiv de a ma alunga calcand la nevoie si pe cadavre, cu o ura rar intalnita, pt. a-si atinge obiectivul. Injurii ca: "psihopata", "creatura cu minti tulburi", "grave tulburari psihice" ca banuiesc ca Balaceanca cu asta se ocupa, "din cauza unora ca mine nu mai scrii pe blog", asocierea obsesiva cu acel Valeriu - ti se pare ca o pers. care este bombardata cu asemenea malitiozitati se poate detasa usor si nepasator, cand eu stiu...cu cata daruire si cu cata pasiune am scris de fiecare data despre Michael si despre viata in general?!...
    ...Trebuia sa-ti dau o explicatie pt. cele de mai sus, eram datoare. Iti multumesc anticipat pt. intelegere!
    As vrea, in urma dorintei greu de stapanit, la inceputul lui ianuarie, sa intru si eu in posesia celor doua carti: SATRANGE, IUBITA SECRETA A REGELUI si MICHAEL JACKSON, UN SIMPLU TRIBUT, ale carui autor le apartii. Te rog, spune-mi cum pot sa fac asta daca, binenteles, mai este posibil!
    Iti doresc Sarbatori Fericite, un An Nou plin de bucurii, de fericire, de liniste sufleteasca si de dragoste, impreuna cu familia ta si toti cei dragi! :) ...MIREY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...ai fi putut să- scrii toate astea lui Mihai prin e-mail!
      Știi?!....chiar îmi place cum scrii!...după Mihai, Florența și Dorina tu erai preferata mea!...
      Cineva, nu înțeleg din ce motive, vrea să strice tot pe aceste două bloguri, transformând ideea de bază într-un circ ieftin!..
      Zoly din Pantelimon

      Ștergere
    2. Stii?...Pe planeta unde locuiesc, nu stiu sigur...dar cred, ca am auzit si eu de e-mail!... :)
      "Ideea de baza" este ca, eu nu gandesc ca tine, iar tu n-ai cum sa gandesti ca mine. Asta-i cam tot ce pot sa-ti spun in cateva cuvinte pt.a-ti lumina obscuritatea cat de cat, domnule..."circ ieftin"! :) ...MIREY

      Ștergere
    3. .... aruncă-te asupra mea cu tot întunericul tău lăuntric!...

      „Ce vreți de la mine?
      am obosit să mă tot vânați
      tot ce vă preocupă e să mă distrugeți
      mă dezgustați
      vă excită să mă vedeți sângerând
      dar, îmi pare rău.

      Ia uite cine tocmai a primit o palmă peste față
      și a rămas lat eu sunt exact acolo unde vreau să fiu
      și rămân în picioare, chiar dacă mă lovești.”

      Zoly din Pantelimon

      Ștergere
  10. Foarte tare articolul, domnule draga!
    La cat mai multe! Astfel de articole, te trezesc ca dupa "boala"... Boala prostiei!!! Evident.
    Romanilor,le trebuiesc ani multi sa inteleaga anumite...umilinte care se rasfrang din propriile prostii!
    Emilian

    RăspundețiȘtergere
  11. Mikael, mai ai vreun habar de blogurile tale, iti mai pasa macar putin?...

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte tare, ai un haz nebun, bravo!!! :)

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.