joi, 21 martie 2013

Din ciclul „ce mulţi proşti, mamă, răsare; da’ de unde tot vin, oare?”




Sau: Îndobitocirea maselor prin anticultură



...vă prezint un top al cânticelor proaste de mare „angajament intelectual” (lol) difuzate până la căpierea minţilor şi netezirea oricăror urme de circumvoluţiuni. O listă cu cele mai elocvente mostre de agramatism şi de imbecilitate psiho-afectivă. Cu menţiunea că ordinea este aleatorie. Asta ca să nu se supere niciunul dintre cei nominalizaţi că nu primeşte premiul „Musca de aur” care să-i patineze pe chestia aia netedă ce-i ţine loc de encefal. Atenţionez fanii celor mai jos menţionaţi să nu se deranjeze să-şi deverseze frustrările, pentru că orice imprecaţii le vor fi invalidate.


CRBL (care cred că şi-a ales acest nickname pe sistemul „ce-mi lipseşte”), cu marele hit „Petre”, din care cităm: „Vaaaii, da’ ce-avem noi aicea? E plin de căprioare bine că mi-am luat alicea” bis. No comment.
Antonia („fă, eşti frumoasă dar eşti proastă”) – dânsa cântă în limbi necunoscute, sperând ca astfel să fie scutită de criticile lingvistice şi morfo-gramaticale. Iaca traducerea unia dintre hiturile sale: „adu-ţi aminte - pa - Lucica - număru’ unu... Ma-ma-ra-bou bis” Am căutat în dicţionar Marabou şi am aflat că se poate referi la: un soi de ciocolată suedeză; o persoană multirasială din Haiti; un soi de cocostârc ori o plantă cu care se hrănesc bivolii. Din acest motiv, versul „ia-te după mine până jos prin Marabou” nu prea înţeleg la ce se referă, că nu se potriveşte cu niciuna dintre definiţii.
            Inna („şi boccie şi nasoală”) cu hitul „Pohui” din care citez: „Acasă este niște borș ș-oleacă de smântână, ne v temu o venit factura la lumină.” De remarcat că, şi atunci când cântă în româneşte ori în dialect basarabean, duduia Inna îşi menţine agramatismele şi accentul englezesc manelisto-expirat.
Loredana („şi purie şi vulgară da’ se crede căpreoară”) cu „Apa” din care menţionăm: „Te alung şi te chem iar, te las şi iar te iau cu mine şi în vise şi oriunde m-aş mai duce-n lumea mare...” Asta îmi aduce aminte de versurile, la fel de inepte, ale lui Cătălin Crişan din capodopera „Dacă pleci” (dealtfel, tot un hit dar din altă epocă) „Dacă pleci n-ai să poţi trăi cu tot ce-a fost şi nu mai vrei să ştii.” Superb sau ce?
            Smiley, Velea şi Baxter („trei bezmetici, înţeleg; da’ tot nu fac cât unu-ntreg”) cu hitul „Caii verzi pe pereţi”: „Şi-acum să vă cânt o piesă din la la la la la” Începe promiţător, deja îmi calculez traiectoria până la baie.  „Viaţa e o structură complexă concavă sau convexă ştii cand intri dar nu stii când ieşi dreapta perversa ea te tratează exact cum o tratezi şi nu vrei deloc să încetezi că te doboară te ridici te enervezi şi zâmbeşti şi continui să speri visând la caii verzi pe pereţi.” Exact aşa zâmbeam şi eu, după ce mi-am vomat maţele şi un sfert din ficat, cu nişte cai verzi învârtindu-se în jurul vasului de WC.
            Andra („eu nu sunt ţigancă, nici romă – doar ceva între astea două”) feat. What’s Up („no name so nothing to blame”) cu marele „hit” (muhaha – ce glumă!) „Ca la meteo” din care stipulăm: „O fi soare, da’ nu-l văd ioooo (o oo ooo) între noi totul e rece iar timpul tot trece bla-bla”  Ce poţi să comentezi la asemenea cretinităţi agramaticale?
            Cabron („onanistul avorton”) cu hitul „Eu şi iarna sunt pe val” (vise, taică): „N-aştept sezonu’ estival, am înţeles tot ce nu-i clar în orice club cu un pahar iar sunt pe val...şouri ştouri chestii trestii delicii vicii marfă bestii tot felul de fete prăjituri cireaşa de pe tortúri...” Sfântă Născătoare, câtă profunzime... M-a lăsat crăcănat de-a dreptu’...
            Alex Mica („care o are atâtica”) – marele cântăcios (muhahaha!) care, după imensul succes „Dalinda”, a dat iar lovitura cu „Lady”. Cânticelu’ e în ceva ce vrea să semeneze a engleză, dar dacă încercaţi să traduceţi, iaca ce ar ieşi:  „îmi place felul în care tragi vânturi dă-mi-le în faţă, că plătesc, ce sex dacă tu nu panglică, tare fă că tu eşti visul meu bla bla...” Sublim sau ce?
            Voltaj („nu mai sunt un băieţel da’ mă masturbez la fel”) cu „Lumea e a mea” din care nu am reţinut decât „sunt mic-mic-mic” – pe sistemul „măi Căline nici nu ştii cât de mic eşti şi vei fi”.  
            Corina Bud („nici eu nu ştiu ce cânt, că sunt afonă şi nu m-aud”) cu hitul „A ta”: „Băiatul îmi zicea întruna hai Corina hai, lasă-mă să-ţi arăt casa mea din Havái a-a-a-a- ta a-a-a-a- ta... bla-bla.” Cred că orice comentariu ar afecta sublimul creaţei. Părerea mea e că mai bine rămânea la dansul la bară. În baie.   

Lista rămâne deschisă.






17 comentarii:

  1. Am sarit de la manele la astea,care nici intr-un fel nu pot fi denumite,cu atat mai putin cantece...Seamana perfect cu cei ce le canta.Ce sa zic-ACESTA e nivelul!!!Cine face public asa ceva ar trebui spanzurat de(cu)limba... romana!Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Inna poate si a cantat muuuuult rahat in viata ei , dar piesa aceasta cu Carla's Dreams este absolut geniala in pofida tuturor controverselor!

    RăspundețiȘtergere
  3. te credeam mai serios si mai ales respectos:"m-a lasat cracanat de-a dreptu"??? CE-A FOST IN CAPUL TAU SA TE EXPRIMI ASA? tu...chiar esti altfel, prin urmare trebuie sa te controlezi si sa te porti ca atare! daca nu-ti convine, poti sa stergi com-ul eu n-am de ce sa-ti cer scuze, poate ar trebui s-o faci tu! C.J.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare pentru ce ar trebui sa-si ceara scuze???PENTRU CA PREA ARE DREPTATE???SI PENTRU CA RIDICAM LA RANG DE VEDETA PE TOTI INEPTII???Esti si tu cumva unul dintre cei ce spala creierele tinertului de-ai sarit ca ars???

      Ștergere
    2. draga anonimule(o), cred din prea mult zel, tu ai sarit mai degraba ca ars(a) si ai mai inteles si gresit comentariul meu: n-am spus ca nu sunt de-acord cu articolul, eu m-am referit STRICT la limbajul folosit.Si mie imi place cand citesc ceva amuzant dar nu...indecent! nu de la cineva de la care ai pretentii. C.J.

      Ștergere
  4. Gata, nu vreau sa va certati pentru... nimic. Nu am de gand sa cer scuze nimanui pentru limbajul folosit, cui nu-i place n-are decat sa nu citeasca. Pe de alta parte, iaca imi dau seama ca ineptiile pe care le-am citat/tradus mai la deal sunt molipsitoare. Dupa pornografiile mentionate, as putea spune totusi ca exprimarea mea e de-a dreptul fandosita. Oricum, nu ma intereseaza ce pretentii au nu stiu ce izmenite cu urechi sensibiloase, pe care le afecteaza exprimarea mea dar n-au nicio strabatere cand asculta prin cluburi rahaturile cu pretentii de cantece despre care pomenesc in articol. Pe blogul meu scriu cum am chef. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, f. frumos "ismenitele" astea, iti citesc tie blogul, te apreciaza, cred in tine...chiar nu puteai sa dai replica fara sa jicnesti...fandositule??? oricum pt. MICHAEL JACKSON ma uitam...dar acum n-o s-o mai fac...niciodata! C.J.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci, adio, bre! Nu am reuşit să întrunesc pretenţiile înălţimii voastre, deoarece refuz cu obstinaţie să mutilez limba română cu exprimări ca cele pe care înălţimea voastră mi le trânteşte cu suficienţa pe care am mai văzut-o doar la anumite forme de viaţă cu IQ greu de determinat întrucât dă cu virgulă.

      Jigni – nu jicni

      Izmenit - nu ismenit

      Respectuos - nu respectos

      Ștergere
  6. Primul care isi cere scuze, este cel mai CURAJOS.
    Primul care iarta, este cel mai PUTERNIC.
    Primul care uita, este...cel mai FERICIT. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule bloger, intreb si eu daca nu e cu suparare - ca am vazut ca Alex Mica e cintacios iar d-ta foarte suparacios - ce sa mai asculte tineretul din zilele noastre, ca eu nu mai stiu? daca cei de mai sus sint "rai", buni care zici matale ca sint? cei care cinta muzica rock? mafia, metallica, ic-dc,etc, etc, etc...astia nenicule...te duc direct in iad, astia termina tineretul, de fapt rockarii astia nenorociti, sint mai ascultati decit cei mentionati de matale. Ar fi bine daca s-ar asculta numai cei de sus, e placut de ascultat urechilor, dar ce te faci cu satanistii care aia termina cu adevarat tineretul din ziua de azi prin baruri, cluburi, discoteci, s.a.m.d. marius

    RăspundețiȘtergere
  8. Smiley nu este deloc bezmetic... Are o voce calda, patrunzatoare, melodioasa, elastica...putin mai mult vibrato si ar fi aproape perfecta. Si nu e nici un baiat fitos, nici destrabalat, iar piesa "Dead man walking" este excelenta ca si celelalte dealtfel. Este roman si toti ceilalti artisti sunt romani, ar trebui sa-i sustinem si sa-i incurajam; e adevarat, ii numeri pe degete cati sunt de valoare, dar sa ne deschidem inimile, sa-i intelegem, sa le dam o sansa! La urma urmei, fiecare asculta ce vrea si pe cine vrea... Ce folos daca Rihanna, Gaga, Eminem, Chris Brown, Katy Perry, etc. au voci poate mult mai bune dar pt. faima si bogatie, si-au vandut sufletul diavolului la propriu, se poate viziona pe You Tube "DEMASCAREA INDUSTRIEI MUZICALE", sunt diabolici, mi-e greata de ei, mai bine ascult muzica clasica, pe Clayderman dar pe ei, nu!! I'M SORRY! O ROMANCA

    RăspundețiȘtergere
  9. Am impresia că plutește ceva în aer sau cineva...cumva...
    Îmi place articolul...dar de ce nu mai scrii nimic despre Michael? Nimeni nu se compară cu tine!
    „ Nu pot să nu observ că, din păcate au trecut aproape ( patru) ani, și lumea mai uită. Timpul șterge totul, inclusiv ( sau mai ales) declarațiile de iubire veșnică, de admirație...sau de fani (?)”...e un vechi comentariu al tău, pe care mi-am permis să îl citez...
    Ce s-a întâmplat cu tine Mihai?!

    Zoly din Pantelimon

    RăspundețiȘtergere
  10. Da, haios n-am ce zice! :)Faci haz de necaz fiindca ti-e dor de el...nu-i asa? Ti-e tare dor de el! De vocea ingereasca, de...inger...simti parca un gol in stomac si nu-ti mai convine nimic, nu suporti nimic sau aproape nimic, ti se pare inept, prostesc, o muzica incapabila parca, sa te faca sa vibrezi, sa simti efectul endorfinelor, sa simti acel deliciu existential pur si simplu, - atunci cand audiezi sau vizionezi muzica si videoclipurile lor, atat in sunet, timbru cat si in cuvinte(mesaje)- asa cum o facea el...lipseste acea magie, acea perfectiune, stralucire care la el debordau! Pana sa se nasca...Michael Jackson, omenirea era simpla si mediocra; dupa ce M.J. a inceput sa creeze, totul s-a schimbat...oamenii au inteles ca sunt mai bogati si au inceput sa ceara; au cerut tot mai mult si de fiecare data au primit si mai mult decat au cerut; el a ridicat standardele atat de sus, incat moartea lui a devenit un cataclism; ne-a ridicat niste standarde si-a plecat fara sa lase nici o sansa pretendentilor la tron; singura lui lipsa fiind aceea ca a fost muritor...M.J. ne-a dat, M.J. nu ne-a luat; el ne-a lasat...si comori si...singuri; si noi, trebuie sa continuam fara el - mai bogati dar mai tristi - . Azi avem asteptari si nu mai avem pe cine sa ni le indeplineasca. Azi suntem niste bogati, mult mai saraci...Dar...nu ar trebui oare sa fie asa? Daca l-ar egala cineva m-ar incerca parca un sentiment de gelozie, invidie...totusi, cu noi cum ramane?! in iuresul acestei vieti, avem nevoie si de relaxare, de acea scanteie fantastica ce ne face sa ne simtim bine, sa zambim, sa vedem lumea cu alti ochi; avem nevoie de acel sunet magic in viata noastra care este muzica! Nu de zgomot, de muzica adevarata, calitativa! "Muzica...este o revelatie mai mare decat toata intelepciunea si filosofia; muzica este solul in care spiritul traieste, gandeste si creeaza" L.Beethoven. Intrebat de teoria relativitatii, A. Einstein a marturisit:"mi-a venit prin intuitie, iar muzica a fost forta din spatele acestei intuitii; descoperirea mea a fost rezultatul perceptiei muzicale".Folosita in mod corect, este un dar pretios menita sa inspire teme inalte si nobile. Muzica, este si o lege morala; ea da suflet univesului, avant gandirii, aripi inchipuirii, farmec tineretii, viata si veselie lucrurilor. Ea este esenta ordinii, inaltand sufletul catre tot ce este bun, drept, frumos...MIREY

    RăspundețiȘtergere
  11. Ooooo, nu am mai pasit de ceva vreme pe aici si rau facui... Ca am pierdut mare show si mare caractere ofuscate pana la lacrimi de limbaj sincero-vertical...Bine, tu, Mihai, imi era dor de asta!!! Mi-ai amintit de mai vechile postari care oripilau duduitele ingenue, dar care stiu perfect ce inseamna WTF! si alte injuraturi neaose... M-ai distrat pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am uitat sa ma semnez... Aceeasi Nadia... :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Here I am !!! :) Doamne, cat mi-a lipsit acest loc, insa timpul si cateva probleme, m-au tinut la distanta.

    Incep Mihai, prin a spune un imens MULTUMESC pentru aceasta postare. Cum reusesti tu, ca ceea ce gandesc si eu sa asterni asa frumos in pagina. Pur si simplu sunt de acord si sustin 100% postarea ta.

    In caz ca nu m-ai uitat, Scorpya :)

    RăspundețiȘtergere
  14. ...din cei enumerati "mai la deal",recunosc ca sunt cativa care-mi plac si anume:Andra(fara What's up),Smiley si CRBL....dar iti dau dreptate ca au cam luat-o braila in legatura cu ceea ce au cantat in ultima vreme,ca na' asta se asculta acum...dar bine ca sunt si alti artisti de la care avem ce asculta,fie ei romani sau de alte nationalitati,dar vorba cuiva care a lasat comentariu mai sus,mai bine astia ai nostri cu lalaielile lor,decat Lady Gaga,Bieber(cred ca asa se scrie)...ETC...si felicitari Mihai:)

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.