luni, 6 februarie 2012

WHO THE FUCK IS jeffrey franks?

...


Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că are conştiinţa împăcată în ceea ce priveşte petrecerea de la sfârşitul săptămânii trecute, la care a participat alături de alţi membri ai delegaţiei FMI, BM, CE, la invitaţia Ministerului Finanţelor şi BNR.

„Au existat critici în presă privind aşa-numita petrecere de săptămâna trecută. Daţi-mi voie să clarific: duminica trecută, după o sesiune de lucru la centrul BNR de la Sinaia, am fost invitat alături de staff şi colegi la o masă sponsorizată de Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională, la un restaurant cu mâncare tradiţională românească şi muzică tradiţională românească, pentru a înţelege mai bine cultura locală şi România”, a arătat Franks. „Sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am conştiinţa curată. Le-aş cere celor care m-au acuzat să se întrebe dacă pot spune acelaşi lucru”, a declarat Franks.





Adrian Ursu, Liviu Voinea, Daniel Daianu si Catalina Porumbel comenteaza participarea lui Jeffrey Franks la o chermeza sponsorizata de… Ministerul Finantelor si BNR. Monseur Franks are constiinta atat de curata incat nu simte nicio jena sa se ghiftuiasca si sa dantuiasca dupa ce a impus foamea si saracia in Romania.


CINE SUNT MORMONII?

Mormonii au revenit în atenţia publică în această vară odată cu lansarea a doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din SUA din rândul acestei religii. În România, cel mai cunoscut mormon este miliardarul Ion Ţiriac. Majoritatea americanilor asociază această religie cu bărbaţii cu mai multe neveste. Aproximativ un sfert dintre votanţi au declarat că nu ar vota pentru un preşedinte mormon.
Dincolo de politică şi campania electorală, mormonii sunt peste tot: “Cartea lui Mormon”, un musical de pe Broadway realizat de creatorii South Park, Matt Stone şi Trey Parker, a obţinut săptămâna trecută, nouă premii Tony. Glenn Beck s-a convertit la mormonism, iar adolescenţii devorează în continuare Twilight Saga, scrisă de scritoarea mormonă Stephanie Lee Meyers.

Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre mormoni, prezentate de BusinessInsider.com. Unele dintre ele vin să explice cum a fost posibilă creşterea puternică a numărului de adepţi, în timpul secolului trecut.


A patra religie din SUA

1. Religia Mormonilor are una dintre cele mai mari creşteri printre cultele religioase din Statele Unite ale Americii. Cu 6 milioane de adepţi, mormonii reprezintă, în prezent, cea de-a patra mare religie din SUA, potrivit celor mai recente date ale Pew Research Center.

Biserica se extinde cu circa 1 milion de noi membri la fiecare trei ani. Peste un sfert din mormonii din America, inclusiv gazda emisiunii politice de la postul de televiziune Fox News, Glenn Beck, au fost convertiţi la această credinţă.


14 milioane de mormoni în lume

2. Numărul de membri ai religiei mormone a crescut de peste două ori din 1980 încoace. În prezent, sunt peste 14 milioane de mormoni în întreaga lume, din care mai mult de jumătate locuiesc în afara Statelor Unite, conform statisticilor bisericii din anul 2010.

Principala cauză a extinderii explozive a acestei religii este angajamentul bisericii într-o misiune de prozelitism, prin intermediul misionarilor. Fiecare tânăr mormon trebuie să facă doi ani de misionariat în ţări străine şi mulţi dintre ei îi descriu ca fiind cei mai buni din viaţa lor.

În prezent, sunt peste 50.000 misionari mormoni care îşi servesc biserica în ţări din întreaga lume. Datorită muncii lor misionare, majoritatea mormonilor vorbesc fluent într-o limbă străină. Jon Huntsman, de exemplu, vorbeşte fluent chineza, iar Mitt Romney franceza.


30 de miliarde de dolari

3. Averea bisericii este estimată la peste 30 miliarde de dolari. Principala sursă a bunăstării bisericii mormone este zeciuiala: mormonii trebuie să doneze a zecea parte din venitul lor anual către biserică, pentru a-şi câştiga dreptul să se roage în templu. Din această sursă, biserica adună, în fiecare an, peste 5 miliarde de dolari.

De asemenea, biserica face profituri substanţiale din investiţii imobiliare şi din investiţii în afaceri, care sunt gestionate de Deseret Management Corp. Această companie este unul dintre cei mai mari proprietari de ferme şi terenuri în SUA. Ea deţine cel mai mare producător de nuci, AgReserves, postul de radio Bonneville International, situat pe locul 14 în topul posturilor de radio din America, precum şi o companie de asigurări de viaţă.

Antreprenoriatul economic face parte din doctrina mormonilor. 88 din cele 112 revelaţii avute de fondatorul bisericii, Joseph Smith, au legătură cu aspecte fiscale.


Politicieni de success

4. Mormonismul formează oameni de afaceri şi politicieni de succes. În anul 2010, Goldman Sachs a angajat 31de absolvenţi de la Brigham Young University, număr similar cu cel al absolvenţilor angajaţi de la Wharton. Spiritul antreprenorial al bisericii a format oameni de afaceri puternici, printre care candidaţii la preşedinţia SUA Mitt Romney şi Jon Huntsman Jr.

Alţi directori executivi celebri adepţi ai religiei mormone sunt David Neeleman, fondatorul Jet Blue, Eric Varvel, directorul executiv al Credit Suisse, şi Gary Crittenden, fostul director financiar al Citigroup. De altfel, cel mai bogat român este, conform Top 300 Capital, Ion Ţiriac, care este mormon. Potrivit clasamentului, Ţiriac deţine o avere estimată la 1,5-1,6 miliarde de euro. Ţiriac a recunoscut public că este mormon, într-un interviu acordat, în 2008, jurnalistului Marius Tucă.

Mormonii deţin un număr mare în cadrul conducerii unor companii mari, inclusiv Marriott, American Express, Dell, Lufthansa, Fisher-Price şi Deloitte.
Iar optimismul, sinceritatea şi valorile familiale pe care le promovează fac din ei buni politicieni. Exemple în acest sens sunt 15 senatori şi congresmani din SUA, printre care liderul majorităţii din Senat, democratul Harry Reid.


Recrutaţi de serviciile secrete

5. CIA şi FBI desfăşoară programe de recrutare din rândul mormonilor. Aparenta incoruptibilitate a moralei mormone le conferă calitatea unor candidaţi ideali pentru posturile cu putere de decizie în aplicarea legii şi pentru agenţiile de informaţii.

Mormonii sunt foarte bine reprezentaţi în CIA. Potrivit unui recrutor, misionarii mormoni reîntorşi acasă sunt căutaţi pentru cunoştinţele de limbi străine, faptul că nu consumă droguri şi alcool şi pentru respectul faţă de autorităţi.


Canon religios flexibil

6. Profeţii mormoni moderni fac o conexiune între mesajele lui Dumnezeu şi credincioşi. Doctrina “revelaţiei continue” este un pilon central în religia mormonă. Mormonii cred că Iisus, luminat de Dumnezeu (sau Tatăl Ceresc), conduce biserica revelându-şi voinţa preşedintelui Bisericii lui Iisus Hristos al Sfinţilor din Zilele din Urmă, care este considerat un profet al zilelor noastre.

Mormonii privesc afirmaţiile profeţilor moderni ca pe o nouă scriptură şi acceptă ideea că Dumnezeu ar putea revela mai multe scripturi în viitor. Astfel, spre deosebire de cultele creştine, mormonii au un canon religios flexibil. Există mereu posibilitatea ca doctrina bisericii să se schimbe.

Cea mai cunoscută dintre profeţiile moderne este revelaţia din 1978, potrivit căreia orice bărbat, inclusiv cei negri, pot deţine preoţia lui Mormon.


Saga Twilight, alegorie mormonă

7. Twilight saga este de fapt despre credinţa mormonă în căsătoria eternă. Volumele Twilight, scrise de autoarea mormonă Stephanie Meyers, sunt o alegorie a conceptului de sorginte mormonă a “căsătoriei cereşti”, credinţa că un cuplu care este unit într-un templu mormon va rămâne legat pentru totdeauna, inclusiv după moarte.

Legătura dintre Edward şi Bella este pecetluită atunci când Edward o muşcă pe Bella. La fel ca în cazul căsătoriei mormonilor, nu există cale înapoi pentru Bella, care a fost transformată în vampir pentru totdeauna. Cu certitudine, această idee a atras publicul. Volumele s-au vândut în peste 116 milioane de exemplare în 38 de limbi din întreaga lume. Iar filmul realizat după aceste cărţi a adunat până acum peste 1,8 miliarde de dolari.


Cum văd mormonii poligamia

8. Biserica mormonă crede că poligamia poate fi ceva bun după moarte.
Deşi biserica oficială a mormonilor a abolit această practică în 1890, crede în continuare că principiul divin al mariajului cu mai multe persoane se poate aplica în rai. În caz de moarte sau divorţ, bărbaţii mormoni îşi pot găsi o nouă soţie şi toate căsniciile cereşti vor fi onorate în eternitate. Biserica oficială încearcă să se distanţeze de cei circa 40.000 de fundamentalişti mormoni care practică în continuare poligamia în SUA.

9. Mormonii poartă lenjerie intimă specială. Mormonii poarte lenjerie intimă specială numită “haină-templu”, ca să le reamintească de legământul lor cu templul mormon. Lenjeria este croită în aşa fel încât să “protejeze de tentaţie şi rău”. Mulţi adepţi ai acestei religii cred că aceşti chiloţi speciali le conferă protecţie spirituală.


Iisus va reveni în SUA

10. Mormonii cred că Iisus, atunci când se va întoarce pe Pământ, va veni în SUA. Chiar dacă este o religie care se extinde în întreaga lume, este, în esenţă, o religie americană. Mormonii cred că Iisus Hristos a vizitat continentul american la scurt timp după înviere pentru a-i învăţa adevărul pe indigeni, care erau de fapt membri ai unor triburi din Israel.

După ce toate bisericile creştine au căzut în apostazie, Dumnezeu l-a trimis pe Îngerul Moroni să-i descopere noua scriptură lui Joseph Smith, un om simplu din Palmrya, New York.

Una dintre revelaţiile pe care i le-a dat Dumnezeu lui Joseph Smith este că Iisus se va întoarce personal să domnească peste regatul paradisiac al pământului şi că va sta în templul mormon din Jackson, statul Missouri.

11. 100.000 de mormoni participă, în fiecare an, la reconstituirea bisericii din Cartea lui Mormon. În fiecare an, în luna iulie, mormonii se adună în Palmyra, New York, să vadă un spectacol în aer liber pe baza Cărţii lui Mormon. Spectacolul, la care participă peste 650 de actori, are loc pe o scenă în 10 nivele. Mulţi spun că acest spectacol a jucat un rol important la convertirea lor.

...

6 comentarii:

  1. Oare de ce nu ma mira ca si acest domn face parte dintr-o organizatie in care sunt cuprinsi din ce in ce mai multi si in care este vorba din nou de bani, influenta si manipulare, accedere in cele mai inalte si influente institutii, amestec in ceea ce in mod normal nu au ce cauta, mai pe scurt in conducerea lumii?
    Imi imaginam acum lumea asta in care traim ca este ca o halca de carne pe care se bat toate aceste organizatii mai mult sau mai putin secrete, mai mult sau mai putin la vedere...si imi da o stare atat de ciudata ca desi noi suntem cei multi, suntem dirijati de ei, cei putini...Oare cine va castiga in final?
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze pt postare. rog persoanele ce se simt deranjate sa evite a viziona link-ul de mai jos. :)

    „Sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am conştiinţa curată. Le-aş cere celor care m-au acuzat să se întrebe dacă pot spune acelaşi lucru”, a declarat Franks."

    primele 20 de secunde din videoclip sunt esentiale in raspuns la afirmatia "domnului" Franks.
    http://www.youtube.com/watch?v=R8Ne8ts6XOw
    cateodata e frumos sa asculti si asemenea melodii, ajuta spre a te elibera de frustrare.
    imi cer scuze inca o data pt comentariu, dar de data asta chiar mi-a fost foarte greu sa ma abtin. :)

    aurora

    RăspundețiȘtergere
  3. imi cer scuze pt postare. rog persoanele ce se simt deranjate sa evite a viziona link-ul de mai jos. :)

    -- „Sunt o persoană religioasă, sunt mormon. Nu fumez, nu beau alcool, nici cafea, nu-mi permit un comportament imoral. Am conştiinţa curată. Le-aş cere celor care m-au acuzat să se întrebe dacă pot spune acelaşi lucru”, a declarat Franks. --

    primele 20 de secunde din videoclip sunt esentiale in raspuns la afirmatia "domnului" Franks.
    http://www.youtube.com/watch?v=R8Ne8ts6XOw
    cateodata e frumos sa asculti si asemenea melodii, ajuta spre a te elibera de frustrare.
    imi cer scuze inca o data pt comentariu, dar de data asta chiar mi-a fost foarte greu sa ma mai abtin. :)

    cu respect, aurora.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca prin fabula redata mai jos, nu ma incadrez in subiectul postat, dar ma incadrez in subiectul ultimelor zile "fiebinti" petrecute in strada, deoarece:
    • in contextul ei nu este vorba, asa cum v-ati fi asteptat, despre mormoni si Jeffrey Franks, despre cum acesta, din ordinul FMI, a impus foametea si saracia in Romania. Ci este vorba despre cei saraciti si infometati, veniti in strada sa protesteze.
    • viermii si ciumpalacii, aceste "lighioane" de altfel foarte dragute, suntem noi, noi cei care nu mai suportam printre multe altele, FMI-ul, alte organizatii politice, economice, bancare, guvernamentale sau nonguvernamentale straine sau , care sa dicteze masuri economice de austeritate pentru "muritorii de rand".
    • fabula, "culeasa" din folclorul actual, autohton, a fost anume creata pentru situatia actuala, de framantari sociale si politice.
    • citind-o, simti cum esti cuprins de acea stare "de-a rasu-plansu", care, din pacate, se potriveste atat de bine vremurilor in care traim.


    Viermele si Ciumpalacul

    După ani de suferinţă
    Şi cu frica strânsă-n oase,
    Viermele şi ciumpalacu’
    Au scos capul de prin case

    Profitând că mult-hulitul
    Ce se crede lup de mare
    A făcut iarăşi o gafă
    Dând cu bâta în salvare.

    Şi-ntr-o seară friguroasă
    Plini de ură şi de draci
    Au ieşit să protesteze
    Mii de viermi şi ciumpalaci.

    De atunci în seara-aceea
    Cu steagul şi cu talanga
    Viermii şi cu ciumpalacii
    Nu cedează, o ţin langa.

    Opoziţia exultă,
    Furioasă ca un leu,
    Profitând că ciumpalacii
    Le-au pus mingea la fileu.

    La Guvern vreo patru zile
    O tăcere de mormânt,
    Stau ascunşi pe sub birouri
    Şi nu scot nici un cuvânt

    Când văzu că bolovanii
    Şi cu focul s-au oprit
    Ăla-micu-nvinse frica
    Şi s-a pus pe turuit

    Fraţilor, iubiţilor
    Viermilor şi ciumpalaci
    Dacă nu mai protestaţi
    Vă dăm circ, vă dăm colaci

    Şi dacă ne înţelegem
    Eu degrabă am plecat
    Să duc doleanţa voastră
    Prea-nţeleptului pirat.

    Când văzu că bate câmpii
    Mai mulţi viermi şi ciumpalaci
    Le-au urat zile puţine
    Şi i-au dat la mii de draci

    N-apucă să mai vorbească
    De frică tacu chitic
    Cum ţipau toţi ciumpalacii
    Se făcuse şi mai mic.

    După toată tevatura
    Sunt şi unii care râd
    La butoiul plin cu miere
    Cică ei ar fi la rând.

    Iar la Cotroceni, lumina
    Pâlpâie ca lumânarea,
    La ferestre, cucuvaia,
    Ţipă: – Vreau şi eu schimbarea!

    Doar piratul plânge-ntruna
    Şi dă iama prin pahare
    Wischi-ul tare-i ţine trena
    Când la cap, când la picioare

    Supărat nevoie mare,
    Fiind învins fără apel,
    Lupul fioros, mirare,
    N-a ajuns decât un miel.

    Asta este soarta celor
    Ce se cred etern cârmaci
    Cateodată ajung ,,hrană"
    Pentru viermi şi ciumpalaci .

    Şi măcar de-ar înţelege
    Că puterea dă de dracul
    Când îşi dau frăţeşte mâna
    Viermele şi Ciumpalacul!

    DOR de asa "viermi si ciumpalaci"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MACAR DE NE-AM DA MANA CU ADEVARAT SI CAT MAI REPEDE,FIINDCA AVEM PREA MULTE DE INDREPTAT!!!
      Cat despre mormoni,nu stiu cati adepti au in Romania,dar imi amintesc ca dupa 1990,stateau si pe la intrarile metroului,in cautare de adepti si chiar faceau propaganda din usa in usa.Erau corect si curat imbracati,dar asta nu-i impiedica sa fie murdari pe dinauntru asa cum bine ne-a aratat ,,mister"asta...franks!Mai am insa cinci cuvinte romanesti-sa ia aminte-AFARA CU EI DIN TARA!!!

      Ștergere
  5. Revin cu mentiunea ca autorul fabulei, este necunoscut.

    DOR de tara mea

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.