vineri, 9 decembrie 2011

Fraţi români, nu vă bateţi capul cu francezii care ne jignesc!

...

Cum să te superi pe o naţie care a făcut zi naţională din ziua evadării în masă dintr-o puşcărie marcând, cică, semnificativ istoria lumii !? (căderea Bastiliei – 14 iulie 1789 – sărbătoarea naţională a Franţei)

Umorul de (foarte) prost gust al francezilor, de fapt jignirile aduse României și românilor a primit deja o replică. Evident nu din partea oficialităților, pentru că Teodor Baconschi & co. a demonstrat că agrează ca România să devină un sac de box. Un blogger – „Moshemordechai” – a găsit, sub forma unui pamflet – dar care conține o serie de adevăruri – să dea un răspuns pe măsură jignirilor aduse pe postul tv Canal plus.

Nu vă mai supăraţi pe francezi!

Zău nu înţeleg de ce se inflamează toată lumea pentru că, în nu ştiu ce emisiune care insistă că e umoristică, francezii ne-ar fi făcut păduchioşi şi aşa mai departe. E cusută cu aţă albă, parol! Nu vedeţi, bre, că cineva vrea să ne strice cu francezii şi bagă zâzanie? Nu e atât de evident că mizeria aia nu are legătură cu Franţa şi franţujii?

● Toţi ăia care apar în emisiune sunt albi. Ori se ştie bine că francezii sunt tuciurii cu părul creţ (lol).

● Emisiunea aia a fost difuzată la o oră la care majoritatea franţujilor sunt la moschee, implorându-l pe Allah (Franţa este de fapt denumită… Marele Califat Arab).

● Francezii nu au umor. Singurele glume reuşite sunt maşinile franţuzeşti.

● Nimeni în Franţa nu are timp de caterincă ieftină. Acolo toată lumea munceşte non-stop. Cei mai mulţi sapă la linia Maginot, iar cei rămaşi lucrează la noi modele de pantofi cu toc de 38 cm pentru preşedintele lor (ţigan ungur naturalizat în Franţa!).

● N-ai cum să mai faci bancuri pe seama altora când îl ai preşedinte pe unul ca Sarkozy.

● Cum să te superi pe o naţie care a făcut zi naţională din ziua evadării în masă dintr-o puşcărie? Les jours de gloire est arriveeeeeeeeeeeeeeeeee!?

● Teama de păduchi a franţujilor n-ar mai fi o problemă dacă femeile lor s-ar mai epila din când în când. Că doar ei au inventat scărpinătorile de păduchi.

● Parfumurile franţuzeşti sunt renumite în lume, s-au născut dintr-o lungă luptă cu duhoarea. Noi foloseam săpunul de casă şi levănţica din vremuri străvechi.

● Salutul tradiţional al francezilor, salam aleikum, habibi, ne arată că ei sunt, de fapt, un popor prietenos şi paşnic.

● Ce-i drept, au cu ce să se laude: cel mai mare conducător al lor – Napoleon – e corsican; cel mai mare comedian francez – Louis de Funès – e spaniol; un mare cântăreţ – Charles Aznavour – e armean, singura femeie din lume care a primit două premii Nobel – Marie Curie – e poloneză. Să nu uităm de mândria lor contemporană – scriitorii Eugen Ionescu, Mircea Eliade şi Emil Cioran, precum şi de marele sculptor Constantin Brâncuşi, care sunt la fel de "francezi" ca ceilalţi.


Echipa de fotbal a Franţei in 1959:



Echipa de fotbal a Franţei in 2008:




VOILÀ!


Priviţi clipul de mai jos. E din concursul „Vrei sa fii milionar?” varianta franţuzească. La întrebarea „cine se învârteşte în jurul Terrei”, concurentul a cerut ajutorul publicului care a votat „soarele”. Şi copncurentul a mers fără ezitare pe mâna publicului. Evident, a pierdut. Şi totuşi, concurentul a plecat acasă cu 1.500 de euro, de unde rezultă că întrebarea era una dificilă :)))



The Majority of French People Are Dumb - Watch MoreFunny Videos

...

7 comentarii:

  1. O LA LA! C'EST TRES VRAIS!!!!!!!!!!!

    Am ras cu lacrimi...Foarte bun articol!
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. Un roman ajuns in Franta isi ia petit dejuner (paine,unt,marmelada,croissant) cand un francez, mestecandu-si nelipsita sa guma se aseaza linga el. Romanul il ignora vadit dar in ciuda acestui lucru francezul il apostrofeaza:
    -Voi painea o mancati toata?........Romanul prost dispus: -Evident!
    Francezul facand un balon cu guma:
    -Noi nu. Noi in Franta mancam doar miezul, coaja o adunam intr-un tomberon, o reciclam, o transformam in croissant si o vindem in Romania.Romanul pastreaza tacerea.
    Francezul insista: -Voi puneti marmelada pe paine ?
    Romanul: -Evident.
    Francezul intorcand guma intre dinti si ranjind, zice:
    -Noi nu.In Franta, la micul dejun, noi mincam fructe proaspete, dar punem toate cojile si ramasitele intr-un tomberon, le reciclam, facem marmelada si o vindem in Romania.
    Atunci romanul intreba: -Voi francezii faceti sex?
    -Binenteles,raspunde francezul cu un zimbet imens.
    -Si ce faceti cu prezervativele folosite, continua sa intrebe romanul.
    -Le aruncam, binenteles !
    -Noi nu, continua romanul. In Romania, le strangem intr-un tomberon, le reciclam, le transformam in guma de mestecat si le vindem in Franta.

    SimonaB

    RăspundețiȘtergere
  3. Nadia şi SimonaB, vă mulţumesc. Ar fi o idee bună ca la rubrica de comentarii să facem o colecţie cu bancuri despre francezi. Am şi eu unul bun:


    Mohammed în prima zi de şcoală.
    – Cum te numeşti? întreaba învăţătoarea.
    – Mohammed, răspunde copilul.
    – Aici suntem în Franţa, nu există Mohammed. De acum înainte numele tău va fi Jean-François, îi spune învăţătoarea.
    Seara, ajunge Mohammed acasă.
    – Cum a fost prima zi de şcoală, Mohammed? îl întrebă mama.
    – Numele meu nu este Mohammed, suntem în Franţa, iar numele meu, de acum înainte, este Jean-François.
    – Aoleu, îţi este ruşine de numele tău, vrei să îţi faci de râs părinţii, moştenirea ta, religia ta? Să îţi fie ruşine, Mohammed!!! după care îi trage o bătaie zdravănă; apoi îl cheamă pe tata, pentru a-i trage şi acesta o bătaie.
    Merge a doua zi Mohammed la şcoală. Când îl vede învăţătoarea plin de vânătăi, îl întreabă:
    – Ce ai păţit, micuţul meu Jean-François?
    – Ei bine, doamnă învăţătoare, la nici două ore după ce am devenit francez am fost atacat de doi arabi!…


    :D

    RăspundețiȘtergere
  4. EXCELENT!!!Am ras,cum de mult n-am mai facut-o-atat de continutul articolului, cat si de comentarii,care-culmea-sunt perfect adevarate!!!DE CAUTAT SI LA ALTE NATII CARE SE INTREC IN A DENIGRA ROMANIA!!!Un vechi proverb zice:Vezi barna din ochiul tau-inainte de a vedea paiul din ochiul altuia!(valabil-universal!)Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Î: Cum atragi atenţia unui chelner francez?
    R: Începând să comanzi în germană.

    Î: Câte glume cu francezi există?
    R: Una, restul sunt adevărate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super-tare si foarte adevarat!!!!Si ca sa completez citatul scripturistic de la comentariul din 10 decembrie, as zice si eu francezului, in general: "Făţarnice, scoate mai întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău"....

    RăspundețiȘtergere
  7. Pfff...a naibii de cultura generala!!!Pentru nenea din filmare sa stie si el ca Soarele se afla intr-o continua miscare in jurul axei galactice,iar Pamantul il urmeaza ,normal ca raspunsul corect era"luna" deoarece este satelitul natural al Terrei...Sa tot razi...:))

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.