vineri, 23 septembrie 2011

OUG 327/2011 – Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă

...


Art. 1. În urma rapoartelor primite de la Serviciul Român de Informaţii, s-a constatat că cei aproape 6 milioane de pensionari din România deţin (fără a fi trecute în declaraţiile de avere) cantităţi mari de metale preţioase (aur, argint), pietre preţioase etc. şi se sustrag de 20 de ani de la contribuţia lor în domeniul energiei (gaz metan, îngrăşământ natural etc.) aducând grave prejudicii bugetului de stat. S-a estimat că aceste averi nedeclarate ale pensionarilor reprezintă cam 80% din economia subterană, producând statului român pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro.
Art. 2. Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor, potrivit anexelor nr. II şi III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a pensiilor, precum şi unele măsuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobată cu modificari prin Legea nr. 177/2008, cu modificările şi completările ulterioare, se va aplica astfel:
Incepand cu data de 1 octombrie 2011, toţi pensionarii din România vor avea obligativitatea să depună declaraţiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art. 1., după cum urmează:
- Aurul din gură,
- Argintul din păr,
- Pietrele de la rinichi,
- Plumbul din picioare,
- Fierul din încheieturi,
- Zahărul din sange,
- Gazele emanate pe ascuns,
întrucât s-a constat că pensionarii au un uriaş potenţial energetic, neutilizat până acum şi reprezintă o soluţie ideală pentru reducerea importului de gaze din Rusia cât şi pentru înlocuirea îngrăşămintelor chimice cu îngrăşământ natural – esenţa de pensionar – aducând mari economii la bugetul ţării. La gaze se vor aplica accize în cuantum de 2,5 euro/mc de producţie, estimată de către specialiştii Guvernului pe bază de teste şi măsurători individuale foarte exacte.


(de pe internet adunate, autor necunoscut)


...

2 comentarii:

  1. Romanul e invatat sa treaca peste rele,facand haz de necaz...Dar ce se petrece si ce se preconizeaza,nu mai e deloc o gluma...Tineretul ar trebui sa stie ca nu vor fi tineri si frumosi toata viata,ca vine randul fiecaruia sa fie batran si neputincios,iar bazele vietii lor viitoare,le pun ACUM!Si cei ce sunt in varsta acum,au muncit si au facut MII de ore suplimentare si SUTE DE MII de ore de munca voluntar-patriotica,de care nu-si mai aminteste nimeni, multe dintre obiectivele distruse acum,sau cele pe care statul ,,le-a privatizat" se datoreaza si muncii actualilor pensionari,iar actuala clasa politica,in perioada studiilor,a fost sustinuta de actualii pensionari...Cum era vorba batraneasca,,Pe cine nu lasi sa moara(in sensul protectiei-desigur)nu te las sa traiesti!!!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha, ha ha ...cu alte cuvinte, romanii au umor!! ...si autorii astia necunoscuti or fi dintre randurile "majoritatii tacute" sau or fi dintre ciocoii care se amuza dupa micul dejun, incercand sa-si activeze neuronul?!

    Zoly din Pantelimon

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.