vineri, 2 iulie 2010

The Man

...





The Man este un cântec compus şi interpretat de Michael Jackson împreună cu Paul McCartney, în perioada anilor ’80, când colaborarea dintre cei doi artişti ne-a delectat cu creaţii precum “Say Say Say” şi “The Girl Is Mine”. The Man (împreună cu “Say Say Say”) a fost inclus în albumul lui McCartney “Pipes of Peace” lansat în 1983, album care a obţinut Discul de Platină în Marea Britanie şi SUA, în acelaşi an.

E un om
care joacă jocul vieţii atât de bine
o, există un asemenea om
gândurile lui nu le poţi ghici niciodată
şi e chiar aşa cum a crezut el că o să fie
pentru că a venit pentru el ziua în care să fie liber
şi atunci râde, loveşte cu piciorul şi îşi suflecă mânecile –
“sunt viu şi sunt aici pentru totdeauna” –
Acesta este omul...


Nu ştiu în ce proporţie a contribuit fiecare dintre cei doi la The Man dar rezultatul este impresionant. Chitara electrică din intro are un timbru care mă duce cu gândul la Carlos Santana, backing-ul de la refren e genul pe care îl întâlnim în multe melodii ale lui Michael Jackson... ca să nu mai spun că versurile îl descriu pe Regele Muzicii Pop atât de bine...

Şi e chiar aşa cum s-a gândit el că o să fie
pentru că a venit pentru el ziua în care să fie liber
şi atunci râde, loveşte cu piciorul şi îşi suflecă mânecile –
“sunt viu şi sunt aici pentru totdeauna” –
Acesta este omul...


A fost odată un om atât de diferit de toţi ceilalţi, încât lumea nu s-a priceput – ori n-a vrut – să-l înţeleagă... un om atât de bun, într-o planetă în care normalitatea e hotărâtă de majoritate şi în care majoritatea e gregară şi meschină, încât au spus că e ciudat... un om cu atât de multe calităţi, încât şi-au spus că nu poate fi adevărat. Suntem atât de obişnuiţi să vedem în jurul nostru laşitate şi ipocrizie, încât, chiar şi atunci când nu le vedem, le inventăm... ca să ne satisfacă obişnuinţa.

E un om
pe care toată lumea a crezut că îl cunoaşte
există un asemenea bărbat
el nu e ca mine şi ca tine
şi e chiar asa cum a crezut ea că ar putea fi
când el spune “ceva mi s-a întâmplat”
şi atunci râde, loveşte cu piciorul şi îşi suflecă mânecile –
“sunt viu şi sunt aici pentru totdeauna”–
Acesta este omul...


A fost odată un om pe care am crezut cu toţii că îl cunoaştem, căruia i-am pus lauri pentru ca apoi să-l târâm în noroi... căruia i-am oferit admiraţia noastră şi i-am luat în schimb totul... un om în jurul căruia am ridicat ziduri înalte şi apoi ne-am mirat de ce nu se simte liber... de ce nu e mulţumit... de ce nu e fericit...

Ştiai că omul acesta poate să facă orice?
un astfel de om
mi-aş dori să-l putem aduce înapoi
şi e chiar aşa cum s-a gândit el că ar putea fi
pentru că a venit pentru el ziua în care să se elibereze
şi atunci râde, loveşte cu piciorul şi îşi suflecă mânecile –
“sunt viu şi sunt aici pentru totdeauna” –
Acesta este omul...


A fost odată un om care ne-a oferit lecţia sacrificului de sine pentru delectarea noastră... un om care a ştiut care-i e menirea şi care n-a ezitat să şi-o împlinească... un om care ne-a oferit atât de mult şi căruia noi i-am dat înapoi atât de puţin… Michael Jackson – acesta este omul.

“I’m alive and I’m here forever”… Aşadar, e chiar aşa cum s-a gândit el că ar putea fi . Cei care n-au fost capabili să-i recunoască geniul şi care au crezut că, încercând să-l distrugă, îşi vor găsi satisfacţia, nu vor răsufla niciodată uşuraţi, pentru că, dincolo de nori, el le râde-n nas: “I’m alive and I’m here forever”. Celor care l-au iubit, respectat, apreciat, celor care l-au plâns şi care încă îl plâng, le rămâne consolarea asta, vocea lui răsunându-le în suflete: “I’m alive and I’m here forever”.

Există un om care va fi întotdeauna printre noi. Doar că acum e, în sfârşit, liber; râde, loveşte cu piciorul şi îşi suflecă mânecile. Michael Jackson... Acesta este omul.




...

20 de comentarii:

  1. asteptam melodia asta... nu stiam de ea, dar tot de aici am aflat parca... a trimis cineva un link :D

    "I'm alive and I'm here forever"...
    This is THE MAN

    RăspundețiȘtergere
  2. (stiu ca nu are nicio legatura, dar... ce e asta de jos? Cica "Moldova city" :)) suna amuzant :)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai nu pot sa ti explic ce satisfactie am simtit atunci cand am citit titlul noii postari....incredibil....multumesc foarte mult!
    Intradevar ....aceasta melodie i se potriveste de minune din toate punctele de vedere...la modul superlativ...nu o sa comentez mai mult pt a nu isca controverse...
    Imi place foarte mult piesa si mai ales "I AM ALIVE AND I AM HERE FOREVER!!!"...stiti voi...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai m-ai surprins cu aceasta melodie, sincer, dar mi-a placut ca ai postat-o pentru ca multa lume sunt convinsa ca habar nu avea de ea.
    Pentru cei care se leaga de acele cuvinte ,, I`m alive and I am here forever ,, nu e cazul sa va bucurati prea tare sunt convinsa ca lui Mihai nu i-a trecut in nici o clipa prin minte ce va trece voua.
    Florenta mi-a soptit o pasarica ca miine e ziua ta - LA MULTI ANI

    RăspundețiȘtergere
  5. Melodia aceasta il caracterizeaza cel mai bine pe Michael.Ca si cum si-ar fi stiut si scris povestea vietii,inca de devreme.

    Va rog sa urmariti doua lucruri importante despre Michael!!!

    Un interviu cu cel care s-a ocupat de vocea lui Michael pentru mai bine de 30 de ani,vorbind cu lacrimi in ochi despre bunatatea lui Michael.

    Din al doilea link puteti sa descarcati intregul interivu a lui Karen Faye,Michael Lee Bush si Denis Tompkins de la emisiunea 20/20.

    http://www.youtube.com/watch?v=o1JFR8pmTS4&feature=player_embedded#!

    http://hotfile.com/dl/50634282/8ce872d/2020.michael.jackson.after.life.hdtv.xvid-2hd.avi.html

    Dupa toate aceastea ma intreb,Michael Jackson, omul,nu era cel mai normal de pe planeta asta? si in concluzie,cat de ciudata este de fapt,lumea in care traim.


    LOVE

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  6. ... omul daruit ...

    Michael Jackson's favorite hobbies

    http://www.youtube.com/watch?v=vdJzRrPrY-k

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  7. va urmaresc de mult acum insa am putin curaj si va scriu felicitari este un cuvant prea mic si inconsistent fata de sentimentele pe care le am citind tot ce s a scris aici iar despre micile dispute mie cel putin mi se pare ca nu si au rost aici ar trebui sa fie numai dragoste daca vrem sa pastram spiritul lui mj neintinat cat despre interpretarea intelesul cantecelor lui mj pe mine nu numai ca m a fermecat dar m a ajutat sa inteleg mai bine lucrurile cel mai bine este ca tneretul poate sa si invete ceva din ce vede aici eu abia acum deprind tainele net ului desi am o varsta asa ca va rog sa fiti ingaduitori fata de eventualele greseli un mare multumesc pentru tot

    RăspundețiȘtergere
  8. ...

    VA MULTUMESC PENTRU URARI !

    LA MULTI ANI SI NUMAI BINE,TUTUROR !

    RăspundețiȘtergere
  9. Mihai,tu stii intotdeaunaa sa alegi cantecele si sa ne surprinzi de fiecare data.Am mai auzit cantecul dar nu stiam nimic despre el asa ca tu m-ai luminat inca o data si sa descopar inca o particica din comoara pe care Michael ne-a lasat-o.Si da,el a fost omul despre care fiecare isi dadea cu parerea,care mai de care mai cunoscatori dar care a murit neinteles de mojoritatea,omul considerat un naiv,o marioneta dar care si-a suflecat mainele si a actionat atunci cand a considerat ca e necesar.Si oricat de dureros e trebuie sa acceptam ca ziua de 25 iunie a fost ziua cand a devenit cu adevarat liber.E ziua eliberarii ,nu a mortii ca el e viu si cu noi ptr totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  10. MIHAI...

    Esti indragostit...nu ti-ai facut temele...:)

    "The Girl Is Mine"...nu a fost inclus niciodata in "Pipes Of Peace"...doar pe "Thriller"...
    E o intreaga poveste aici...dar am sa v-o spun altadata...
    Contributia celor doi a fost aproximativ egala dar "The Man" are categoric amprenta lui Paul...este compusa in stilul melodiilor de pe "Tug Of War",albumul lansat de Paul McCartney cu un an inainte de "Pipes Of Peace"...
    Cat despre chitara din melodiile lui Paul...Iata aici un exemplu...

    http://www.youtube.com/watch?v=k7rDvsT8CyA

    RăspundețiȘtergere
  11. Florenţa,

    M-am grăbit să scriu şi mi-a scăpat, voi rectifica eroarea. Nu neg că “The Man” are amprenta lui Paul (doar am specificat ca l-au compus împreună), am spus doar că în anumite părţi recunosc stilul lui Michael. Chitara din linkul tău nu-mi sună la fel cu cea din “The Man”. Acolo e clar blues, aici se simte stilul latino. Acolo seamănă a Beatles, aici seamănă a Santana. Acolo timbrul e mai strident, aici e cald. Poate să fie acelaşi chitarist, nu contează. Vorbeam de stil.

    În altă ordine de idei, aseară am văzut pe CNN un documentar, “Michael Jackson – The final days”, care m-a întristat... din nou. În fine, ceea ce este clar e că Jermaine vorbea calm, dar hotărât, despre o conspiraţie în jurul fratelui său mai mic, conspiraţie care l-a ucis şi pe care n-a vrut sa o numească, probabil de teamă să nu păţească la fel sau să nu fie catalogat drept nebun... dar e evident ca se referea la masonii din AEG, din industria muzicală şi din alte poziţii-cheie... lipitorile care l-au stors de vlagă pe Regele Pop, aşa cum storci un prosop, ca să scurgi din el ultima picătură de apă... cei care l-au făcut pe Michael să le spună apropiaţilor: “vor să mă ucidă!” Cei care l-au ameninţat că-i vor lua totul, dacă nu accepta cele 50 nenorocite de concerte... cei care ştiau că asta îl va distruge, dar nu le-a păsat. Cei care l-au angajat pe Murray ca să se asigure că Michael e sub controlul lor şi că îl va face, prin orice mijloace, apt pentru repetiţii şi concerte; iar acum fac pe niznaii: “Murray? Nu cunosc, n-am văzut, n-am auzit.” Aţi văzut “Alvin and The Chipmunks”? Pare un film pentru copii, dar de fapt e povestea oricărui star. Din fericire, pentru veveriţe totul s-a terminat cu bine. Din nefericire, pentru Michael nu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai,multumesc pentru noua postare,nu stiam melodia pana acum. "The Man",o melodie ale carei versuri descriu foarte bine omul Michael,ce a luptat in ciuda tuturor suferintelor, obstacolelor,si nu au fost deloc putine... and,yes,he is here forever.

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. MIHAI...

    Iarta-ma...
    Nu m-am exprimat destul de clar...( nu ca ar fi prima oara...)
    Citind comentariul tau,mi s-a facut dor de muzica lui Paul...din anii Wings...De aceea am postat "Let Me Roll It"...si l-am trimis doar din dorinta de a va aminti si voi de acele melodii minunate...fara varsta...
    Evident...in acea piesa nu exista nimic asemanator cu "The Man"...Dar suna atat de bine...Am sperat sa ascultati cu placere...

    Prin aceasta recomandare nu doream sa arat decat ca in toate melodiile lui Paul McCartney...chitara suna nemaipomenit...indiferent de stil...
    De fiecare data altfel...dar de fiecare data sublim...Sau cel putin...asa mi se pare mie...

    Melodiile cu care se aseamana "The Man" se afla pe "Tug Of War" 1982

    "Let Me Roll It" este de pe "Band On The Run" 1973...cu totul alt stil...

    Prin ceea ce am scris...nu am intentionat sa te contrazic ...Sigur ca se recunoaste si stilul lui Michael...el nu ar fi putut sa treaca printr-o melodie fara a-si lasa amprenta...Dar de data aceasta se recunoaste in stilul de interpretare...In ceea ce priveste compozitia...mai mult se recunoaste McCartney...

    Gluma cu "temele"...era doar pentru "The Girl Is Mine"...:):):)

    ...Prieteni?

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihai,ca esti "indragostit"sau nu,pentru mine prea putin conteaza,cert este ca sti foarte multe lucruri despre Michael,ca ne-ai facut pe noi toti sa-l intelegem pe adevatatul Michael,si datorita tie am descoperit comori nebanuite.

    Pentru mine intotdeauna "ti-ai facut temele",si daca ti-a scapat cate ceva,gen,daca face parte sau nu melodia din nu stiu ce album,este mai putin interesant,
    si cel mai important este ca-l iubesti pe Michael si ca dragostea si intelegerea ta ajung la noi nealterate.


    Cum prietenie ,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  15. Muzica lui Michael nu v-a muri niciodata, v-a ramane in sufletele noastre, The Man il caracterizeaza cel mai bine pe Michael.

    RăspundețiȘtergere
  16. GEORGIANA MIRELA

    GRESIT !

    "Rade,loveste din picior si isi sufleca manecile,este "alive" si "here forever"...astea iti par tie lucrurile care il caracterizeaza cel mai bine pe Michael...?
    Sa fim seriosi!!!


    Mai mult sau mai putin intamplator..."The Man" il "descrie" intr-o oarecarare masura pe Michael...atat si nimic mai mult...
    Piesele care il "CARACTERIZEAZA" sunt "MAN IN THE MIRROR","HEAL THE WORLD" si "WHAT MORE CAN I GIVE"
    ACESTEA sunt PRINCIPALELE CARACTERISTICI ale lui Michael Jackson : permanenta SCHIMBARE in mai bine,intr-un om mai bun,principiu pe care l-a aplicat si a cerut si celorlalti sa o faca si DARUIREA...atat din punct de vedere material cat si daruirea de sine in incercarea de a vindeca lumea...

    THIS !!!...is the man...

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi cer scuze de offtopic, dar acum cateva zile am dat peste un articol INGROZITOR scris pe 21 iunie 2010 in New York Post, de catre o jurnalista pe nume Andrea Peyser (articolul se numeste "The freak of the week").Apoi am descoperit o petitie impotriva a ceea ce a facut aceasta persoana.Cu voia lui Mihai, postez mai jos linkul unde puteti semna petitia. Mi se pare inadmisibil ca Michael sa fie atacat si in prezent, iar din cauza unor astfel de "jurnalisti" multe persoane au in continuare o imagine total deformata a omului Michael Jackson.

    http://www.thepetitionsite.com/4/we-must-stop-andrea-peyser39s-tabloid-trash

    RăspundețiȘtergere
  18. off topic : cei de la Sony au blocat toate flashmoburile facute pentru Michael de pe youtube. Cica din drepturi de copyright...si nu e deloc asa. Are cineva vreo idee daca putem face ceva? e inadmisibil...

    RăspundețiȘtergere
  19. nu cred ca se poate face nimic... nu stiu daca folosirea variantelor instrumentale ar putea evita cumva blocarea clipurilor care includ melodii inregistrate sub sony...

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt convinsa ca albumul The Man il reprezinta pe Michael.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.