vineri, 28 mai 2010

Human Nature

...


Stând de veghe în timpul nopţii
oraşul clipeşte dintr-un ochi care nu doarme
ascult vocea ei care îmi face fereastra să vibreze
cu suspine dulci şi seducătoare


Human Nature, compus de Steve Porcaro şi John Bettis, a fost ultimul cântec ales pentru a completa lista melodiilor albumului „Thriller” (1982). A fost apreciat de criticiii muzicali ca fiind unul dintre cele mai captivante şi emoţionante cântece ale lui Michael Jackson; şi a fost apreciat de multă lume ca una dintre cele mai frumoase balade din toate timpurile.

Du-mă afară în puterea nopţii
patru pereţi nu mă pot ţine prizonier în noaptea asta
dacă oraşul ăsta e doar un măr,
atunci lasă-mă să muşc o dată din el


Fireşte că vocea lui Michael Jackson şi felul inconfundabil şi unic în care o interpretează, face din Human Nature o melodie excepţională şi de neuitat. Lansată ca single pe 3 iulie 1983, a ajuns rapid pe locul al doilea în topul „Billboard – Hot Adult Contemporary” şi pe locul şapte în topul „Hot 100”, devenind cel de-al cincilea hit al lui Michael dintre melodiile de pe albumul „Thriller”.

„Un exemplu de baladă swingbeat, hip-hop şi soul, Human Nature este comparativ mai lentă şi mai intimă decât alte melodii de pe «Thriller». «Dacă oraşul acesta a doar un măr, atunci lasă-mă să muşc odată» face ca vocea lui Jackson să vibreze în cascada sintetizatorului şi să se împletească cu linia başilor. Deşi sunt scrise de Steve Porcaro şi John Bettis, versurile rezonează cu dorinţa lui Jackson de a se elibera din turnul său de celebritate şi să se amestece cu tinerii dintr-un «oraş care clipeşte dintr-un ochi neadormit»”. (Serena Kim, „South Coast Today”)

Human Nature este o baladă obsedantă şi meditativă, cu un refren irezistibil” (John Rockwell, „The New York Times”)

Întinzând mâna ca să ating un străin
ochi magici sunt peste tot
vezi fata aceea, ea ştie că o privesc
şi îi place felul în care o fixez


Ceea ce-mi inspiră mie Human Nature, în interpretarea lui Michael Jackson, este imaginea unui om între oameni, dar care se simte cumplit de singur... un om iubit de milioane, dar care se simte neînţeles... un om pentru care celebritatea a devenit o povară, o constrângere, de care încearcă să se elibereze, chiar dacă e conştient că nu prea are cum.

„Natura (sau firea) umană” e un concept care cuprinde nişte caracteristici intrinseci, distincte, incluzând feluri de a gândi, simţi şi actiona, pe care oamenii tind să le aibă prin natura condiţiei lor. Întrebarea „ce anume determină aceste caracteristici specifice umanităţii şi cât de complexă este firea umană” are implicaţii importante în etică, politică şi teologie, pentru că aceste aspecte sunt privite ca standarde sau norme pe care oamenii le pot utiliza atunci când aleg cel mai bun mod de a trăi. Implicaţiile ştiinţifice complexe ale „naturii umane” sunt adesea folosite ca tematici în artă.

Stând de veghe până spre dimineaţă
inima oraşului începe să bată
întind mâna spre ea, îi ating umărul
visez în mijlocul străzii


Versurile melodiei oscilează subtil între solitudine şi dorinţa de a se amesteca în mulţime, între străzile pustii ale oraşului noaptea şi forfota care începe în zori, între celebritatea ca o condiţie şi jindul de a renunţa la ea. Se ştie că, în turnee, Michael Jackson obişnuia să iasă noaptea deghizat şi să încerce să se bucure, măcar pentru câteva ore, de senzaţia de a fi un om obişnuit, să se plimbe pe străzi, să se uite în vitrine, să privească trecătorii... să găsească un om care să accepte să-i fie prieten fără să ştie cine e. Mulţi au considerat asta o ciudăţenie, o excentricitate, dar răspunsul e atât de simplu... şi l-ar fi putut afla, doar ascultându-l pe Michael Jackson:

Iar de mă întreabă de ce, spune-le că e firea umană
dacă spun „de ce”, explică-le că asta e natura umană
de ce, de ce mă face să fiu aşa?






...

51 de comentarii:

  1. o melodie care imi place f mult(de fapt, care nu-mi place?). pe mine melodia asta ma face sa visez...

    RăspundețiȘtergere
  2. O piesa f sensibila... versurile ating sufletul iar vocea il mangaie si nu sunt metafore...am mai auzit si la Madonna o piesa numita la fel (sper sa nu gresesc... nu stiu daca are aceleasi versuri.. stiu doar ca are o piesa cu titlul asta,am auzit-o o singura data) dar nu da sentimentul asta de liniste pe care ti-l piesa interpretata de Michael. Review asta e foarte portdivit pentru a incheia o zi "furtunoasa" si o saptamana "nebuna".

    Ninochka

    RăspundețiȘtergere
  3. O melodie care i se potriveste ca o manusa lui Michael, si, desi nu este scrisa de el ii pune in evidenta exact ceea ce l-a durut cel mai tare pe Michael, singuratatea din spatele faimei : ,, Am fost foarte singur, dureros de singur. Era asa de rau ! Nici nu aveti idee ! Obisnuiam sa ma plimb pe strada, fara sa am oameni cu care sa vorbesc,, se confesa el.
    Multumesc Mihai pentru inca o minunata de-a lui Michael.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmm
    ce melodie...........ma duce cu gandul asa departe........ departe departe de lumea asta si totusi aici in ea......... la noptile calde de vara cu cerul puzderie de stele,privind spre aceasta imensa cupola, gandindu ma ca sunt parte din acest maret angrenaj, parte importanta din moment ce ma pot bucura de atata libertate
    Eu,el universul si iubirea noastra ..........mmmmmmmm ce minunatie si in acelasi timp cata normalitate ar fi trebuit sa fie pentru toata lumea inclusiv pt minunatul Michael.........Isi dorea asa simple lucruri care umple inima de bucurie si totusi el nu le a putut avea dar asta nu a impiedicat pe nimeni sa l judece si s al puna la zid pt ca apela la tot felul de tertipuri pt a fi si el o secunda parte libera din aceasta minunatie a lumii
    NATURA UMANA........ha, prin destinatie omul e predispus spre rau, de asta nimeni nu a putut sa inteleaga ce se intampla cu viata lui Michael, lumea s a grabit fara nici macar sa vada despre ce e vb si l a pus la zid si la si executat nu numai ca la pus la zid
    CE TITLUL SEMNIFICATIV
    MICHAEL ,MICHAEL CUM LE AI SIMTIT TU PE TOATE.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Si pentru ca a fost prea uman,mult mai uman decat multi dintre noi,a platit cu viata pentru asta.Michael si-a dorit mereu,sa fie inteles si iubit ca om (persoana)si nu numai pentru statutul lui.Si din pacate atat massmedia cat si multi dintre semeni,nu l-au ,,vazut,, ca pe un om.Pentru ca era mult mai uman decat multi dintre ei,prea uman ca sa fie adevarat,i-au zdrobit sufletul si au vrut sa-i incatuseze spiritul.Uneori natura umana este capabila sa distruga cu o cruzime fara limite ceea ce nu poate intelege si nu poate accepta,regresand de fapt la stadiul de natura animalica,pentru ca asta au fost de fapt cei care l-au distrus.As vrea sa pot sa vad numai partea frumoasa din natura umana,dar gandindu-ma la viata lui Michael si uitandu-ma la ce se intampla in intreaga lume,ma intreb cat mai exista din partea frumoasa a naturii umane si daca nu cumva natura animalica e cea care predomina...
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  6. imi amintesc cand am auzit prima data piesa asta. Nu mai stiu exact cati ani aveam ,dar stiu ca m-a facut sa ma simt tare bine dupa ce am avut parte de o zi destul de urata.(am aflat mai tarziu ca michael era cel care care canta)
    Poate ca e o prostie ce spun dar uneori am impresia ca singuratatea i-a facut cel mai mult rau lui MIchael.Nimic nu poate invinge singuratatea , indiferent cati oameni am avea in jurul nostru.E ca o boala care te mananca din interior.Stiu din propria experienta cat de mult doare singuratatea inca de cand eram foarte mica.Te scapi de ea foarte greu sau deloc.
    E dureros faptul ca un om atat de bun la suflet si care era uman in adevaratul sens al cuvantului a avut mereu ca tovaras singuratatea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Human nature.. o melodie sublima, vocea lui Michael si linia melodica se contopesc intr-un mod inconfundabil , iar versurile exprima atat de bine partea intunecata a celebritatii (aceasta fiind castigata nu oricum, ci prin munca si dedicare de mic copil).. dorinta lui de a nu mai fi atat de singur (tocmai el,omul ce oferea bucurie atator oameni si dorea ca cel de langa el sa nu se simta singur,macar pentru o clipa sa stie ca are pe cineva alaturi caruia ii pasa),de a se putea bucura de ceea ce e comun pentru fiecare om in parte.. Mihai, multumesc!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. "ascult vocea ei care imi face fereastra sa vibreze cu suspine duci si seducatoare "...

    Sa fie o voce dintr-o amintire?
    Sa fie o voce pe un CD ,sau o voce de pe o mesagerie telefonica ?


    Frumos..oricum ..

    Joker

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt asa de fericita sa inteleg ce zice Michael in cantecele lui,si nici nu sti tu Mihai ,ce mult bine-mi faci cu traducerile tale;in felul asta descopar un altfel de Michael,un Michael diferit fata de cel pe care-l cunosteam eu!

    Pentru asta iti sunt recunoscatoare si indiferent ce-ar fi, nu ma pot supara pe tine.Te consider prietenul meu intru Michael si vreau sa sti ca in fiecare seara inainte de culcare mai citesc cate un pic din Satrange,pe care o iubesc atat de mult.Sentimentul meu este ca totul aici pare aevea,ca Michael a trait tot ce povestesti tu in carte.Mi-e atat de dor de el,si citind randurile tale,il simt atat de aproape.

    Mihai,nu mai scri o carte despre Michael,eventual si despre copii lui,despre sotiile lui,ar fi un lucru minunat,eu te sustin in orce ai face!Si cred ca toate fetele sunt in asentimentul meu!

    In alta ordine de idei,luni 31 mai apare cu Saptamana Financiara o carte "111 teorii ale conspiratiei" si pe coperta il vad si pe Michael!Prin urmare cred ca e vorba si de el!

    Unde sunteti :Irina,Diana30,Mihaela05,Maria,

    Carmen,mi-e dor de povestile voastre!

    Sunt trista ca la Forest Lown au interzis fanii si nu mai pot aduce tributuri lui Michael!Ce lipsa de respect si consideratie.Nu stiu cat e de adevarat,dar se pare ca vor sa-l mute pe Michael de acolo!Doamne,cand il vor lasa odata in pace!

    Succes tuturor copiilor nostrii care sustin luni examenul de bacalaureat la limba straina!

    Va sarut si va iubesc,dar cel mai mult pe Michael,
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  10. ador melodia asta :) ca orice om, Michael avea nevoie de cate un moment de liniste, sa se plimbe pe undeva fara sa fie asaltat de paparazzi sau fani infocati... :) mie melodia asta imi inspira si putina fantasma :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Liliana draga mea nu stiu de unde faci tu rost de toate stirile astea aiurea, nu a interzis nimeni fanilor sa se duca la el la Forest Low , dimpotriva dupa cite stiu eu cei din familie vor ca in data de 25 iunie sa lase fanii sa intre la el inauntru.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  12. Violeta,draga mea,stirile nu sunt aiurea ,am vorbit cu cineva din California si au dat anuntul la stiri.Stirile sunt de la ei de acasa!

    Acum ai aflat de unde fac rost de toate stirile.Te-ai linistit?


    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  13. Uh uh ,se incing din nou spiritele:D.

    RăspundețiȘtergere
  14. Inclin sa cred ca Michael avea mai putin din natura umana si mai mult din Dumnezeu.Ca iubirea,iertarea,mila tin de divin ,nu de firea omeneasca.El a primit mai mult si nu a fost egoist a impartit cu lumea intreaga.Ma simt rusinata cand il vad alaturi de cei napastuiti,bolnavi,saraci si imi pun intrebarea daca as putea trece peste prejudecati si as actiona la fel.Oricum Mihai faci o treaba foarte buna si ni-l infatisezi pe Michael cel adevarat,cel din spatele muzicii. Liliana sunt aici,merci ca te gandesti la mine.O situatie neplacuta m-a obligat m-a tinut departe de calculator si de voi dar am revenit.Doresc si eu succes celor care au examene.Va pup.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oameni buni, trezirea!!!Si eu sunt fana Michael dar nu ma imbat cu apa rece...Voi chiar nu realizati ca Michael traieste?!Acceptati orice stire pe care v-o da tv-ul sau presa?!Michael traieste!!!S-au facut investigatii...Sunt prea multe dovezi...documentati-va...

    RăspundețiȘtergere
  16. Pentru anonim,da-mi o dovada sigura si clara pe care o are cineva si te cred pe cuvant.
    Chestia asta a inceput sa devina urata si sa desparta multi fani.
    "Belivers" si cei care nu cred sau asa ceva.
    Toti ne-am dori ca Michael sa mai fie aici.Dar ce e prea mult e prea mult.


    Dia

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim 30 mai 2010 05:22 ,atitudinea ta imi aduce aminte de cineva care a fost pe aici,poate esti aceea persoana:D.Chiar asa ,adu ne o dovada "palpabila", sa zic asa si mai vorbim.
    Daca nu credem ca Michael traieste nu inseamna ca inghitim tot ce scriu ziarele si tot ce auzim la tv. Nu are legatura cu asta, ci cu faptul ca trebuie sa fim realisti.
    Mihai ,chiar daca scriu mai rar ,vreau sa stii ca apreciez tot ce faci aici.

    RăspundețiȘtergere
  18. Liliana m-am linistit, tocmai am vazut un interviu de a lui Randy Jackson care spunea ca toate stirile care apar sunt niste BS si ca el a anuntat ca lasa fanii inauntru pe 25 iunie si o mai repeta odata ca sa afle toata lumea, e clar.
    Iar daca voi continuati sa luati de bune stirile timpite care apar in america treaba voastra, probabil ca tot asa a-ti luati de bune si cele cu Michael gay, pedofil etc.
    Iar daca MJ traieste,vreau dovezi, aveti ? Cine a facut investigatiile voi de aici din Romania ? sau cine ?
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna tuturor! Mult succes celor care au examen maine!
    "Human Nature".. o melodie superba, mai ales ca e cantata de catre Michael...:)Diana, sunt de acord cu tine. Zilele acestea chiar ma gandeam la faptul ca Michael "avea mai putin din natura umana si mai mult din Dumnezeu"(ca sa citez din ce spuneai tu si sa nu mai formulez altfel); ma gandeam ca am o problema daca gandesc asa si ma luptam intre a crede in continuare sau a inlatura acest gand cumva... e cam greu... Ma bucur ca mai e cineva care gandeste la fel.. si cred ca suntem mai multi:)


    Domnule Mihai, scuzati-ma ca va deranjez din nou cu aceeasi intrebare, dar sunt putin cam ingrijorata deja, :a ajuns cartea?

    Va imbratisez cu mult drag pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  20. Probabil anonimul care a scris ca Michael TRAIESTE se documenteaza de pe whereismichaeljackson...de fapt nu probabil ci sigur...Din cate stiu eu acolo s-au facut investigatii si sapaturi..."acasa" la Michael...in LA...Asa s-a ajuns la concluzia ca Michael chiar traieste...Pt cine e curios poate sa citeasca acolo pe whereismichael...pt mai multe detalii...la sectiunea: Investigatie in LA! E interesant oricum si te pune pe ganduri...

    LILIANA...si mie mi-e dor! Te pup! Be blessed!

    Va pup pe toti/toate!
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  21. Cat despre HUMAN NATURE...Pt urechiusele mele...human nature e o melodie foarte calda...foarte soft...Ma binedispune de fiecare data cand o ascult... Iar Michael e un dulce cum o interpreteaza!Are o voce foarte senzuala...
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  22. Iar comentariul lui Mihai despre melodie...PROFI...;)
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  23. Ei...nu sariti asa pe mine ca n-am zis-o cu rautate:))Suntem fani chiar daca suntem cu idei diferite...pt ca suntem in primul rand oameni si nu avem cum sa fim cu totii de aceiasi parere...Da, am citit pe site-ul whereismichaeljackson...sunt la zi cu stirile de acolo...dar si de aici...eu zic ca n-ar strica sa ne unim toti fanii si sa aflam adevarul...oricare ar fi acela...s-au facut investigatii in L.A. si cu siguranta nu doar pe mine m-au pus pe ganduri...Sunt o vizitatoare fidela a acestui site, dar pana acum nu am lasat nici-un comentariu...va admir pt ceea ce faceti...sunteti fani sensibili, frumosi si curati la suflet...Haideti sa aflam adevarul...Irinnuka

    RăspundețiȘtergere
  24. Am citit si eu citeva lucruri de pe acest site, dar sincer m-au lasat cu un gust foarte amar si cu ideea ca mintea umana nu are margini in teorii abracadabrante de tot risul. Nu stiu daca lui i-ar fi placut sa stie ca unii fani pot crede despre el asa ceva, ca nici acum dupa aproape 1 an nu ati reusit sa-i intelegeti latura umana ( si am zis asta pentru ca foarte multi sunt fani de dupa 25 iunie). Si-a iubit copii, fanii si mama credeti cumva ca le-ar fi facut si ne-ar fi facut asa ceva, si unde sa se ascunda o persoana ca el? A nu se intelege ca nu as fi vrut sa traiasca, daca as putea sa fac schimb, sa dau viata mea inutila in schimbul vietii lui, dar nu se poate.
    Si apropo de teorii ale conspiratiei, astazi a aparut cu Saptamina financiara, o carte ,,111 teorii ale conspiratiei ,, care contine si un articol despre MJ in care sunt insirate toate teoriile aiurite cu privire la faptul ca nu ar fi mort, dar si niste teorii explicative la faptul de ce ar fi murit si de care miina criminala, implicati ar fi Noua Ordine Mondiala, CIA , dar si presedintele Iranului care ar fi comandat uciderea lui pentru a distrage atentia mass-mediei occidentale de la haosul postelectoral din Iran specificindu-se faptul ca era dependent de anestezice puternice pe care le lua pentru a-si trata insomnia cronica de care suferea si de care lucru s-a profitat pentru a-l omori.
    Acum fiecare ia in calcul care conspiratie o crede mai aproape de adevar.
    Eu sincer o cred pe a doua, este mult mai plauzibila din toate punctele de vedere.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru mine adevarul inseamna ce s a intamplat in 25 iunie,in dimineata aia nenorocita ,ce a fost in mintea lui Murray,cine sau ce este in spatele decesuliui lui Michael,ce se va intampla cu doctorul pe 14 iunie .Astea sunt importante acum...

    RăspundețiȘtergere
  26. Frumos text: "His music will live forever"...

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna! Am cumparat cartea "111 teorii ale conspiratiei"... ce sa zic.. nimic nou despre Michael... in nici 2 pagini este prezentata "situatia" de dupa 25 iunie.. teoriile de pe forumuri, site-uri... ca si-ar fi inscenat moartea pt ca asa putea sa scape de datoriile "de peste 400 de milioane de dolari", ca asa cum am mai citit si noi pe diferite site-uri, s-ar ascunde in Mexic sau in Europa de Est; o alta teorie legata de "inscenare"... cica a fost inlocuit de o sosie care era in stadiul terminal al unei boli, iar el si-ar fi asumat o identitate falsa si acum are grija de familia celui care ar fi murit in locul lui.Tot aici se puncteaza suspiciunile cu privire la faptul ca familia a refuzat sa expuna public sicriul deschis... Si la "polul opus" , cei care cred ca a murit, teoriile legate de asta..."O alta teorie sustine ca dependenta lui M de anestezice puternice, cu care isi trata insomnia cronica, a fost utilizata drept fatada de catre un grup dubios care ii dorea moartea. Devenit vulnerabil din cauza dependentei de medicamente si datoriilor impovaratoare, Jackson s-a trezit controlat de o grupare suspecta asociata, conform diverselor surse, cu Rusia, China sau chiar CIA. Incercarile de a-l smulge pe J. din ghearele acestora, facute de artist personal sau cele ale familiei sale (si care au presupus,cel mai probabil, amenintarea ca vor face publica intreaga poveste), au fortat organizatia ilegala sa il elimine pe talentatul artist de la care storceau bani. Altii cred ca presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a comandat uciderea lui Jackson pentru a distrage atentia mass-mediei occidentale de la haosul postelectoral din Iran."
    Cred ca ar fi trebuit sa ma astept la asta.. doar se refera la "teorii"... oricum credeam ca poate au gasit ceva "nou" de spus despre asta, ceva mai clar.. Mai este un fragment care nu imi place:"Putini erau cei care credeau ca MJ, vizibil bolnav, era capabil sa duca la bun sfarsit un angajament urias de 50 de concerte. Penibilul de a fi nevoit sa mimeze cantatul, de a aparea ramolit pe scena si de a-si anula concertele ar fi insemnat, fara indoiala, sfarsitul pt cariera sa suferinda."
    Chiar asa de bolnav era Michael? mie nu mi se pare "ramolit" in This Is It... are o voce superba si se misca bine... sau eu nu mai vad si nu mai aud bine?.. sau suntem dusi la nesfrasit de nas...? clar ca nu mai era ca la 20 de ani, dar totusi...
    Sper ca nu v-am plictisit:)
    Sa aveti grija de voi!

    RăspundețiȘtergere
  28. Penibil...Ramolit...Pai cred ca cine a scris tampenia asta n-a vazut THIS IS IT...Sa fim seriosi...Poate ca Michael nu se mai misca pe scena ca la 30 de ani...dar totusi se misca al naibii de bine...Tin bine minte faza din TII la Billie Jean...cand au ramas toti dansatorii masca atunci cand a dansat Michael pe Billie Jean...Si tampitul sau tampita care a scris porcaria aia cu conspiratiile crede ca Michael ar fi putut sa se faca de ras vreodata...Auzi la ei...ramolit :))Invidiosii! Vai de fundu' lor...Ca altii la 50 de ani abia isi tarasc basinile...daramite sa mai si danseze...
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  29. Rectific ,"decesului";D.

    RăspundețiȘtergere
  30. Carmencitta, sunt de acord cu tine:))).. stii ce e trist? ca unii nici nu au auzit de el decat dupa 25 iunie, sau nu i-au dat importanta si chiar nu stiau nimic.. se afla la mine in clasa cineva care.. chiar am ramas "masca" asa cum zici si tu, afland ca exista cineva care pana atunci sa nu fi auzit nimic..sau sa nu ii fi dat atata importanta incat sa nu stie nicio melodie... hm.. ciudat..(sau poate ca unii se prefac..) si acum sa zic ce voiam sa zic mai exact.. acea persoana a urmarit videoclipul de la TII si mi-a zis "Mama dar cum danseaza! ai mei la varsta lui nu pot sa se miste asa.." (Bine... Michael e o exceptie in toate acestea, sa zicem asa..) si nu vazuse imagini de cand era mai tanar:) Eu nu sunt deloc de acord cu Jamie King, care a scris cartea despre teoriile conspiratiei.. dar deja ne ametesc "astia" (nu stiu cine sunt exact) cu informatii despre cat era de bolnav.. oricum termenul de "ramolit" mi se pare mult prea mult... eu inteleg ca avea lupus si asta ii facea multe probleme dar atunci in TII ce se intampla? ca era intr-o forma buna.. era el, Michael...
    Bine, iar scriu prea mult... scuze...

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc Adriana ptr informatii,foarte importante ptr mine care eram pe punctul de a suna pe cineva din tara sa-mi cumpere cartea.Dar m-am lamurit.Am mari dubii ca Michael era ramolit,fara voce si plin de datorii.Chiar daca era un "copil",nu il cred un incostient.Dar in fine,sa zicem ca avea mari datorii si oricum nu asta conteaza.Cat despre 25 iunie,de care ne apropiem,as tinde sa cred ca a fost inconstienta sau nepasarea unui medic care fie nu isi cunoaste meseria fie....Si ca sa va amuz sa va povestesc o intamplare legata tot de medici si somnifere.O femeie la care lucrez ia cateodata somnifere.Ei bine doctorul in loc sa-i prescrie 2 picaturui ia dat 3.Asa ca saraca a baut 3 picaturi si a dormit aproape 2 zile.Calugaritele la care era in vacanta au crezut ca a murit si cum numarul meu era in telefonul ei,m-au sunat pe mine spunandu-mi ca a murit.Va dati seama ca toti ne-am pus pe plans,a fost tot un Dumnezeu s-o ierte etc.Normal ca dupa ce s-a trezit situatia s-a lamurit.Concluzia:medicii sunt varza.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nimic nu ma bucura mai mult ca faptul ca nu am cumparat aceasta chestie numita "carte".....doar ce am citit comentariile anterioare si mi se facu o scarba de nedescris de toti dobitocii care scriu ziua ce viseaza noaptea sau abereaza mai bine zis...."RAMOLIT"...vai de vietile si sufletele lor de nefericiti, care in viata lor n-au citit o carte sau nu au ascultat o muzica buna....DECREPITI!!!!!!

    Revenind la subiect...din toata inimioara mea si sifletelul meu , iti multumesc Mihai pentru abordarea acestei melodii.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  33. "haideti sa aflam adevarul" (referitor la "moartea" lui Michael)
    Pentru ce ne trebuie ? la ce ne foloseste noua, fiecaruia in parte ?
    Oameni buni, pt ca suntem oameni inainte de toate, cu ce ne ajuta pe noi, sau cu ce il ajuta pe Michael sa nu unim fortele ca sa aflam daca el mai traieste sau nu ?
    Am mai spus alta data, dar o sa ma repet.
    Daca el traieste undeva pe o insula pustie, asa cum se spune, cu Elvis si cu nu mai stiu cine, nu credeti ca asta a cautat toata viata ? Voi care sunteti fani, nu stiti cat si-a dorit sa fie ca un om oarecare, sa aiba si el parte de banalele lucruri pe care le facem zilnic cu totii? Si atunci de ce trebuie sa demonstram tocmai noi , fanii, ca Michael este in viata, ca si-a inscenat moartea, ca e sub nu stiu ce identitate, ca e la plaja, pe nu stiu ce insula ?????? Daca chiar ar trai , DE CE NU L-AM LASA LINISTIT ??????
    Daca chiar ar trai , nu credeti ca e fericit, fara scandaluri, fara paparazzi, fara masti pt copii, fara deghizari, fara toate astea, nu credeti ca e bine ??? Si atunci de ce sa il deranjam ??? De ce si i le ducem noi pe cap ??? Nu credeti ca bucuria si iubirea fata de fani , poate a crescut de o mie de ori , vazandu-ne cat de multi oameni il iubesc, cate tributuri s-au facut pt el, cate mesaje s-au trimis pentru el.
    Daca chiar traieste , si si-a inscenat moartea, cred ca a fost alegerea lui, si TREBUIE SA O RESPECTAM .
    Daca chiar nu mai traieste, cred ca este langa ingeri si ne priveste de acolo de sus, de undeva.
    Oricum, in ambele cazuri, cert e ca nu il vom mai vedea vreodata performand live si nu vom mai simti emotiile si toate acele trairi pe care ni le transmitea la concerte.

    Asta e parerea mea !!!

    In schimb ar trebui sa facem ceva ca Murray sa fie pedepsit, sa plateasca pentru ce a facut.
    Mai bine am cauta dovezi in sensul asta decat sa ne preocupe DEMASCAREA LUI MICHAEL JACKSON.

    RăspundețiȘtergere
  34. Nu cred ca, careva din noi vrea sa-l demaste pe Michael...nici n-am avea cum...suntem prea neputinciosi :))
    Eu cred ca fiecare vrea...(fiecare din cei care cred ca el traieste)..pentru linistea lui sufleteasca...sa afle cat de cat adevarul...sa aiba macar impacarea aia sufleteasca, ca el e alive si ok si in siguranta...
    Eu, una, il iubesc din tot sufletul meu si cu toata fiinta mea si nu-mi doresc decat sa-l stiu safe...Eu pur si simplu nu pot sa cred ca el nu ar mai fi...Nici macar acum dupa aproape un an...ceva nu ma lasa sa-l cred mort...Eu inca am acel feeling...care nu-mi da pace...Si pe langa feeling-ul meu...mai sunt si "neconcordantele" care duc mai mult spre faptul ca ar trai decat spre faptul ca n-ar mai fi printre cei vii...
    Si daca intr-adevar traieste...nu-mi doresc pt el decat sa aiba parte de linistea care a ravnit-o atat...si nu-mi doresc sa stiu unde e si ce face...sau cu cine e...stie el de ce a facut asta...si cu siguranta are un motiv foarte bine intemeiat...
    Si bine spui Flori, daca e undeva departe de ochii curiosilor si de gura lumii E ALEGEREA LUI...si noi trebuie s-o respectam...
    Oricum "faptul" e consumat...
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  35. Congratulations!Flori Despina sunt de acord cu tine 100%.
    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  36. La multi ani tuturor copiilor... si mari si mici si a celor care stau pititi in sufletul vostru.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  37. Cum a fost sa vedeti Mr Deeds iar,din nou si inca o data? :)) ca de obicei,caracterizarea este mai mult decat wooooow! Cred ca ar trebui sa scoateti o carte in care sa faceti caracterizarea fiecarei piese in parte! Tot ce pot sa va spun este MULTUMESC!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. Flori sunt perfect de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
  39. Cuvantul "demascare" poate e cam mult, dar pentru mine asta inseamna atuci cand cineva vrea sa se faca nevazut si altcineva scormoneste in stanga si-n dreapta , ca intr-un final sa spuna "ah! te-am prins, traisti! vedeti ? ce v-am spus eu voua?".
    Sunt mai mult decat sigura ca fiecare dintre noi care iubim pe cineva , (pe Michael, pe copii, pe parinti, frati, surori) vrem ca in fiecare secunda sa ii stim safe, sa stim ca sunt sanatosi,insa asta nu ne da dreptul sa ii tulburam, doar pt linistea noastra. Aici mi se pare ca intervine un pic de egoism.

    RăspundețiȘtergere
  40. Cuvantul "demascare" poate e cam mult, dar pentru mine asta inseamna atuci cand cineva vrea sa se faca nevazut si altcineva scormoneste in stanga si-n dreapta , ca intr-un final sa spuna "ah! te-am prins, traisti! vedeti ? ce v-am spus eu voua?".
    Sunt mai mult decat sigura ca fiecare dintre noi care iubim pe cineva , (pe Michael, pe copii, pe parinti, frati, surori) vrem ca in fiecare secunda sa ii stim safe, sa stim ca sunt sanatosi,insa asta nu ne da dreptul sa ii tulburam, doar pt linistea noastra. Aici mi se pare ca intervine un pic de egoism.

    RăspundețiȘtergere
  41. Ceva nu-mi da pace...Musai sa va zic si voua...E ceva ce nu poti sa ignori si care te pune intens pe ganduri...V-am mai spus eu acum ceva timp ca vocea lui Janet in "Nothing"...prea aduce cu vocea lui Michael...Pe alocuri zici ca ar canta chiar Michael...Timbrul ala vocal, n-ai cum sa nu-l recunosti...chiar daca se straduieste sa para altfel...Pe mine m-au trecut toti fiorii cand am ascultat melodia asta:

    Clipul original:

    http://www.youtube.com/watch?v=mGldNGe8guc&feature=player_embedded

    Si acum un filmulet facut vis-a-vis de Nothing:

    http://www.youtube.com/watch?v=O9aw7hS4FnQ&feature=player_embedded

    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  42. Carmencita,uite un clip cu Janet,canta melodia "Nothing" live. .La min. 2:01 parca seamana cu vocea lui michael.Ce parere ai?


    http://www.youtube.com/watch?v=wTet4EEzZ9g&feature=player_embedded

    Poate si ea are mai multe voci ,asa cum avea el.

    RăspundețiȘtergere
  43. Si inca ceva si nu va mai stresez...azi:P
    http://www.youtube.com/watch?v=BHuHfy4FnM8

    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  44. "Prima intalnire pentru repetitiile pentru Drill va fi in data de 6 iunie la ora 12:00 pm in fata Liceului maghiar Ady Endre de pe Bd. Ferdinand nr. 89, Bucuresti

    Va rugam sa aveti la voi apa, prosop si echipament de antrenament, in special incaltaminte de schimb! Cei care nu au incaltaminte de schimb nu vor putea intra in sala de antrenament.

    Si nu uitati ca facem asta pentru Michael!"

    Sursa: michaeljacksonromania.ro

    RăspundețiȘtergere
  45. Nu cred ca cineva a zis ca doreste demascarea lui Michael...cum spunea cineva...suntem prea mici si neputinciosi pt asta...Daca Michael n-ar fi vrut sa ne dam seama ca este in viata, nu ne-ar fi lasat atatea semne...el spunea candva sa nu credem presa si tv-ul...si da, Carmencitta...in melodia "Nothing" se aude si vocea inconfundabila a lui Michael...

    RăspundețiȘtergere
  46. Mersi anonim de la 7:39... Daca nu te superi...cum te cheama?!:)
    GBU!!!
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  47. Openmindeism...mersik! Mai chiar zici ca e vocea lui acolo la min 2...Adica, eu am mai auzit-o cantand live pe Janet dar niciodata pana acum n-a semanat atat de bine la voce cu Mike...Si altfel era vocea ei live...Nu stiu...E prea de tot...:D
    GBU!
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  48. Si o faza tare...i-am pus lu' piticu meu sa asculte "Nothing" fara sa-i arat cine canta si l-am intrebat: Cine crezi tu ca canta?...la care el...cum cine cred? e MICHAAAAAAAAEL...no comment!:D
    Carmencitta

    RăspundețiȘtergere
  49. PACAT CA S-A STINS ASA....O VALOARE INTERNATIONALA

    RăspundețiȘtergere
  50. intr-o sambata sau duminica din martie eram la un salon de coafura unde imi facea...mani -pedi.. banal desigur...dar TV-ul atarnat de tavan erafixat pe MTV...si ce e pe MTV la ora 10 dimineata?!... M is for Michael (pentru cine nu stie). Eram cu spatele la restul salonului , aveam in fata doar manichiurista si un perete alb...dar eisajul se schimba cu fiecare piesa ..pentru imi imaginam fiecare scena de videoclip si pentru ca undeva in spate era un comentator care ma ajuta cu scenele :)). Am tras uc ochiu' intr-un moment de respiro ...eram nerabdatoare sa vad cine e cel care comenteaza...era o mogaldeata undeva intre 3 si 4 ani...un baietel dolofan cu o voce pitigaiata...rarait si peltic...o minunatie... la tv Earth song... pustiul care astepta la un tuns impreuna cu taticul lui...incepe discutia..."Asta e, muzica buna!"... taicasu se simti obligat sa-i rasunda ..desi nu era o intrebare..."DA".. pustiul "E Michael Jackson@".. voi trebuie sa va imaginati cum pronunta cuvintele iti veneasa-l mananci de scump... taicasu "Da"...pustiul tace cateva secunde...si apoi intreaba.."Tati ce e in apa?!"..taicasu care nu cred ca se uita la video... si care s-a uitat dupa ce au disparut "alea din apa" zice "Elefanti tati..".."Elefantii au trompa!"... taicasu "Da'"... "Elefantii sunt in apa?!!"..taicasu nu raspunde.. pustiul... "a murit elefantul tatii?!!"...taicasu "DA"... pustiukl "Si Michael?!".."Da si Michael a murit"...dupa cateva secunde... "Uite tati elenfantul a inviat!!"..Da tati..a inviat"..."Si Michael?!!!"..as fi vrut sa vad fata taticului... nu am avut cum...nah de mai raspunde...pustiul stia tot scenariul videoului (sigur nu stia ce era in apa...dar taticu nu l-a ajutat prea mult..) ,oricum pustiu stia ca elefantii (cei care au trompa) nu traiesc in apa...dar mai avea o nedumerire daca elefantii au murit si apoi au inviat..de ce s-ar intampla la fel si cu Michael?!.. mi-a placut enorm dialogul copilasului... eu imi amintesc ca si la 5 ani ma uitam la tv precum curca in lemne...

    Ninochka

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.