duminică, 2 mai 2010

Dirty Diana

...


Lansată pe 18 aprilie 1988 ca al cincilea single de pe albumul „Bad”, Dirty Diana este o melodie încadrată în genul hard-rock, cu un tempo moderat, pe care vocea lui Michael Jackson, împreună cu contribuţia chitaristului Steve Stevens, au transformat-o într-o piesă de excepţie; un element clasic, de referinţă, pentru muzica rock.

Niciodată n-o să mă faci să stau,
aşa că dă-te de pe mine;
îţi cunosc fiecare mişcare,
aşa că mai bine lasă-mă-n pace;
am mai fost aici înainte,
dar eram prea orb ca să văd
că tu seduci orice bărbat –
de data asta, nu vei reuşi să mă seduci pe mine.


Controversele privind subiectul cântecului s-au lămurit între timp, acum se ştie că Dirty Diana se referă la o groupie care e dispusă să-şi ofere farmecele oricărui muzician care o poate face cunoscută. Relaţia cu o vedetă e privită ca o rampă de lansare în show-bizz pentru multe dintre fetele care nu sunt capabile sau nu se obosesc să se ridice prin propriile puteri (a se citi calităţi, aptitudini, talent etc.) Uitaţi-vă la televizor şi veţi înţelege la ce mă refer.

Deşi a fost categorisită de unii critici muzicali ca fiind un reper misogin, Dirty Diana nu este totuşi decât o dovadă în plus că Michael Jackson işi alegea temele din viaţa reală, iar acesta este unul dintre motivele pentru care muzica lui a fost şi este în continuare atât de apreciată. Dirty Diana a fost în 1988 numărul unu în clasamentele din SUA, Marea Britanie, Franţa, Italia, Noua Zeelandă iar după ziua fatidică de 25 iunie 2009, a reintrat în clasamente, în special datorită exploziei de vânzari prin descărcări digitale de pe situri specializate.

Ea spune „e OK,
dragule, fă cum îţi convine,
am exact ce vrei tu,
eu sunt ceea ce ai nevoie.”
Ea m-a privit adânc în ochi,
mă atinge într-un fel aţâţător,
ea spune „nu e loc de întoarcere”
m-a prins în capcana inimii ei...


Videoclipul, regizat de Joe Pytka, ilustrează foarte bine tema cântecului. O groupie foarte atrăgătoare e obişnuită să seducă fiecare muzician, iar de data aceasta i-a venit rândul lui Michael. Diana e genul care obţine întotdeauna ce vrea şi, în consecinţă, nu-şi face probleme când Michael o refuză, pentru că ea ştie că până la urmă îşi va atinge scopul – lucru care se şi întâmplă.

Mârşavă Diana,
lasă-mă-n pace!


„Lasă-mă-n pace!” e rostit la început cu hotărâre, dar spre finalul cântecului vocea lui devine din ce în ce mai neconvingătoare, iar Diana ştie să profite de asta. Videoclipul este unul dintre cele mai provocatoare ale lui Michael Jackson, de fapt primul videoclip cu tentă sexuală din cariera lui, şi îl prinde extrem de bine. Nu ştiu dacă el era conştient de sexualitatea pe care o emana, dar Dirty Diana e un exemplu elocvent că Michael Jackson e al naibii de sexy. Mişcările din faţa chitaristului, gestul cu care îşi rupe cămaşa, felul în care îşi scutură umerii ori în care apucă stativul microfonului; şi să nu uităm de refren – toate astea ni-l dezvăluie ca pe un rocker de mare clasă. Este incredibil cât de uşor jonglează Michael Jackson cu diversele stiluri muzicale, cu câtă lejeritate trece de la pop la rock, de la soul la hip-hop, de la R&B la funk etc. Cred că am mai spus asta, dar continui să mă minunez :)

Ei îi plac băieţii din trupă,
ştie când ei vin în oraş;
e fanul fiecărui muzician,
atunci când cade cortina;
îi aşteaptă la uşile din spatele scenei
pe cei care au prestigiu,
care sa-i promită bogăţie şi faimă
şi o viaţă lipsită de griji.
Ea spune „e OK,
dragule, fă ce vrei,
voi fi iubirea ta de noapte,
voi fi capriciul de care să râzi
şi nu-mi pasă ce spui,
eu vreau să merg cât de departe,
voi fi orice vrei tu,
dacă mă faci vedetă.”


Eu cred că Dirty Diana este, într-un fel, povestea lui Michael. Sunt convins că fetele de acest gen nu l-au ocolit nicidecum; şi poate că la un moment dat a cedat sau a fost tentat să cedeze, dar felul lui de a privi această situaţie este diferit de felul în care o abordează de obicei vedetele rock. Normal, pentru că Michael era diferit de toţi ceilalţi. „Ceilalţi” acceptă aceste aventuri fără ezitare, considerând că nimeni nu pierde nimic; pe principiul „dacă ea vrea asta, de ce nu?” După aceea, îşi strâng jucăriile şi pleacă să concerteze în alt oraş, unde îi aşteaptă alte fete, la fel de doritoare. Nici prin cap nu le trece să refuze, ori pentru că promiscuitatea face parte din viaţa lor, ori pentru că îşi fac griji că refuzând o femeie s-ar putea isca zvonuri legate de virilitatea, heterosexualitatea ori faima, construită cu sârg, de „amanţi fatali”. Nu ştiu câtă lume cunoaşte faptul că această „faimă” e întreţinută din greu cu droguri ori alcool. Dar nu contează. La Michael, nu s-au întâlnit niciodată astfel de lucruri. Pentru că el nu a considerat că e cazul să-şi construiască o imagine falsă, numai pentru a astupa gura spurcată a tabloidelor. Pentru că el a crezut cu tărie că un artist trebuie judecat numai după ceea ce face din punct de vedere profesional, nu după viaţa intimă. Şi, nu în ultimul rând, pentru că Michael Jackson a fost, este şi va fi întotdeauna artistul de geniu care nu are nevoie de artificii stupide ca să rămână în top... nici de imagine prefabricată... nici de groupies.

Mârşavă Diana,
lasă-mă-n pace!
Diana! Diana!
Mârşavă Dia... a... a...
fii serioasă!


În limba engleză, „dirty” înseamnă şi „murdar”, dar şi „mârşav”, „ticălos”, „lipsit de scrupule”, „josnic”, „dezgustător”. Diana cea lipsită de scrupule a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să ajungă în pat cu vedeta rock, în cazul de faţă Michael. Spuneam că Regele Pop nu avea nevoie de „confirmări” labile, de acest gen, ale bărbăţiei lui, motiv pentru care a respins-o din răsputeri: i-a spus că îi cunoaşte schemele, că el nu e uşot de sedus; i-a spus ca are o iubită, pe care s-a grăbit să o sune, cred că mai mult dintr-un gest de refugiu decât ca o înfruntare; dar Diana e hotărâtă şi ştie ce vrea, aşa ca i-a smuls telefonul din mână şi i-a spus iubitei că va fi înşelată, astfel punându-l pe artistul nostru în faţa faptului împlinit.

Ea spune „trebuie să merg acasă
pentru că sunt obosită, înţelegi?...
dar urăsc să dorm singură –
n-ai vrea să vii cu mine?”
I-am spus „iubita mea e acasă,
probabil că e îngrijorată în noaptea asta,
nu am sunat-o ca să-i spun că sunt bine”
Diana a venit lângă mine
mi-a spus „sunt toată a ta, in noaptea asta”
atunci am alergat la telefon
spunând „iubito, sunt în regulă”
i-am zis „dar lasă uşa descuiată,
pentru că am uitat cheia”
ea a spus „nu se întoarce în noaptea asta,
pentru că doarme cu mine”


Când se termină spectacolul şi Michael iese pe uşa din spate, în limuzină îl aşteaptă Dirty Diana cea cu picioare lungi şi sexy. Finalul lasă loc de interpretări. Până la urmă, nu se ştie dacă Michael şi-a petrecut noaptea cu ea, la fel de bine cum nu se ştie de ce Dianei i-a căşunat pe el, pentru că nu i-a promis avere şi faimă, aşa cum îşi doreşte. Eu cred că şi Dirty Diana, la fel ca multe alte melodii, nu este altceva decât un strigăt disperat al lui Michael de a fi lăsat în pace; de a nu mai fi hărţuit de media ori de pseudo-fani... un apel precursor pentru „I need my privacy” de mai târziu... ori pentru „They don’t care... they use me for the money”...

Mârşavă Diana, nah,
mârşavă Diana,
fii serioasă!


O personalitate atât de complexă ca a lui Michael, un spirit artistic atât de inteligent şi de expresiv ca al lui, nu pot fi judecate analizându-i cântecele scoase din contextul dramei care i-a frământat întreaga viaţă. Oamenii nu ştiu să iubească. Oamenii confundă dragostea cu posesivitatea, cu obsesia şi cu egoismul. Le place o floare şi o rup din rădăcina ei ca să o pună într-o vază, deşi ştiu bine că asta o va ucide. Oamenii nu înţeleg, sau nu vor să înţeleagă, că iubirea adevărată este aceea care nu înlănţuie, care nu sugrumă... care nu îngrădeşte libertatea... care nu smulge din rădăcini.





...

35 de comentarii:

  1. Bucuria pe care o simt acum ,este rasplata durerii pe care am simtit-o atunci...

    Nu pot adauga decat :
    -Multumesc , ca existi !



    Val.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc Mihai pentru tot ceea ce faci pentru Michael si pentru noi, cei care-l iubim pe Michael. Esti o oaza de liniste pentru mine.
    Multumesc Domnului ca anul trecut, intr-o zi de vara (cand eram pe culmile disperarii), am descoperit blogul tau.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Great Mihai, ai venit cu Dirty Diana cum nu se poate mai bine, tocmai cind s-a mai gasit unul sa spuna ca ar fi fost prietenul gay a lui Michael.Strigatul lui de ,, lasa-ma in pace,, a fost atunci ca si mai tirziu tot ce a vrut el sa aiba, liniste sa-si faca menirea pentru care a existat, dar se pare ca numai de asta a avut parte , de femei si de barbati care i-au cautat prietenia numai pentru a iesi in fata, pentru a profita de numele lui, de cariera lui fabuloasa, la care oricum nu puteau sa ajunga si pentru ca nu puteau au incercat si din pacate au reusit sa-l distruga. Numele, faima si gloria a ramas si va ramine vesnic, dar omul offf, omul a fost distrus.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  4. o melodie exploziva si care ne arata un Michael extrem de sexy si de provocator. am si eu aceeasi intrebare ca tine Mihai: Oare el era constient de cat de atragator era si de sexualitatea pe care o emana? ce dovada in plus mai vrem ca era un om normal si un adevarat "magnet" pentru noi, cele de genul feminin( si nu numai;eu cred ca declaratiile asa-zisilor amanti sunt nascute din frustrare, din refuzul lui M ,poate, de a le raspunde in vreun fel)

    RăspundețiȘtergere
  5. deci pur si simplu iti ador blogul :)
    imi place ca esti fan Michael Jackson :)
    cum au mai spus-o si alti:
    multumesc ca existi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma identific cu aceasta melodie datorita numelui meu.Tinand cont ca Michael a fost indragostit de doua Diane,Diana Ross si Printesa Diana ,iau doar partea "buna" a cantecului.

    Din pacate mereu vor exista oameni care neputand obtine ceea ce doresc,prefera sa-i puna la pamant pe cei care au reusit,mucind si demonstrandu-si talentul.Asa se intampla acum cu Michael si cu toate minciunile scornite pentru bani, evident,care apar de peste tot.

    Vorba aceea "Daca vulpea nu ajunge la struguri,spune ca sunt acrii."

    Mihai,in fiecare seara citesc pasaje din Satrange,pur si simplu adorm zambind,gandidu-ma la fiecare intamplare.

    LOVE

    Diana

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihai m-ai lasat fara cuvinte.Ai facut o alegere excelenta pentru o zi de duminica.Trebuie a recunosc ca alaturi de tine l-am redescoperit pe omul si artistul Michael Jackson.Eu nu vad nici urma de misoginism in melodiile lui mai degraba o atitudine diferita fata de femeile din viata lui.Eu disting doua tipuri de femei in melodiile sale,femeia-inger,protectoare si inocenta, si femeie-demon provocatoare si periculoasa,o Dirty Diana.M-am intrebat mult timp cui ii apartine silueta feminina din clip si am aflat ca era Tatiana Thumbtzen.Se pare ca a fost dorinta lui Michael s-o aiba in clip chiar daca managerul sau s-a opus.Inca o dovada ca dorinta lui Michael era lege.

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte, foarte interesant, Mihai...nu spun de melodia in sine, care este splendida sau de clip, ai explicat tu mult prea bine totul...ma refer la ultima parte a postarii...foarte profund si..care pune pe ganduri...as spune, filozofie pura aplicata...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru Diana30

    Fata din videoclip nu este Tatiana,ci Lisa Dean.

    http://lacienegasmiled.wordpress.com/2010/01/12/1988-dirty-dianas-legs/



    Diana

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihai...Mihai...Mihai...
    Cum reusesti tu sa luminezi la maxim aceasta zi de primavara. Dintr-un motiv, inca, necunoscut de mine...m-a fermecat de prima oara cand am ascultat-o...unde mai pui ca aveam vreo cativa putini anisori:))...Cand am mai crescut si am adaugat ani, a fost altceva...fie vorba intre noi si restu'...esti o minune de persoana:)


    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  11. Merci pentru informatie.Faza cu Tatiana o am de la doua scriitoare care l-au cunoscut pe Michael(cel putin asa zic ele)si au primit informatiile pe care le detin din sursa sigura(se pare ca nu era asa sigura).Ma bucur ca in sfarsit curiozitatea mea priviind femeia misterioasa din clip a primit lamurirea corecta

    RăspundețiȘtergere
  12. waw,
    Dirty Diana...........o melodie care are valoare de emblema MJ ca si Billie Jean.
    Pe langa faptul ca reprezinata strigatul lui M de a fi lasat in pace,melodia ni l arata pe acel M care ura efectiv farfuzele de Hollywood Si pentru ca el era altfel decat ceilalti si nu a facut acele lucruri care dau" bine" pt imagine sau popularitate,el a fost considerat " atipicul, ciudatul" pentru ca nu se incadra tiparelor hollywoodiene
    Ceea ce lumea nu cred ca a inteles despre gandirea lui M , este faptul ca el fiind copil mic si incepandu si cariera prin cluburile de noapte , a vazut de toate si a fost mult prea devreme satul si scarbit de ceea ce inseamna aceasta viata
    Si la urma urmei trebuie sa fim si obiectivi si sa recunoastem ca oricare femeie ar fi facut orice ca sa fie in preajma lui M Eu de fapt ma intreb care ar fi fost acea femeie care ar fi refuzat sa fie in preajma lui avand in vedere ca deborda "de de toate".
    Pe M nu l a interesat prea tare latura asta a vietii mai ales ca stia si zic eu ca a cunoscut destul de bine filozofia multor femei despre viata, filozofie care nu a corespuns cu ce gandea el

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu placere diana30.

    http://www.youtube.com/watch?v=8IvmUHDgBOI&playnext_from=TL&videos=8Y1hwjRynr4


    LOVE


    Dia

    RăspundețiȘtergere
  14. ...as adauga (cu permisiunea ta Mihai, bineinteles),inca ceva in lista de gesturi pe care care le are si-l fac "al naibi de sexy"...acel zambet strengaresc plin de inteles, constient de el fiind, stiind ce este si incercand sa si-l ascunda, ca nu cumva sa fie descoperit. L-am mai observat si in alte situatii, dar imi place sa-l vad si in clipul melodiei "Give it to me"...
    rig.veda Maria

    RăspundețiȘtergere
  15. hei I am Diana... Diry Diana :)

    RăspundețiȘtergere
  16. “Dirty”, dar…unica, aceasta Diana, iar asta i se datoreaza lui Michael, bineinteles. Incercarea oricarui altcuiva de a interpreta aceasta melodie ar fi un total fiasco. Fara doar si poate, este numai a lui…pentru ca traieste intens tot ceea ce canta, pentru ca urcand pe scena nu face altceva decat sa ne infatiseze noua realitatea ce-l inconjoara sau ne inconjoara, dar intr-un mod care ne fascineaza de fiecare data, care ne face sa ne tot minunam si sa nu ne mai saturam privindu-l. Vocea lui, dansul lui, fiecare gest si fiecare privire, te fac sa ”uiti” sa-i mai urmaresti si continutul atat de graitor al textelor cantecelor lui. Dar el pune atata suflet, ca le simti, pur si simplu…
    Dirty Diana…poate a ramas cu ea in acea noapte si poate de aici s-au nascut melodii de genul “Don’t walk away”...daca ne gandim ca asta ar fi putut fi urmarea a ceea ce a aflat atat de dur prietena artistului. Poate ca este, cum spui si tu, Mihai, un strigat disperat, inca unul, al lui Michael, de a fi lasat in pace.
    Cert este ca, atat melodia cat si clipul ne fac sa realizam inca o data cat de mult a pierdut omenirea, ce inestimabila valoare artistica si ce mare OM. Pacat, mare pacat…
    Iti multumesc si eu Mihai pentru aceasta postare. Ca de fiecare data, fara cusur. Uneori, imi imaginez ca Michael ti-a dat o “sarcina”: aceea de a spune lumii, de a face cunoscut, asa, pe indelete, tot ceea ce el a vrut sa ne transmita prin cantecele lui si noi am ignorat, tot ceea ce era el de fapt si multi n-au vazut...”it’s your time to shine!”...

    Catallina, Adriana, Daniela, Liliana, Dia, Carmen, mesajele voastre fiind inca “ascunse” cand le-am multumit Andrei si dianei30, va multumesc acum pentru urari, va imbratisez si va doresc din suflet s-aveti o viata plina de iubire.

    RăspundețiȘtergere
  17. Din pacate va anunt cu regret ca au inceput sa apara persoane care caroteaza proiectul Zuzei numai pentru simplu fapt ca au vrut sa se bage in seama, sa-i fure munca si ideea. Va spun asta pentru ca a aparut pe un site un anunt in care se spune sa nu se puna bani in cont ca nu este un proiect realizabil dupa parerea atotstiutoare a persoanei in cauza.
    Daca asta inseamna sa fii fan Michael, sa-i dai in cap cuiva care si-a asumat o sarcina foarte obositoare si grea la urma urmei, si care vrea sa faca ceva nu in nume personal, nu pentru gloria ei personala , ci pentru Michael si in numele a noi toti care il iubim cu adevarat.
    Rusine celor care pretuiesc mai mult orgoliu si meschinaria in detrimentul celui mai iubit dintre paminteni MICHAEL JACKSON.
    Nu-i lasati sa ne doboare.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  18. Dirty Diana,o melodie plina de energie, de senzualitate ...acordurile de chitara, vocea lui exceptionala(cum ai spus si tu Mihai,e uimitor cum trece de la un gen de muzica la altul),miscarile sale de dans, videoclipul,totul tinde catre perfectiune,ceea ce face din acest single o melodie rock de exceptie ce a fost,este si va fi ascultata.. si in acelasi timp e o melodie prin care Michael doreste sa transmita un anumit mesaj,ca de fiecare data... sa fie lasat in pace deoarece el nu este ca ceilalti, dar atat de multi au profitat de bunatatea si renumele lui pentru se face cunoscut si de multe ori l-au ranit .. aceste rani neputand fi vindecate.. Mihai, exceptionala analiza, multumesc!

    Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. DIRTY DIANA...DIRTY DIANA...ce mi faci tu mie Mihai...ador melodia asta...pur si simplu ma electrizeaza...imi da fiori in tot corpul cand o ascult...acel accent grav...imediat iti capteaza atentia...iar Michael...el...cand inger...cand "the hotest man alive"...debordeaza de senzualitate...oh...cat de sexy este in clipul asta...si intradevar privirea aceea strengareasca...auauau...
    Un comentariu superb Mihai...ca intotdeauna faci o treaba excelenta...superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. D-le Mihai vreau sa stiu daca ati primit email-ul meu.L-am trimis sambata.
    imi cer scuze daca am deranjat

    stefania

    RăspundețiȘtergere
  21. Dirty Diana...primele acorduri...si-mi aduc aminte de perioada copilariei mele...de perioada aceea cand eram asa indragostita de el (nu ca acum n-as mai fi...dar dragostea de atunci era asa profunda, asa intensa...nu-mi pasa de nimic altceva...eram doar eu si Michael)...offf!!!! :(
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  22. Dirty Diana:) Melodia asta transmite atata forta incat toti cei care privesc videoclipul raman uimiti. Mi-a placut intotdeauna dar am inteles-o pe deplin cand am citit despre ea in primele postari ale lui Mihai si apoi in "Un simplu tribut". De fiecare data cand o ascult imi pun aceeasi intrebare: cand respira? Cum se putea misca "asemeni unui titirez"(vorbele lui Mihai) si in acelasi timp sa cante cu atata patima? Cu adevarat, pentru Michael,scena, a insemnat "home", asa cum l-am auzit intr-un interviu, se vede asta cu ochiul liber. Degajarea lui, zambetul, intreaga artilerie de miscari sexi, fara a mai vorbi de privirea jucausa ne arata ca acolo se simtea in largul lui si prin muzica ne putea transmite intreaga lui emotie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca dintre toate piesele lui este cea mai tare piesa pe care a scoso cu ghilimelele de riguare eu cel puțin asa simt cred ca este piesa prin care transmite cel mai bine sentimentele sale...și acuma piesa o revăd si mi se pare acelasi lucru...bestială...ar fi trebuit sa continue in stilul ăsta rok îl prindea atat de bine....macar incă o piesa...oricum este unul dintre cei mai profesionisti oameni pe care ia avut omenirea...

      Ștergere
  23. Dirty Diana este perechea cu Give in to me ...asa le simt eu, nu stiu de ce. Inceputul videoclipului imi place la nebunie... il vad stand pe scena cu ochii inchisi in timp ce "sunetul muzicii" se propaga catre public... si dintr-o data scena prinde miscare doar prin zambetul lui...cand zumzetul publicului ajunge la el...se vede ca iubeste sa ofere bucurie publicului sau... restul e foarte bine descris de Mihai...

    p.s. fara legatura cu Dirty Diana va pun si eu doua vid-uri de pe YT... unul are niste piese mai rar auzite si al doilea e pe o idee f draguta...

    http://www.youtube.com/watch?v=MOXT9bB7ids

    http://www.youtube.com/watch?v=LSjWRaqmblI

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  24. uau!!! dirty diana.....una dintre cele mai electrizante melodii ale lui MJ. atat de sexy si provocator canta, te incita cu vocea lui pur si simplu, danseaza cu miscari suave de felina, tot ce emana el te electrizeaza instantaneu, te provoaca, nu poti sa-i rezisti. ce sa mai zic, nu mai am cuvinte, il ador pur si simplu, imi patrunde toata fiinta cand il aud!imi curge prin vene :P
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  25. mmmmm ati auzit noua melodie a lui janet jackson? daca nu, uitati aici
    http://www.youtube.com/watch?v=mGldNGe8guc&feature=player_embedded#!
    s-o ascultati bine! sa fiti atenti la vocea ei!
    astept pareri! :D
    poop!
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  26. FLORENTINA
    si eu am ascultat noua melodie a lui Janet...si sincer...m a pus pe ganduri...nu vreau sa par paranoica, dar pe alocuri chiar nu pare a fi vocea ei...sau poate se prea straduieste sa para altceva?...nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  27. Unreleased Michael Jackson Songs Discovered
    by Paul Cashmere - May 4 2010


    Michael Jackson has a stash of 12 unreleased songs recorded in 2007, it has been revealed.


    The soon to be released Jackson material was recorded with Eddie ‘Angel’ Cascio over a three month period in 2007 in New Jersey.

    Known titles include ‘Burn Tonight’, ‘Water’ and ‘Breaking News’.

    The Jacksons signed a new deal with Sony to release the never before heard Michael tracks. It is expected that Sony will have enough material in total to fill an album a year for the next 10 years.

    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  28. CATALLINA
    si eu care credeam ca doar eu sunt paranoica :))......m-am linistit
    poop!:*
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  29. "Astazi incep inscrierile pentru cei care doresc sa invete Drill-ul.
    Il vom prezenta in cadrul evenimentelor ce vor avea loc pe data de 29 august.
    Momentan avem sala de repetitii si doi instructori. In timp este posibil sa se alature si altii ca instructori, coordonatori etc. Se vor forma grupe de antrenament si in cursul lunii august se va dansa in efectiv complet. Grupele se vor forma in functie de posibilitatile fiecaruia de a fi prezent. Antrenamentele vor fi atat in cursul saptamanii cat si in week-end.
    Poate participa oricine indiferent de varsta, localitate sau inscrierea sau nu pe acest forum. Singura conditie impusa e sa-si doreasca sa invete dansul si sa participe pe 29 august.
    Pentru inscrieri va rog sa trimiteti un e-mail la adresa andreea@michaeljacksonromania.ro in care sa precizati numele, adresa de mail, telefonul de contact si disponibilitatea de timp (seara, dimineata, week-end etc.).
    Pe masura ce vor aparea detalii vi le vom comunica.
    Orice intrebare, sugestie, implicare, critica este binevenita.
    Rugaminte catre cei care citesc: distribuiti mesajul pe orice canal cat de mult puteti. Avem nevoie de cat mai multi participanti. Multumim."

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  30. DIRTY DIANA,o piesa care abunda de senzualitate si in care tenta sexy este atat cat trebuie,adica nu reda nimic vulgar asa cum fac marea majoritate a pieselor de azi.Ce mai ,,vad,, eu in aceasta piesa este durerea si dezamagirea vis a vis de ,,normalitatea,, vedetelor de top (sau a celor ce vor sa devina vedete) de a dovedi ca sunt macho,de a-si etala sexualitatea pentru a-si vinde mai bine imaginea.Acel DIRTY spus cu furie uneori,alteori cu resemnare,cat si interpretarea piesei de catre Michael intr-o tonalitate osciland intre forta si aproape suspin, sugereaza dezamagirea provocata de oamenii care au transformat acel dar sublim numit ,,make love,, (a face dragoste) in animalicul,,make sex,, (a face sex).
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Eternal: Ce este drill-ul?

    RăspundețiȘtergere
  32. Mai multe informatii gasiti pe site-ul asta de unde am postat anuntul:

    http://www.michaeljacksonromania.ro/forum/viewtopic.php?f=15&t=167&start=0

    Pentru mica:Este unul dintre dansurile lui Michael din This is it,pe They don't care about us imbinat cu HIStory. Uite aici un filmulet cu pasii de dans:

    http://www.youtube.com/watch?v=IPkKbepFvjQ

    LOVE

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  33. Michael Jackson a fost si v-a ramane un megastar. Dirty Diana una din cele mai electrizante melodii, te incita cu vocea lui.

    RăspundețiȘtergere
  34. toti fanii lui MJ, iti multumim pentru cuvintele de mai sus.sus paharul pentru cei ce stiu sa aprecieze omenia!

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.