vineri, 16 aprilie 2010

SATRANGE – simfonia iubirii... simfonia vieţii...

...


Simona Bălănescu




O carte cu coperte elegante, cu ilustraţii foarte frumoase, sugestive şi bine realizate. Coperte în alb şi negru (nici nu se putea altfel), onix întunecat şi sidef alb, strălucitor – rodul efortului creator al unor copii minunaţi şi extrem de talentaţi, care au înţeles ce au de făcut şi au făcut lăsându-şi o bucăţică din sufletul lor acolo. ...Piese de şah – aşteptând tăcute să fie mutate ...într-o realitate dramatică, fisurată, ciobită, nesigură...

O carte cu un titlu inspirat ales, simbolic, surprinzător şi sofisticat.

O carte cu personaje tragice, contradictorii, frapante...

Deşi povestea este o ficţiune, niciunul dintre personaje nu e fictiv. Fiecare personaj este o întruchipare a iubirii, în diverse forme de exprimare iar ceea ce copleşeşte este faptul că întreaga poveste e un ocean de iubire care-ţi scaldă sufletul de la prima până la ultima pagină.

M nu poate fi considerat un personaj ca atare. Deşi apare în carne şi oase, vorbeşte, se bucură, se întristează, iubeşte, el este eteric, este – mai mult decât un personaj – un pretext pentru ca în jurul lui să poată fi ţesută povestea.

Spencer este prietenul adevarat, loial până la moarte, veşnicul câine de pază care se aruncă în faţa primejdiei pentru a-şi apăra stpânul. Dar el este şi personajul care creeaza suspans şi face posibilă acea inserţie inspirată şi subtilă de informaţii despre NWO – o forma iteligentă de a atrage atenţia asupra unor adevăruri care se întâmplă în mod tragic lângă noi şi care, din nepăsare, sunt prea puţin cunoscute.

Rhea este personajul care s-a comportat pe măsura aşteptărilor. Ea practic nu surprinde cu nimic, pentru că dragostea pentru iubitul ei face ca toate acţiunile să-i fie explicabile şi de înţeles. Rhea este femeia din fiecare dintre noi, femeia care are de făcut o alegere – aceea de a lăsa în urmă viaţa banală şi tihnită alături de un soţ iubitor şi a accepta provocarea dăruirii totale într-o aventură imposibilă alături de iubirea vieţii ei – iar rezultatul alegerii este absolut previzibil. Iar exuberanţa ei de îndrăgostită sau disperarea sfâşietoare din final sunt de la sine înţelese.

Dar personajul principal al cărţii nu este Rhea, aşa cum am fi tentaţi să credem la prima vedere, ci Nick. Pentru că el este cel mai complex, iar fără el, povestea nu ar mai fi existat. Nick e personajul-cheie, e pionul de sacrificiu şi datorită lui capătă noimă atât acţiunile Rheei cât şi loialitatea fără limite a lui Spencer. Nick este expresia iubirii, în cea mai complexă şi minunată formă a sa. El e capabil să se debaraseze de egoism pentru a oferi fericirea femeii iubite, alături de altcineva – un lucru extrem de rar, aproape imposibil. Iubirea lui se metamorfozează continuu, cu preţul unei lupte interioare crâncene, devastatoare.

Eros-ul (acea iubire pasională, sentimentala, care ne duce cu gândul la ideea de contopire, de unificare cu persoana iubită) se împleteşte cu storje (iubirea naturală, confortabilă amintind de apartenenţă şi loialitate reciprocă) şi cu fileo (iubirea gingaşă care aşteaptă întotdeauna un răspuns), iar la momentul decisiv, dragostea lui se transformă în agape – acea iubire completă, mai presus de sentimente pasionale, lipsită de egoism, capabilă de a oferi necondiţionat, fără a primi nimic în schimb; iubirea înălţătoare, christică.

De fapt, acţiunea cărţii nici nu ar fi posibilă fără sacrificiul suprem al lui Nick şi fără înălţtarea lui prin iubire. Vedem un Nick într-o multitudine de ipostaze, surprinzator, în plină luptă, într-o zbatere continuă; un Nick ezitant, oscilant, măcinat de frământări, care ne arată o întreagă paletă de ego-uri. El trece prin toate aceste stadii ale iubirii, se ridică la un nivel spiritual inaccesibil oamenilor obişnuiţi, iar în final, vedem un Nick cu reacţii fireşti, omeneşti, revenit la condiţia sa pur umană.

În realitate, Nick şi M străbat două drumuri paralele, dar în sens invers. Aşa cum Nick, deşi a încercat să-şi depăşească prin iubire condiţia, a revenit la omenescul, firescul din el; M a avut şansa la o iubire omenească, dar pentru scurt timp, pentru ca apoi să revină la înălţimea sa spirituală. Efortul fiecăruia dintre ei nu ar fi putut să aibă o finalitate durabilă, pentru că fiecare face parte din lumi diferite. Iar punctul comun este Rhea, care închide cercul poveştii. Nick este un Icar care şi-a frânt aripile.

Cartea e scrisă cu delicateţe şi forţă deopotrivă, cu dramatism şi umor şi cu o mare putere de sugestie, aşa încât ne face să fim acolo, în mijlocul acţiunii, să plângem şi să râdem, să ne bucurăm şi să ne întristăm, să disperm şi să visăm odata cu personajele. Stilul fluent şi ideile care se leagă firesc, de la sine şi atât de frumos unele de altele, reuşesc să ne inducă senzaţia unei ape curgatoare, line care ne mângâie simţurile, chiar dacă de multe ori suntem purtaţi alternativ către sentimente dintre cele mai contradictorii; iar acţiunea este atât de incitantă, încat ne dorim să citim totul, pe nerăsuflate.

Deznodământul ne zguduie din temelii, ne zdrobeşte fără milă, pentru că deşi suntem conştienţi că nici nu ar putea să existe altul, până în ultimul moment am sperat că timpul şi destinul ar putea fi învinse. Dar brusc şi fără menajamente ni se întrerupe visarea, ni se frânge zborul şi ni se aminteşte că realitatea nu poate fi niciodată ignorată iar adevărul ne devastează cu un hohot de plâns nesfârşit.

Chiar dacă, la prima vedere, finalul pare oarecum incert, totuşi, la o analiză mai profundă, suntem obligaţi să înţelegem că întreaga poveste a fost doar un exerciţiu oniric, ca un punct de plecare pentru o demonstraţie subtilă de iubire şi sacrificiu.

Romanul poate că se adresează fiecăruia dintre noi… sau poate că reprezintă un cadou nepreţuit pentru admiratorii neîmpăcaţi ai unui artist unic şi genial, pentru că autorul, într-un gest de adâncă generozitate, ne-a dăruit visarea, aducându-l printre noi atât de firesc, pentru o clipa efemeră.

Sau, poate, ca o dovadă de nemăsurată iubire, cartea e scrisă chiar pentru EL, artistul suprem al tuturor timpurilor, artistul-înger, pentru a-i oferi post-mortem şansa unui destin mai fericit, într-o altă dimensiune, în care imposibilul ar putea deveni posibil.

Indiferent pentru cine a fost conceputa cartea, autorul, acest magician al cuvintelor, ne-a oferit iubire din iubirea sa, şi încă o dată şi-a adus propriul tribut celui care, la infinit, ne dă energia necesară supravieţuirii într-o lume lipsită de iubire în care, paradoxal, iubirea este singurul lucru care contează.

Epilogul este impresionant şi ascunde un adevăr trist, copleşitor. El ne aminteşte esenţa existenţei noastre şi ne face să înţelegem că, probabil, nu ne vom putea depăşi niciodată condiţia.

Romanul este o mare provocare emoţională, o lecţie despre noi înşine, despre multitudinea de alter-ego-uri ascunse în noi, o poveste despre potenţialul nostru de a iubi altfel, o incursiune pe tărâmul propriei noastre conştiinţe în toată complexitatea ei. Este un test al propriei noastre iubiri, al propriilor noastre limite afective şi emoţionale, un test al puterii noastre de sacrificiu, al capacitaăţii noastre de a dărui şi primi iubire şi ne obligă la propriile întrebări existenţiale.


...

140 de comentarii:

  1. Excelenta recenzie! Eu am vazut ca personaj principal al cartii Iubirea neconditionata. Celelalte personaje reflecta diversele fatete ale Iubirii: iubirea prieteneasca (Spencer), iubirea luptatoare si biruitoare (Rhea), iubirea care se sacrifica (Nick)si iubirea nemuritoare, cea spre care se indreapta toti ceilalti (M).
    Finalul este o poarta deschisa, o invitatie adresata cititorilor spre a reconstrui si recontura personajul principal si astfel fiecare isi poate descoperi capacitatea de a iubi.

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  2. Maiestra a cuvintelor nici pe departe nu sunt. Simplul meu comentariu sper sa aduca si sa transmita celui care a scris aceasta carte pe care inca nu am citit-o, o multumire, pentru ca asa cum El artistul inger ne face sa ne intoarcem cu fata la iubire, asa si acest tributar ne atrage atentia inca odata ca avem suflete si exista, traiesc doar cu iubire pura, sincera, fara falsuri, o iubire adevarata. Obisnuiesc sa citesc, datorita unei influente enorme a fostei prefesoare de limba romana, dar sincer nu mi-am lasat atentia sa-mi cada pe nici o carte scrisa in limba romana in ultima vreme. Dar datorita acestui tributar, dorinta mea de carte romaneasca va fi stinsa pentru a doua oara de acest domn. Elogii...nu are rost sa le mai dezvolt eu, ele exista din momentul in care acest domn si-a eliberat gandurile in copertile acestor doua carti, care sper ca vor avea urmasi. Multumim acestui artist inger, care inca schimba destine,pe care multi dintre noi personal nu l-au cunoscut, ci doar mintea si sufletul nostru da. Si multumim acestui domn care incepe si dumnealui sa influienteze destine. Sper ca acestia, intr-o alta dimensiune sa se intalneasca. Imaginati-va nivelul de comunicare pe care i-l vor avea. Va multumim.
    rig.veda (Maria)

    RăspundețiȘtergere
  3. Extrem de bun comentariu scris cu aceeasi emotie si sensibilitate cu care a fost scris si romanul.
    De fapt, Mihai intotdeauna a dat dovada de foarte multa sensibilitate probabil latenta, care a explodat odata cu pierderea ireparabila a lui Michael, si pe care ne-o daruieste cu fiecare postare a lui.
    In Nick, te-am vazut pe tine Mihai, pentru ca trebuie sa debordezi de sentimente frumoase ca ale tale ca sa poti sa faci asa un sacrificiu, si de aceea pare personajul cel mai ireal, in viata se intimpla altfel sau deloc.
    Rhea, hmm, ea si in ea cred ca ne-am regasit un pic sau am fi vrut sa fim in locul ei toate.
    Spencer este chintesenta sentimentelor unui prieten adevarat pina la moarte capabil de toate sacrificiile posibile si da asemanarea dintre el si un ciine credincios este reala, cine are un catel in casa stie ce vorbesc.
    M, offf Michael, irezistibil, inegalabil, mirific, omul care ne-a daruit atita iubire fara a cere mai mult decit respect.
    Mi-as fi dorit un alt final , dar....
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca Simona Balanescu este una si aceeasi persoana cu cea a moderatoarei unei emisiuni de la Antena 2, dar stiu ca aceasta expunere reprezinta cronica unei carti speciale pentru o destinatie speciala
    Surprinderea elementelor din care este constituit fiecare personaj al acestei carti , denota o fina si ampla cunoastere a naturii umane de catre autor, dar si de catre criticul acestei carti
    O carte pe care eu nu am apucat inca sa o citesc dar care numai din acest expozeu te inalta deasupra omenescului dar in acelasi timp te ancoreaza in cea mai bruta realitate a existentei umane

    AS RECOMANDA daca nu e cu supararea si nu intrec limita, pentru autorul cartii, ca aceasta expunere sa fie treuta la PREFATA a cartii daca ar avea acordul autoarei

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihai,am citit cartea intr-o suflare,am plans ,am ras,si iar am plans.

    Tot timpul cat citeam,aveam senzatia ca totul este aevea,chiar asa trebuie sa se intample,ca totul este adevarat.

    De ce nu l-ai salvat tu Mihai,numai tu puteai face asta?De ce?

    Tu,tu puteai sa ne lasi sa visam in continuare,si macar ne ramanea speranta ca s-ar putea si altfel decat crudul si nedreptul adevar!

    Te iubesc mult ,pentru ca il iubesti atat de mult pe Michael .

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu,am un vis.Lansarea urmatoarei carti (la care Mihai a si inceput sa lucreze)- sper- ,sa se faca undeva,unde noi,toate cititoarele sa ne intalnim si sa primim cartea cu autograf chiar din partea autorului!! Nu ar fi grozav ?!?


    Val.

    RăspundețiȘtergere
  7. am primit cartea!!! multumesc mihai! stef.

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari Mihai!

    Va rog foarte mult sa va uitati la aceste linkuri,povestea lui m-a impresiona.Datorita lui Michael a mers mai departe in ciuda celor 7 ani din copilarie petrecuti in spitale din cauza cancerului.

    http://www.youtube.com/watch?v=gqvseZ4PNsw&playnext_from=TL&videos=prTXiXE5Wvo

    http://www.youtube.com/watch?v=0tLzEMVIHho&feature=related

    Si aici inca o dovada,a magiei celor mici,un copil de doar trei ani.

    http://www.youtube.com/watch?v=GweUjzhUwNw&playnext_from=TL&videos=LEsAd5LlRrM

    L.O.V.E


    Dia

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ese adevarat!

    Cartea lui Mihai este despre Michael,cu Michael si pentru Michael!

    In fiecare cuvant,in fiecare rand,in fiecare pagina ,il vad pe Michael,el este personajul principal,el este cel in jurul caruia se petrece totul,el aste cel care a facut posibila aceata carte minunata!

    Duminica este ziua mea,nici nu-mi doream altceva,decat sa-l am pe Michael cu mine,fie si prin intermediul paginilor unei carti!

    Si pentru asta trebuie sa-ti multumesc tie Mihai!

    Cu drag,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot eu sunt Mihai,Liliana!

    Imi cer scuze,nu prea am obiceiul sa "mananc" litere,dar acum s-a intamplat,prin urmare cuvantul trebuie sa fie "este",nu "ese",asa cum a aparut din pacate in comentariul meu de mai sus.

    Cu multumiri,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  11. Va rog din suflet sa semnati aceasta petitie pentru a avea filmul Moonwalker inapoi in cinematografe!

    http://www.petitionspot.com/petitions/bringmoonwalkerback/

    It's all for L.O.V.E


    Dia

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesanta partida de sah care ne-ai oferit-o Mihai. Mi-au placut rocadele intre fantastic si real, intre tragic si comic; frumoasa miscare de a transforma pionul in regina cu ajutorul nebunului, dar cu sacrificarea calului. (Exista o asemenea schema in sah? Nu stiu). Iar finalul, sa stii ca m-ai fi dezamagit cumplit daca alegeai altul, e cat se poate de potrivit, fiecare isi alege ce final doreste. In definitiv si "la urma-urmelor, e si maine o zi." (Un alt final al unei carti de suflet) Si sa stii ca nu incerc sa te "periez". Am incercat din rasputeri sa gasesc "defecte". Dar cum sa le gasesc cand ai prins esenta lucrurilor, actiunilor si a sufletului lui M. Ai reusit sa ma "teleportezi" in diferitele locatii in care se desfasoara actiunea. Ai reusit sa ma faci sa "aud" replicile cu adevarat. Ce mai... toate personajele erau la mine in casa.
    Si... sunt in asentimentul Zuzei. Comentariul care l-ai postat este potrivit pentru prefata la reeditarea cartii.
    Ma inclin,
    Mariana
    Si inca o data... nu te laud.

    RăspundețiȘtergere
  13. PS
    Nu te laud, pentru ca vreau sa ramai acelasi fin observator si analist.
    Ce spun eu? Nu, nu acelasi, ci mai bun.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  14. Abia am terminat de citit cartea... Chiar acum,in acest moment(cand scriu..)simt ceva ce nu am mai simtit inainte... Exista speranta,amestecata cu emotie si..e ceva ce nici eu nu pot sa-mi explic...Acest roman este o carte scrisa cu extraordinar de multa dragoste! Exact ca si Liliana,am ras,am plns,am trait suspansul,iar am plans,am trait din plin acele scene de dragoste dintre Rheea si M si cel mai mult mi-a placut sacrificiul lui Nick! In incheiere era o fraza care suna ceva de genul:"Are dreptul la revansa..Poate ca data urmatoare va fi altfel."... Nu stiu de ce dar am o presimtire ca si cartea a3a va ajunge destl de curand in casele noastre..! Chiar daca nu v-am cunoscut personal,ma simt total onorata ca am avut sansa sa "intalnesc" pe cineva cu o atat de multa dragoste si respect fata de MJ!

    Long live the king,Mihai,his blog and these amazing books!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte bine scris comentariul Simonei Bălănescu,cartea e intr-adevar extraordinara..nu am putut sa o las neterminata de pe o zi pe alta.. Mihai,felicitari,chiar am trait odata cu personajele romanului,eram acolo alaturi de ei.. si avand-ul in prim plan pe Michael,m-a coplesit pur si simplu..

    Liliana,"La multi ani!", numai bine iti doresc, sa fii sanatoasa si fiecare zi sa-ti aduca bucurii si impliniri,atat tie cat si fiicei tale Dia!

    Va imbratisez pe toti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dupa tot ce s-a scris eu nu mai stiu ce sa zic... totusi..
    Despre carte nu pot sa spun decat ca m-a lasat fara cuvinte, am simtit si am trait alaturi de personaje, asa cum nu mi s-a mai intamplat pana acum.. as fi vrut sa nu se mai termine... se pare ca am nevoie de doua zile pentru a iesi din universul cartii... se simte ca a fost scrisa din suflet, cu dragoste...
    Felicitari domnule Mihai!mai mult nu pot sa spun, oricat as vrea...


    Pentru doamna Liliana:
    La multi ani, multa sanatate, fericire si sa fiti mereu inconjurata de iubire!

    RăspundețiȘtergere
  17. LA MULTI ANI ! LILIANA
    SA AI PARTE DE IUBIRE SI DE TOT CE TI DORESTI

    RăspundețiȘtergere
  18. La multi ani doamna Liliana!Sa aveti parte de multe binecuvantari si de iubirea celor din jur ca asta e cea mai importanta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vă multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase aşternute aici. Îi sunt recunscător Simonei Bălănescu pentru recenzia minunată pe care a făcut-o la „Satrange” si pentru faptul că mi-a permis să v-o împărtăşesc. La mulţi ani, Liliana! Să fii iubită şi să ai parte de tot ce e mai bun. Să fiţi iubiţi cu toţii, prieteni dragi... familia mea virtuală :)

    RăspundețiȘtergere
  20. La multi ani , Liliana ! Iti doresc tot binele din lume !


    Val.

    RăspundețiȘtergere
  21. Dragii mei iubitori de Michael,
    am facut o propunere cu ceva timp in urma referitoare la monumentul lui Michael din Herastrau
    Trebuie sa va spun ca monumentul arata rau ca sa nu spun jalnic.Am fost azi acolo si am stat cam o ora pe banca in fata monumentului ca sa vad si eu reactia oamenilor.Pot sa va spun doar ca reactia care a dominat a fost una de nepasare sau alta de zeflemea in sensul ca " ce o mai fi si asta aici" iar cei care se opreau si priveau monumentul sau il fotografiau , nu prea aveau mare lucru ce sa vada
    Un monument de plastic unde pe o policioara odihneau niste flori vestejite doua candelute stinse iar cine nu e atent calca pe steaua care se afla acolo in fata monumentului. Pe spatele monumentului erau lipite cu banda sau ceva asa niste desene si niste mesaje cred ca facute de copii, puse in folii de plastic iar mai jos spre baza , a inceput sa se scorojeasca acel plastic Acum monumentul este sprijinit pe doua dale mai mari dedesuptul carora a inceput sa dea balariile
    Nu va suparati pe mine dar ala nu e monument care sa denote faptul ca Michael Jackson are fani in Romania
    Pe langa faptul ca noi nu avem de ce ne bucura, Herastraul mai este vizitat si de straini si poate ca nu numai ei ar zambi ingaduitori trecandu ne in randul tarilor din lumea a treia dar cred ca si curcile ne rad
    Daca tot ne laudam si strigam in gura mare ca suntem fani a lui MJ haideti sa demonstram asta, iubire fara sacrificii nu exista si pe de alta parte sa putem si noi sa tinem fruntea sus ca am facut ceva demn de MJ . Din nou spun nu va suparati dar cu ceea ce e acolo in Herastrau nu facem decat sa l injosim pe M, haideti sa il ridicam si sa ii dam valoarea care o merita , mai ales daca prin tot felul de cuvinete care mai decare ne intrecem si il ridicam in slavi.Acum chiar trebuie sa aratam ca il iubim si de aceasta data putem face asta , exact ca Mesterul Manole, sa ridicam un monument " mult mai luminos si mult mai frumos"
    Mihai, de aceasta data am si eu o rugaminte sa faci un motto pentru blogul tau prin care sa i mobilizam pe toti acei care citesc acest blog sa se mobilizeze pt realizarea acestui proiect

    RăspundețiȘtergere
  22. Pe de alta parte daca ne mobilizam sa ridicam acest monument trebuie sa intelegem ca o facem pentru noi dar si pt generatiile viitoare ,asta insemnand sa facem ceva trainic si durabil
    O alta problema ar fi sa facem cunoscut acest proiect la nivel de tara ( ca doar nu numai cei din tara de kko il iubesc pe M) si sa contribuie cat mai multa lumea la acest proiect, este proiectul intregii tari se va bucura de el toti iubitorii de Michael

    Ideea la care m am gandit este urmatoarea- sa deschidem un cont in care sa depauna cat mai multa lume macar 50 de lei noi si pana pe 29 august sa fie gata monumentul
    Ganditi va ca asta presupune sa gasim om care sa faca un proiect si sa l puna in aplicare si pe de alta parte sa obtinem autorizatie de la primarie deci e ceva treaba asa ca............ haideti sa facem asta si cu ocazia inaugurarii acestui monument sa ne si intalnim ca sa ne cunoastem
    Astept cat mai repede parerile voastre

    RăspundețiȘtergere
  23. La multi ani Liliana. Sa fii fericita, sanatoasa,implinita si sa ai parte de tot binele din lume.
    Mihai, vreau si eu cartea. Cum procedez?
    Va iubesc mult.
    Long live the king.

    RăspundețiȘtergere
  24. scuze pt greseala de gramatica. abia dupa ce s a postat am observat o

    RăspundețiȘtergere
  25. Pentru cei din Bucuresti si pentru toti ceilalti care doresc sa participe,vrem sa organizam un dans pe melodiile Remember the time si un mixaj intre Thriller si Ghosts.
    Vom stabili o zi in care sa ne intalnim in Herastrau la monument,cand ne vom steange destui,pentru a discuta toate detaliile.

    Daca vreti sa participati,adresa mea de mail este

    meis_me@yahoo.com

    It's all for L.O.V.E


    Dia

    RăspundețiȘtergere
  26. La mulţi an, Liliana şi tot binele, să te bucuri de fiecare clipă a vieţii!

    RăspundețiȘtergere
  27. http://inlinethumb15.webshots.com/45006/2275073140105177176S600x600Q85.jpg

    MIHAI
    te rog frumos sa imi spui parerea ta cu privire la aceasta poza...m a socat pur si simplu sa l vad pe Michael in aceasta ipostaza...pur si simplu nu inteleg...vreau sa cred ca poza e un fake...
    Poate va amintiti ca in urma cu cateva luni am mai adersat o intrebare de genul...de ce MJ folosea adesea un semn similar cu al masonilor...si atunci am gasit impreuna cateva explicatii logice, dar acum? daca aceasta poza e adevarata ...desi nu avem cum sa i dovedim veridicitatea....

    LILIANA
    iti urez un calduros LA MULTI ANI! cu multa sanatate si fericire, bucurii alaturi de cei dragi si multi pupici de la aceasta familie!

    RăspundețiȘtergere
  28. La multi ani, Liliana!
    Inconjurata de iubire, sa ai parte de cat mai mult din tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mihai,

    Din admiratia si respectul profund pe care le ai pentru Michael(si pe care ni le-ai dovedit in atatea si-atatea randuri) s-a nascut aceasta minunata poveste de dragoste, pe care ai asternut-o atat de frumos din condei. Modul in care-l vezi tu pe M in relatia lui cu femeia de care este indragostit cred ca este cat se poate de aproape de adevar. Si mai este si modul in care orice femeie si-ar dori sa fie cucerita, inteleasa, iubita…trairea intensitatii sentimentelor fiind atat de firesc sa inceapa de la …alb..apoi roz…si rosu.. Si modul in care ai inteles tu ca el ar fi trebuit, ar fi meritat din plin sa fie iubit la randul sau, este cel care-mi doresc din tot sufletul sa-l fi intalnit, chiar si daca numai pentru scurt timp, in tot atat de scurta lui viata. Citind cartea, mi-a fost imposibil sa nu-mi pun propriile-mi intrebari, contopindu-mi existenta, trairile, cu ale fiecarui personaj in parte. Mai putin cu ale lui M. El este unic, eu caut doar sa-l inteleg, in rest il iau ca atare, nu pot decat sa ma inclin cu o nemarginita admiratie in fata lui.
    Iti multumesc pentru clipele minunate ce mie, personal, mi le-ai daruit prin intermediul acestei emotionante carti.
    Si-i multumesc doamnei Simona Balanescu pentru maiestria cu care a scos atat de bine in evidenta esenta intregului roman.

    RăspundețiȘtergere
  30. Cătălina, eu nu cred că fotografia aia e un fake, dar nici nu înseamnă neapărat că Michael era unul de-al lor. Masonii distrug copiii (prin înfometare – vezi Africa, prin vaccinuri otrăvitoare, prin controlul minţii cu ajutorul internetului şi al mediei); Michael Jackson îi salva. Masonii distrug planeta, Michael Jackson încerca să o protejeze. Masonii sunt întruchiparea răului, Michael Jackson era inocent. Gesturile pe care le făcea el în timpul spectacolelor erau împrumutate de la rockerii cu state vechi. Pentru un artist nu e nefiresc să facă aceste gesturi, pentru un politician da (uitaţi-vă la Bush, Obama, Papa făcând acele gesturi – sunt hidoşi). Şi amintiţi-vă de cântecele precum „D.S.”, „They Don’t Care About Us”, „Stranger In Moscow” în care a expus CIA (si pe sora ei, KGB), ori de „Cry”, „Earth Song”, în care atrăgea atenţia (şi prin versuri şi prin imaginile din videoclipuri) asupra faptului că planeta noastră e în distrugere. Gândiţi-vă la toate lucrurile pe care le fac masonii – războaie, genociduri, rasism, trafic cu arme şi droguri, trafic cu carne vie (vezi instrumentele sexuale din industria muzicală), perversiuni de tot felul – şi apoi întrebaţi-vă câte dintre acestea le-aţi văzut la Michael Jackson. Eu n-am văzut nimic din toate astea la el. Eu am văzut opusul lor. L-au racolat în tagma lor – ei şi ce? Nu e primul, nu va fi nici ultimul. Avea bani, era iubit, avea o influenţă imensă asupra maselor. Evident că aveau nevoie de el. Dacă le citiţi platforma, veţi vedea că pozează într-o organizaţie utra-umanitaristă. Toate nevestele lor se ocupă cu "acţiuni de caritate" şi toţi pozează în filantropi. Astfel de "filantropi" au venit la Leagănul Sfânta Ecaterina din Bucureşti în anii ’80 şi sub pretextul vaccinării gratuite a copiilor, le-au inoculat HIV. La fel au procedat cu copiii din Africa, tot sub un pretext similar (vaccinarea) si tot printr-o campanie „umanitară” i-au pricopsit cu SIDA. Îl vedeţi pe Michael Jackson participând la aşa ceva?... Eu nu, categoric. Dacă a acceptat să fie membru al vreunei loji masonice (ceea ce nu e sigur, poate că doar l-au invitat la o ceremonie şi i-au dat să poarte colanul, aşa cum, atunci când aterizezi în Hawaii, ţi se oferă ghirlande iar asta nu înseamnă că eşti unul de-al lor, e doar un gest de bun-venit), a fost pentru că a crezut că ăia fac ce spun. Sau pentru că ştia că au influenţă şi a sperat să-i sensibilizeze. Şi Mozart a fost înrolat (la vremea aia iţi ajuta în carieră dacă erai membru al unei loji, lucru valabil şi astăzi) dar nu le-a urmat dogmele, motiv pentru care a murit în mizerie. Şi să nu uităm de Prinţesa Diana. Ei nu sunt singurele exemple, dar sunt cele mai populare. Rămâne la latitudinea fiecăruia să aleagă ce să creadă. Eu continui să cred că Michael Jackson a fost un om minunat. Şi, mai presus de toate, a fost OM. Aşa cum „ăia” nu vor fi niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  31. http://www.youtube.com/watch?v=jm2l0FNBsn4&feature=digest

    sper din tot sufletul sa nu deranjez pe nimeni cu acest link, dar mi s-a parut interesant video-ul.

    daca deranjeaza va rog sa-mi spuneti si nu voi mai trimite astfel de link-uri. oricum imi cer scuze anticipate.

    aura

    RăspundețiȘtergere
  32. Michael a fost Cavaler de Malta, intrat in ridurile lor in anii 80, mai exact in 1984.
    Ordinul Cavalerilor de Malta este militaro-calugaresc, asemanator ordinului Cavalerilor Templieri, si isi are originea din anul 1048 cind un grup de negustori au cerut voie sa faca o manastire si un spital in Ierusalim, acutualmente sunt stabiliti in Roma unde au 2 locatii Villa Malta si Palatul Malta amindoua teritorii malteze, au 80000 de membrii (voluntari) din care 12500 cavaleri dar numai 38 care au depus juramintul de castitate, saracie si supunere. Michael facea parte din cei 12500 de cavaleri, care ,ca sa poata deveni cavaleri trebuia sa aiba pozitie sociala, titlu nobiliar sau o avere considerabila.De mentionat ca au legaturi foarte strinse cu francmasoneria, ( primii sefi ai CIA fiind cavaleri de malta).
    Michael a fost cooptat de Ronald Reagan, dupa ce a fost invitat de acesta la Casa Alba pentru a fi premiat pentru actele sale de caritate. Pasionat de istorie si om foarte religios a fost usor de cooptat si nu inteleg ce este rau in asta.A fost alegerea lui, viata lui, noi daca il iubim nu il judecam, ramin la parerea ca a fost un om minunat din toate punctele de vedere.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  33. Este a nu stiu cita oara cind Zuza va face o propunere foarte de bun simt si peste care treceti ca si cum nu ar fi. Daca il iubim cu adevarat haideti sa ne alaturam acestei idei foarte bune.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  34. foarte adevarat ce-a zis Mihai. cum sa fie MJ mason, cand el facea opusul crezurilor masonice? un mason n-ar insista atat pe iubirea de semeni, pe vindecarea planetei, pe ura fata de razboaie, guvern, politicieni corupti s.a.m.d......pe cand MJ chiar asta facea. deci nu are sens. iar in ceea ce priveste semnele pe care le facea MJ, sunt tipice rockerilor, nimic neobisnuit.......nu stiu de ce v-au deranjat sau frapat pe voi.iar daca le-o fi facut la un moment dat MJ o vizita masonilor, o fi facut-o cu scopul de a-i sensibiliza vorba lui Mihai.....eu mi-aduc aminte ca MJ a zis odata ca daca ar fi trait in vremea lui Hitler cu siguranta l-ar fi "imblanzit" si l-ar fi determinat prin vorbe sa renunte la atitudinea lui tiranica......ceea ce ma indoiesc ca o fiara ca Hitler ar fi putut fi imblanzita dar macar MJ ar fi incercat sa-l schimbe.......pt ca asta a facut el toata viata......a incercat sa schimbe, sa determine o schimbare in fiecare din noi.......pt ca asta era si scopul.......de a sensibiliza
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  35. La mulţi an, Liliana şi tot binele, să te bucuri de fiecare clipă a vieţii!

    RăspundețiȘtergere
  36. si acum referitor la MJ si masoni si probabilitatea ca el sa nu fie mort, sa va dau un link sa vizionati un filmulet
    http://www.youtube.com/watch?v=vVGISPbnxBQ&feature=player_embedded#!
    va rog nu-l ignorati!
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  37. http://i62.photobucket.com/albums/h82/TreorThePirateKing/v_00370089.jpg

    asta e o poza din perioada procesului cu gasca arvizo..asa cum spune si Mihai faptul ca avea insemnele nu inseamna ca era unu dintre "ei" si mai ales ca "ei" ... dau si eu cu presupusul...probabil ca asa ii sfida el, le purta insemnele ca pe niste simple podoabe ...niste accesorii

    RăspundețiȘtergere
  38. Am intors ultima fila si am asezat cartea pe birou.Incapusem sa citesc plina de speranta...dar n-a fost sa fie...mi-am amintit :

    " Jocul de sah este impartit in trei etape:prima ,in care speri sa fii in avantaj;a doua ,in care crezi ca ai un avantaj si a treia,in care stii ca vei pierde."

    Privesc cartea si incerc sa ma consolez; Mihai nu a reusit sa il salveze ,dar ii daruise intalnirea cu dragostea adevarata !

    Inima mi se zbatea asemeni fluturelui din colivie...
    Ridic paharul si il golesc ;licoarea are un gust ciudat..acolo s-au amestecat lacrima lui Mihai,lacrimile mele,lacrimile tuturor ce il plang pe Michael...

    Ma apropii de fereastra si incerc sa disting vreo stea prin norul de cenusa vulcanica ce acopera cerul ...nu reusesc...

    "Greselile sunt acolo,asteptand sa fie facute."


    Val.

    RăspundețiȘtergere
  39. Dragii mei dragi ,va multumesc din inima pentru frumoasele urari si ganduri trimise de voi cu ocazia zilei mele de nastere!

    A fost intradevar o zi pe cinste:nu numai ca natura a tinut cu mine,fiind soare si cald,dar am primit si o groaza de cadouri,care mai decare mai frumoase,si,cum era de asteptat,marea majoritate avand legatura cu Michael!

    Dar cel mai frumos si trebuie sa recunosc,neasteptat dar ,este filmul facut de Dia ,cu Michael care-mi canta si-mi spune ca ma iubeste!Nu stiu cum a facut,ce a combinat,din ce contexte le-a scos,dar am ramas uluita,de ce a iesit!Chiar am avut senzatia ca mi se adreseaza mie,si m-am bucurat ca un copil!Bineinteles ca i-am spus si eu ca-l iubesc!

    Am avut musafiri,am cantat,am dansat,pe ce muzica banuiti?Pe Michael Jackson,nici nu se putea altfel!

    Pentru ca maine,2o aprilie este ziua lui Carmen,profit de aceasta ocazie sa-i urez La multi ani,sanatate,si multa dragoste pentru Michael!

    Subscriu la propunerea Zuzei,pentru Monument!

    Cu mult drag,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  40. MIHAI

    ai dreptate...intai de toate Michael a fost/este/va fi OM...si inca unul minunat...poate ai dreptate cu ceea ce ai zis...sincer m ai mai linistit, doar ca la prima vedere...si cum eu sunt mai imulsiva din fire...m am speriat...nu am mai cautat argumente logice asa cum mi le ai oferit tu...iti datorez un mare MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  41. http://www.youtube.com/watch?v=yp-Bx6GjwuI&feature=fvsr
    e o scumpa de fata!! va rog uitati-va!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Liliana, cu scuzele de rigoare pt intarziere, LA MULTI ANI, sa-ti dea D-zeu sanatate deplina si toate visele tale sa ti se implineasca! Sa te bucuri de copiii tai/copilul tau si sa fii fericita si iubita la maxim! Sa fii binecuvantata!
    Iti multumesc din suflet pt urari si sa stii ca Michael va fi mereu iubirea mea si febletea mea, no matter happens...!
    Te imbratisesz calduros,
    Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  43. Join the global community for a world peace prayer on Sunday, April25th at 1PM Pacific/3PM Central/4PM Eastern!

    This prayer is being held live in L.A. and all around the world in 9 different languages. It is being broadcast live on the web.

    21:00 GMT/2PM LA/5PM NY/ 23:00 NL (map)

    Michael Jackson fans from all over the globe are joining together in a worldwide prayer (meditation/affirmation/intention) for love, peace and healing for the entire planet on the 25th of each month at 21:00 GMT / 2pm Los Angeles time / 5pm New York, 23:00 NL (cet) Will you be there? All are welcome to join with us in our sincere wish to spread positive energy across the Earth. Please help us heal the world!

    See ♥ www.majorloveprayer.org ♥ for more details."

    RăspundețiȘtergere
  44. Eu, una, sunt din nou receptiva la apelul Zuzei, cum nu am trecut, ca si cum nici n-ar fi fost, nici peste primul, ba am venit atunci cu propunerea deschiderii contului, daca va amintiti, sugerand ca ar fi de preferat ca mai multe din fetele din Bucuresti sa se implice, pentru a nu cadea toata treaba ce-o presupune rearanjarea monumentului in sarcina uneia singure. Si tot din contul respectiv sa fie folositi si bani pentru taxi(benzina) sau alta “umblatura” care s-ar ivi, adica sa participam cu totii la tot, cel putin dpdv material. Dar, si eu am ramas fara raspuns, asa ca am lasat-o balta. Ma mai intrebam cateodata, cu tristete, cum ramane cu “wanna be startin’ something”....?
    Zuza, esti din Bucuresti? Daca da, deschizi tu contul si ni-l comunici?
    Multumesc, va imbratisez pe toti si daca am suparat pe cineva imi cer iertare.

    RăspundețiȘtergere
  45. Ce mai pot adauga eu...?Uneori cuvintele sunt departe de ceea ce ai vrea sa exprimi.Prin cartea lui Mihai m-am teleportat in fiecare secventa descrisa,am fost ,,martorul,, din umbra al imaginii cuprinse in fiecare pagina.S-a deschis o fereastra spre o alta lume in acea zi cand am citit-o si realitatea apasatoare si dureroasa,a disparut pentru cateva ore.Evadare intr-o lume a iubirii,captata in formele ei pure (sacrificiu,daruire,pasiune,protectie),forme pe care in realitatea cotidiana e foarte greu daca nu chiar imposibil sa le mai intalnesti,pentru ca aceste forme de iubire au ajuns sa fie considerate ceva demodat si lipsite de ratiune.
    Referitor la Michael si masoni,sa nu uitam ca Michael a fost deschis spre cunoasterea tuturor lucrurilor care au legatura cu spiritualitatea sau pretind (unele), pentru a-si forma propria opinie.Asa ca daca a fost invitat sa ia parte la vreo adunare sau ceremonie,din dorinta de a cunoaste si de a-si forma propria opinie,nu ar fi refuzat.Am mai vazut poze cu Michael la o adunare a evreilor,purtand yarmulke-acea tichie purtata de evrei pe cap,la rugaciune si adunari-dar asta nu inseamna ca a trecut la religia iudaica,asa cum daca a purtat Subha -acele margele de rugaciune islamice- nu inseamna ca a trecut la islamism.Doar a vrut sa cunoasca,sa vada si sa treaca totul prin filtrul sau propriu.Mi se pare normal sa vrei sa cunosti si sa treci totul prin filtrul propriu al valorilor tale,asa procedez si eu de cand ma stiu.Si daca imi place un lucru care tine de alt cult sau credinta,nu vad de ce nu l-as purta.De curand mi-am luat un rozariu pe care il port in geanta desi nu sunt catolica.

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  46. P.S.-SUBSCRIU LA PROPUNEREA ZUZEI,PENTRU MONUMENT!

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  47. Domnule Mihai, as vrea sa stiu daca se mai poate comanda cartea „Satrange – iubita secretă a regelui”. Daca da, eu v-am trimis deja adresa pe mail.

    RăspundețiȘtergere
  48. Eu cred ca poza aia postata de Catalina e falsa.
    MJ avea o tenta maronie la unghii - uneori mai pronuntata, alteori mai putin evidenta. Cu tot albul din jurul mainii, ar trebui sa fie macar "mai putin evidenta". Mie acolo imi pare alb in toata regula. Sunt nenumarate poze facute cam de la aceeasi distanta in care se poate observa tenta maronie.

    Poza cu fata lui imi pare a fi dupa 2005; nu ar fi cam naiv sa creada ca poate schimba ceva prin a li se "alatura" sau ca "ei" fac ce spun, dupa cate i s-au intamplat?

    Nu stiu, este posibil sa ma insel...

    RăspundețiȘtergere
  49. subscriu la propunerea ZUZEI pentru MONUMENT.
    semnat FLORANCE

    RăspundețiȘtergere
  50. Liliana,La Multi Ani plini de iubire,de sanatate si de.....Michael!!!!!
    Iti doresc sa ramai la fel de plina de viata,sa te bucuri de copilul tau si sa-l aperi pe Michael cu aceeasi inversunare cum ai facut-o pana acum!

    RăspundețiȘtergere
  51. Recitesc cu atata placere si bucurie cuvintele voastre adresate mie,si ma conving inca odata ca,vorba lui Carmen,"no metter happens",suntem totusi o familie,chiar si virtuala,cum asa de frumos spune si Mihai,si ma bucur ca pot sa am atatia prieteni care-l iubesc sincer pe Michael!

    Inca odata multumiri speciale si din inima pentru cuvintele voastre frumoase;

    Mihai, Andra, Adriana, Zuza, Diana3o, Val, Irina, Daniela, Catalina, Ariana, Carmen, Mihaelao5, va iubesc mult de tot si sa aveti parte de fericire ,sunteti intradevar niste oameni deosebiti,sunt coplesita!

    Val,m-ai impresionat cu ce ai simtit citind cartea lui Mihai,foarte frumos ai scris!

    Catalina,si eu si Dia am studiat poza in cauza,pentru ca nu pot spune in nici un caz,poza cu Michael,pentru ca acolo nu e decat capul lui,si nimic mai mult!

    Mai uitati-va odata:

    In primul rand la corpul din poza,este scurt,bondoc,pe cand Michael este suplu,cu talie inalta.

    In al doilea rand mainile lui Michael sunt frumoase,lungi,degetele lui sunt fine,unghiile ovale ,si nu boante si scurte cum sunt ale astuia din poza.Si vorba Loredanei,unghiile lui Michael erau maronii,erau maini frumoase,dar din pacate erau maini chinuite de boala si nimeni nu vedea asta!Cum puteau sa-l acuze de schimbari de culoare,cand mainile lui spuneau totul!
    Ignoranti nenorociti!

    Vad ca tot mai multe fete spun ca asteapta de la Mihai si a teia carte;ar fi minunat,sunt si eu de acord,dar sa ne spuna si Mihai ce parere are despre asta!

    Gata cu vorba,va sarut cu drag pe toti si va iubesc mult,dar un pic mai mult pe iubitul nostru Michael,mi-a intrat in suflet si nu mai iese!
    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  52. CARMEN
    un mare si calduros LA MULTI ANI!!! cu tot ceea ce iti doresti langa tine si pentru tine, multa sanatate si fericire iti doresc...

    RăspundețiȘtergere
  53. fetele sunt de acord cu initiativa Zuzei...dar cum ramane sa mai organizam ceva si pentru la vara?...parca Dia a avut o idee frumoasa si apoi Zuza una si mai complexa nu?...nu mai zicem nimic?

    RăspundețiȘtergere
  54. La Multi Ani si fericire! Iti doresc multa pace, sanatate, dragoste si iubire! Chiar daca a fost un La multi ani intarziat sa stii ca a fost la fel de calduros! Dumnezeu si Michael sa te aiba in paza! Cele mai calde imbratisari din partea familiei virtuale! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  55. La multi ani , Carmen ! Iti doresc tot binele din lume !



    PS.Sunt alaturi de voi,cu voi in tot ce vom infaptui pentru memoria lui Michael.

    Va pup si va imbratisez !

    Val.

    RăspundețiȘtergere
  56. Catallina,eu m-am mai gandit la ceva,sa ne strangem la monument si sa cantam toti We are the world,un tribut al fanilor din Romania.Eu zic ca ne-ar iesi frumos.

    LOVE

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  57. La multi ani,Carmen!Sa fii sanatoasa si iubita,sa ai parte numai de clipe fericite alaturi de cei dragi!

    Si eu sunt de acord cu ideea pe care a propus-o Zuza in legatura cu monumentul.

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  58. DIA
    eu aveam in minte ideea aceea cu stadionul...daca iti amintesti...oricum ar fi frumoasa orice incercare de a ne intalni si sa facem ceva in numle lui Michael...

    RăspundețiȘtergere
  59. pentru Carmen
    Natura-ntreaga azi te felicita Si flori, si soare , toate-s ca-n povesti Eu iti doresc o viata fericita Si visurile dragi sa le-mplinesti
    LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  60. La multi ani, Carmen!
    Sa ai iubire, sanatate, fericire, sa fii mereu inconjurata de oameni buni, cu suflet frumos!

    RăspundețiȘtergere
  61. Dragii mei, vă dau o veste care pentru mine e ceva la care nu îndrăznisem să visez. Cele două cărţi ale mele, “tributul” şi “Satrange” sunt acum lângă Michael, datorită unei persoane deosebite, care a avut posibilitatea să meargă la Forest Lawn şi generozitatea să mă întrebe dacă vreau să trimit acolo ceva pentru Michael din partea mea. Nu mi-a venit altceva în minte decât cărţile, şi e minunat să ştiu că sunt lângă el, mă simt ca şi cum eu însumi am fost în preajma lui.

    Zuza, iniţiativa ta e foarte bună, subscriu şi eu la ea şi, dacă veţi face un cont pentru Michael, voi participa cu dragă inimă şi îl voi afişa pe blog, ca să fie văzut de toţi cei interesaţi.

    La mulţi ani, Camelia!

    RăspundețiȘtergere
  62. Mihai,te rog sa-mi permiti sa ma bucur alaturi de tine !

    E o veste...minunata ! Oare de acolo,de unde e , Michael va putea simti toata dragostea ,pasiunea,sacrificiul ce se afla intre randurile acelor carti? Sper ,din tot sufletul-ca a facut-o ,deja !!


    Val.

    RăspundețiȘtergere
  63. Va anunt ca un nou album cu melodii noi a lui Michael v-a aparea in noiembrie. Anuntul a fost facut de John McClain co-executor al lui MJ si producator.Melodiile fac parte dintr-un pachet de 60 de melodii descoperite de John Branca si John McClain.
    Iar Cirque du Soleil a anuntat realizarea unui spectacol pe baza muzicii si tehnologiei folosite de Michael in This Is It cu care v-a face inconjorul lumii. Este un spectacol la care Michael isi daduse acordul din 2006, atunci fusese vorba de un spectacol dupa muzica din Thriller dar au schimbat considerand ca este mai bine realizat dupa This Is It.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  64. Ma bucur ca aceste carti au ajuns langa Michael si stiu cum te simti Mihai.E o senzatie minunata (chiar daca ea cuprinde si durere) sa stii ca ceva in care ai pus tot sufletul tau a ajuns langa Michael.Stiu asta pentru ca pe 3 aprilie a ajuns langa Michael la Forest Lawn si cartea mea postala impreuna cu un rozariu,pe care le-am vazut in pozele facute in fata la Holly Terrace.Si am fost anuntata de cei de la MJ Tribute Portrait,care se ocupa de proiectul WRAPPED IN L.O.V.E.pentru copii lui Michael(pentru cei care nu stiu e vorba de crearea a 4 paturici pentru copii si Katherine,pe care sunt brodate numele fanilor din intreaga lume care vor sa participe),ca vor livra odata cu aceste paturici si cartile postale trimise printre care se afla si a mea impreuna cu 3 rozarii identice cu cel trimis pentru Michael.Odata cu acestea se va livra si cartea FAN IN THE MIRROR care contine tributuri scrise de fani din intreaga lume si tocmai am fost anuntata pe mail ca postarea trimisa de mine va fi inclusa in carte.
    Asa simt ca intr-un fel sunt aproape de Michael si de copii lui,pentru ca sansa de a ajunge acolo e una imposibila,asa cum a fost si cea de a-l putea intalni vreodata pe Michael.Poate pentru unii aceste lucruri pot parea fara rost dar eu asa am simtit si am facut aceste lucruri cu tot sufletul meu.Si daca Mihai n-ar fi postat mai sus despre cartile trimise,nu cred ca as fi avut curajul sa dezvalui aceste lucruri.
    P.S.-Cu intarziere LA MULTI ANI Liliana si Carmen,sa aveti parte de tot ce e mai frumos pe lume si cat mai multe dorinte implinite.Aceleasi urari tuturor celor care isi aniverseaza ziua de nastere in aceasta luna.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  65. Va multumesc tuturor pt urarile de bine. Va multumesc din suflet! Va iubesc! :):*
    Ieri a fost si ziua lui Camy! Tin minte ca e in aceeasi zi cu mine...
    La multi ani cu multa sanatate si numai iubire, Camy! Sper ca esti ok!
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  66. La multi ani Carmen!
    Zuza, sunt si eu de acord.
    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  67. Spike Lee are in proiect un film cu titlul ,, Brooklyn Loves Michael Jackson,, in distributia caruia vor face parte Samuel L. Jackson, John Turturro, Julianne Moore, Rosie Perez, Anthony Mackie and Kerry Washington.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  68. wow esti un om extraordinar, stiai asta? Eu (si cred ca toti cei de aici) suntem mandri de tine, mai ales acum ca o parte mare parte din munca ta e langa Michael! Felicitari, ma bucur enorm :)

    RăspundețiȘtergere
  69. Imi cer scuze de intarziere...dar urez "LA MULTI ANI!!!" si multa fericire...fetelor: Liliana, Carmen, Camy, iar daca am omis pe cineva, imi cer mii de scuze, nu este din rea intentie.

    Va urez ca tot ceea ce este mai frumos in viata sa aveti parte...si sa traiti fiecare clipa la intensitate maxima!! :)

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  70. Mihai,

    este sublim gestul tau si mai ales faptul ca aceste carti minunate se afla acum langa Michael. Ma bucur alaturi de tine, s-a simtit din plin ca ai pus mult suflet in tributul tau si in tot ceea ce faci, de atata vreme, in amintirea acestui mare OM.
    Si pentru toate astea, si eu iti multumesc!

    Alina,

    este extraordinara si realizarea ta. Imi inchipui ce simti, un amestec de bucurie si tristete, de zambete si lacrimi..care, din pacate, va dainui, caci, chiar daca vom si zambi("Smile", nu-i asa?), tristetea si durerea provocata de lipsa lui Michael va dainui pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  71. Maine este Ziua Pamantului!
    Haideti sa facem fiecare dintre noi in asa fel incat melodia lui Michael si mesajul(mesajele) lui sa rasune cat mai mult pe oriunde trecem, sa vorbim despre asta intre noi, s-o spunem si altora...Ce bine ar fi daca pe panourile alea imense aflate in centrul aproape al fiecarui oras, in loc de reclame la tot felul de produse incerte, s-ar derula imagini cu planeta asta atat de bolnava si care ne asteapta s-o salvam! Si daca ar canta Michael!
    http://www.youtube.com/watch?v=p-kL1FyqJD8 (este MJ's Earth Message)
    De pe Wikipedia:
    "În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare s-a născut în SUA într-o perioadă cînd au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenti împotriva războiului din Cambodgia, ”Masacrul din 4 mai”, apariţia fibrelor optice, succesul melodiei “Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formaţiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea oraşului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze şi fum, considerată ”semn al prosperităţii”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.
    Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre."

    RăspundețiȘtergere
  72. Mihai,un gest emotionant din partea ta.

    Catallina,putem face mai multe tributuri,orice idee e bine venita.

    LOVE

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  73. Dragi iubitori de Michael,
    am dat start primului pas in realizarea proiectului "Monument pt Michael"
    Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa ne ajute la realizarea lui
    Va voi informa cu privire la fiecare pas important pe care il voi face in acest proiect. Unde ma voi impotmolii am sa va cer ajutorul

    ACESTA E CONTUL UNDE VE TI PUTEA DEPUNE BANI

    RO23BTRLO4701201W41368XX

    Daca considerati ca aveti nevoie de un nr de telefon , va rog sa mi transmiteti si l voi afisa,
    Sa ne dorim ca acest vis sa devina realitate
    Urmatorul lucru care trebuie sa l fac este sa obtin autorizatia de constructie si in acest sens am sa vad ce pot face


    Mihai, te rog sa faci asa cum sti tu ca acest nr de cont sa fie mereu vizibil cel putin pe blogul tau iar celalti v as ruga ,in masura in care puteti si aveti posibilitatea, sa faceti cunoscut acest proiect peste tot in ideea de a da mai multe sanse realizarii lui

    Mihai, felicitari
    Va imbratisez pe toti

    RăspundețiȘtergere
  74. Zuza,am cunoscut un fan mai demult,cand am fost la monument,a spus ca se poate ocupa de construirea unuia nou.
    Voi lua legatura cu el sa vad daca mai e de actualitate.
    Ar fi bine daca ai lasa id-ul tau de mess sa vorbim.

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  75. Zuza a uitat sa mentioneze ca acest cont este deschis la Banca Transilvania.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  76. Earnest Valentino va veni iar in Romania,a anuntat pe pagina lui oficiala My space:

    "I am working to put together a show soon for all Romanian people to see me perform for free. Details coming soon."

    LOVE

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  77. Ma bucura gandul ca Michale sunt cartile lui Mihai dar si mesajele celor angrenati in proiectul WRAPPED IN L.O.V.E, felicitari.
    Si acum o stire: Catre totii fanii & prietenii care il iubesc pe Michael:
    sunteti invitati pe data de 1 Mai pe aleea lui Michael Jackson (in parcul Herastrau, din Bucuresti) ,incepand cu orele 14.00,pentru a discuta despre organizarea marsului ,,Romania demand justice 4 Michael"-din data de 12 Iunie- stabilire traseu, ora la care incepem, idei,sugestii & multa dragoste neconditionata.

    Vom discuta si despre alte evenimente ce vor avea loc in iunie.
    E momentul sa ne unim cu totii pentru Michael! Will you be there?!

    Multumim din suflet celor care ne vor ajuta: In Loving Memory Of Michael Jackson "- Mihaela, Loti si nu in ultimul rand -voua cei care veti fi acolo, cu sufletele pline de emotie asa cum ati facut-o si anul trecut.
    Carmen

    http://www.youtube.com/user/ThePhonchri ... it0i-ZjT1E

    Informatia o am de pe forumul www.michaeljacksonromania.ro

    "Unirea face puterea" ziceau niste inaintasi ai nostri.... asta in cazul in care nu erati deja in contatc cu cei de pe forum...

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  78. Mihai chiar ca sunt emotionata la gandul ca ceva de la tine,ceva de la noi,pentru ca din marea dragoste a noastra pentru Michael s-au nascut acele carti ale tale,a ajuns chiar acolo,pe pamantul tarii sale.Pacat ca nu e el,sa citeasca,sa vada cat de mult e iubit;ideal ar fi sa aiba aceste carti chiar copii lui.

    De ceva timp avem in vizita o prietena venita tocmai din California,care va pleca peste cateva zile inapoi si noi ii vom da ceva pentru Michael.


    Azi am fost cu ea si Dia la Monument.Cineva a pus peste tot lalele rosii si era asa de frumos!Am facut si poze .Poate o sa le vedeti si voi.

    Cu drag Liliana

    RăspundețiȘtergere
  79. Va rog frumos nu transformati blogul acesta in loc de intilniri si elogieri a domnului imitator a lui Michael, pe care ziarele cu cinism si lipsa de respect fata de numele lui Micahel Jackson il numeste cu tupeu Michael de Romania.Acest Ernest nic i macar nu era sosia oficiala a lui Michael, sosia oficiala este Casanova, dar asta nu are sa vina niciodata sa faca bani in si pe numele lui Michael.
    Nu v-ati intrebat nicioadata de ce vine asa de des in aceasta tara de kko, de ce nu se duce el in Anglia sau in Germania unde sunt adevaratii fani ai lui Michael si cei care il respecta, care l-au vazut in concerte multi umblind dupa el in toata lumea ????
    Fani care au stat cu el pe timpul procesului, oameni care si-a lasat servicii si case si tot ca sa fie cu el acolo.
    Adevaratii fani stiu sa faca diferenta si nimeni nu ar da 2 bani pe acest imitator.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  80. Loredana Sitariu24 aprilie 2010 la 17:57

    eu sunt prof de muzica si vreau sa spun ca joi, de ziua pamantului,am avut o activitate in scoala cu alti colegi de ai mei si cu elevii unei scoli din Caransebes.Ceea ce vreau eu sa mentionez este faptul ca atat pe parcursul evenimentului respectiv am ascultat noi profesorii imprreuna cu elevii melodia LUI -EARTH SONG- dar si la sfarsit am pus pe un ecran mare videoclipul tradus in limba romana... iar eu m-am topit, elevilor le-a placut si sper ca au inteles mesajul lui; daca s-ar face asta in toate scolile.. ar fi ideal, MICHAEL chiar merita asta; mi-as dori sa invete despre el si muzica lui si generatiile viitoare. M-am simtit asa de bine, parca mi s-a indeplinit un vis, sa putem arata copiilor ce a insemnat MICHAEL JACKSON pt omenire. Desi trista... in acelasi timp am simtit si o implinire sufleteasca si nu stiu daca iubirea ce port pt EL se poate masura si explica in cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  81. Sustin initiativa cu restaurarea monumentului, dar ma intristeaza faptul ca, la nici un an de la inaugurare, deja monumentul necesita astfel de interventii.
    Inseamna ca ProFm a facut totul pentru publicitate. Uuuff!!!

    RăspundețiȘtergere
  82. Pentru ca nu sunt din Bucuresti,nu am vazut monumentul lui Michael;l-am vazut acum,in imaginea postata pe blog.Daca imi e permisa o simpla parere,as spune ca poate ,pentru ca acest monument,asa cum e el,totusi exista,ar fi mai bine sa fie refacut dintr-un material de calitate (granit sau marmura de exemplu).Cred ca ideea obtinerii unei autorizatii de la primarie este cel putin utopica;nu stiu daca s-ar putea obtine cu adevarat si oricum ar dura foarte mult timp,iar pana in iunie nu mai e prea mult.De aceea vin cu ideea imbunatatirii monumentului existent (care nu necesita autorizatie),mai ales ca eu cred ca e mai important sa fie un monument de bun gust ,reprezentativ si bine intretinut dupa aceea si nu unul neaparat de mari dimensiuni.
    Am notat numarul de cont unde se pot transfera bani (cred ca este deschis la B.Transilvania Bucuresti ?!);dar pe ce nume?
    La transfer trebuie specificat un nume (pers.fizica,juridica etc.)
    Narrowmind

    RăspundețiȘtergere
  83. Azi sunt 10 luni! Mi-e atat de dor de tine!
    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  84. Au trecut 10 zile de cand ai postat critica...
    Au trecut 10 luni... :(

    RăspundețiȘtergere
  85. va rog sa votati pentru best song ever.
    billie jean e cel mai sus plasat, dar abia pe 4...
    http://www.bestsongsever.com/

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna seara, d-le MIhai, v-am trimis mail cu adresa mea, sper sa nu se fi epuizat stocul, imi doresc f mult cartea dumneavoastra, chiar imi pare rau ca am intarziat si n-am facut comanda inca de la inceput, cand ati facut anuntul.. dar in perioada aceea chiar stateam prost cu banii..Sper sa-mi dati o veste buna, sa-mi spuneti ca mai aveti exemplare:)
    Violeta, nu sunt avocatul lui Earnest, nu stiu daca si-a atribuit pe nedrept titulatura de sosie oficiala , nici macar nu ma intereseaza asta catusi de putin..Atata timp cat stiu( de la cei care au fost prezenti la acele specatcole din tara, deci nu vb din auzite ) ca nu a facut bani pe spinarea lui MJ, cel putin la noi, in Romania, oriunde a dat vreun spectacol, a fost gratuit, singura exceptie fiind cel din Bucuresti, insa banii stransi din bilete, onorariul lui si al dansatorilor au fost donate spitalului Marie Curie..deci nu trage concluzii pripite.. In plus, eu am fost la spectacol, nu pt ca, brusc am devenit fana EV, cum ar crede unii, ci pt a intrezari, macar pt o clipa, magia lui MJ..Si-ti spun ca eu am simtit ca o face din suflet, nu pt bani sau faima(poate ma insel eu, desi nu cred) si tot timpul s-a vazut cat este de emotionat, mai ales la sfarsit, cand i s-a adresat lui MJ:((.."Prestatia" lui EV pe scena a fost frumoasa, nu spun ca va putea cineva sa-l egaleze pe MJ vreodata,este imposibil, dar el se straduieste, ceea ce este de admirat..
    Eu zic ca ar fi bine sa ne concentram pe cei care arunca cu noroi in MJ, si nu pe cei care incearca, in felul lor, mai mult sau mai putin conventional, sa duca mostenirea lui MJ mai departe.. Stiu ca poate deja suna a cliseu, dar eu inca refuz sa cred ca pe lume sunt numai oameni ipocriti si profitori..
    Si, in plus cu ce ma incalzeste pe mine ca E Casanova este declarat sosia oficiala( care s-a si retras din showbiz pe motive de sanatate)?Hai sa nu ne cramponam de-o titulatura, esenta lucrurilor este alta..Cu totii il iubim pe Michael, insa in mod diferit, de- aceea creat D-zeu diversitatea..
    In fine, nu vreau sa ma cert cu nimeni,este doar parerea mea, insa am impresia ca prea aruncam cu pietre aiurea.."Before you judge me, try hard to love me.."

    Va asteptam pe 1 mai la monument sa discutam in legaura cu marsul de pe 12 iunie"Romania demands justice4 MICHAEL"..
    Sper sa mi se aprobe acest comentariu, chiar nu vreau sa deranjeze pe nimeni..PEACE! IT's all for LOVE! FOR YOU, MICHAEL!

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  87. AH, am uitat, si eu sustin proiectul Zuzei, Michael ar merita cu mult mai mult... O sa dau sfara in tara printre fani.

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  88. Narrowmind, draga, noi nu vrem sa facem ceva pina in iunie una la mina , vrem sa fie gata pentru 29 august pentru ca in fond ii sarbatorim ziua de nastere nu moartea, si mai vrem sa facem si ceva ca lumea, adica in locul acelui monument din plastic unul cum bine ai spus din marmura si pentru asta iti trebuie autorizatie ca lucrurile sa se faca cum trebuie. Este de umblat dar ne descurcam deocamdata. Avem nevoie doar de suportul vostru material si moral.
    Zuza si Violeta

    RăspundețiȘtergere
  89. Dana,sigur se poate sa ai dreptate sa vreti sa-l vedeti avind impresia ca ar fi MJ, dar eu care am avut privilegiul sa-l vad pe Michael life si in 92 si in 96 , sincer, nu ma incinta deloc. Ca a donat banii foarte frumos din partea lui, dar noi (romanii) avem tendinta sa exageram, vezi presa cu titlul imbecil ,, Michael de Romania,, sau cu titlul emisiunii lui Maruta total timpit ,, A murit Michael, traiasca Michael,,. E Casanova a fost folosit ca si sosie numai pentru a deruta lumea care se tinea dupa Michael ( si sincer chiar semana foarte bine, fara prea multe operatii estetice)NU PENTRU AL INLOCUI PE MICHAEL VREODATA PE SCENA, asa cum multi au inteles asta.Asta este ce ma enerveaza pe mine , in rest scuze daca am deranjat pe cineva.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  90. buna ideea lui Narrowmind. mai bine s-ar restaura monumentul decat sa se contruiasca un altul, pt ca ar dura mult prea mult cu obtinerea aprobarilor, s.a.m.d.....si cu birocratia asta nu m-ar mira sa fie imposibil de infaptuit......
    n-am inteles o chestie, de ce pana in iunie.....adica 25 iunie? parerea mea e ca MJ trebuie omagiat in ziua in care s-a nascut, nu in ziua in care a murit......e horror!:( Monumentul e un omagiu, ca o recunostinta pt ceea ce a insemnat el pt noi toti, e in amintirea celui care a fost MICHAEL JACKSON REGELE MUZICII POP, O LEGENDA VESNICA si azi si maine si pe veci, si nu o piatra funerara.....mi se pare horror! eu una nu m-as duce acolo in niciun caz in ziua de 25 iunie.....pt mine ziua aia e stearsa din calendar
    Peace!
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  91. Imi cer scuze ca sunt asa de insistenta,insa n-am primit pe mail niciun rapuns de la dumneavoastra, d-le Mihai:(Sper ca asta sa nu insemne ca nu mai sunt exemplare, mi-ar parea atat de rau..Poate ca doar n-ati avut timp, incerc sa fiu optimista:)
    Va sarut pe toti.
    P.S. n-am inteles un lucru: contul acela a fost deschis pt a construi un alt monument, in alta locatie sau pt restaurarea celui din Herastrau?

    RăspundețiȘtergere
  92. Of, iar am dat-o anonima:))..
    Semnat, Dana

    RăspundețiȘtergere
  93. Violeta şi Zuza, sunt de acord cu voi :) Da, Michael trebuie sărbătorit pe 29 august; ziua de 25 iunie nu există decât ca să ne amintească ce am pierdut – iar pentru asta nu există nici un motiv de bucurie. Dana, nu am primit nici un mail de la tine, pe niciuna din cele două adrese.

    RăspundețiȘtergere
  94. Dana,m-a uns pe suflet comentariul tau,sa traiesti si sa fi fericita!

    ZUZA,da-mi te rog nr. tau de telefon!

    RăspundețiȘtergere
  95. OAMENI BUNI
    ESTE PENTRU PRIMA DATA DE CAND SUNT AICI PE BLOG ,CAND CHIAR SUFAR SI MA MAHNESTE CE GASESC AICI
    HAIDETI SA VEDEM DESPRE CE ESTE VORBA- AM PROPUS ACEST PROIECT DIN DECEMBRIE SAU IANUARIE, LUCRURILE AU MERS DE PARCA AU STAT, APOI M AM INVERSUNAT SI AM INSISTAT CU ACEST PROIECT CARE DEJA E PUS PE ROATE
    NU AM INTELES DE CE MAMA NAIBII TREBUIE SA FIE MEREU CINEVA CARE SA FACA CEVA CONTRA VANTULUI?
    AM PROPUS ACEST PROIECT CINE VREA SA SE IMPLICE E OK CINE NU VREA E OK, ATUNCI???????????? DE CE SE VINE CU PROPUNERI DE GENUL CA NU SE POATE CA BIROCRATIE CA E SCURT TIMP.... CA SA L PASTRAM PE ASTA CA DEJA EXISTA......... AOLEU?CARE E PROBLEMA? CINE L A VAZUT SI CHIAR IL IUBESTE PE MICHAEL A IMBRATISAT IMEDIAT IDEEA SI PE LANGA ASTA AM SPUS SI REPET CE E ACOLO IN HERESTRA NU FACE DE CAT SA L INJOSEACSA PE MICHAEL JACKSON, SI CEI DIN AFARA ACESTEI TARI DE KKO CRED CA RAD SAU SE UITA CA LA O DATORIE DE MULTE MILIOANDE ,ASA CA FARA NICI UN CUVANT MAI MULT PE TEMA ASTA- CINE VREA SE BAGA CINE NU , NU SI BASTA
    INCA ODATA SE DOVEDESTE IN CE LUMEA TRAIT MICHAEL MAI ALES AVAND IN VEDERE CA ACOLO ERA VB DE PROBLEME DE ALT NIVEL
    PACAT CA N U PUTEM RECEPTA MESAJELE LUI MICHAEL CA NUMAI ASTA AR DOVEDI CA AM INVATAT CA AM PRICEPUT CEVA DE LA EL, ASTA E UNA DIN PARTILE MASTENIRII CARE A LASAT O MICHAEL
    DACA ZICI CA L IUBESTI PE MICHAEL SI FACI TOTAL PE DOS DECAT SPUNEA EL ATUNCI NE MARITAM SOARTA INTREAGA LUME
    NU AM AVUT DE GAND SA DERANJEZ PE NIMENI NU AM AVUT PANA ACUM NICI UN COMENTARIU ACID LA ADRESA NIMANUI DAR GATA, MI A AJUNS SI MIE


    ASA ESTE SUNT OM SI UIT SI DE ASTA SUNTEM MAI MULTI CA SA FACEM TREABA COMPLETA SI CUM TREBUIE( SI MICHAEL DE AIA FACEA REPETITII)
    DECI CONTUL ESTE CEL AFISAT DE MIHAI DAR NUMELE PT CONT ESTE STANCIU LAURA
    MIHAI TE ROG SA AFISEZI SI NUMELE

    RăspundețiȘtergere
  96. Imi cer scuze ca poate am inteles gresit faptul ca se doreste ca monumentul sa fie gata pana in iunie;si departe de mine gandul ca ar trebui sarbatorita ziua de 25 iunie-evident,e macabru.Scuze inca o data.Nu am avut nici o intentie sa supar pe cineva.
    Multumiri celor care se ocupa de acest proiect.
    Narrowmind

    RăspundețiȘtergere
  97. ZUZA !!! ZUZA !!! ZUZA !!!

    GO GIRL !!!
    GO !!! GO !!! GO !!!

    DRAGA MEA CU SUFLET DE AUR

    Nu te impiedica de nimicuri !
    Nu lua seama la cei care stau pe deoparte si cauta "nodul in papura"...
    Nu privi decat inainte.
    Urmeaza-ti visul !!!
    Eu te sustin 1000000/1000000 !!! :))

    NU ESTE UTOPIE !!!
    ALEGE-TI PRIMARUL CEL MAI BUN !!!
    SIGUR SE GANDESTE LA VOTURILE DE CARE VA AVEA NEVOIE...SI FANII MICHAEL JACKSON...SUNT MUUUUUUUUUULTI...
    CONTEAZA FOARTE MULT SI CE SE VA INTAMPLA DUPA EXECUTIA LUCRARII...CUM VA FI PROTEJATA SI INGRIJITA...
    PARCUL HERASTRAU NU A FOST INTOTDEAUNA PREA BINE "PASTORIT"...SI NICI ACUM NU ESTE...ASA CUM AR TREBUI...

    FA-I LUI MICHAEL CEEA CE SIMTI TU ...SI DU-IL ACOLO UNDE CREZI TU !!!
    NU VEI FI SINGURA !!!

    29 AUGUST...VA VENI SI ANUL ACESTA...SI LA ANUL...SI IN ANII URMATORI...
    NU ESTE NICI O GRABA...
    MICHAEL ARE TIMP...
    DECAT CEVA FACUT REPEDE SI PROST...ASA CA ACTUALUL "MONUMENT"...( PAUZA DE RAS...HI HI HI ...RAS-PLANS...)
    MAI BINE CEVA DE CALITATE...CHIAR DACA VA DURA MAI MULT...DAR VA DURA SI IN TIMP...

    "MONUMENTUL" ACTUAL...ESTE CAM CA ERNEST...SI CELELALTE CAPUSE CARE ISI CONSTRUIESC O CARIERA PE MUNCA LUI MICHAEL...
    CEEA CE VEI FACE TU...SA FIE CU TOTUL ALTFEL...

    OAMENI BUNI !!!

    CEL MAI FRUMOS OMAGIU CARE II POATE FI ADUS LUI MICHAEL JACKSON...
    ESTE SA NU SE ATINGA NIMENI DE MUZICA LUI...ORICE INCERCARE DE ACEST FEL...ESTE MAI DEGRABA O BATJOCURA...

    MAGIA LUI MICHAEL...
    NU O VETI SIMTI CHIAR DACA VETI MERGE LA MII DE SPECTACOLE DE ACEST GEN...
    ACEASTA MAGIE...ACEST HAR...I-A FOST DARUIT NUMAI LUI...
    ALTFEL...NU AR FI FOST UNIC...SI TOTI ACESTI "OMAGIATORI"...AR FI FOST LA RANDUL LOR...
    BLA BLA BLA...
    NICI NU ARE ROST SA CONTINUAM...

    RăspundețiȘtergere
  98. In primul rand nu inteleg rostul prelegerii despre Michael in contextul discutiilor actuale.
    Apoi,nu vad motivul pentru care mi s-a sarit in cap la modul acesta,mai ales ca intentiile mele au fost dintre cele mai bune.
    Cand mi-am aratat indoiala cu privire obtinerea autorizatiei,am avut in vedere faptul ca proiectul in sine este foarte complicat,pentru ca necesita
    avizul primariei,avizul Ministerului Culturii (Dept.Monumente),certif.de urbanism,PUZ,studiu geo,aviz de la ing.structurist,schite/plan arhitect si multe altele.Toate lucrurile astea nu sunt puse de la mine,ci sunt spuse de un arhitect cu experienta de zeci de ani in meserie si care s-a confruntat cu sute de cazuri de-a lungul timpului.(Oare cati dintre noi inteleg despre ce e vorba,despre amploarea unui astfel de proiect,mai ales ca ne referim la domeniul public? Dar cu siguranta,persoanele implicate cunosc toate aceste lucruri.)
    Am inteles (sper ca bine,de data asta)ca actualul monument a fost ridicat de cei de la PRO FM si explicatia faptului ca nu au realizat ceva mai de soi este aceea ca situatia este foarte complicata.
    Dar in general astfel de probleme trebuie tratate cu foarte multa seriozitate si maturitate si nu cu ofensa orgoliului ranit...
    De la dorintele noastre minunate si nobile pana la realizarea lor,e cale anevoioasa si plina de piedici care nu depind de noi.
    Sunt de apreciat si de admirat toate persoanele care s-au implicat in acest frumos proiect si daca ele considera ca toata procedura necesara poate fi parcursa cu succes,eu nu pot decat sa le felicit de acum.Si bine inteles nu trebuie sa se tina seama de carcotasii rau-voitori.
    Iar in ceea ce priveste ideea cu iunie,imi cer din nou scuze pentru ca am ramas cu impresia gresita ca se doreste a se finaliza monumentul in iunie,pentru organizarea altor evenimente;nicidecum nu am facut legatura cu 25 iunie (repet,nu am ganduri atat de macabre !)
    Dar asta nu inseamna ca nu putem face diferenta dintre notiunile"aniversare"/"sarbatorire"si "COMEMORARE"
    Mult succes !
    Narrowmind

    RăspundețiȘtergere
  99. Daca Mihai, este de acord cu Violeta si cu Zuza...atunci si eu sunt:P.
    O perioada am c-am disparut si inca o perioada de vreo luna...voi absenta...dar asta nu inseamna ca nu intru zilnic sa citesc...asa ca ultimile mesaje postate m-au lasat "paf"...ce-i cu zanzania asta si de unde a inceput, zau daca imi pot da seama...dar ca parere personala, monumentul din Herestrau merita apreciat, cel putin la aceea vreme fanii au avut un loc unde s-au putut aduna...ca au fost c-am zgarciti...sa fim seriosi...traim in ROmania, tara tutuor posibilitatilor si imposibilitatilor.

    Va pup,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  100. MIHAI

    Am recitit de curand cate ceva din ce ai postat de-a lungul vremii...si am staruit mai mult la...se mira cineva ???...Evident...la Billie Jean.
    Cum spuneai??? Ce povestea Bruce Sweden ??? Cate mixaje au facut???
    doar...91...nouazeci si unu...
    M-am intrebat...cum ar fi fost daca Michael,Quincy si ceilalti...ar fi gandit...ei lasa...sa ne multumim cu mai putin...chiar daca nu e perfect...bine ca totusi e ceva...
    Si m-am mai intrebat...cum ar fi fost daca Walter Yetnikoff ar fi plecat umil capul in fata usilor inchise ale MTV-ului...si ar fi gandit...Michael...asta e...traim in America...esti un interpret de culoare si...nu poti indrazni mai mult de atat...
    Mi l-am mai imaginat pe Joe Jackson...capul unei familii de culoare...intr-un orasel cenusiu din cauza otelariilor...singura speranta pentru un loc de munca in cazul unor copii saraci ca ai lui...gandind...
    "Sa las baietii sa-si gaseasca de munca la otelarie...pentru ca traim in America...in vremuri in care copiii celor de culoare...nu au alta sansa...si sa mai fim si recunoscatori...decat nici un loc de munca...macar e ceva...au unde sa plece de acasa si...nu vor muri de foame"
    Daca acesti oameni ar fi gandit asa...noi despre ce am mai fi vorbit astazi aici...si oare cine ar fi fost Michael Jackson...?
    Si nu i-am uitat nici pe vecinii familiei Jackson...cei care radeau pe la geamuri auzindu-i pe copii cum repeta si care le strigau ca isi pierd vremea...ca nu vor reusi vreodata sa realizeze ceva...in acea tara...unde usile importante li se inchideau celor proveniti din randurile populatiei sarace si de culoare.
    Ce-ar fi fost daca Michael ar fi tinut cont de parerea negativa pe care a avut-o initial Quincy Jones...despre Billie Jean...???

    AMERICA...atunci si acum...a fost si este mult mai afurisita...decat Romanica...

    Dar oamenii care vor sa faca ceva...stiu ca usile inchise...sunt facute pentru a fi luate cu asalt...si mai stiu ca in ministere si primarii...sunt oameni ca toti ceilalti...si mai mult de atat oameni alesi,acceptati si platiti de noi ...cei care trebuie sa nu uitam ca traim in tara pe care ne-o facem singuri...

    Cineva incearca sa faca un lucru frumos...
    Are multi pasi de strabatut...si din acesti pasi ...a facut...aproape unul...
    Ce-ar fi sa o incurajam...sa o sustinem...sa o imbrancim inainte daca isi pierde speranta si vrea sa se opreasca...
    Noi...cei care nu avem timp si nici chef sa pornim pe acest drum...
    Ce-ar fi sa-i multumim ca ne reprezinta si ca isi pune sufletul intr-un proiect...care intr-o zi...va fi REALIZAT si va fi...o bucurie pentru noi toti ???
    Nimeni nu ne-a bagat mana in buzunar si nimeni nu e obligat sa contribuie cu ceva...
    Se vor gasi si sponsori si oameni care vor ajuta...mai devreme ...sau mai tarziu...intr-o zi...
    Primarii,arhitectii,structuristii...contopistii...si-au dat mana candva ...si au infipt un "sublim CARTOF"...in fata Palatului Regal...:))
    Cum printre ei se vor gasi si fani Michael Jackson...chiar credeti ca nu se va gasi un loc in Bucurestiul acesta atat de blamat dar atat de cautat din toate colturile tarii...si pentrul proiectul prietenei noastre...???

    RăspundețiȘtergere
  101. MARIANA...

    Ce mai faci...???
    Ma mai tii minte...? Mai stii ce mi-ai spus...? Mi-ai spus..."Florenta...toate povestirile tale parca fac parte dintr-o asemenea carte.Uita-te la titlu.Nu crezi ca esti fanul din oglinda ? Eu asa cred..."
    Asa cum Zuza are astazi nevoie de incurajarile noastre...asa aveam eu atunci nevoie de incurajari...Le-am primit de la tine...si datorita tie...in curand...voi fi printre fanii din oglinda...in cartea despre Michael...cu povestile mele...sau cum mi-au spus altii...cu caii verzi de pe pereti...pe care i-am visat...

    MARIANA...
    Iti multumesc din suflet.
    Mi-ai deschis o poarta...pe care n-as fi indraznit NICIODATA sa o iau cu asalt...pentru ca nu as fi indraznit vreodata sa visez...ca acea poarta s-ar putea deschide pentru mine...

    Iarta-ma...stiu de ceva timp...dar la inceput...mi-au scris doua doamne de acolo carora le placuse ce am scris...dar nu era nimic trimis de redactie...iar apoi...cand au scris si cei din redactie...era un moment deosebit pentru Mihai...si mi-am asteptat cuminte randul...

    MARIANA !!!

    Aventura inceputa odata cu corespondenta de care ma bucuram atat de mult in perioada Craciunului...inca mai continua...si eu...nu stiu ce sa iti mai spun ...sa intelegi cat de mult simt ca iti datorez...decat
    MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  102. MIHAI...

    Nu am staruit numai la Billie Jean...desi...
    A trebuit sa ma intorc mult mai mult in timp...in perioada in care inca mai lacrimam cu totii...sub influenta ultimelor imagini cu Michael in viata...imagini din "This Is It"...
    Si am recitit...
    ...Despre curiozitatea inteligenta sau inteligenta curiozitatii...
    31 octombrie
    "Florenta...Citind povestea ta,primul si unicul meu gand a fost:"Doamne,cat l-a iubit!"...Povestea ta ar trebui postata ca un tot unitar..."
    Nu greseai cu nimic...DA...Chiar atat l-am iubit...Dar m-ai facut sa plang si atunci...de bucurie ca m-ai inteles...asa cum plang si acum cand iti scriu...si nici nu mai stiu de ce plang...Poate pentru ca nu mai plansesem de mult...de cateva zile...de anul trecut...de ieri...cine mai stie...???
    DA...pauza de plans...

    MIHAI...

    Nu stiu cum ai facut...pentru ca numai felul tau de a scrie...cred ca m-a determinat sa fiu atat de sincera...Eu...n-as fi crezut vreodata ca voi putea sa astern toate acele ganduri...probabil ceva in ce spuneai tu...ceva in ce spuneau ceilalti...toate astea au deschis lacatele gandurilor mele nespuse vreodata pana atunci...
    Dar acea apreciere venita din partea ta...pentru mine a insemnat enorm...
    Stiu...
    Nu e mare lucru ceea ce mi se intampla...nici macar nu stiu cat vor publica din tot ce am trimis...Crezi ca m-am gandit sa intreb...? Mintea mea...plecase cu sorcova...si inca nu s-a intors...inca o mai astept...as cam avea nevoie de ea...pentru ca uite...vreau sa-ti multumesc...si nu mai am cuvinte...

    Iti spun doar...

    MULTUMESC...PENTRU TOT

    RăspundețiȘtergere
  103. SCORPYA...

    Acea legatura dintre noi...s-a rupt in timp...se mai intampla...si la case mai mari.
    Dar asa cum spuneam la sfarsitul anului trecut...nu voi uita niciodata acea dupa amiaza ploioasa...in care m-am apucat de scris...fara sa imi treaca vreo secunda prin cap ce va urma...fara sa anticipez macar...ce urma sa scriu...nici nu stiu cum au pornit acele fraze...tin minte doar ca initial am vrut sa nu muncesc...am vrut in "recreatia mare'...si am vrut sa scriu ceva haios...sa uitam putin de ceea ce era atat de amar in acele zile...
    Si poate ca m-as fi oprit undeva pe la mijlocul acelor fraze...daca tu si Irina...nu ati fi fost atat de simpatice si nu mi-ati fi creat acea stare de ...habar nu am ce a fost acea stare...nu se aseamana cu ceva din ce am mai trait...dar a fost nemaipomenit...
    Iti multumesc pentru aceste amintiri atat de frumoase...

    RăspundețiȘtergere
  104. NU !!!

    Nu mi s-a urcat la cap !!!
    Stiu ca nu inseamna mare lucru...dar pentru mine...inseamna enorm.

    Va multumesc tuturor pentru rabdarea voastra...
    Iar unora...pentru bombaneli...Mie...mi-au demonstrat ceva...

    http://www.youtube.com/watch?v=akJSSTMqKuA

    RăspundețiȘtergere
  105. mai fetelor, Narrowmind si-a spus o parere, care din pacate, e cam realista, nu cred ca a intentionat sa taie aripile in zbor nimanui, la fel si eu, mi-am spus parerea, n-am dat in cap! stiu ca ne place sa visam si sa credem ca daca ne dorim cu adevarat ceva si credem cu tarie in acel ceva, se poate, dar ce naiba, suntem adulti nu ne-am nascut ieri si stim foarte bine cum stau lucrurile in tara noastra de kkt si e bine sa fim pregatiti si pt lucruri imprevizibile, pt ca dezamagirea sa nu fie prea mare. n-am intentionat deloc sa descurajez pe nimeni! m-am gandit doar ca daca proiectul se vrea a fi terminat pana in luna august, timpul este cam putintel tinand cont de, nu mai zic ce. si ma gandeam ca poate ar fi mai simplu ca in intervalul asta de timp, monumentul existent sa fie restaurat. dar ar fi extraordinar ca un alt monument, mai valabil, sa fie reconstruit si eu chiar va tin pumnii celor implicati! ZUZA imi pare rau si iarta-ma si iti cer mii de scuze daca te-am suparat si te-am ranit, dar eu chiar n-am avut intentia sa te descurajez sau altceva, mi-am spus doar parerea, n-am spus-o cu rautate la fel cum n-am spus-o cu rautate cand am comentat confuzia care a facut-o Narowmind, cu iunie si august!
    ZUZA fa tu cum crezi ca e mai bine, tu esti lidera, ideea iti apartine! eu iti doresc multa bafta si rabdare si nervi de otel si sa de dumnezeu sa aiba succes proiectul! MJ merita din plin gestul asta si eu iti tin pumnii!
    PEACE!
    florentina.

    RăspundețiȘtergere
  106. Dupa lupte seculare am reusit sa apar si eu.
    Intr-adevar, 29 august este ziua care trebuie sarbatorita, si dupa parerea mea. 25...ziua aia torida care nu putea prevesti nimic bun...nu e nimic de sarbatorit.
    Sustin si eu proiectul de restaurate a monumenutlui, urmeaza sa ajung la banca pt o donatie modesta.
    In rest, mi-e dor de voi. Sper ca sunteti bine, fiecare in parte. Iar Michael...pe el il am langa mine...mereu. Imi zambeste din perete, imi canta...El e acolo.
    Imbartisari tutror.
    Florenta, e o bucurie sa te revad.
    L.O.V.E.

    RăspundețiȘtergere
  107. Florenta, ma bucur enorm pentru aventura care o traiesti. Dar dupa cum ai spus si tu marele merit il are Mihai. Eu nu am facut altceva decat sa "suflu in jar", daca pot sa ma exprim asa, sa "intetesc focul". Si sa stii ca sunt in "spatiu", chiar daca nu sunt prea vorbareata. Oricum, "someone in the dark" for me, for you... oricine ar fi acel cineva.
    Zuza, ai si sustinerea mea in proiectul pe care l-ai inceput.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  108. Florenta, bine ai revenit cu forte proaspete....:).
    Asa cum ai zis si tu se intampla si la "Case mai mari", dar tot asa re va reinnoda ce poate s-a slabit...am petrecut noi prin momente mai grele...si uite ca tot aici in "casa" lui Mihai ne regasim...cu o amintire, cu o vorba buna, cu o lacrima, cu o apreciere, cu o scanteie...la urma urmei ...suntem o familie virtuala, mare si frumoasa.

    Va pup,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  109. Am dat, sa zic, intamplator, peste acest articol. Hohotind de plans si cu o durere ce nu v-o pot descrie, va fac si voua ”copy-paste”. Nu e nimic nou, dar…poate cateodata e bine sa mai facem un scurt ”rezumat” si sa realizam ca oricat de multe am face nu-l vom putea rasplati niciodata. Merita totul, absolut totul, din ce se poate darui mai bun si frumos…fara pregetare
    « Ziarele spun ca a murit de la o doza de Propofol, de la abuzul de medicamente, de analgezice si antidepresive. Dar cum a ajuns omul cu cel mai mare succes din istoria muzicii, cel mai adulat idol, cel pentru care s-a inventat cuvantul megastar, cel care facea stadioane intregi sa vibreze numai luandu-si ochelarii de la ochi – sa ia pastile cu pumnul, sa fie dependent de antidepresive si analgezice? Nu avea el oare tot ce-si putea cineva dori?
    Se pare ca nu, in spatele vedetei stralucitoare si fascinante se ascundea un om timid, sensibil, poate prea sensibil pentru lumea asta, duios, credul si dedicat trup si suflet publicului. Si se mai pare ca lumea nu s-a multumit sa-i asculte vocea unica, sa-i admire dansul original si energizant, sa se distreze la maxim la concertele sale, nu au fost suficiente toate aceste daruri pe care ni le oferea cu atata dragoste si dedicare. Nu, publicul dorea mai mult, a vrut sa stie, sa rascoleasca si sa descopere mizerii, sa caute detalii suculente si scandaloase care sa ii astampere foamea de barfa.
    Cand albumul Thriller a doborat toate recordurile si a devenit cel mai bine vandut album din istorie, cand a castigat 8 premii Grammy intr-o singura seara au inceput sa-i spuna “wacko”, sa spuna ca e fata, ca e homosexual, ca e orice, absolut orice se vindea.
    Cand s-a imbolnavit de vitiligo, cand plin de pete a inceput sa se ascunda sub straturi de machiaj pentru a putea aparea in lume cu o imagine demna de un artist, cand chinuit vedea cum pielea lui arata pe zi ce trece mai rau au spus ca isi albeste intentionat pielea, ca isi reneaga radacinile, ca e un frustrat caruia ii este rusine de culoarea pielii lui.

    RăspundețiȘtergere
  110. Tanjind dupa copilaria de care nu s-a putut bucura, adultul Michael a incercat mereu sa se intoarca si sa retraiasca micile bucurii ale copilariei. Si-a creat propria sa lume la ferma “Neverland Valley”, un mare parc de distractii, plin de carusele si cu o gradina zoologica. A indragit copiii si animalele mai mult decat orice si a preferat compania lor in locul oricarei alteia. Aprecierile lor insemnau pentru Michael mai mult decat orice. A inceput sa devina atent la suferinta lor si sa investeasca timp si bani (multi bani) in fundatii si opere de caritate. Mare parte din incasarile lui din turnee erau destinate actiunilor caritabile, vizita copii bolnavi prin spitale aducandu-le o ultima bucurie si, daca era posibil, un pic de speranta. Inclusiv incasarile primului lui concert in Romania au ramas aproape in intregime in orfelinatele noastre.
    Atunci a aparut, dintre sacalii care il pandeau continuu sa vada ce mai pot scoate pe spatele lui, un escroc cu acte in regula (cum s-a aflat mai tarziu) care l-a acuzat pe Michael ca i-ar fi molestat fiul in varsta de 13 ani. Atat au asteptat ziarele pentru a putea umple pagini intregi de povesti inventate, una mai odioasa ca alta. Acuzat pe nedrept, batjocorit de presa, umilit in investigatii injositoare ale politiei, parasit de ‘prieteni’, naivul copil in trup de adult, care si-a dedicat mare parte a vietii si energiei lui pentru a ajuta copiii suferinzi si saraci, a trait probabil dezamagirea si drama cea mai mare a vietii lui. Nu putem decat sa ne imaginam prin ce a trecut, fara macar a ne putea apropia de realitate, dar toti am vazut transformarea lui si suferinta care i se citea pur si simplu pe fata.
    Toate acestea, cumulate cu stresul si presiunea la care era supus ca persoana publica, l-au doborat. Nevoit sa repete si sa se antreneze zilnic pentru turnee si inregistrari a trebuit sa isi invinga durerile musculare specifice acestui gen de activitati cu analgezice. Stresul si oboseala i-au cauzat insomnii. Devenise dependent de calmantele ce i-au fost prescrise pentru durerile pricinuite de operatiile de refacere a scalpului si se lupta cu asta. Dar nu l-au lasat sa se odihneasca si sa se linisteasca, pentru ca el trebuia sa produca bani. Prezenta lui in public le aducea multora carute de bani, asa ca el trebuia sa fie in continuare prezent, activ. Si au gasit solutia cea mai simpla: mai multe medicamente. Sedative, analgezice, antidepresive.
    Nu s-a terminat aici. Dezamagit, umilit si ranit, Michael Jackson s-a ridicat totusi si a mers mai departe, insa zambetul lui plin de viata si caldura s-a stins sub masca amaraciunii. Privirea i-a devenit tot mai trista si urmele suferintelor, oboselii, bolilor si stresului au inceput sa ii invadeze chipul bland si vesel. Nu a mai fost niciodata acel Michael pe fata caruia citeai bucuria si speranta, naivitatea si puritatea copilului din el.

    RăspundețiȘtergere
  111. A urmat apoi ceea ce putem numi probabil cea mai mare magarie care i s-a putut face vreodata. A fost momit si ispitit sa-si expuna ceea ce valora pentru el atat de mult, intimitatea, sub pretextul de arata lumii bulversate de atatea scandaluri din jurul figurii lui, pe adevaratul Michael Jackson, pe omul din spatele megastarului. Naiv si increzator inca in bunatatea, amabilitatea si intelegerea semenilor cu toate loviturile pe care le-a primit, Michael a acceptat propunerea lui Martin Bashir de a face un interviu in care sa vedem tot, sa nu ascunda nimic, sa fie exact asa cum e el. Cat de amarnic a fost inselat si cat de pervers a stiut acel reporter sub masca compasiunii si intelegerii sa scormoneasca in sufletul si in inima lui si sa compileze un set de secvente interpretabile si inselatoare care sa hraneasca pofta de stiri si barfe ieftine a devoratorilor de cancan-uri se poate vedea in intreg documentarul. Cine vrea sa vada va vedea totusi in acel interviu cum Michael a raspuns sincer la toate intrebarile deschizandu-si sufletul lui de copil, aratandu-ne micile lui bucurii ascunse (cum ar fi de exemplu copacul in care ii placea sa se catere pentru a medita) si va vedea in acelasi timp cat de sarcastic si zeflemitor i-au fost toate luate in ras de Bashir, cum acesta nici macar nu asculta raspunsurile care contau pentru Michael si care contau pentru noi cei care l-am iubit insistand enervant de mult doar pe ce ar fi putut fi interpretat gresit astfel incat sa genereze barfe si stiri senzationale, chiar daca in acelasi timp false. Si, ca sa raman la exemplul cu copacul, atunci cand Michael ii spune cat de mult ii place sa se catere in copaci fiind poate ce-i place cel mai mult sa faca, Bashir il intreaba “cum adica cel mai mult? Nu-ti place de exemplu mai mult sa faci dragoste?” Dar ce legatura au una cu alta si de ce ar trebui sa se inlocuiasca una pe alta? Era mult mai banos sa interpretam ca Michael ar fi total paralel cu ce inseamna o relatie sexuala decat sa vedem ca Michael Jackson, omul, avea placeri la fel de simple ca noi toti. Cred ca i-a pus de 100 de ori intrebarea despre cate operatii si-a facut si de ce pielea lui era atat de alba, dar nu s-a oprit nici macar un minut asupra raspunsului omului care spunea ca sufera de vitiligo. A prezentat doar franturi in care Michael, un om cu pielea la fel de alba ca varul spunea “Sunt un negru american si sunt mandru” “a fost dorinta lui Dumnezeu”. Ce putea suna mai bizar decat asa ceva? Dar nu era bizar daca s-ar fi oprit sa explice de ce a ajuns aici si mai ales cata suferinta i-a cauzat. Era insa mult mai “comercial” sa lase publicul sa perceapa aceasta ca pe cea mai ciudata extravaganta. Ca sa nu mai adaugam cat de sucit au fost prezentate relatiile lui Michael Jackson cu copiii care veneau sa-l viziteze si cu proprii lui copii. Insa, dupa documentarul scandalos si umilitor pe care l-a facut Martin Bachir in urma acelui interviu, Michael a prezentat si secventele filmate de el. In acestea se vede cum Bashir il complimenta pe Michael pentru ce tata minunat este si relatia incredibila pe care o are cu copiii lui, pentru lucrurile minunate pe care le face pentru copiii care vin in vizita, pentru calitatea spirituala a fermei Neverland, in timp ce in reportajul prezentat intial de Bashir acesta spunea tocmai contrariul prezentandu-l pe megastar ca pe un tata iresponsabil, ca pe un ciudat care sta cocotat in copac in loc sa faca sex, care aduna hoarde intregi de copii pentru a-i speria si traumatiza intr-un parc periculos doar pentru propria distractie. Fostul lui manager, Dieter Wiesner spunea: “Documentarul din 2003 al lui Martin Bashir l-a distrus. L-a ucis, i-a luat multa vreme sa moara, dar totul a inceput in acea seara. Inainte, medicamentele erau un simplu sprijin, dar dupa aceea au devenit o necesitate. Il ajutau sa treaca peste fiecare zi in parte si sa se lupte cu insomnia care nu-i dadea pace in timpul noptii.“

    RăspundețiȘtergere
  112. Dupa aceasta noua lovitura sub centura, Michael a fost din nou tarat in tribunal de noi escroci in cautare de bani si faima. De data asta insa, cel care a retrait groaznicul cosmar a fost un Michael mai slabit si mai daramat. S-a intamplat ca, in una din zile, Michael Jackson sa ceara sa i se accepte lipsa din sala de tribunal pe motiv ca primea ingrijiri medicale pentru niste dureri de spate ingrozitoare. Insa judecatorul nu a fost de accord si l-a somat sa se prezinte in maxim o ora. Atunci intreaga lume l-a vazut adus la tribunal direct din spital in pijamale si papuci de casa abia tarandu-si picioarele. Atata indarjire din partea mass-media in a-l distruge pe megastar nu cred ca s-a mai vazut pana la acest proces. Un titan distrus, adus in cea mai mare mizerie, un Michael Jackson pedofil, aruncat dupa gratii – asta era tot ceea ce asteptau. A fost declarat nevinovat la toate cele zece capete de acuzare, dar cu ce pret…
    De ce i-au facut asta unui om care toata viata lui a cantat numai despre dragoste, despre pace, despre toleranta si impacare, despre inlaturarea barierelor rasiale, despre frumusete si puritate, despre cum sa vindecam lumea, despre cum putem schimba ceva, despre tot ce e mai frumos pe lumea asta? De ce i-au facut asta unui om care s-a daruit pe el integral noua, pentru incantarea noastra, pentru ca noi sa gustam ce n-am mai gustat vreodata .. spectacole incredibile, magice, inimaginabile pana atunci? Tot ceea ce ne-a cerut in schimb, ajuns in cea mai neagra disperare, tot ceea ce si-a dorit a fost dreptul la intimitate si dreptul la prezumtia de nevinovatie, drepturi de care noi beneficiem implicit, fara macar sa le cerem.
    Am putea spune deci ca Michael Jackson a fost ucis. Si nu a facut-o un doctor sau o pastila administrata aiurea. Si in nici un caz nu a fost autodistrugere. Nu ar fi putut face asa ceva un om care iubea viata atat de mult, care credea ca mai are atat de multe de daruit lumii si care mai mult decat atat avea trei copii minori pe care ii adora. Michael nu a fost ucis de pastile, el a fost intai otravit psihic. “Otravirea” lui a inceput cu mult timp in urma, a fost inceata, macinatoare si sigura. Otravit intr-o lume care era prea mica si prea meschina pentru el, o lume in care scandalul este cel care atrage masele, in care razboiul este inca o solutie care aduce bani, in care oamenii sunt mai utili bolnavi. Dar o lume pe care el a iubit-o si pe care credea ca o poate salva prin muzica, pe care credea ca o poate schimba dansand.
    Va veti intreba poate de ce sunt saptamani intregi, luni de la disparitia lui fizica si fanii inca lacrimeaza cand asculta o melodie? De ce inca suferim? De ce am vrea cu tot sufletul sa fie o minciuna si el sa se intoarca intr-o zi zambind din nou atat de bland si sa faca cel mai incredibil show pe care ni-l putem imagina? Pentru ca ne-a intrat in suflet, pentru ca ne-a dat totul, pentru ca s-a exploatat pana la epuizare, nu s-a menajat si a muncit pana a picat pentru a ne da noua spectacole magice, piese nemurioare, pentru ca nu ne-a intors spatele cand l-am hulit si ne-am indoit, pentru ca s-a intors mereu mai fascinant si mai uimitor pentru incantarea noastra pentru ca pur si simplu ne-a iubit cu toata inima lui!
    Daca vreti sa intelegeti cine a fost Michael Jackson si de ce am pierdut mult mai mult decat un artist deschideti-va inimile si ascultati piesele sale. Cu adevarat ascultati-le! Ne-a spus atat de multe – nu cred ca a existat un alt solist sau compozitor care sa aiba in versurile lui atata dragoste, care sa ne transmita mesaje atat de profunde. »
    “I like creating magic … when I say magic I mean wonderment, excitement, the unexpected, escapeism. Creating something that’s so incredible, an illusion. To put people in a situation, no matter what it may be, and give them totally the opposite or the unexpected, so much more then they thought would happen. I mean … just blow their mind” (Michael Jackson intr-un interviu in 1983).
    Un articol de Daniela T(http://www.fabulous-chicas.ro/)

    RăspundețiȘtergere
  113. Emotionant,sfisiitor, dureros,cumplit de dureros, dar ,Doamne cit de adevarat.
    Multumiri pentru articol.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  114. Doamne , nu pot decat a plang, mai tare , si mai tare, si sa ascult in fiecare minut care pot MUZICA LUI.
    Multumesc pt articol

    RăspundețiȘtergere
  115. Nu mai am lacrimi nici sa plang:( Nu cred ca vom realiza vreodata cat a suferit omul asta, cat a patimit, cat s-a chinuit, cat s-a framantat, in ciuda faptului ca avea cica "de toate". Si cand ma gandesc ca era asa de bun si sensibil la nevoile celorlalti, si marinimos, si uite cum l-au tratat unii... De ce ar fi meritat asta?! pentru ca ne-a oferit pe tava sufletul lui, pentru ca a impartasit cu noi sensibilitatea si puritatea lui?! pentru ca vrut sa fie sincer si transparent?! Pentru asta merita sa fie umilit, batjocorit, tarat in mizeria asta umana?! Unii chiar nu vor intelege niciodata ce a pierdut lumea asta pe 25 iunie 2009! :(
    Nu mai pot, pur si simplu nu mai pot, ma doare sufletul, inima, nu mai am lacrimi sa plang, nu mai pot sa ma zbat intre gandul ca s-a dus si gandul ca poate e ok pe undeva...E pur si simplu sfasietor sa-mi aduc aminte! Doare cumplit sa ma mai gandesc...:(
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  116. In legatura cu monumentul:
    parerea mea e ca ar trebui sa-i MULTUMIM toti Zuzei pt initiativa pe care a luat-o, pentu ca ceea ce vrea sa faca e pentru noi toti , care sa ne ramana noua tuturor, nu face un lucru pt ea insasi.

    pt ZUZA
    RESPECTUL MEU pt ca "te-ai bagat" intr-un proiect de amploarea asta, te sprijin cum pot pe mai departe , si MULTUMESC!!!
    (ne stim de la sala palatului)

    all for michael !!!
    all for L.O.V.E
    despina

    RăspundețiȘtergere
  117. Zuza, te felicit pentru initiativa si iti tin pumnii si eu si ma rog k totul sa iasa bine si conform asteptarilor! :)
    God bless you!
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  118. Oameni buni, nu mai inteleg nimic..am primit mass astazi cu un link in care se vb despre restaurarea monumentului din Herastrau si in care apare acel cont pe numele Laurei Stanciu.. deci, pana la urma, s-a decis sa-l refacem pe acesta din parc sau cum?
    Si eu cred ca ar fi mai bine sa-l reparam pe cel pe care il avem deja,altfel ce-i facem, il lasam asa in paragina tocmai pe aleea care ii poarta numele Regelui?
    Lamuriti-ma si pe mine, va rog, ca sa nu creez confuzii cand anunt lumea..

    D-le MIhai,in privinta cartii, v-am trimis un al doilea mail in care v-am lasat adresa, sper ca a ajuns cu bine la destinatie:)..adresa mea de mail este 1983pvd@gmail.com( ca sa ma recunoasteti:P)

    VA imbratisez pe toti.

    PS.Multumesc, Liliana, pt urari.Te pup

    DANA

    RăspundețiȘtergere
  119. din acest articol razbate adevarata dragoste pentru artistul si mai ales omul Michael Joe Jackson...este intradevar o dragoste profunda...sa l intelegi...sa fi vrut sa i acorzi sprijinul atunci cand a avut nevoie...cred ca pentru el era de ajuns si doar o vorba de incurajare sau o imbratisare...o vorba din care sa fie sigur pe sprijinul celor din jur si astfel sa fie sigur pe el insusi...deoarece prin toate magariile care i au fost inscenate acest om si a pierdut in primul rand increderea in fortele proprii...si mai ales in cei din jurul lui...o suferinta cumplita pentru el...pentru cel mai iubit dintre pamanteni...MJ for all time...

    RăspundețiȘtergere
  120. Iuhuuuuuuuu! :) Scuzati-mi comportamentul infantil:P, insa am gasit in cutia postala avizul de primire a coletului... uraaaa! Desi am fost toata ziua pleostita,acum sunt in al noualea cer!
    Va multumesc din suflet, d-le Mihai si surorii dumneavoastra.
    Maine zbor la posta!!!!

    O seara frumoasa tuturor!

    DANA

    RăspundețiȘtergere
  121. Ma scuzati ca va stresez iar dar am avut o revelatie: am facut comanda pt carte de pe doua adrese diferite de mail( a doua comanda am facut-o deoarece mi-ati spus ca nu ati primit primul meu mail)..Acum realizez ca, de fapt, a ajuns primul mail intrucat la data expedierii coletului scrie 26 aprilie, iar eu al doilea mail l-am trimis abia ieri, pe 27 aprilie de pe adresa de mail de mai sus(1983pvd@gmail.com).Asadar, imi cer scuze pt incurcatura creata, sper sa nu fi apucat sora dumneavoastra sa trimita cel de-al doilea colet. In sfarsit, daca totusi s-a intamplat deja, asta este, am s-o dau in dar unei prietene, bineinteles, si ea fana MJ.
    Iertare inca o data pt sacaieli, fac numai boroboate in ultima vreme:P
    Cu drag,

    DANA

    RăspundețiȘtergere
  122. dragii mei
    trebuie sa fac sau mai de graba sa reamintesc
    nu e vb de restaurare ci de a ridica alt monument pe acelasi loc in care se afla actualul pt ca tocmai asta e ideea pt care strangem bani , asta care e se degradeaza pe zi ce trece deoarece asa cum stiti cei care l ati vazut , e de plastic
    DECI
    construim unul dintr un material trainic si durabil
    Nu avem ce restaura la plastic

    RăspundețiȘtergere
  123. Loredana Sitariu Cs29 aprilie 2010 la 19:51

    nu-mi vine sa cred cat de mult timp a trecut... se apropie cu pasi repezi luna mai, apoi urmeaza luna "tristetii" (iunie) si as vrea ca timpul sa stea in loc, sa nu se implineasca inca un an de la moartea lui, caci parca astfel il simt mai aproape, nu vreau sa treaca timpul, vreau sa ramana blocat, sa stiu ca nu a trecut timpul atat de repede, caci astfel simt ca ma indepartez tot mai mult de "epoca de aur- epoca in care el a trait".
    Ascult acum "Fall again" si binentales ca dupa cateva lacrimi pe care nu le-am putut stapani, am reusit sa ma adun si sa scriu cateva randuri. Ma regasesc in multe cuvinte spuse de voi si mi-as dori si eu ENORM ca ceasta perioada pe care o traim sa fie doar un cosmar, insa...

    Mereu ma intreb : oare ce facea el anul trecut pe vremea asta, la ora asta? si incerc sa caut respunsuri.Imi alin cumva durerea gandindu-ma ca anul trecut pe vremea asta traia.

    Uneori cred ca pe nimeni de pe pamantul asta nu iubesc , cum il iubesc pe el.
    De multe ori e de ajuns sa-i privesc poza pt a izbucni in plans, iar atunci cand vorbesc unora despre el, pur si simplu mi se lumineaza fata, ochii mi se umezesc si parca sufletul imi prinde aripi, ... desi cu cei mai multi ma contrazic referitor la viata lui si ma doare atat de tare cand vad ca atatia oameni il judeca inca si nu-l inteleg.Si ii rog sa se documenteze inainte sa-si dea cu parerea, insa de multe ori renunt, pt ca am ajuns la concluzia ca, cu Michael e ca si cu Dumnezeu, adica de cele mai multe ori nu ai nevoie de dovezi ca sa crezi, ci trebuie sa simti.Cum poti sa critici pe cineva, cand tu nici macar nu te-ai interesat si sa vorbesti doar din ce ai auzit, acum recent cineva mi-ai spus ca cica a auzit ca ar fi facut 50 de operatii; am incercat sa-i explic, insa nu am reusit sa-l fac sa inteleaga... am observat ca cei mai multi oameni, atunci cand aud ceva rau despre cineva dau crezare fara sa stea pe ganduri, insa cand aud ceva bine despre cineva, sunt sceptici... de ce oare? de ce oare ne incapatanam si nu putem sa fim mai deschisi? de ce oare cei care CRED sunt vazuti ca fiind niste naivi, idealisti???Poate tocmai de aceea nu a fost crezut si inteles, pt ca lucrurile bune nu mai sunt la moda si pt ca in ziua de azi altele sunt prioritatile, dar ma bucur sa stiu ca cei care l-au iubit pe el nu sunt asa, ba chiar se aseamana cu el.

    RăspundețiȘtergere
  124. Draga Loredana te inteleg perfect.Eu am obosit sa mai explic,sa ma contrazic,sa arat dovezi care oricum sunt la indemana oricarui VREA sa inteleaga.Oamenii nu pot sa vada dincolo de cele 50 de operatii(cum ziceai si tu)de drogurile care l-au omorat(sunt oameni care nu fac diferenta intre analgezice si droguri).Cred ca ar trebui sa ne concentram mai putin asupra celor cu suflete si minti inguste ci ar trebui sa ne uitam la cei ca noi ,care il iubim si-l respectam,si sunt milioane,ar trebui sa ii urmam exemplu si sa-i ducem mesajul mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  125. Orcit de mult ne-am stradui noi sa-l aparam mereu apar diversi cretini sa sustine diverse aberatii despre MJ, iar americanii continua sa arunce cu noroi.
    Spun asta pentru ca a mai aparut un cretin care sa sustina ca, atentie, era boyfriend (gay) a lui MJ. Nu l-au lasat in pace cit a trait nici acum nu il lasa, totul pentru a-l minjii si / sau a scoate niste bani de pe urma interviurilor, articolelor, etc, care poarta numele de Michael Jackson.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  126. Mihai,ma bucur ca cele doua carti ale tale,"Satrange" si "Un simplu tribut" au ajuns alaturi de Michael,este emotionant sa stii ca o parte din dragostea si munca ta se afla acolo... Deasemenea,Alina,foarte frumos ceea ce ai realizat pentru Michael,frumoasa initiativa de a darui celor mici si lui Katherine acele cadouri,cred ca sunt sentimente ce nu se pot descrie..

    In legatura cu monumentul,am fost saptamana aceasta la banca pentru a depune un ajutor material.. Zuza, mult succes si multa putere sa duci pana la capat tot ceea ce implica acest proiect, ma bucur ca ai dat startul acestei idei,sper sa se desfasoare totul bine,te sustin in continuare.

    Loredana,felicitari pentru organizarea acelei activitati de ziua pamantului,ma bucura ideea ca elevii ii inteleg mesajul,merita sa fie cunoscut de fiecare dintre ei acest om cu suflet frumos,ce a suferit atat in schimb daruind numai bucurie si iubire.. Sfasietor acel articol postat acum cateva zile,insa cat de mult adevar cuprinde,un adevar ce doare stiind tot ceea ce a daruit Michael,multumesc pentru ca l-ati postat!

    Scorpya,Florenta,Irina,ma bucur ca ati revenit!

    Maine,1 mai,fiind ziua de nastere a Arianei,as dori sa-i urez un sincer "La multi ani!",multa sanatate si fericire,numai bine iti doresc tie si celor dragi tie!

    Va imbratisez cu drag pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  127. http://grigutza-pravalia.blogspot.com/2010/03/semne-de-intrebare.html
    un alt blog...daca doriti, il postati...dak nu , sa va uitati peste el..ca e interesant

    RăspundețiȘtergere
  128. Era pedofil,acum e gay. Cine stie la ce nivel o sa ajunga ... poate era extraterestru ...Fuck the haters!:P.

    RăspundețiȘtergere
  129. Ariana iti doresc "La multi ani!"Sa ai parte de multa fericire si iubire.

    RăspundețiȘtergere
  130. Legat de "amantul "lui Michael nu e ceva nou.Individul asta a spus povestea asta imediat dupa moartea lui.Cred ca presa nu mai are ce scorni si se intorc la vechile povesti de doi bani pe care oricum nu le crede nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  131. ARIANA
    un calduros LA MULTI ANI!!! cu multa dragoste, bucurii si mai ales sanatate...sa te bucuri de aceasta zi alaturi de cei dragi si cu Michael! te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  132. La multi ani, Ariana! Multa sanatate, fericire si iubire!

    (scuze de intarziere)

    RăspundețiȘtergere
  133. La mulţi ani, Ariana şi tot binele, să te bucuri de fiecare clipă a vieţii!

    RăspundețiȘtergere
  134. Ariana ,La multi ani ! din partea mea si a Diei,

    Liliana

    RăspundețiȘtergere
  135. Am o sugestie in legatura cu monumentul lui Michael! Am stat zilele trecute pe banca langa monument si am auzit doua remarci din partea oamenilor care care m-au pus pe ganduri.Unii aratau spre desenul pe care tocmai il audusesem cu Michael copil si au spus "trebuia sa fi ramas asa" si altii au trecut spunand " Am auzit ca avea un comportament ciudat.."
    Ar trebui ca pe monument sa apara scris adevarul,toata lumea minte,ziarele,emisiunile tv din toata lumea,chiar si acum.E de datoria noastra sa aratam cealalta parte,pe care mi-am dat seama ca multi inca nu o cunosc.
    Sugestia mea era ca pe monument sa scriem bolile de care a suferit Michael si care sunt simptomele( pentru ca lumea sa nu mai creada ca a facut nu stiu cate operatii si ca si-a albit pielea) ,ce a facut Michael cu banii din turnee,(donandu-i integral copiilor bolnavi si saraci din toata lumea) procesele au fost aranjate si cei vinovati au recunoscut ca au mintit,care era adevaratul scop al Neverlandului,acela de a primi si ajuta medical ( cum am vazut in emisiunea lui Oprah acele paturi pentru copiii cu perfuzii) ,pe langa distractie ,copii bolnavi si care provin din familii sarace, si asa mai departe.Oamenii se vor opri sa citeasca si poate se vor gandi de doua ori la ce au auzit spunandu-se despre Michael.

    LOVE

    Dia

    RăspundețiȘtergere
  136. Andra, diana30, va multumesc pentru urari, va multumesc pentru ca ati fost alaturi de mine in aceasta superba zi de inceput de Mai.
    Va imbratisez cu drag si va doresc tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  137. Consider ca Dia are o idee stralucita. Cred ca niste cuvinte scrise acolo pe monument...pe care oamenii, trecatorii, sa le citeasca in treacatul lor prin Herastrau...poate ar schimba multe pareri preconcepute despre Michael!
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  138. La multi ani Ariana, multa sanatate, sa fii iubita, apreciata si binecuvantata!
    Carmen

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.