sâmbătă, 20 martie 2010

Break Of Dawn

...



Break Of Dawn, apărut pe albumul „Invincible” (2001), este o baladă pop-rock cu influenţe Hip-Hop şi R&B, compusă de Michael Jackson în colaborare cu Dr. Freeze (Elliot Straite). Am ales să vorbesc despre Break Of Down, pentru că mi-a atras atenţia, încă de la început, prin ingeniozitatea cu care Michael Jackson a îmbinat aceste stiluri, la care se adaugă versurile accesibile, cu semnificaţii vădit sexuale (care însă ascund trăiri profunde – caracteristic pentru King of Pop:) şi farmecul adolescentin nedisimulat dar intercalat subtil printre expresiile care conturează dorinţele fireşti ale unui adult.

Ţine-mă de mână, simte atingerea trupului tău lipit de al meu,
tu şi cu mine, făcând dragoste tot timpul, până în noaptea următoare;
îmi amintesc, tu şi cu mine mergând prin parc noaptea;
sărută şi atinge, nimic mai mult, lasă totul să vină de la sine,
chiar dacă viitorul e nesigur...


Ni se prezintă aici un Michael Jackson matur dar delicat; pasional dar inocent; înfocat dar romantic. Perioada în care „săruta fotografia” („If You Don’t Love Me”) ori în care „i se înmuiau picioarele” („The Way You Make me Feel”) a trecut demult, acum e un bărbat în toată firea, care ştie ce vrea şi îşi defineşte foarte bine trăirile.

Iubeşte-mă mai mult, nu mă lăsa niciodată singur în casa dragostei;
lumea vorbeşte, lumea spune că ceea ce avem noi e doar un joc;
oh, nu te voi lăsa nicicând să pleci; vino-ncoace, fato,
hai să ne iubim până la răsărit...


Nopatea e perioada pentru făcut dragoste; noaptea, când toate luminile sunt stinse şi nu-i vede nimeni. Noaptea, când el se simte în siguranţă, ascuns de bliţuri şi de reflectoare. Noaptea, când simte că intimitatea nu-i poate fi violată de niciun intrus. Noaptea, el se descătuşează şi lasă în urmă orice reţineri. Nopatea poate fi el însuşi, fără să fie nevoit să poarte vreo mască. Noaptea, numai el şi iubita lui.

Nu vreau ca soarele să strălucească, vreau să fac dragoste;
e magie, asta din ochii tăi şi din inima mea;
nu ştiu ce o să mă fac, nu mă pot opri să te iubesc,
nu vreau să mă opresc să te iubesc... până la răsărit.


Michael Jackson a afirmat, cel puţin odată (şi chiar în perioada în care lucra la ‚Invincible”), că nu era romantic „but I don’t buy it”. E singura dată când nu l-am crezut. Un artist care simte, compune, cântă şi dansează aşa cum a făcut-o el – şi care mai e şi gentleman pe deasupra (iar el era) – nu are cum să nu fie romantic. De ce a afirmat asta, nu ştiu; poate fiindcă i se părea ceva intim şi nu voia să-şi pună sentimentele pe tapet; ori poate era conştient că, afirmând că e romantic, ar fi urmat o serie de întrebări la care n-avea chef să rspundă (perfect logic şi de înţeles). În orice caz, ştiu că, cel puţin de data asta, mulţi dintre fani nu l-au luat în serios :) Muzica pop-rock aparţine prin excelenţă stilului romantic iar combinată cu cel senzual (R&B) şi cu cel urban (Hip-Hop), rezultă ceva extrem de „hot”, care pune în priză feromonii şi aţâţă simţurile. A, şi să nu uităm de versuri:

Ia-mă de mână, simte sudoarea;
aşa e, mă intimidezi; dar cu toate astea,
lasă-mă s-o fac temeinic, lasa-mă s-o fac calm,
lasă-mă să te duc într-o croazieră –
e în imaginaţie, pariez ca n-ai mai fost niciodată acolo;
ţi-ai dorit vreodată să visezi aceste locuri pe care nu le-ai cunoscut?


...Deşi, sincer, atunci când îi auzi vocea lui Michael Jackson, indiferent dacă e suavă sau guturală, nu prea mai contează versurile. Le înţelegi, chiar şi fără să iei seama la ele. Le simţi, pur şi simplu. Pune atâta suflet în orice lucru în care se implică, indiferent că e vorba de un cântec, un show sau un joc, încât dacă îl priveşti şi/sau asculţi cu inima deschisă, nu-ţi mai trebuie altceva.

Răsărit.. nu e niciun soare pe cer;
pot să văd asta în ochii tăi,
fato, trebuie să înţelegi,
ăsta e felul meu de a te iubi,
lasă-mă să-ţi arăt că eu sunt omul tău...


Aş fi vrut să văd un videoclip la Break Of Down. Poate că ar fi fost ceva între „You Are Not Alone” şi „Blood On The Dance Floor”. Sau între „The Way You Make me Feel” şi „In The Closet”. Cine ştie?... Oricum, ar fi fost sublim.

Hai să nu mai aşteptăm, soarele e sus, hai să ne ridicăm şi să ieşim
e ziuă, o nouă zi, hai să mergem amândoi afară şi să ne jucăm
hai să ne plimbăm prin parc, să facem dragoste până se face întuneric;
lasa-mă să mă mişc, lasă-mă să mă liniştesc... până la răsărit
şi ştii că e adevărat, oh...


Break Of Dawn sugerează magia iubirii; ciripitul de la început, continuat cu sunetele emise de flaut (care seamănă cu un ciripit), ideea plimbării în parc şi croaziera făcută în imaginaţie, către locuri necunoscute – toate sunt simboluri romantice, aducând note de lirism, sensibilitate, visare. (Şi spunea că nu e romantic, auzi :) Noaptea, la fel, e simbol al romantismului. Tonul senzual, dorinţa trupească, sunt împletite perfect cu sensibilitatea, delicateţea şi senzaţia de magie. Revin la această idee, pentru că mi se pare dominantă în Break Of Dawn. Până la urmă, totul se rezumă la magie. Între doi oameni care se iubesc, magia aceasta reprezintă liantul care îi aduce aproape şi care întreţine relaţia.... e scânteia care stârneşte dorinţa şi declanşează focuri de artificii... e fiorul care îi face să tresalte şi să se contopească, în taina nopţii... până la răsărit... until the break of dawn.

Nu vreau ca soarele să strălucească, vreau să fac dragoste;
e magie, asta din ochii tăi şi din inima mea;
nu ştiu ce o să mă fac, nu mă pot opri să te iubesc,
nu vreau să mă opresc să te iubesc... până la răsărit...






...

37 de comentarii:

  1. Ooo Mihai,super piesa,multumesc pentru ...explicatii:).Este unul din cantecele lui ,unde vedem si cealalata parte,hai sa ii zic sexuala.
    Aaa si sigur era romantic ,asa cum ai zis ,un artist complet,ca el ,care pune pasiune in tot ,in discursuri,muzica,dans,e imposibil sa fie ....rece. Toti stim cat de mult ii placea misterul,poate si din motivul asta a zis ca nu e romantic .
    Daca te ai referit la cartea rabinului cand ai zis ca nu a recunoscut ca e romantic...cred ca de multe ori i a spus lui Shmuley cam ce vroia el sa auda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai, m-ai dat gata.Nu m-am asteptat sa postezi ceva asa curand si surpriza a fost uriasa.Melodia,superba-ca tot ce face Michael de fapt-iar explicatiile perfecte.Chiar daca inteleg cuvintele melodiilor sale,semnificatiile,dedesubturile mi le arati tu,Mihai si ptr asta iti sunt recunoscatoare.Michael -romantic?Sigur ca era romantic si melodia asta e o dovada.O invitatie directa dar formulata intr-un mod asa delicat si romantic.Si sincer fetelor,cine l-ar putea refuza?Si trecand la altceva-stie cineva ceva de ZUZA,ca sunt cateva zile de cand ma chinui sa dau de ea si sunt ingrijorata.Merci mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Break of Dawn..un cantec pe care il asculti intr-o dimineata calda de vara..cateva raze de soare iti ating fata de dupa draperii..stai intins pe pat si visezi.
    Firea copilareasca a lui Michael se imbina cu senzualitatea sa si astfel se nasc emotiile din Break of Dawn.

    Multumesc Mihai,pot sa imi imaginez un videoclip acum,dupa ce am citit descrierea ta.

    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb ! Dar cand ascult melodia nu ma pot opri sa ma gindesc la cei care se imbogatesc
    pe nedrept de pe urma lui) sau la cei care au impresia ca tot u
    niversul se invirte in jurul lor.

    Val.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce-mi place ordinea in care le postezi, Mihai :D...
    Intai Whatever happens acum Break of dawn...Break of dawn, e a doua dupa Whatever happens in topul preferatelor mele de pe Invincible...Break of dawn ma face...de fiecare data cand o ascult...sa ma indragostesc de EL iar si iar..."Break of dawn...There's no sun up in the sky...Break of dawn...I can see it in your eyes..." Cum i-ai putea rezista cand...in melodia asta asta...emana dorinta si senzualitate prin toti porii?! Te face sa-l adori pur si simplu...:x :x :x

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci...Mihai esti un diamant, safir, briliant...
    Break of dawn....sa existe persoane care sa nu intelega si sa se indragosteasca de melodie sau de Mike in timp ce o asculta???
    Ce pot sa mai spun, decat vesnicul...multumesc si multumesc ca existi, fiindca reusesti, ce-l putin in ceea ce ma priveste cu fiecare postare...sa ma "arunci" intr-o lume a viselor :))


    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  7. e greu sa fac un top personal..dar am niste "simtaminte" deosebite cand ascult Another part of me si Cheater... mai ales Cheater... cu toate astea nu pot sa spun ca imi place o piesa mai mult decat alta...la un moment dat am inceput sa-mi incarc in telefon cantecele lui MJJ...am zis... pun doar preferatele... am ajuns la 91 de piese... (e grav?!!!)...

    In momente de adanca melancolie prefer Fall again... imi trece repede si trec la Fly away.... si tot asa...

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow Mihai, cita traire a pus Mike in fiece melodie care a creat-o, off, iar asta este indubitabil una matura dar si romantica, sensibila, asa cum era el, desi spunea altceva. Nu i-au placut niciodata intruziunile in viata personala si era corect pentru ca el era un gentleman asa cum ai spus si tu. In fine superba postarea, superba melodia ca de altfel tot ce a creat el.
    Diana30, Zuzei i s-a stricat calculatorul de asta nu o gasesti, dar e bine.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  9. Merci Violeta,m-ai linistit.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce pot sa mai spun dupa tot ce s-a scris la aceasta postare si la "Whatever happens"..? Cred ca s-a spus totul, asa ca mie nu imi ramane decat sa spun ca citesc cu placere fiecare postare, fiecare comentariu:) (adevarul e ca nu ma asteptam la o postare despre "Break Of Dawn", iar aseara am avut o mare supriza sa "descopar" postarea. Multumesc!)

    Am o intrebare... am citit undeva, nu mai stiu unde si am uitat titlurile... stie cineva ce anume ii placea lui Mike de la Chopin, Debussy si Tchaikovsky?

    Va imbratisez pe toti cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  11. Suuuuuper Mihai!!!
    Se simte ca a venit primavara si ca "love is in the air".
    Dupa ce am citit postarea si comentariile mi-a venit un chef nebun sa ascult "Someone in the dark".
    Multumesc, multumesc...
    Si, Niculina, nu, nu e grav. Si eu am incercat sa fac un top al melodiilor preferate ale lui MJ, dar nu pot. Toate imi plac, depinde de momentul, de starea in care ma aflu atunci cand le ascult.
    Mariana

    RăspundețiȘtergere
  12. super piesa si postarea. chiar ca mi-ar fi placut sa vad un videoclip la piesa!! ar fi fost wooowww

    RăspundețiȘtergere
  13. Lupta lor pentru un loc sub soare este,in general cea mai dreapta si onesta.Sunt oameni activi,invingatori;ei nu stiu ce inseamna obstacolele,poate si pentru ca de cate ori li s-a ivit unul in cale,au trecut cu atata nonsalanta peste el incat nici nu au avut timp sa-l remarce.La acesti nativi,trairile,
    sentimentele,sunt totale:incapatanare,indrazneala,
    generozitate.

    Si dragostea lui e totala-nu tine cont decat de ceea ce simte si ce isi doreste.

    Cam astea sunt in linii mari trasaturile de caracter ale Berbecilor,si daca v-ati regasit in descriere,cu atat mai bine!Vom duce mai departe lupta pentru Michael,si nu vom lasa ca amintirea lui sa fie intinata!


    In alta ordine de idei,am avut deloc placuta surpriza,sa citesc in Adevarul[care adevar,pe dracu adevar,numai minciuni]de vineri,19 martie 2O1O,un articol scris de o "ilustra "necunoscuta,Andreea TULIGA,despre Concertul de la Sala Palatului cu "Who's Bad".Una e sa zici ca nu au fost identici baietii cu Michael,ca nu au cantat identic ca el,ca nu au dansat aidoma ca el,si alta e sa afirmi cu litere de-o schioapa,si sa-l mai pui si ca titlu :

    "Clonele lui MichaelJackson,show nereusit la Bucuresti".

    Pai mai Tzuliga,ce era pentru tine un show reusit?Un show cu Michael Jackson in persoana poate,sau nici asa nu-ti placea?Ca observ ca pe zi ce trece,nimic nu va mai place si nu va mai convine cand e vorba de Michael,strambati din nas,ba va pute ,ba va miroase,si nu mai lasati pe nimeni sa-si arate dragostea pentru Michael asa cum se pricepe,si cum crede.Veniti voi astia atotstiutori din media,care desfiintati pe oricine e capabil sa faca ceea ce voi nu sunteti in stare:adica sa-l iubeasca sincer pe cel mai grozav om din lume,Michael Jackson si sa si incerce,asa cum pot mai bine sa duca mai departe muzica lui,dansurile lui,pana l-a urma viata lui frumoasa,inchinata noua,oamenilor!

    Dar cum zice si la Zodiac,e un obstacol asa de neinsemnat,incat nici nu l-am observat si am trecut de el mai departe!

    De un singur lucru imi pare rau,ca poate baietii astia ,frumosi si talentati,care nu sunt clonele lui Michael,poate au aflat si ei ce jurnalisti de "isprava" avem,si data viitoare poate o sa ne ocoleasca,pentru ca sufletul le-a fost amarat de o neica nimeni, Tzuliga.

    Si inca ceva,aceasta trupa tribut a luat fiinta acum 6 ani,pe vremea cand Michael mai era cu noi,si el cunostea munca lor,o aprecia.

    Diana3O,abia astept sa ne intalnim,imi pare nespus de bine ca ti-am facut o bucurie,acolo in lumea ta de insensibili si de caposi anti Michael;cine nu-l apreciaza pe Michael,dar mai ales cine nu vrea sa-l aprecieze si poarta ochelari de cal,astia chiar ca fac umbra degeaba pamantului.
    Nu fi trista,mai ai putin si vi acasa,te asteptam cu drag,sa depanam amintiri despre Michael!


    Inca ceva si va las:la colectia noastra de Michael,s-a mai adaugat ceva superb:Calendarul 2O1O oficial Michael Jackson,Albumul superb Michael Jackson BEFORE HE WAS KING,si Revista EBONY SPECIAL TRIBUTE,
    MICHAEL in his own words,and notes from those who loved him.

    Va iubesc pe toti,si va sarut cu drag,dar ce sa fac,recunosc cu mana pe inima,mai mult pe Michael,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihai,astea parca sunt gandurile mele:

    "...sincer,atunci cand ii auzi vocea lui Michael Jackson ...nu prea mai conteaza versurile."

    Eu de fiecare data cand citesc ce spui tu despre Michael,felul in care traduci cuvintele lui,il descopar pe Michael,asa cum nu l-am stiut niciodata,cum nu l-am cunoscut pana acum.Pentru ca pe mine ma impiedica scutul necunoasterii limbii lui,cum spui si tu,nu luam seama la versuri.Dar acum m-am oprit,am tras aer in piept si l-am ascultat altfel;acum mi-am dat seama cat de aproape este de noi,de oamenii obisnuiti,si ce lucruri normale cerea de la viata.

    Nu stiu daca ti-am mai spus,insa INVINCIBLE este si albumul meu preferat.Cantecele de aici au un farmec cu totul aparte,produc o magie,greu de descris in cuvinte.
    Cum bine zicea cineva,toate cantecele lui imi plac,pe toate le iubesc,nu le pot clasifica ,sunt toate pe locul 1 in inima mea,si sunt singurele cantece pe care le ascult,si iar si iar,fara sa mi se para suficient.Michael s-a transformat in AERUL pe care-l respir.

    Pentru bucuria zilnica pe care mi-o produci,prin ceea ce faci pentru noi si pentru Michael,iti multumesc Mihai si Dumnezeu sa aiba grija de tine!
    Cu prietenie ,Liliana


    De astazi,21 martie incepe Zodia Berbecilor,printre care cu mandrie ma numar.

    Am observat ca mai sunt cateva Berbecute de soi pe aici,printre prietenii lui Mihai si ai lui Michael,asa ca pe toate le salut cu acest prilej si le urez la multi ani!

    Trasatura noastra definitorie s-ar putea rezuma la:"Accept orice,dar...sa fie cum vreau eu!"
    Berbecul e un altruistsi de multe ori isi sacrifica propriile dorinte de dragul altora.Insa daca e suparat,tineti-va bine:el face una cu pamantul tot ce-i iese in cale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Daca doriti sa participati la evenimentul twitter #justice4MJ din 23 Martie 2010

    http://justice4mjj.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  16. wow...Mihai m ai transpus in alta lume cu postul acesta si Break of Dawn...mmmmm....sweet...te duce cu gandul departe...departe...si departe...bine a zis mariana ca "love is in the air..."...romantic?...oh nu nununu...daca nici din aceasta melodie nu ies aburi de romantism, de dragoste...de senzualitate...sincer nu stiu de unde ar mai putea iesi in felul asta...si videoclipul...nu stiu cum vi l imaginati voi dar eu...wow...ma topesc...until the break of dawn...

    RăspundețiȘtergere
  17. Pentru Adriana,eu am gasit in Moonwalk,care erau preferintele lui Michael
    De la Debussy ii placea Claire de Lune si Prelude to the afternoon of a faun.Ii mai placea si Prokofiev,Peter and the wolf.Billy the kid.De la Ceaicovski,Spargatorul de nuci(The nutcracker suite)
    Ii mai admira si pe Irving Berlin,Johnny Mercer,Lerner and Loewe,Harold Arlen,Rodgers and Hammerstein,Holland-Dozier-Holland.

    Asta este pentru toata lumea,un filmulet dulce dulce cu Michael si Jackson 5


    Michael Jackson / Jackson 5 - performance at Disneyland

    http://www.youtube.com/watch?v=j39OXDMgWk8&feature=player_embedded

    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  18. Fantastica noua postare,Mihai..din nou m-ai purtat pe valurile,pe ritmul melodiei,in final cunoscand si mai bine ceea ce a vrut sa exprime Michael,si da,cu siguranta era un romantic .. Multumesc din suflet pentru aceste frumoase postari!! Break of dawn,o melodie calda,lina si in acelasi timp puternica,iubirea nu are limite,te cuprind fiori cand il asculti,ceea ce demonstreaza pentru a mia oara cat de mult suflet punea in tot ceea ce facea ,e ceva magic,ce nu poti exprima in cuvinte ... ce videoclip ar fi putut iesi din aceasta minunata poveste de dragoste ..

    La multi ani,Aura! Numai bine iti doresc,sa fii sanatoasa!

    Va imbratisez pe toti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc Dia! Eu am inceput sa citesc Moonwalk dar nu am ajuns inca acolo unde povesteste despre toate acestea, dar nu e timpul pierdut, nu? cred ca trebuia sa ma apuc mai demult de citit din Moonwalk, doar ca atunci cand vine vorba de ceva scris chiar de mike mi-e putin cam greu.. trebuie sa simt ca sunt pregatita,linistita, pt a citi si cu sufletul:) Multumesc din suflet!

    Stie cineva ceva despre Aura? Nu imi raspunde de cateva zile si... sper sa fie vorba doar de o problema cu PC-ul ca in cazul Zuzei...

    Si daca am aflat ca e ziua ei.. La multi ani, Aura! Multa sanatate si iubire!

    Sa aveti grija de voi!:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Fiti buni si semnati petitia asta:

    http://www.petitiononline.com/gloved/petition.html

    Multumesc!:)

    Si referitor la petitia de mai sus, un filmulet!

    http://www.youtube.com/watch?v=dVfxAOmgWIU

    Be blessed!

    RăspundețiȘtergere
  21. LA MULTI ANI!!! Aura si din partea mea, multa sanatate si zile insorite si pline de dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  22. La multi ani Aura!Eu nu te-am gasit printre "aniversatele" din lista mea; este 22 intradevar,data nasterii tale?Atunci sa fi sanatoasa si sa-l iubesti mult pe Michael!


    Mai am o nedumerire:anul trecut era un anonim in 5 oct.care are data de 19 martie 1973.Cine esti anonimule?
    Daca mai esti cu noi,aici,La multi ani!,cu toate ca e putin cam tarziu,fapt pentru care imi cer scuze.


    Cu frumoasa poezie "De ma iubesti",esti tu Maria,cu siguranta!Mi-ar placea foarte mult daca ti-ai spune parerile,gandurile si in proza,nu numai in versuri,serios.

    RăspundețiȘtergere
  23. ZEII NU MOR!... (I)



    BUN GĂSIT, TUTUROR!
    Vă implor să vă opriţi o clipă, să ridicaţi privirea către Cer pentru cîteva clipe şi să ASCULTAŢI.
    MELODIA ACEASTA DUMNEZEIASCĂ SĂ VĂ ADUCĂ LINIŞTE, PACE, ÎNŢELEPCIUNE, IERTARE.


    http://www.youtube.com/watch?v=PHpye0M34JQ&feature=related


    Iar dacă păcatele sunt multe şi grele, şi simţiţi nevoia să vă plecaţi genunchii şi să vă împreunaţi mîinile în semn de RUGĂCIUNE, să o faceţi SINCER şi cu INIMA DESCHISĂ.
    ...DUMNEZEU NE VREA FII LUI, INDIFERENT DIN CE COLŢ AL LUMII AM VENI, SAU CE LIMBĂ AM VORBI. PENTRU OAMENI, DUMNEZEU LUCREAZĂ TOT PRIN OAMENI.

    ... Şi înzestraţi cu CREDINŢĂ...şi înarmaţi cu ÎNŢELEPCIUNE,SĂ "URCĂM PAS CU PAS" CELE 9 TREPTE ALE "HARULUI DIVIN".


    De mă iubeşti, atunci, fii pavăză şi vamă
    Şi spune cu tărie un ADEVĂR nespus
    Şi soră-mi fii, sau frate, iubită. Poate Mamă!...
    Dar mai presus de toate, vorbeşte-mi de IISUS!


    http://www.youtube.com/watch?v=V84STSWVp3g&feature=related


    ... PRIN EXEMPLUL LUI, SĂ LEPĂDĂM, UNUL CÂTE UNUL, PĂCATELE LUMEŞTI ŞI SĂ NE ÎMBRĂCĂM CU PURITATE.


    TREAPTA I:


    SE AUD GLASURI ÎNGEREŞTI IAR PACEA DIVINĂ NE ÎNFĂŞOARĂ TRUPURILE, OCROTINDU-LE:


    http://www.youtube.com/watch?v=_-m-Br82Cfs&feature=related;



    TREAPTA A II-A:


    ...ŞI ARMELE SĂ TACĂ!... ŞI TOBELE VESTEASCĂ "NOII ZORI". IAR PANA SĂ SCRIE ETERNITATEA!...


    http://www.youtube.com/watch?v=UvYIjFtPQEk&feature=related


    TREAPTA A III-A:


    BUCURIA ŞI BUNĂTATEA SĂ FACĂ ÎNCONJURUL LUMII:


    http://www.youtube.com/watch?v=cRbP2sPKUL4&feature=related


    TREAPTA A IV-A:


    ESTE O TREAPTĂ SPRE LUMINĂ.DRUMUL ESTE OBOSITOR, DAR VOINŢA NE VINE ÎN AJUTOR:


    http://www.youtube.com/watch?v=UvYIjFtPQEk&feature=related


    TREAPTA A V - A:


    VOCEA E TUNET... DAR MERGEM MAI DEPARTE. PĂCATELE-S MAI PUŢINE, DAR CĂPĂTĂM, ÎN SCHIMB, PUTERE...


    http://www.youtube.com/watch?v=B3XdXEJEI4E&feature=related


    TREAPTA A VI -A:


    SUNTEM ISPITIŢI SĂ PRIVIM ÎNAPOI!... DAR HOTĂRÎREA ÎŞI FACE LOC ÎNTR-UN COLŢIŞOR AL INIMII!... ŞI URCĂM TREAPTA URMĂTOARE.


    http://www.youtube.com/watch?v=PHpye0M34JQ&feature=relate
    ........ VA URMA .............

    RăspundețiȘtergere
  24. ZEII NU MOR!... (II)

    TREAPTA A VI -A:


    SUNTEM ISPITIŢI SĂ PRIVIM ÎNAPOI!... DAR HOTĂRÎREA ÎŞI FACE LOC ÎNTR-UN COLŢIŞOR AL INIMII!... ŞI URCĂM TREAPTA URMĂTOARE.


    http://www.youtube.com/watch?v=PHpye0M34JQ&feature=related


    TREAPTA A VII - A:


    CELE ŞAPTE CERURI NI SE DESCHID. SUNTEM APROAPE DE CAPĂT. IUBIREA, DRAGOSTEA, ÎNŢELEPCIUNEA VIN SĂ MAI SPELE DIN PĂCATE ŞI SĂ ÎNTREGEASCĂ DIVINUL DIN NOI. SĂ LE PURTĂM CU CINSTE ŞI PIOŞENIE.


    http://www.youtube.com/watch?v=PHpye0M34JQ&feature=related


    TREAPTA A VIII - A:


    SUNTEM APROAPE DE LUMINĂ. SĂ AVEM CURAJUL SĂ PRIVIM PESTE PĂMÎNT... SĂ-I VEDEM RĂNILE PE CARE I LE-AM PRICINUIT PRIN INCONŞTIENŢA NOASTRĂ. SĂ AVEM CURAJUL SĂ NE RECUNOAŞTEM ŞI ACEST MARE PĂCAT PRIN CĂINŢĂ. SĂ ADUCEM O RUGĂ PENTRU A NE RECĂPĂTA BUNĂTATEA ŞI IERTAREA. ŞI SĂ MAI AVEM CURAJUL SĂ NE PRIVIM PROPRIILE RĂNI, FĂCUTE ORI DE CÎTE ORI AM DORIT SĂ RĂNIM UN SEMEN. DAR MAI ALES, SĂ AVEM CURAJUL SĂ NE OPRIM SĂ FIM SATANICI.

    AŞA CUM SUNTEM ÎNDEMNAŢI ÎN PILDA "IUBEŞTE-ŢI APROAPELE, CA PE TINE ÎNSUŢI!"...


    ŞI CÎT ADEVĂR

    NUMAI AŞA NE PUTEM ÎNĂLŢA SPIRITUL.


    http://www.youtube.com/watch?v=PHpye0M34JQ&feature=related


    TREAPTA A IX-A:


    LA ULTIMA TREAPTĂ AJUNG NUMAI ACEIA CARE "AU URCAT CU SMERENIE ŞI IERTARE GOLGOTA", PURTÎNDU-ŞI CU DEMNITATE CRUCEA. EI SUNT ALEŞII DOMNULUI. EI SUNT PAZNICI DIVINI. ŞI NE DĂRUIESC DRAGOSTE... ŞI IERTARE... ŞI NE PRIVESC CU ÎNGĂDUINŢĂ. ŞI SE ROAGĂ PTR IERTAREA PĂCATELOR NOASTRE.


    http://www.youtube.com/watch?v=BvHHnSN-4Wk&feature=related


    ŞI NU-I MAI ATING PIETRELE ARUNCATE ÎN DIRECŢIA LOR. ŞI NU-I MAI DOR VORBELE PLINE DE VENIN. ŞI NU-I MAI TENTEAZĂ BOGĂŢIILE LĂSATE PE PĂMÂNT. DE CE? PENTRU CĂ TOATE ACESTEA NU SUNT DECÂT DEŞERTĂCIUNI.


    ŞI DE-AR FI CEVA CARE SĂ LE ÎNGREUNEZE ARIPILE,NEPUTÎNDU-SE DESPRINDE, ACEST CEVA S-AR PUTEA NUMI LACRIMILE SINCERE ŞI CU DURERE...ALE CUI? ALE CELOR RĂMAŞI, ŞI CARE SUFERĂ CU ADEVĂRAT.
    .............................
    ,,,,,,,,,,,,va urma ----------

    RăspundețiȘtergere
  25. ZEII NU MOR!::: (III)

    ŞI PENTRU CA ACESTE LUCRURI SĂ NU SE ÎNTÎMPLE, IAR CERCUL SĂ SE POATĂ ÎNCHIDE, AR TREBUI CA SECUREA RĂZBOIULUI SĂ FIE BINE ÎNGROPATĂ, ZÎMBETUL SĂ IA LOCUL LACRIMILOR,IAR ISTORIA PĂMÎNTULUI SĂ-ŞI ÎNTOARCĂ O NOUĂ FILĂ. MULT MAI FRUMOS COLORATĂ...
    IAR ACELORA PE CARE ÎI IUBIM SĂ NU LE MAI GREŞIM PĂCĂTUINDU-LE ÎNCĂ O DATĂ. SĂ NU-I MAI ŢINEM LEGAŢI DE LUMEA MOASTRĂ. SĂ LE REDĂM DRUMUL SPRE LUMINĂ ŞI SĂ NU NE MAI SPUNĂ:


    ŞI DACĂ TOATE S-OR PLINI
    ŞI TOATE-OR FI LA LOCUL LOR
    SĂ NU MAI PLECI PE CĂI PUSTII.
    SĂ NU MAI SPU NICICÂND "MI-E DOR!"


    SĂ ÎNVĂŢĂM SĂ LE ACORDĂM IUBIRE, RESPECTÂNDU-LE GENIALITATEA.
    DE CE?


    PENTRU CĂ... ZEII NU MOR!...
    ...............................
    CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.


    P.S. TOŢI ACEIA CARE AŢI AVUT RĂBDARE SĂ CITIŢI PÎNĂ LA CAPĂT, VĂ ROG, LUAŢI AMINTE ŞI NU O TRATAŢI CA PE O SIMPLĂ POVESTE.

    IAR LA ÎNTREBAREA ;


    http://www.youtube.com/watch?v=UmSQqpInxII


    ... SĂ NU PUTEM DA RĂSPUNSUL.

    .............................

    RăspundețiȘtergere
  26. Maria, multumim ca ai rabdare sa scrii atata...multumim pt generozitatea ta...multumim pt versurile tale frumoase...multumim pt link-urile care le impartasesti cu noi...Sa fii binecuvantata! :)Si...I will be there...

    RăspundețiȘtergere
  27. Maria...ar fi prea frumos sa nu fii nevoit sa treci prin necazuri...incercari...dar asta e viata care ne-am asumat-o odata cu caderea in pacat...Si ca fiinta umana...ca prieten...ca mama...ca sotie...ca fiica...e frumos sa poti sa spui cuiva I will be there...in ceasul cel mai intunecat...in disperarea ta cea mai adanca...I will be there...in incercarile tale dureroase...si in suferintele tale...I will be there...in chinul si in durerea ta...trecand prin bucuria si supararea ta...in promisiunea unei noi zile...Nu te voi parasi niciodata...fiindca vei fi mereu in inima mea...I will be there...
    In asemenea momente...arati ca esti uman cu adevarat...
    Pt ca Will you be there...este ca o rugaciune...dar este totodata o lectie de umanitate...Will you be there...ne indeamna sa ne regasim originea...sa nu uitam cine suntem si cum trebuie sa fim...si atunci la greu sa putem spune...I never let you apart...for you're always in my heart!...

    RăspundețiȘtergere
  28. Invincible... un album pe cinste!
    Frumos post Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  29. Draga maria c...m ai last fara grai...din inima iti spun...te iubesc!!!tocmai astazi...multumesc...nici nu ti imaginezi ce ai creat in inima mea...te pup si fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  30. cand am comentat whatever happens am vrut sa intreb cand o sa scrieti depsre break of dawn,pentru ca e o melodie care m-a dat pe spate de cand am auzit-o.si toate cuvintele alea din gura lui michael...si cum parca ii se stingea vocea la "you and me makin' love"...melodia asta are atat de multe aspecte diferite si te trimite adanc catre sufletul lui...o iubesc,cu ritmuri,cu versuri,cu vocea lui,cu chorus cu tot:D

    RăspundețiȘtergere
  31. Un flash mob dragutz...faina ideea cu inima care bate, care pulseaza...offf:
    http://www.youtube.com/watch?v=fUJICDJNnqM&feature=player_embedded

    RăspundețiȘtergere
  32. MĂREŢUL HAR M-A MÂNTUIT
    PE MINE DIN PĂCAT
    PIERDUT ERAM DAR M-A GĂSIT
    DE MOARTE M-A SCĂPAT!

    MĂREŢUL HAR M-A ÎNVĂŢAT
    S-O RUP CU ORICE RĂU
    CE SCUMP MI-E AZI TOT HARUL DAT:
    TRĂIESC PRIN EL MEREU!

    ACEASTA E CALEA!

    PRIN HAR AJUNGE-VOI ÎN CER
    CU SLAVĂ ÎMBRĂCAT
    ŞI VOI SLĂVI ÎN VEŞNICII
    PE CEL CE HAR MI-A DAT!

    http://www.youtube.com/watch?v=jx745dUDQP0

    DUMNEZEU SĂ VĂ DEA ÎNŢELEPCIUNEA IUBIRII ŞI A IERTĂRII.

    DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE PE TOŢI!
    ....................
    VĂ IUBESC ŞI VĂ MULŢUMESC!
    CU SINCERĂ PRIETENIE, maria c.

    RăspundețiȘtergere
  33. Amazing grace...imposibil sa nu te faca sa lacrimezi...
    Si cel mai mult imi place mesajul: NEVER LOSE HOPE! :)
    God bless us all!

    RăspundețiȘtergere
  34. Avocatul familiei Jackson raspunde fanilor.
    Foarte important!Va rog sa ascultati!O sa aflam niste lucruri pe care probabil nu le stiam!

    http://www.ustream.tv/recorded/5672410

    RăspundețiȘtergere
  35. Berbecutelor (nu va nominalizez pt ca stiu ca sunteti mai multe si nu vreau sa scap pe nimeni din vedere), va urez << La Multi Ani Fericiti!>>, Dumnezeu sa va aiba in paza la orice pas veti face si sper sa fiti fericite si pline de viata.. Nimic nu conteaza mai mult decat sa traiesti prezentul si sa nu regreti nicio secunda din trecut. Catallina, aceeasi urare si pentru tine. Iarta-ma pentru intarziere>:D<!
    Cat despre acest cantec, un singur cuvant poate descrie starea mea atunci cand il ascult : catharsis!
    Ma face sa visez, sa prind aripi si sa zbor! Sa simt ca se poate, ca acolo e ceva mai mult decat as putea visa... Si ma eliberez de tot! Un sentiment de pace si iubire imi invadeaza trupul. E ca o dimineata calduroasa de vara la umbra unui pom, stand pe iarba umeda.. si in departare e oceanul imbratisat de nisipul auriu si fin ce straluceste ca o valvataie de soare. Un fel de Fata Morgana ce ia viata si devine palpabila. Da, el e Michael.. si il iubesc pentru ca imi trezeste sentimente atat de ascunse si ma lasa sa fiu cine stiu eu ca sunt si el liber si neprihanit de raul care l-a pandit mereu...
    Intru si citesc tot ce e pe blog de cate ori am ocazia. Abia astept sa termine Mihai de scris cartea!
    Va pup pe toti si va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  36. Dia...nu mai merge clipul:(...zice ca THIS VIDEO WAS MADE PRIVATE BY THE OWNER...:(

    RăspundețiȘtergere
  37. Carmen,mai incearca,la mine s-a incarcat foarte greu si apoi a mers.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.