vineri, 5 februarie 2010

J. Randy Taraborrelli – Unde se termină magia şi unde începe nebunia

...



Am citit, în sfârşit, cartea care a făcut atâta vâlvă în lunile de după dispariţia Regelui Pop, la îndemnul unor prieteni care m-au asigurat că aceasta conţine informaţii concrete care îmi vor folosi pentru un proiect la care lucrez acum. Au avut dreptate. Detaliile legate de copilăria, familia şi cariera lui Michael Jackson sunt documentate, credibile, suficient de detaliate şi prezentate în ordine cronologică, incluzând informaţii relevante despre persoanele din anturajul lui Michael, cele care i-au influenţat, într-o formă sau alta, unele decizii şi poate chiar viaţa. Mi-a plăcut cum au fost prezentate mama Katherine şi prietena Elizabeth Taylor; sunt de acord şi cu felul în care o descrie pe Lisa-Marie Presley – asta nu a făcut decât să-mi confirme ceea ce intuisem despre ea, numai văzând-o în interviul dat Dianei Sawyer şi citindu-i declaraţiile; deşi admit că Taraborrelli e destul de părtinitor cu Lisa, probabil fiindcă speră că, la un moment dat, va colabora cu ea la editarea unei biografii. Taraborrelli e corect şi faţă de John Branca, avocatul şi negociatorul genial care i-a fost alături lui Michael până la capăt; inclusiv faţă de Debbie Rowe, femeia care a ieşit din anonimat numai fiindcă s-a oferit să-i facă lui Michael copii (deşi sunt convins că, în orice clipă, milioane de femei din lumea asta ar fi făcut acelasi lucru şi în aceiaşi termeni). Dar de pe la jumătatea cărţii am simţit o schimbare in tonul autorului.

Se laudă că îl ştie pe Michael de când erau amândoi copii şi se mai laudă că i-a fost prieten, ca şi cum în CV-ul lui de scriitor asta e o chestie relevantă pentru calităţile literare, ca şi cum asta ar fi ceva care garantează faptul că e un scriitor cu talent. Hm... Poate că au fost oarecum apropiaţi într-o perioadă. Dar până la urmă Taraborelli nu e decât un jurnalist amărât, care a ştiut pe lângă cine să se dea ca să-şi poată scoate nişte cărţi. Iar toată lumea ştie că Michael nu a putut fi niciodată prieten cu un jurnalist. Totuşi... probabil că la început monseur Taraborrelli a crezut că e prietenul lui Michael. Iar apoi, cam după 1988, şi-a dat seama că nu era deloc aşa, motiv pentru care cartea lui conţine nişte comentarii ireverenţioase şi nişte opinii personale defavorabile lui Michael, care mie unul mi-au dezvăluit o frustrare adâncă a autorului şi o dorinţă de răzbunare. „Magia” pe care o resimţise în preajma lui Michael în primii ani ai relaţionării lor începe să fie înlocuită treptat de „nebunia” furibundă determinată de conştientizarea faptului că Michael nu i-a fost niciodată prieten, de fapt.

Am căutat informaţii despre acest „scriitor” şi nu am putut găsi nimic legat de viaţa sa personală. Se afişează ca un tip singuratic, dar, aşa cum el însuşi sugerează în carte, nu există „tip singuratic” – sau, dacă există, probabil e gay (sau pedofil). Sincer, nu m-ar mira ca Taraborrelli să fie gay. I-am studiat privirea din fotografii, părul vopsit acaju şi rânjetul – toate mi-au inspirat repulsie, ca atunci când priveşti ceva pervers. La urma-urmei, de ce n-ar fi posibil ca Taraborrelli să fi nutrit faţă de Michael sentimente ascunse? După părerea mea, în a doua parte a cărţii se comportă ca un iubit gelos – lipsit de inteligenţă, e adevărat, dar şi cumplit de gelos.

Şi au mai fost lucruri care nu mi-au plăcut, în special unele opinii personale care se bat cap în cap. Pe undeva afirmă într-o paranteză că Michael habar n-avea să cânte la pian, iar în ziua căsătoriei cu Debbie tot autorul scrie nonşalant că Michael s-a aşezat la pian şi a inceput sa cânte. (Acum fac şi eu o paranteză: l-am văzut în reclama Pepsi, aşezat la pian, şi i-am urmărit degetele. Poate că nu era Franz Liszt, dar în mod cert putea să interpreteze foarte ok). În altă parte, afirmă că Michael a vrut să-şi albească pielea cu nişte creme, la care autorul nostru s-a apucat să ne reproducă prospectul. La un moment dat se spunea: „se aplică în strat subţire, pe zonele afectate”. Care zone afectate, neică? Pănă la acel capitol, nu pomenise de vitiligo; insista cu ideea că Michael n-avea nici pe dracu’ şi doar voia să devină alb.

În afară de asta, mie mi s-a părut evident că monseur Taraborrelli confundă copiii lui Michael între ei. E posibilă o asemenea gafă, când spui că i-ai fost „prieten din copilărie” şi mai ales „confident”? Ca să nu mai spun că nici măcar nu trebuie sa fii confidentul lui Michael ca să ştii cum arată copiii lui. Pentru Taraborrelli însă, Prince Michael I are „părul negru şi ochii căprui închis”, iar Prince Michael II e „foarte blond”. What??

Şi, nu în ultimul rand, cum naiba poţi să spui că e zgârcit, despre un om care a donat câştigul din munca lui, depusă pentru turneele istovitoare “Victory”, “Dangerous” şi “History” (ca să menţionez doar o fărâmă din generozitatea lui)? În a doua parte a cărţii cred că am citit de zeci de ori cuvântul “zgârcit” alături de numele lui Michael Jackson.

Pentru mine, cartea lui Taraborrelli pare eclectică, lipsită de consecvenţă în idei. Dacă în prima parte îl descrie pe Michael într-o lumină destul de obiectivă, în cea de-a doua parte îl prezintă ca pe un tip bizar, labil şi extrem de dificil. Dacă în prima parte descrie în detaliu aspectele legate de viaţa sa profesională, în cea de-a doua insistă pe bârfele şi speculaţiile media – sincer, de aici nu am aflat nimic nou, nimic demn de atenţie. Şi concluzia mea este că „magie şi nebunie” nu se referă la Michael Jackson, ci la Taraborrelli. Pentru că, orice ar face, nu va fi niciodată altceva decât un reporter amărât şi frustrat care, deşi nu merita, a avut ocazia, la un moment dat, să simtă magia din preajma Regelui... şi apoi nebunia de a fi respins.

În ultimul capitol, Taraborrelli spune: „Nu îmi pot imagina o lume fără Michael Jackson.” Ei bine, nici eu. Dar îmi pot imagina, desigur, o lume fără monseur Taraborrelli şi fără alţii ca el. Şi, ştiţi ceva? E foarte mişto.



...

99 de comentarii:

  1. Pur si simplu ,,foarte tare!"...
    Nadia

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihai, uite ca la varianta asta nu m-am gindit (ca ar fi gay Taraborelli), si da ai dreptate scrie din prisma unui om gelos, acuma s-ar putea sa le fi impletit gelozia pentru cariera artistica a lui Michael cu cea pentru omul pe care il credea la un moment dat prieten ( depinde ce intelege el prin cuvintul prieten). Ai dreptate la urma urmei Taraborelli nu este decit tot un jurnalist, facind parte din tagma celor care intr-un fel sau altul l-au denigrat mereu pe Michael indiferent pe ce cale si oricum.
    Dar facind abstractie de asta cartea merita citita pentru prima parte a vietii lui Michael, iar pentru restul poti citi foarte bine printre rinduri, avind destule lucruri adevarate strecurate printre rautati de tot felul.
    In concluzie, Mihai la obiect ca de obicei.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca n-am cumparat cartea lui Tarraborelli asta...ca daca e asa cum a observat Mihai (si cred ca e, nu ma indoiesc, pt ca Mihai e foarte obiectiv)...nu m-ar fi surprins cu nimic...din contra poate mi-ar fi lasat un gust amar...Si mai bine nu...
    MMMmmm...Mihai lucreaza acum la un proiect...si e ceva legat de Michael...m-a facut tare curioasa!:D Sunt sigura ca va fi ceva spectaculos!
    Sa ai spor Mihai! God bless you!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma uitam aseara la serialul pe care il urmaresc momentan:"Gossip Girl" si am auzit o melodie in care am auzit Michael Jackson si am cautat-o pe Youtube si am gasit-o.Postez linkul aici in caz ca vrei sa o ascultati.Am inteles ca este facuta de unul dintre actorii din Tokio Drift.
    http://www.youtube.com/watch?v=dCtEvOdOZvg

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am citit cartea lui Taraborelli si sunt de acord cu tot ce a scris dl Mihai.Si eu am avut un gust amar dupa ce am citit-o mai ales partea a doua dar nu ma gandisem la varianta aceasta pe care ne-ati prezentat-o care este destul de plauzibila.Mult succes in continuare dle Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ultima idee m-a amuzat foarte tare,dar sunt de acord cu tine Mihai,lumea ar fi altfel daca nu ar mai exista astfel de jurnalisti si cred ca Michael ar fi trait si acum..ma refer indeosebi la acel Martin Bashir si documentarul lui de "kko" care practic l-a distrus pe MJ.
    In rest,FELICITARI!Se bifeaza inca o postare "misto":)) din partea "romanului frustrat":P
    P.S. Astept cu nerabdare sa vad despre ce proiect este vorba!

    Va pup!

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  7. Undeva in carte Taraborelli spune ca atunci cand Michael a trecut pe langa el a lasat ia urma un miros de haine vechi...va dati seama...?!
    Eu cred ca atata timp cat adevarul este relativ si noi doar niste simpli muritori nu vom putea gasi o carte in care sa citim adevarul despre viata si geniul Michael jackson...doar daca nu scrie Mikael A. Dobrescu vreuna...
    Val.

    RăspundețiȘtergere
  8. Exact acceasi impresie am avut-o si eu cand am citit aceasta carte. Pot spune ca cea scrisa de Aphrodite Jones este net superioara, mult mai obiectiva. Merita citita, daca inca nu ati facut lucrul acesta.
    As vrea totusi sa va impartasesc ceva ce m-a surpins foarte mult. Eu o am in lista de prieteni de pe facebook pe Karen Faye Kissinger (cu siguranta este contul ei deoarece are foarte multe poze personale). In ultima perioada a inceput sa dea "din casa" lucruri de-a dreptul socante. Ieri a scris ca ea impreuna cu LMP au fost luni la un medium pentru a incerca sa intre in legatura cu Michael. Si au si reusit lucrul asta. Ne-a spus ca Michael este foarte agitat si ca si-a cerut foarte des scuze si ca regreta ca nu a ascultat-o mai mult pe Karen. De asemenea a vb foarte mult cu LMP insa Karen a refuzat sa dea detalii despre aceasta conversatie. Daca o sa mai gasesc posturile respective am sa le scriu. In aceast dimineata insa Karen a continuat seria dezaluirilor. De aceasta data o sa scriu exact ce a spus:
    " Karen Faye Kissinger tell me your thoughts: All of Michael's possessions were gathered and cataloged several months before his death."
    "remember...DR. TOHME emptied out Neverland and was preparing to auction off his possessions"
    "Michael was able to stop it, a day or so before it happened
    10 hours ago"
    "his things are on exhibit...."
    "I believe AEG is producing the exhibit."
    "in retrospect...it seems quite odd. Or just coincidence?"
    "Michael did fire Tohme...but he was in the hospital when Michael died. Can anyone make sense of that?"
    "do you remember when all those reporters where @ Neverland days after Michael's death...Neverland was completely stipped of everything."
    "it just really bothers me....that this inventory was done prior to his death."
    O sa incerc sa gasesc si comentariile de ieri.
    Imi cer scuze ca nu am si tradus dar ma grabesc foarte tare. Mai este cineva de aici care are cont pe facebook si pe Karen printre prieteni? poate a mai vazut cineva comenatriile lui Karen de ieri.
    Imi cer scuze daca deranjeaza pe cineva ce am scris.
    O sa revin

    PS: mi-a fost dor de voi
    Zambiti
    Imi cer scuze ptr greseli, nu mai am timp sa corectez si mesajul

    RăspundețiȘtergere
  9. Am cautat si posturile referitoare la vizita lui Karen la medium dar se pare ca a sters tot. "The post is not available anymore." Daca este cineva care a mai citit ieri povestea asta il rog sa confirme.

    O zi frumoasa va doresc
    Daca aveti intrebari referitoare la ce am scris o sa va raspund cu cea mai mare placere

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihai, nu te supara pe mine te rog, dar iti voi folosi cuvintele si-ti voi spune ca "e foarte misto" comentariul tau. E extraordinar! Si ma face sa ma simt..."razbunata". De ce? Pentru ca din momentul in care a scris primul lucru urat despre Michael, pe acest "musiu" nu l-am mai putut suferi, dar m-am chinuit sa-i citesc toata cartea sa vad pana unde poate merge...si a mers prea departe, ce mai, un frustrat, nu merita atentia. Iti multumesc din suflet pentru tot ce-ai scris, pastram in mine repulsia fata de acest...inchipuit de jurnalist. Acum ma simt de parca eu as fi rabufnit si mi-am spus offf-ul...Wow!!! ce sentiment minunat mi-ai dat!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Desi nimeni nu vrea sa vb despre asta e timpul sa vedem lucrurile pentru ceea ce sunt si sa incetam sa cautam explicatii rezonabile pt felul dubios de a se comporta al unora. Prin a vedea lucrurile asa cum sunt ma refer la legatura evidenta care exista intre cativa membrii ai familiei Jackson si data de 25 iunie. Eu sunt convinsa ca papa joe a avut o legatura directa cu moartea fiului sau. Atat de multi oameni pun in evidenta legatura dintre implicatia familiei si tragicul eveniment, dar tuturor le e frica sa rosteasca clar concluizia la care au ajuns.
    Dreptate?!! Numai D-zeu va face pt ca cei care l-au bagat in mormant nu se vor deconspira singuri... trist, sfasaietor de dureros, dar asta e adevarul!
    Stiu ca multi nu sunt de acord cu mine, nici nu le cer asa ceva, doar atat va rog, iesiti din zona adevarului cat de cat comfortabil si mai uitati-va o data in urma la toate evenimentele...
    Michael a vb tot timpul cand a avut ceva de spus, noi de ce n-am face la fel? De frica?
    Sunt foarte ingrijorata pt copilasii aceia...
    Imi cer scuze celor carora comentariul meu le-a produs neplaceri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihai fara niciun interes de a te "peria" :)), rezonez intru totul cu tine.
    De cand am citit cartea, mi-a lasat impresia ca a fost scrisa in perioade diferite ale vietii lui nenea asta (apoi cautand mai multe detalii, am constatat ca avusesem dreptate) perioade in care parerile autorului s-au schimbat substantial. Si asa au inceput si comentariile malitioase si notele personale ale lui Taraborrelli....care, dupa parerea mea au fost mult prea multe pt o cartea care s-a vrut "cea mai cuprinzatoare biografie a megastarului", asa cum i se facuse reclama.
    Si da, asa e...la un moment dat ai impresia ca citesti un rezumat al tuturor mizeriilor scrise de taboide de-a lungul anilor... Total irelevant!
    Bine ca...dupa 25 iunie poate ca l-au apucat "regretele" si prin ultimul paragraf scris, probabil a vrut sa-si mai spele din pacate :D

    Insa asa cum spune si VIOLETA, cu toate astea...cartea merita totusi citita printre randuri, daca poti discerne adevarul de baliverne.

    Ce ar mai fi de spus? Multumim MIHAI pentru inca un post foarte, foarte misto si obiectiv, in stilu-ti caracteristic :) !

    P.S Cred ca iti dai seama ca acum, dupa ce ne-ai spus ca lucrezi la un nou proiect...toata lumea "arde" de curiozitate si de nerabdare :D
    Multa bafta in continuare si spor la munca :)

    Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. In timp ce citeam cartea ma luase un val. M-am apucat si am strans toate contradictiile din paginile cartii si tot ce "mi se parea" neadevarat in dorinta de a-i scrie autorului. Apoi dupa ce am terminat de citit toata cartea m-am apucat sa caut informatii despre Tarab.. In final am rupt colectia de aberatii extrase din carte. Mi-am spus ca e lipsit de sens, ca oricum domnul jurnalist nu si-a omorat nici un neuron sa intocmeasca acest volum. E pur si simplu o culegere de texte scrise de el despre Michael intr-un interval de cat zicea...35 ani.. ceva de genul asta. Tonul cartii se schimba dupa stadiul "prieteniei" dintre autor si subiect. Apoi am citit undeva ca aceasta ultima varianta a produs-o prin adaugiri la niste editii anterioare. Pe urma am realizat ca am citit traducerea in limba romana si ca ..unii dintre traducatorii nostri nu se dau de ceasul mortii sa faca treaba buna. E o carte scrisa pur si simplu pentru bani.
    Mi-am spus ca pot citi printre randuri si ca nu e obligatoriu sa iau de bun tot ce scrie individul.
    E evident ca a fost invidios si indragostit de Michael, cititi capitolul Omul din oglinda (parca asa se cheama). Senzatia mea e ca telul lui suprem a fost sa ajunga in punctul in care sa se poata substitui personajului MJJ. Scena este impresionanta dar... spune mult mai multe. Acolo, in baia lui MJJ privind in oglinda si incercand sa vada imaginea pe care ar fi vazut-o si Michael privindu-se in timp ce se...spala pe dinti de exemplu.
    Are destul de multe momente confuze pe tot parcursul cartii (acum imi vine in minte partea unde povesteste cum LAToya l-a gasi pe MJJ in apartament cu o proietena din copilarie pregatind negrese... iar prin alte parti ale cartii descrie un MJJ care era incapabil sa faca altceva decat sa cante sau sa danseze - un fel de zombi cu talente artistice). Parerea mea e ca in momente de criza financiara omul mai producea vreo scriere in ton cu cerintele tabloidelor.
    Partea cu mirosul de haine vechi m-a scos din sarite cel mai mult, cu atat mai mult cu cat toti cei din jurul lui Michael (si amici si inamici ) au spus ca MJ mirosea tot timpul f bine.
    Cartea Afroditei Jones nu se poate compara cu nici o alta carte (din punctul meu de vedere). Complotul impotriva lui MJ nu este o carte biografica in primul rand. Apoi Afrodite Jones a pornit un proiect fara nici o miza ... sa nu uitam ca nu avea nici o certitudine ca va fi acceptata de vreo editura.
    Mai e un lucru pe care il observ din ce in ce mai toti care se recomanda prieteni sau ap[ropiati ai lui Michael si care au de emanat cate un adevar despre MJJ de fapt au parazitat candva pe langa el, sfarsind prin a-l tara prin tribunale pentru fel de fel de acuze aberante.
    Prin vara aparuse si la noi un medic roman (cel care se pretinde ca ar fi condus masina in care canta si dansa MJ..e un video pe net..). Tupeistul de roman se dadea prieten bun cu MJ (povestea apropieri lor seamana cumva cu cea a doctorului M. Conrad)si dupa ce l-a elogiat si l-a ridicat in slavi... romanasu' a dat cu bata in balta.. cica Michael prefera sa aibe cash pentru ca nu ar fi stiut sa utilizeze o carte de credit.

    Am mai citit intr-o carte (nu mai stiu daca la Tarab sau in alta...) despre un ins care era lipit de MJJ ca marca pe scrisoare si... intrebat daca a vazut camera hiperbarica in casa de la Neverland.. a zis: DAAAAA era in fata dormitorului lui MJJ.
    DAAAAA era in capul lui sec ....

    Scuzati aberatiile...dar m-am simtit inspirata...

    RăspundețiȘtergere
  14. inca una tare... doctor M. Conrad a fost vazut la mausolelul lui Michael... a fost omul sa se reculeaga

    RăspundețiȘtergere
  15. Daa!Cea mai tare postare,ma regasesc atat de bine in ea...incepusem sa cred ca numai eu am impresia ca aceasta carte e departe de a fi ceva care sa-mi spuna cea mai mare parte din adevar.Asta e numai ca nu am gasit pana acum explicatia!Taraborelli gay!:))E ceea ce nu ma asteptam,dar ma multumeste:))
    cartea e in mare parte mincinoasa,revoltatoare,stupida,absurda si enervanta.la inceput o citesti cu sufletul la gura.apoi te intriga.imi amintesc ca zicea la un moment dat ca michael a facut-o pe madonna vitica:))foarte tare!
    cartea sta indesata in biblioteca pe raftul de sus de tot.nu o sa o mai rasfoiesc prea curand...

    RăspundețiȘtergere
  16. abia asteptam un nou post. am citit si eu cartea asta si trebuie sa marturisesc ca mi-a pus multe semne de intrebare .dar imi place teoria lui Mihai, potrivit careia T. ar fi gay. asa multe lucruri s-ar explica. dar cartea poate fi de un ajutor, atata timp cat citim printre randuri.emotionant mi s-a parut momentul in care parintii lui Michael parasesc Neverlandul si Joe il imbratiseaza pe M. ar fi bine ca episodul asta sa fie adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Niculina ai dreptate in tot ce spui si e si corect , Complotul, este o carte foarte bine scrisa si la obiect. Vreau sa va spun ca, versiunea originala a cartii lui Taraborrelli este de departe foarte infecta ( versiunea in limba engleza)si eu cred ca traducatorii nostrii au reusit cumva sa mai indulceasca versiunea cartii.
    Anda draga mea vreau sa-ti spun ca, americanii in general sunt prosti, creduli, si foarte inculti ca atare cred in tot felul de timpenii (inclusiv acesti asa zisi medium)noi de ce am crede parca nu suntem nici prosti nici inculti ?
    In alta ordine de idei de cind LMP este asa de buna prietena cu Karen Fay?, parca a nascut anul trecut gemeni cu al nu stiu citelea barbat, copii pe care i i-a refuzat lui Michael ( a apucat-o regretele ?)si se cam bat in cap cu toate interviurile in care avea pareri de rau cu privire la casatoria ei cu Michael, incep sa ma indoiesc si de contul acela a lui Karen Fay, oricine poate fi la capatul celalalt de net, sau a intrat cineva pe contul ei si a scris timpenii, pentru ca nu o vad prietena cu LMP si nici facind parte din acea biserica plina cu prosti, scientologica.
    Pentru Anonim 3:46, cred ca ai pornit intr-o directie total gresita implicind familia in moartea lui, mai gindestete un pic, oricine a scris timpeniile alea le-a facut cu un scop bine determinat. Vezi cumva aceasta familie care a fost linga el cind a avut nevoie , (in timpul procesului, cind asa zisii prieteni nu mai existau)complotind impotriva lui, sa nu transformam moartea lui Michael intr-o piesa de Shakespeare.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  18. Apropo de carte ..am citit-o si eu si credeam ca e doar o impresie de-a mea faptul ca e diferenta intre inceput si restul cartii, dar vad ca nu ...asta pt ca am citit-o in 2 zile
    Oricum, bine zicea Michael ca nu trebuie sa cumparam asemenea gunoaie, ca nu trebuie sa cheltuim banii pe minciuni, si eu asta incerc sa fac, de ceva timp incoace. Numindu-se "biografie" credeam ca cine stie ce o sa gasesc scris acolo, mai ales ca a trecut ceva timp de la biografia lui Michael si au fost destule intamplari.
    Dar nu ....nimic interesant.
    De aceea caut cu disperare Moonwalk si Dancing the dream, sa citesc ceea ce a scris EL, parerile LUI , si gandurile LUI , NU ALE ALTORA , avizati sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  19. MIHAI , TE ROG SA MA IERTI DACA TI-AM GRESIT PRIN EXPRIMAREA MEA, LA MODUL GENERAL.
    Ma refeream la cei care "scriu biogafii" , si care de fapt intorc situatia asa cum vor ei numai sa iasa ceva de vandut, din care sa faca bani, si sa traiasca de pe urmele altora.
    Eu nu am incredere in nimic din ceea ce a aparut dupa disparietia lui Mj , nici carti, nici evenimente, nici povesti de tot felul , pentru ca sunt facute sa vanda, sa faca bani, pentru castig si atata tot.
    Nu am incredere nici ca se va intampla ceva corect cu Murray, si nici in speech-urile celor din familie, in nimeni de la ei de-acolo.
    Cea mai mare incredere o am in voi , cei de pe acest blog, si in Mihai, bineinteles.-, si in toti fanii, pt ca stiu ca ei IUBESC cu sufletul ci nu cu buzunarele.
    SCUZE INCA O DATA DACA AM DERANJAT PE CINEVA.

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari pentru postare Mihai!

    Asa se explica totul! Am inghitit in sec citind varianta cartii in romana,deja cea in engleza "am rezistat" numai la capitolul despre Lisa Marie si mi-am zis gata!

    Eu am vazut din cartea lui Taraborelli un alt Michael,excentric,cu anumite obsesii,un sef autoritar,un om care facea ce-l taia capul si nu tinea cont deloc de sentimentele altora,eu as numi-o "tabloid junk",pana la urma e scrisa tot de un jurnalist.

    Ce mi-a "sarit" in ochi,el sustine despre Michael ca ar fi inceput toata povestea asta cu camera hiperbarica si tot el se plange acum,ca si-a "inventat" premiul pe care l-a primit de la Ronald Regan la Casa alba in 1984,toata chestia cu fetele care tipau si lesinau era "facuta",Michael s-a inchis in baie cand a ajuns la Casa Alba,vazand ca nu erau prezenti copii si nu a iesit decat cand au fost adusi copiii,Michael face un atac cand scapa manusa in toaleta si multe alte aprecieri personale care arata ca acest Taraborelli ar fi stat zi si noapte cu Michael si este atotstiutor.

    Trebuia sa insir toate astea,chiar sa scri asa ceva despre un om extraordinar ca Michael,si sa te mai numesti si cu tupeu "prieten" mi se pare prea mult.

    Nu m-ar mira ca acest Taraborelli sa fie gay,asta imi aduce aminte si de Diane Sawyer,in 1995,care cu siguranta ii se scurgeau ochii dupa Michael,si ce faci cand nu poti avea ceva si nu te simti in stare de mai mult,arunci cu noroi.

    Pentru Flori Despina si toti cei care vor Moonwalk si Dancing the dream le puteti comanda aici:

    http://www.colibris.ro/ro/

    Trimite-ti un mail(il gasiti la contact) si cereti ce carti va intereseaza,cat costa,cum puteti sa le primiti.

    LOVE

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu am nici un resentiment pentru papa Joe. Michael s-a "impacat" cu tatal lui, cititi discursul lui la Oxford si incercati sa il cititi cu inima si cu sufletul.
    Cuvintele lui te invaluie, simti o mangaiere ...e intradevar totul numai iubire. Michael il iubea pe papa Joe, asta e adevarul (el in discurs isi exprima dorinta ca macar sa fie inteles de copii lui si cand el va fi batran ei sa poata spune "tata a facut tot ce a putut"). Cand Paris a urcat pe scena de la Staples Centre si a tinut acel discus scurt incheiat in hohote de plans am simtit ca acesta a fost cadoul pe care Michael l-a primit de la ingerul lui pazitor,el nu putea parasi acest pamant fara a avea un raspuns la acel discurs. Mj a avut sansa in timpul vietii sa se impace cu tatal sau pentru toate rele suferite de micutul Michael.
    Nu pot sa-i acuz si nici sa-i judec pe acei oameni care ni l-au "dat" pe Michael.
    Parinti lui MJJ au dublul varstei mele, daca voi trai cat ei oare voi putea spune ca ii inteleg si voi avea dreptul sa-i judec? Nu, nu cred, nici daca as trai de 3 ori sau de 5 ori mai mult decat ei. Viata nu inseamna doar numarul anilor, cat timp nu voi putea trai in locul lor nici macar o zi nu voi avea cum sa inteleg prin ce au trecut.
    Am convingerea personala ca papa Joe nu poate fi implicat in uciderea lui Michael.
    In inocenta mea, cred chiar ca daca Joe s-ar fi vazut sau ar fi vorbit cu MJJ in ziua aia nenorocita nu s-ar mai fi intamplat ce s-a intamplat.
    M-au suparat si pe mine unele imagini de la Staples Centre, am ramas cu impresia ca familia a izolat copii undeva dincolo de o linie delimitatoare...ca au fost plasati dupa un zid imaginar. Ei (fratii) erau in prim plan, mai ales cand invitatii coborau de pe scena erau luati in primire de frati ... ei erau consolati si toate mainile se intindeau catre ei ... si undeva in capatul unui sir uman erau 3 mogaldete cu ochii mari si mirati si uneori cu manutele intinse catre cei care ar fi trebuit in primul rand sa-i consoleze pe ei...dar cele mai multe maini au ramas in aer iar unii dintre ochii ale caror priviri ar fi trebuit sa priveasca cu drag catre cele trei minuni ale lui Michael nu au coborat pana la ei.
    M-am gandit ca sunt eu carcotasa ...ca asa sunt romanii...cu pretentii... Apoi saptamana trecuta Randy a trimis 3 twetturi cu privire la omagierea lui Michael la Grammy. Probabil ca twetturile au fost provocate de acuzele cu privire la indiferenta cu care au privit fratii aceasta omagiere ... Randy a tinut sa precizeze ca si-au dorit sa participe, dar ca nu a fost invitat nici un membru al familiei.. apoi a subliniat: "sa fiu clar, cand spun familie inteleg mama, tata,frati" si eu am gandit imediat "nepotii, copii, nu incap aici?"...
    Poate sunt doar vorbe, care nu spun ceea ce am simtit eu ... poate iar s-a trezit in mine romanul carcotas si mofturos...
    O concluzie?! Sunt si ei oameni ca noi toti, au si ei geloziile si invidiile lor sau doar simtul competitiei... in multe familii exista competitie intre membri familiei ... si uneori suntem atat de prinsi de bunele noastre intentii incat nu mai reusim sa vedem limitele... Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  22. imi amintesc ca atunci cand am citit cartea , am cerut cateva pareri de la voi pt ca efectiv eram bulversata si nu prea intelegeam; cerusem acele pareri in ideea ca sigur exista cineva care sa fi citit mult mai mult de cat am citit eu despre M ( si handicapul asta mi se datoreaza ca nu stiu atata engleza ca sa pot citi astfel de carti) Lucrul care m a intrigat in aceasta carte a fost faptul ca am descoperit un M care bate din picioare , se da cu fundul de pamant daca nu are tot ce vrea, isi solicita premii de la presedinti de stat( Ronald Regan) tipa ca in gura de sarpe cand i a cazut manusa in toaleta si tot felul de astfel de scene. Nu reusisem sa mi dau seama de ce cartea incepuse intr un fel si pe parcurs se derula in alt fel iar apoi am inteles , dupa ce am reluat de mai multe ori diverse pasaje; cartea era scrisa in etape diferite a celor doi iar sentimentele si ideile se conturau in functie de drumurile acestora care evident erau total opuse, M devine o celebritate iar T sta si se uita ca vulpea la cascaval ceea ce evident ca a dus la diverse viziuni a lui T referitoare la M

    RăspundețiȘtergere
  23. cred ca a scrie o biografie este suficient de greu iar a scrie biografie a lui MJ este extrem de greu .T scrie ca un jurnalist asa ca nu stiu la ce s ar putea lumea astepta. cred ca MJ ar fi avut nevoie de un George Calinescu ca sa poata sa i scrie o biografie reala obiectiva si impartiala pt ca eu cred ca astea sunt unele din elementele necesare ca sa reusesti o biografie corespunzatoare ori T. a scris ca sa iasa si el in fata si sa faca un ban .T asta ,e un fel de Bashir dar parca mai retinut sau poate mai ascuns ori poate mai pervers daca ma gandesc la ce a spus Mihai. Si la drept vorbind T a scris ceva care sa fie vandut, nu ca un bun prieten ce a vrut el sa se considere sau in ideea de a face ceva bun in memoria celui care si la considerat prieten
    Adevarul despre M poate sa l scrie doar cine il considera pe Michael Jackson om si nu altceva- un om cu bune si cu rele ; poate sa scrie cineva care il iiubeste il respecta si apreciaza asa cum este fara a l vedea inger sau demon ci doar om. Cineva care poate fi obiectiv si sa aiba curajul sa spuna ca " da. uite aici a gresit " sau uite aici a facut bine dar fara al judeca pt ca asta nimeni nu are dreptul.
    Pana in prezent cea mai pertinenta carte mi s a parut a fi ce a a lui Aphridite Jones care prin intoarcerea armelor , ea a castigat de mai multe ori. In primul rand a aratat fata neagra a mediei si in al doilea rand poate s a reabilitata ea in ceea ce a facut inainte de a trece de cealalta parte ,si apoi i a facut si lui M un bine aratandu i ca mai sunt si oameni pe lumea asta a mediei
    MJ este un subiect inepuizabil si faptul ca noi si alti admiratori din lumea intreaga suntem interesati si il mentinem prezent in viata noastra , dovedeste ca din cand in cand Dumnezeu coboara pe pamant oameni care au destinatii precise si meniri speciale iar MJ este unul dintre acesti oameni care nu s a incadrat in nici un tipar omenesc fiind in acelasi timp de o umanitate poate fara precedent

    RăspundețiȘtergere
  24. Mersi mult Dia dar acolo au numai versiunea in engleza, de fapt tot ce au ei , e numai in engleza, iar eu ma descurc intr-o conversatie , dar nu intr-atat cat sa citesc o carte. Asta e ...
    Versiunea in romana nu o mai gasesc nicaieri,dar nicaieri.

    Vreau sa spun ca pe langa Taraborelli, am un deranj, mai bine spus o repulsie fata de toti cei care, dupa disparitia lui Michael, au aparut drept "prieteni",respectiv ala care a descris ultima zi din viata lui MJ, Ian Halperin.
    Pt cine nu a citi pe net,ăsta a povestit ce facea Mj in ultima zi din viata lui.. ca la ora nu-stiu-care a intrat in camera,ca peste 13 min,a primit un telefon, ca peste 1 ora si 43 min, a mancat nu-stiu-ce, si tot asa..
    Si se asteapta sa-l creada cineva? Pai de unde stia cineva ca aia era ultima zi a lui MJ in viata ca sa cronometreze chiar asa tot? Decat daca nu o fi avut legatura cu crima , asa cum a mai si preconizat tot ăsta in dec ca mai are 6 luni de trait.
    Altul mai e Uri Geller. Mare prietenie mare, si dupa ce s-a intamplat, a inceput sa vorbeasca tot felul de chestii despre copii, ca de fapt sunt ai lui, dar de fapt e numai Paris .
    Pai ăstia-s "prieteni"? de-o viata ?
    Sa ne lase cu aberatiile astea ca nu credem o iota.
    Toate bune !

    RăspundețiȘtergere
  25. Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii. Am scris acest post într-o suflare, atât eram de furios. Dar mai sunt lucruri pe care le-am observat şi care, după părerea mea, pledează pentru ceea ce am sugerat referitor la acest pseudo-scriitor. Mie mi se pare absolut nefiresc ca un bărbat heterosexual, fie el scriitor, să aibă atâta grijă pentru nişte detalii care în general reprezintă apanajul feminităţii. Cu atât mai mult când e vorba de un reporter, care se presupune că e axat pe fapte, nu pe descrieri patetice. De ce dracu’ m-ar interesa pe mine ce fel de pantaloni şi ce fel de cămaşă (model, culoare etc.) purta angajatul care i-a adus umbrela lui Michael Jackson? Sau de ce m-ar interesa pe mine descrierea cu lux de amănunte a machiajului lui Michael? Ce importanţă avea nuanţa de ruj pe care o folosea în diferite situaţii?? Aplecarea exagerată asupra unor detalii de acest gen am mai văzut-o la Oscar Wilde. Care era gay.

    RăspundețiȘtergere
  26. nu stiu de unde ideea ca Joe Jackson a avut vreun amestec in disparitia lui Michael Jackson, chiar nu inteleg si nu imi dau seama ce a dus la aceasta concluzie.oameni buni, vorbim de relatie copil parinte. indiferent cat de sever a fost Joe sau cat de dur s a purtat, el a fost si este TATA a unui copil chiar daca acesta are 5 ani sau 50 de ani. Joe nu e nici psihopat nici criminal ,e tatal unui copil, asa ca alungati aceasta idee ca el ar putea avea vreun amestec. cat priveste celelalte rel a lui M cu familia, sunt convinsa ca stiti ca in orice familie care numara mai mult de trei membri apar tot felul de frecusuri de mici invidii sau alte situatii de genul asta . intelegeti ca ei toti sint oamenei si se poarta ca niste oameni normali . si cand zic asta ma gandesc la faptul ca atunci cand au avut oricare din ei probleme si au fost alaturi unul de celalalt pt ca asa e si trebuie. noi oamenii de rand totdeauna asteptam foarte mult de la cei care traiesc pe alte coordonate ale vietii dar nu trebuie sa fie asa pt ca pur si simplu sunt oameni si se poarta ca atare
    iar in ce priveste ideea de prieteni a lui M ma gandesc ca omul asta nu a putu sa aiba prieteni din foarte multe motive si cel mai mare este acela ca era prea bun in ceea ce facea si pt ca era afro ceea ce inseamna multe palme luate de americanii albi.indiferent cine conduce America, inca problema rasiala nu a disparut si cred ca nu v a disparea niciodata. nu uitati de vremurule anilor 60-70 cum traiau afro-americanii in minunata America
    si asta cred ca a resimtit o din plin intreaga fam a lui M.
    daca avea prieteni , alta era viata lui M, sau daca are inseamna ca stau deoparte si cred ca fac rau deoarece ar trebui sa spuna lumii intregi ce fel de om era M ca de scrieri de a lui T sau a lui Halperin ne am saturat. cate a putut scrie si Halperin asta dupa 25 iunie ,iti sta mintea in loc , ai zice ca el stia ce va urma si trebuia sa ia notite pt a nu pierde nimic ca apoi sa spuna lumii intregi "lucruri inedite" despre M
    Avem nevoie sa iasa prietenii in fata si sa impartaseasca lucruri bune si adevarate despre M ca de restul ne am saturat si chiar ar fi misto daca acesta tagma nu ar mai exista
    cer scuze daca am spus sau am folosit un "ton" necorespunzator dar sunt tare "frustrata" pt ca sincer ajunge cu toate porcariile care se scriu despre MJ, vreau si imi doresc sa stiu lucrurile reale despre el nu kk-ourile astea. pt ca o personalitatea de talia lui MJ nu trebuie safei asa improscat cu noroiul acestei lumii de kko

    RăspundețiȘtergere
  27. Foarte bine ai scris Mihai despre aceasta "biografie" a lui Taraborrelli,si mie mi s-a parut ca prima parte a fost ok,dar dupa aceea s-a schimbat tonul,au aparut f. multe exagerari si detalii irelevante,care ar putea sustine teoria lui Mihai..am mai citit printre randuri,dar la putin timp dupa,am primit Complotul si am inceput sa o citesc pe aceasta,intr-adevar e bine scrisa cartea Afroditei..
    Azi e ziua lui Amy,asa ca ii urez un sincer "La multi ani!".Sa fii sanatoasa,iubita si ceea ce-ti doresti sa se indeplineasca!

    Va imbratisez pe toti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  28. Mihai ,am vazut un interviu cu Taborrelli,uitandu ma la fata lui mi am zis "e gay".Dar e posibil, in acelasi timp ca el sa isi fi dorit sa il puna pe Michael,mai subtil asa, intr o lumina proasta( ma refer la faptul ca descria cu lux de amanunt machiajul lui M.).Poate a vrut sa ne faca sa il vedem ca pe un ciudat ,doar pentru ca se machia,ca isi schimba nuanta de ruj,etc.Oricum ,parerea mea e ca a incercat sa ne faca sa ne schimbam parerea despre M.J. ,cu cartea asta.Si nu a reusit.

    Oare asa de sadic,de nebun sa fie Joe, incat sa isi omoare fiul? Nu cred.Din punctul meu de vedere ,varianta asta pica.

    Cat despre Karen si Lisa ... in spatele unui nick se poate ascunde oricine ,numai Karen nu.Iar Lisa:))).....pai nu stiu de ce ar mai interesa o pe ea acum sa se duca la medium ca acesta sa intre in legatura cu M.Tocmai acum cand e prea tarziu ,cand are deja o familie si mai ales ca , banuiesc si imi place sa cred , a invatat ceva din atatea casatorii.Faza cu ea si Karen nu o cred.With L.O.V.E.

    RăspundețiȘtergere
  29. Openmindeism cu timpul vom afla adevarul. Karen impreuna cu o tipa pe nume Samantha vor organiza un protest luni in LA in care vor cere ca CM sa fie incatusat la fel cum a fost si Michael in 2003. Ea este cea care a si dat nr de tel al celor de la LAPD unde au sunat peste 1000 de fani ieri din toate colturile lumii. Lucrurile astea chiar au iesit in ziare. Deci cu siguranta este Karen cea care scrie. Mai mult decat atat tot ea a fost cea care s-a oferit sa-i duca la mormant lui Michael toate mesajele din partea noastra, pentru ca mai apoi sa aduca poze de acolo. Au fost de asemenea postate pe pagina ei de facebook si nu cred sincer ca toata lumea are acces la mormant la Michael. Acum fiecare este liber sa creada ce vrea. Si eu am fost putin uimita de alaturarea dintre ea si LM insa nu a vrut sa dea foarte multe detalii. Ea a sters toate mesajele din ziua respectiva insa sunt peroane care chiar au reusit sa le salveze si se gasesc pe net pe diferite blog-uri. La inceput am fost sceptica in a crede daca este intr-adevar ea sau nu dar din noiembrie pana acum a reusit sa aduca suficiente "dovezi" care ma fac sa cred ca ea este. In ceea ce priveste vizita ei la medium as vrea sa cred ca un om disperat poate recurge la metode la care nu s-ar fi gandit nici intr-o mie de ani ca ar recurge. Poate ca ea isi doreste cu disperare sa afle cine este in spatele mortii lui Michael.

    Va rog din suflet sa nu mi-o luati in nume de rau ce am scris aici am vrut doar sa va informez de ceea ce se intampla acolo. In fond si la urma urmei cu totii vrem sa aflam ce s-a intamplat in acea zi in casa lui Michael si cine sunt vinovatii.

    Un weekend superb va doresc chiar daca vremea nu prea tine cu noi (ma refer la Bucuresti).
    Zambiti

    RăspundețiȘtergere
  30. Felicitari, foarte bun comentariul despre cartea lui Taraborelli, asa zis "biograf al vedetelor" si..."prieten"cu Michael.Asta imi aduce aminte de un week-end de pe MTV unde David Gest a prezentat Top 40 Michael Jackson. Tipul a reusit sa ma scoata din sarite nu doar fiindca a facut o prezentare foarte slaba cantecelor lui Michael, dar mai ales ca repeta obsesiv "prietenul meu Michael Jackson".Cred ca toti acesti oameni nu vroiau decat o parte din magia lui Michael sa fie asociata cu ei, cat despre "prietenie"...as vrea sa-i intreb ceva despre reversul medaliei, daca au fost prieteni si la necaz, daca i-au fost mereu alaturi, daca au avut curajul sa-i spuna si ce nu vroia poate sa auda,sa fie discreti, asa cum face un prieten adevarat.Incep sa inteleg din ce in ce mai bine de ce Michael spunea ca se simte singur.

    RăspundețiȘtergere
  31. Mihai,vreau sa-ti spun ca sunt de acord cu tine,in ceea ce priveste aceasta carte,pe care trebuie sa recunosc,nici macar nu am citit-o cap-coada,ci doar am frunzarit-o,pentru ca Dia o citise si mi-a spus ca nu merita sa fie citita ;si eu am mare incredere in judecata fiicei mele Cum am deschis cartea m-a si surprins neplacut modul apologetic in care era descris in special Joe,ca un Fat Frumos irezistibil,de care mama Katherine,s-a indragostit iremediabil pe viata,in ciuda batailor si omorurilor la care erau supusi copii!Ma lasi!? Cum naiba sa iubesti asa un monstru care-si ingrozeste proprii copii,care ajung sa lesine si sa vomite doar la vazul tatalui.Asta m-a enervat la culme si mi-am dat seama imediat ca acest Taraborrelli este un alt lingau aciuat pe la case mari.

    RăspundețiȘtergere
  32. Voi continua ideea de mai sus cu urmatoarele:

    Citez din cartea lui:

    "...indiferent cat de istorica si de fara precedent i-a fost cariera artistica,VIATA LUI PRIVATA a fost cea care ne-a tinut cu SUFLETUL LA GURA."

    Deci,nici nu incepe bine D'nealui sa "mazgaleasca"pe hartie,ca si concluzioneaza ca nu are nici o importanta ca Michael si-a dat viata pe scena pentru noi,ci mai degraba murim de senzatii"tari".pe care deja le cunoastem de la altii ca el!

    "Ne amintim ,probabil,...si de prima data cand i-am vazut CATE O INFATISARE NOUA si ne-am intrebat[de ce vorbesti la plural,care noi,poate tu te-ai intrebat singur,de ciuda ca esti asa urat si neschimbat la figura de cand te-ai nascut]ce naiba facea baiatul ala cu fata lui."

    Ce facea,ce nu facea,dar era PERRRRRRRRFECT!!!!!!

    "V-ati intrebat vreodata daca e heterosexual,?Sau homosexual?Sau asexual?"

    Ia uite de ce nu putea sa doarma Taras Bulba asta ,de grija lui Michael in dormitor!

    "Ce ati gandit cand ati auzit prima data ca e acuzat de PEDOFILIE?"

    Pai ce sa gandesc,NIMIC,de frica m-am ascuns in casa ,si am asteptat sa "mai aud" si a doua oara!!!Sau de a doua oara nu mai era interesat prefacutul!

    "Dar despre Lisa Marie Presley si Debbie Rowe,MISTERIOASELE sale foste sotii?
    V-ati gandit vreodata la adevarata natura a relatiei lor cu el?"

    De misterioase ce erau si ele si casnicia lor cu Michael,am aflat si ce faceau in intimitate,si zau daca m-a interesat vreodata,pentru ca faceau ce face toata lumea!
    Si adevarata lor relatie ,aoleu,asta ma "sperie",era una de la vampir la victima,ca altfel nu -mi inchipui de ce sa se fi maritat amandoua de buna voie si nesilite de nimeni,cu Vampirul Michael"!Ce CARAGHIOS tipul asta!

    "Acum are copii si ii OBLIGA sa poarte masca in public.

    Poate ii si batea cu cureaua,ca la cat de fioros si schmbator era Michael la infatisare,numai de vorba buna nu ascultau copii de tatal lor!

    Si tipul conchide cam asa:

    "...cum naiba s-a ajuns la asa ceva?"
    "Desigur faima da totul peste cap...Nu ati incepe din FRUSTRARE si DISPERARE ... sa faceti tot ce va trece prin cap,fara sa va ganditi la LOGICA hotararilor,la BUNUL SIMT al alegerilor,si la CARACTERUL comportamentului vostru?

    Deci,individul asta il face pa Michael,rand pe rand:frustrat,disperat,ilogic,lipsit de bun simt,si fara caracter!Eu zic ca e prea mult ce ii pune in carca lui Michael,acest tip care a mai si stat la Michael in bucatarie!

    "Daca ati avea o avere de inimaginat,care sa va dea puterea sa depasiti cele mai adanci nesigurante si dorinte...fara ca cineva sa indrazneasca sa va combata?Nu va place culoarea pielii?Schimbati-o!Nu ati avut o copilarie adevarata?Bun venit la Neverland!Vreti sa dormiti in pat cu baietii?Nici o problema,iata-i!Nu va place cum aratati,Schimbati-va infatisarea!Tot nu va place?Va faceti alta fata,apoi alta si alta."

    Asta a pus capac la toate obrazniciile spuse de acest individ invidios si gelos pe Michael!Iata:
    "..un adult nesigur si nefericit ,cu destui bani si putere incat sa faca ce-i place si sa scape basma curata?"

    Pai cu asa "prieteni" buni si adevarati nici nu ma mira ca Michael se inconjura de copii,
    si nu prea avea treaba cu ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
  33. Cam asta este parerea mea despre uratul de Taras Bulba asta,sa fie la el acolo cu ideile lui idioate dar,pana una alta a mai incasat o avere de pe urma lui Michael,si ar trebui sa tina ciocu'mic!

    Pentru ca maine avem doua sarbatorite,pe Scorpia si pe Zuza,vreau sa le urez din tot sufletul LA MULTI ANI!,sa fiti sanatoase si fericite,si sa-l iubiti mult pe Michael!

    Cu mult drag,pentru toti,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  34. ANDA,pe mine nu m a deranjat ce ai scris ,nu ti o iau in nume de rau .Eu sunt asa mai sceptica cand e vorba de conturi pe net ,nu stii cu cine vorbesti. M as bucura sa fie ea acolo si cu ajutorul ei sa aflam adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu am mai intrat de cateva zile si vad ca s au zis multe chestii interesante...in primul rand trebuie sa ti spun Mihai ca mi place modul cum ai concluzionat lecturarea cartii...sincer...eu pe la jumatatea cartii am incetat sa mai citesc cand am vazut modul de a l comenta pe Michael...acum sta foarte frumos carticica aia in raft...prafuita si asa mai departe...intradevar prima parte mi a atras atentia...insa de cand a inceput sa o tot taraganesca cu camera aia de oxigen si ca toate lucrurile rele spuse despre MJ se datoreaza chiar lui (lucru pe care l spune obsesiv)mi am zis ca nu are rost sa mi perid timpul cu asa ceva...dar cand am citit si aluziile alea cum ca Michael ar fi gay...stiti voi cand spune ca l a gasit in camera cu un prieten...si ca stateau pe pat la un film....poi ce doamne iarta ma...unde sa stea pe tavan...sau sub pat???...deja incepusem sa ma calce pe nervi...
    LILIANA... mi a placut mult cum ai punctat toate fazele alea...
    Pt AMY, SCORPYA SI ZUZA...va doresc tot binele din lume, multa sanatate, fericire si un calduros "LA MULTI ANI!"...va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  36. Citind despre alta "Perla"scoasa pe gura de TataBoratul asta,imi vine in minte o intamplare,pe care tare as vrea sa i-o spun lui personal,poate scrie si despre mine o carte,ca sa arate cat de "anormala "sunt,si numai atata i-ar trebui;cred ca musc din el,la cat sunt de nervoasa!
    Eram la serviciu,si ca tot omul,de exemplu,ca Michael,m-am dus la toaleta.Si eu ca tot omul,ca Michael de ex.aveam ochelarii[de vedere]atarnati de gat,cu snur.Si ce fac,ce nu fac,snurul aluneca de pe un brat al ochelarilor,exact cand nu stiu ce cautam deasupra vasului toaletei!Sa vedeti ce chiot am scos eu atunci,ca fara ei nu vedeam nimic!Michael e mic copil pe langa mine,la cum am tipat!
    Si asta nu e tot,am mai facut ceva de toata lauda,i-am luat de acolo,cu o greataaaaa,si i-am pus la fiert cu fierbatorul!Ei,asta da eveniment sa apara in cartea lui TataBoratul!Si ca totul sa fie OK,cand i-am scos,dupa un timp in care apreciasem eu ca s-au fiert toti microbii[si cei cunoscuti si cei necunoscuti,asa cum zic unii intr-o reclama caraghioasa la TV],am constatat ca s-au fiert asa de bine incat au devenit mati;de disperare ca nu mai am "ochi",am uitat ca ochelarii sunt de plastic!
    Cred ca il luam pe Michael degajat la evenimente "mondene"!
    Trebuie sa ma gandesc serios sa iau legatura cu individul asta,ca acum de cand nu mai e Michael,saracul moare de foame,si vreau sa-i dau ceva bani,macar de-o ciorbica,cu noul sau "Best -seller"!
    Am scris asta ,apropo de ce a zis Taraborrelli in legatura cu manusa lui Michael!

    va sarut si va iubesc,dar mai mult pe Michael,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  37. Am citit si eu cartea prin vara,dar m am cam grabit si am pierdut din detalii.De o saptamana m am apucat sa o recitesc si anumite observatii ale lui Taraborrelli m au cam deranjat.Eu nu asa il stiu pe Michael.Mi am format alta parere destul de diferita fata de unele remarci ale lui.Am ramas destul de surprinsa cand am vazut ca el il incurca pe Prince Michael I cu Prince Michael II.Acum dupa ce am realizat lucrurile astea prefer sa nu cred chiar tot ce a scris acolo.Putin cam dubios tipul asta.Cand ma uit la fata lui de pe cotorul cartii mi se pare ca ar ascunde ceva.Nu ca as fi paranoica,dar mi e greu sa ma incred 100% in el.Prefer sa selectez numai informatiile pe care le cred de cuviinta.Comentariile lui nu ma vor face sa mi schimb parerea pe care o am despre Michael.

    RăspundețiȘtergere
  38. Foarte interesanta postarea ta Mihai. De ce?....fiindca mai pe la inceputurile mele pe acest blog, mi-am exprimat parerea despre aceasta carte si ma bucur sa vad ca ni se aseamana parerile:))
    Parerea mea pe scurt suna c-am asa : "Poate "tartonelli" se considera cel mai bun prieten al lui Mike, dar cu siguranta Mike nu-l considera demn nici sa-i care pantofii" :)), iar cand a realizat a incercat prin orice fel de mijloace sa-l discrediteze.

    Referitor la carte...exista aceste diferente intre modul de scriere, pentru simplu motiv, ca a fost scrisa din etape in etape, iar dupa nefericitul eveniment din 25 iunie, toate partile au fost unite si vandute ca un intreg.
    Michael niciodata nu a recunoscut niciuna din parti ca fiind o biografie, el nedandu-i niciodata acceptul lui "tartonelli".

    P.S. ma bucur ca ai revenit cu forte proaspete !!!

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  39. Superba postarea! M-a amuzat mai ales sfarsitul:) stilul zic eu ca e inconfundabil. Felicitari!
    Eu am citit cartea lui T... dar numai pana la jumatate pt ca mi se parea ca intrece masura.. si mi se pare ca nu voi citi prea curand continuarea... Nu imi place nici cum incepe, cu acea descriere a lui Mike si copiii... Dar mai bine sa nu ne gandim asa de mult la ce tampenii scriu unii ca el pt bani...
    Tuturor celor care isi sarbatoresc ziua de nastere in aceste zile le urez LA MULTI ANI!, multa sanatate, fericire si multa iubire!
    "God bless you all!"

    RăspundețiȘtergere
  40. Acelasi lucru l-am simtit si eu cand l-am citit pe R.T.Ca nebunia ii apartine lui!Foarte multa fabulatie in cartea asta dar am dus-o pana la sfarsit ca sa vad cata imaginatie de tabloid poate avea mintea lui T.Si nu vad nici o deosebire intre el si ziarele de scandal.Stau si ma intreb mereu,dupa ce rascolesc internetul si gasesc stiri si declaratii care mai de care mai abracadabrante si mai SF-istice,daca acesti ,,prieteni,, care fac declaratii si interviuri pe la TV si in presa,se mai pot privi seara in oglinda si se simt impacati cu constiinta lor???Oare se pot privi in oglinda fara sa le fie rusine?Oare mai au curajul sa-si mai ridice privirea spre cer si sa mai vorbeasca cu Dumnezeu?Oare mai pot privi in liniste luna si cerul noptii plin de stele stiind ca de undeva de acolo Michael ii priveste?N-am sa inteleg niciodata cum unii oameni si din pacate sunt marea majoritate,pot transforma cuvintele in arme care ucid...
    Si apropo' de unde stie T cum s-a comportat Michael la sedinta foto nud pentru procuratura si cate perechi de boxeri,slipi,pantaloni scurti,etc avea pe el?A fost cumva acolo?Ehe...cred ca a jinduit erotic ani la rand baiatu' la ce avea Michael in pantaloni.Nu mi-a picat fisa atunci dar inclin sa cred ca T poate avea si alte orientari sexuale,altfel n-ar fi descris cu atata patos acel tablou,ajungand pana la nr de cm masurati cu rigla,dupa care s-a oprit brusc din visarea erotica si i-a dat pe procurori afara din camera... Probabil era prea excitat baiatu' cand a inventat asta si s-a dus sa se racoreasca.
    Una pesta alta,din toate cartile aparute,articole,interviuri trebuie sa discernem adevarul de fictiune.Si asta o putem face atunci cand ne ascultam sufletul si avem in minte melodiile lui Michael,cuvintele lui,Moonwalk cartea si Dancing the dream.Pentru mine Dancing the dream inseamna sufletul si gandurile lui Michael puse in palmele celor care vor sa-l cunoasca cu adevarat si sa-l inteleaga.Si asa cum am mai spus o carte (un documentar) STALUCITOARE SI REALA despre Michael nu poate scrie decat Michael.Si din pacate asta nu se mai poate.Tot ce a aparut sau va mai apare sunt doar pareri si impresii,mai mult sau mai putin reale pentru ca intotdeauna intervine opinia celui care relateaza care distorsioneaza realitatea,pentru ca doi oameni nu pot vedea/simti/auzi niciodata lucrurile in acelasi fel.E ca si cum ai pune pe cineva sa descrie ceea ce tu simti si vezi.Dar e bine ca apar,pentru ca asta inseamna ca Michael nu va fi uitat si asa cum si-a dorit ,,I don't wanna die,I want to live forever,, va trai pentru totdeauna.Pentru ca asta era intelesul pe care Bashir l-a rastalmacit:sa traiasca pentru totdeauna in inimile celor care l-au iubit.Si cei care l-au iubit vor sti sa treaca prin filtrul sufletului si mintii lor,tot ce va aparea despre Michael,separand adevarul de minciuna,realul de fabulatie.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
  41. Da foarte misto postarea... da da da. Va pup! Camy

    RăspundețiȘtergere
  42. Catallina ms pentru urare :*
    Deasemenea urez si eu un sincer si calduros "LA MULTI ANI" varsatorilor, in special Zuzei , Amy ...dar,in avans :)) urez si unei alte persoane dragi mie:P.

    Mitzu pe unde apuc pe acolo iti multumesc...esti de nota 30...te iubi mult de tot...cand intri pe mess te rasfat cu ceva, asa ca raspuns la cadoul tau pentru mine:*


    Va pup si va imbratisez pe toti,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  43. In primul rand LA MULTI ANI!fetelor noastre dragi care isi sarbatoresc ziua de nastere.Legat de faimoasa carte,va marturisesc ca nu am citit-o.In primul rand ca nu am gasit-o si in al doilea rand ca nu am vrut s-o mai caut.Auzisem atatea despre ea,mai mult rele decat bune,asa ca am renuntat.Dupa parerea mea comentariile rautacioase si pur subiective facute de autor sunt si o strategie de marketing.Lumea e plina de carti,aparute postum,care il ridica in slavi pe Michael,dupa principiul-cat era in viata l-am crucificat,dupa moarte il sanctificam,nu conteaza bani sa iasa.Asa aparitia unei carti care sa contina picanterii e numai buna si profitabila pe deasupra.Dar cred si in varianta propusa de Mihai.Oricum ar fi Nu inteleg de ce toti cei care au fost binecuvantati sa-l cunoasca de aproape pe Magicul Michael au avut Nebunia sa-l improaste cu noroi din gelozie,invidie ,lacomie sau cine stie din ce motive necunoscute.

    RăspundețiȘtergere
  44. La multi ani !Amy, Scorpia ,Zuza !
    Va imbratisez si va doresc tot binele din lume !
    Val.

    RăspundețiȘtergere
  45. Poi da.......nenea asta a facut avere pentru ca tu si eu i-am cumparat cartea.......ce carte?? un gunoi......Mi-e si rusine ca am dat banii pe asa ceva......SINCER!
    Exact cum zicea si Michael......toate gunoaiele astea......toate revistele de scandal si cartile care nu fac altceva decat sa distorsioneze realitatea......ar trebui arse la gramada

    RăspundețiȘtergere
  46. LILIANA

    esti senzationala!!!:)))...nu ma pot opri din ras....doar cand imi imaginez...parca te si vad razand acum...dupa ce ne ai povestit...
    cel mai probabil asa a facut si Michael...ca doar nu o fi plans...la inceput s a enervat...cum e si normal, dar mai apoi...la firea lui glumeata...numai el stie ce o fi ras :))...hai ca mi a placut
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  47. La multi ani Scorpya si Zuza!Multa sanatate va doresc si sa aveti parte numai de bucurii si iubire!

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  48. Draga Amy,imi cer mii de scuze,te-am omis si nu stiu cum,esti si tu in lista,te rog sa primesti urarile noastre de sanatate si bine si "La multri ani"!
    Liliana si Dia

    RăspundețiȘtergere
  49. La multi ani,celor care isi serbeaza ziua de nastere!Va doresc tot binele din lume!
    Pupici!

    Laura

    RăspundețiȘtergere
  50. LA MULTI ANI!pt Amy si Scorpya
    sa aveti parte numai de bine si de iubire iar drumul vostru prin aceasta viata sa fie presarat numai cu petale de trandafiri
    Va multumesc tuturor pt urari, pt faptul ca ma aflu in gandurile voastre si ca iubirea care ne leaga de Michael a facut din aceasta casuta un loc mai bun pt lumea asta , ca noi am ajuns sa ne cunoastem si chiar sa tinem destul unii la altii, ca poate noi vom fi samanta care v a raspandi in cele patru zari ,dragostea fata de Michael in primul rand si poate vom reusi sa schimbam ceva cat de putin in lumea asta pt a duce mai departe visul lui Michael, visul dragostei si al tolerantei
    sincer va iubesc si va imbratisez
    PS cand am scris cele de mai sus, la un moment dat mi a venit in minte Cina cea de taina , cand Mantuitorul le a spus apostolilor sa mearga si sa propovaduiasca in lume despre invataturile lui. de altfel sincer asa mi as dori sa se intample , noi sa ne transformam in apostoli si sa facem tot ce ne v a sta in putinta pt Michael
    Cred din toata inima ca merita si ar trebui sa facem sa inceteze aceste lucruri urate care se tot scriu despre el.Cred ca a sosit momentul sa se scrie despre adevaratul Michael si sa l asezam acolo unde ii este locul, in galeria marilor nume ale istoriei muzicii
    Si pt tine Mihai, ca stiu ca si tu esti varsator, iti doresc sa ai puterea sa duci la indeplinire tot ce ti ai propus iar rolul tau pe acesta scena a vietii sa fie unul in slujba binelui si a frumosului
    Liliana, am ras cu lacrimi de povestioara ta , esti grozava

    RăspundețiȘtergere
  51. Multi ani cu sanatate, bucurii si multa, multa iubire, tuturor celor pentru care ziua de astazi este cea mai importanta!
    "Live, be, move, rejoice - you are alive!"

    RăspundețiȘtergere
  52. As vrea sa spun inainte de toate La multi ani sarbatoritelor noastre.

    Scorpya,iti doresc sa ai o viata frumoasa,fericire si tot ce-ti doresti sa ti se intample!...si sa ramai asa cum esti! La multi ani!

    Zuza,iti doresc ca Bunul Dumnezeu,sa-ti dea sanatate...multa,multa,multa....stiu ca ai nevoie...Esti o persoana speciala,si nu uita ca te iubim si suntem alaturi de tine,oricand...La multi ani!

    Amy,chiar daca nu mai esti prezenta aici,printe noi,sa stii ca nu te-am uitat si ma gandesc adesea la tine...Iti doresc sa fii bine! La multi ani,Amy!

    RăspundețiȘtergere
  53. Multumesc tuturor pentru urari.
    Adica na' anul acesta ziua mea a fost mai speciala, fiindca am "intalnit" si alte persoane nascute tot pe 7. Atat cu Zuza cat si cu Amy, dar si restul impartasim aceeasi pasiune, iar asta ma face atat de fericita.

    Va pup dulce si o imbratisare plina de caldura pentru aceasta comunitate de prieteni :*


    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  54. Parerea mea despre aceasta carte am spus-o nu cu mult timp in urma,atunci cand Zuza ne-a pus intrebarea referitoare la R. Taraborrelli,pe la capitolul TRIBUT IV,si nu mai are rost sa o repet.Insa ceea ce ma bucura nespus este ca parerile noastre Mihai,sunt atat de asemanatoare...In acelasi mod am perceput si eu cartea,pe la jumatate autorul schimba macazul...lasand sa reiasa astfel propriile sale frustrari si neputinte,nicidecum ale lui Michael.Uita ca atunci cand arati cu degetul pe cineva,acuzandu-l,celelalte trei se indrepta catre tine!Oricum,cartea merita citita doar daca stii sa separi graul de neghina....

    Hmmm....Mihai se pare ca pregatesti ceva...oare ce?!?

    Liliana,esti foarte tare!!!!m-ai amuzat teribil...

    RăspundețiȘtergere
  55. Cat despre Lisa-Marie autorul se vede clar ca o favorizeaza...in mod clar la vremea aia avea in cap ca poate...poate...colaboreaza cu ea la o biografie...Eu nu am o parere buna despre Lisa,mi se pare mofturoasa si aroganta.Chiar daca la prima impresie pare o femeie puternica,este asa pentru ca spune intotdeauna ceea ce are de spus...DAR ATAT SI NIMIC MAI MULT.Lisa era prea dura pentru firea delicata si sensibila a lui Michael...cu toate ca ea a avut un rol important in revenirea lui Michael dupa prima acuzatie...dar intotdeuna Dumnezeu ne scoate in cale oameni meniti sa ne ajute atunci cand avem nevoie...
    Referitor la viata ei profesionala nu a izbutit niciodata sa faca ceva,neavand nici ambitia,nici talentul necesar...pur si simplu tot ce a facut a fost sa se nasca fata Regelui Elvis... Si eu sunt de parere ca Michael avea nevoie de o femeie puternica alaturi,dar nu de maniera aceasta,care sa se manifeste printr-un mod coleric si exploziv(asa cum s-a comportat ea mai ales in ultima parte a relatiei lor)ci prin intelepciune,rabdare si prin abilitatea de a-l intelege si iubi dincolo de cuvinte.Chiar daca aceasta femeie exista,din pacate Michael nu a intalnit-o....

    RăspundețiȘtergere
  56. Inconsecventa lui Tarab... o puteti deduce comparand cel putin doua "biografii" scrise de el si aflate pe piata la noi in momentul asta .... eu am procedat astfel... m-am dus la supermarket, am luat de pe raft biografia Madonei scrisa tot de Tarab si am citit fix capitolul despre Michael, ;a final am tras concluzia ca Tarab are opinii diferite despre apropierea celor doi in functie de "subiect". Dupa ce mi-am satisfacut curiozitatea am pus cartea la loc pe raft...doar nu era sa mai dau si bani pe ea...
    --Niculina--

    RăspundețiȘtergere
  57. Politica de marketing...hm..nu prea pare sanatoasa ideea cui l-a sfatuit (daca l-a sfatuit careva). Pai, cine sa cumpere o carte despre Michael Jackson, carte care se mai vrea si biografica... cei care il "urasc", cei carora le indiferent?!! Ce fel de consumatori pot servi acest produs?!! Doar fanii sau simpli admiratori. Pai...daca e asa ce mare gaselnita pe Tarab.. sa il defaimeze in continuare pe MJJ?!! Sigur la prima vedere consumatorii se arunca sa cumpere cartea...dar sunt si destui cei care au primit informatia despre continutul cartii de la cei care au apucat sa o citeasca ... rezultatul ... cartea nu se mai vinde prea bine. Musiu nu a vrut decat sa incerce un exercitiu de manipulare, in mica masura a si reusit (dovada suntem noi cei care am cumparat cartea). Dar manipularea s-a oprit aici, opiniile sale si judecatile personale nu au putut si nu pot schimba nimic, cei care l-au iubit pe Michael fie doar pentru calitatile sale artistice dupa citirea cartii lui Tarab... il vor iubi si mai mult, acum au mult mai multe motive, acum chiar ca intelegem de ce MJJ se declara "cel mai singur om de pe fata pamantului".
    Nu i-a prea iesit lu' musiu manipularea...

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  58. http://www.youtube.com/user/megaheartmjtribute#p/a/f/0/0W2CAJV0fd4

    un interviu pe care nu l-am mai vazut/ auzit pana acum...
    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  59. Pentru cei care se intreaba ce face familia Jackson:

    @randyjackson8 4 all that r asking about the protest 2morrow, check here http://bit.ly/aHkzfC Heartfelt thanx 4 ur support
    about 3 hours ago from web

    @randyjackson8 I c ur comments- Thank u 4 the prayers & kind words. Also, Thank u 2 all of u that will be there 2morrow. My brother would b so appreciative
    about 8 hours ago from web

    @randyjackson8 I will attend tomorrow's proceedings but make no mistake, I will not rest until ALL parties involved are brought to justice.
    about 9 hours ago from web

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  60. Referitor la neconcordantele din cartea lui Taraborelli, acesta afirma la un moment dat despre Lisa Marie Presley ca ar fi facut urmatorul comentariu despre Michael:" asta e un tip adevart, bea, injura si are o gura spurcata".Pe langa faptul ca nu cred ca o femeie ar gasi atragator un astfel de barbat, portretul nu se potriveste deloc cu Michael cel manierat, politicos, timid dar si rafinat. Si cu atat mai mult nu cred in acest comportament al lui Michael mai ales fata de o femeie pe care o placea.Sa ne amintim ce povestea Naomi Campbell despre filmarea videoclipului In the closet, cat de timid era Michael si cum el i-a spus ei sa nu mai injure.

    RăspundețiȘtergere
  61. Urez si eu un sincer si din suflet LA MULTI ANI tuturor fetelor ce-si sarbatoresc ziua de nastere luna aceasta! Zuza, Amy, Scorpya si tuturor, D-zeu sa va dea multa multa sanatate, bucurii, intelepciune in tot ceea ce faceti si multa putere de munca! Va imbratisez si va pup!
    God bless you!

    RăspundețiȘtergere
  62. Liliana patania ta m-a amuzat copios...am ras tare bine :P!
    Si stiti ce...ce daca suntem neindemanatici uneori?! sau prea grabiti sau cu capul in nori...si facem lucruri trasnite...sau boacane de tot rasul?! asta e unul din farmecele vietii...
    Si ce daca Michael si-a scapat manusa in closet...si Liliana ochelarii...bine ca au avut curajul sa bage mana...Si eu am scapat odata periuta de dinti...bineinteles ca dupa aia n-am mai folosit-o dar a trebuit sa bag mana s-o scot ca sa nu se infunde w.c-ul...normal :P
    Si ca sa vedeti cat sunt de aeriana...de curand am scapat telefonul mobil in maioneza...Eram la bucatarie si frecam maioneza iar telefonul mobil era la incarcat pe cuptorul cu microunde iar eu m-am pozitionat cu castronelul de maioneza chiar langa...si intr-un moment de visare cu ochii deschisi (ca ador sa fac asta cand sunt la bucatarie)...in timp ce amestecam in maioneza...am agatat cablul incarcatorului cu coada lingurii de lemn...si numaidecat telefonul meu a si plonjat in maioneza :D
    Deci chiar daca sunt o berbecuta perfectionista...uneori mai fac si boacane de tot rasul...Am voie, nu?! :P
    Love, peace, blessings!

    RăspundețiȘtergere
  63. Fetelor,va multumesc pentru aprecieri,si-mi pare bine ca am reusit sa va inveselesc,in timpurile astea "inghetate"';sincera sa fiu intamplarea cu ochelarii mi-a venit in minte imediat ce am aflat de patania lui Michael cu manusa,si am vrut sa subliniez ca asa ceva se poate intampla oricui,si nu cred ca este asa un eveniment "interplanetar"de care sa faci atata tamtam,cum a facut Taraborrelli.
    Aveti dreptate ,radeam si cand scriam,pentru ca era de tot rasul ce mi s-a intamplat,si mai ales mi-am adus aminte ce au ras colegii cand m-au vazut fierband ochelarii in cana cu fierbatorul!

    Vreau sa va spun ca seara de ieri am incheiat-o cu lacrimi,pentru ca am vazut un filmulet in care un grup de fani au fost la Michael de Craciun,si intr-un cerc,prinsi de maini,in fata intrarii de la Forest Lawn,fiecare,printre lacrimi si-a marturisit dragostea si tristetea pentru Michael si pentru ca el nu mai e cu noi!Impresionant!
    Ma gandesc sa facem si noi ceva asemanator,mai la vara,de exemplu pe 25 iunie,sa ne adunam la Monument si sa ne filmam tinandu-ne de mana in jurul lui,si sa spunem fiecare ce simte pentru Michael!

    Va sarut cu drag,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  64. Este prima oara cand iti scriu ceva, recunosc nu ti-am citit toate postarile, dar doar cartea si alte multe articole, mi-au fost de ajuns sa stiu ca esti bun, de fapt foarte bun in ceea ce faci.
    Cu ocazia zilei tale de nastere, iti urez un calduros '' LA MULTI ANI'', tot ce iti doresti, tie si intregii familii.
    Tine-o tot asa, si astept cu nerabdare lansarea urmatorului tau proiect.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  65. A mai trecut un an din viata ta,priveste-l cu sufletul unui om intelept si cu ochii limpezi.Iti doresc sa te insoteasca in viata doar adevaratii prieteni, dragostea si optimismul. La Multi Ani!
    De asemenea scriu pentru prima data,(dar sunt o fana a blog tau din vara)esti un om minunat si capabil.Multumim pentru acest loc plin de iubire si prietenie.
    Iti doresc sa ai o viata plina de succese si lucruri bune.

    RăspundețiȘtergere
  66. Carmen,chiar ca ai avut ghinion cu telefonul,dar sunt curioasa daca l-ai mai putut recupera!?
    Norocul nostru,al berbecilor este ca suntem foarte optimisti,si nimic,dar chiar nimic nu ne sperie!Eu cel putin asa sunt,tu nu?
    Dar sti ceva,eu nu te am in lista,si nu-mi explic de ce,asa ca te rog,spune-mi data nasterii tale.
    Te sarut cu drag ,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  67. "La multi ani" si din partea mea, multa sanatate, bucurii, iar viata sa-ti ofere numa' momente de fericire si implinire.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  68. Catalina,sunt convinsa ca si tine,ca Michael s-a amuzat copios dupa socul caderii manusii!El nici nu putea fi altfel,dacat vesel si glumet,trecea cu usurinta peste clipele rele;amintiti-va de fotografiile de la tribunal,in care nici nu mai stiu cum de a avut atata putere sa se mai si anmuze;sau de miile de foto ale lui de cand era mic,in toate era cu gura pana la urechi ,scumpul de el!
    Mi-aduc aminte ca mi-a povestit Dia ce a citit despre Michael:cand era cam de trei ani,canta si dansa pe ritmurile"masinii de spalat rufe"!Va dati seama ce scumpete de copil era?
    Si mai sunt convinsa ca era asa ,pentru ca eu l-am avut pe tata langa mine,care era tot"Fecioara"si la fel ca Michael,era prietenos,mai bine lasa de la el decat sa supere pe altii,foarte darnic,si un om vesel si optimist.Asa trebuie sa fi fost si Michael,sunt convinsa de asta.
    Stiti ce am mai citit,ca Primarul Oprescu,un fan Michael,vrea sa faca la Pasajul de la Universitate,niste placi luminoase ca cele din Billie Jean,a lui Michael.Dar la noi se vor aprinde cand vom pasi pe ele,si vor arata reclame.
    Cam asta mi-am amintit ca vreau sa va spun si pana data viitoare,iubiti-l pe Michael !
    Cu acelasi drag din totdeauna,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  69. MULTI ANI sa ne traiesti cu sanatate si in iubire,MIHAI-gazda minunata! Sa pazesti cu aceeasi dragoste si pasiune acest altar dedicat unicului si irepetabilului MIKE- REGE AL INIMILOR.
    LA MULTI ANI si celorlalti varsatori si nu numai.Sunteti o familie incredibil de minunata.M-ati fermecat de cum v-am descoperit,in urma cu vreo 7 luni.De atunci nu asez capul pe perna pana nu dau o fuga pe aici,pur si simplu simt ca altfel nu-mi pot incheia ziua. Va iubesc pe toti, dar cel mai mult pe MIKE.Dzeu sa va binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  70. nu stiu daca chiar e zuia dvs. astazi, dar tinand cont ca am citit cateva comentarii care cred ca sunt pt. dvs. as vrea sa fac si eu o mica urare.
    tot ce pot spune e ca va doresc ca viitorul sa va aduca la fel de multa bucurie si caldura precum ne-a adus noua aceasta casuta creata de dvs. multa sanatate si implinire alaturi de cei dragi!

    la fel le doresc si celorlalti varsatori, cu intarziere ce-i drept, sanatate multa... si multumiri pentru caldura pe care o transmiteti prin fiecare rand scris, prin fiecare gand exprimat, chiar daca suntem uniti in tristete, ziua devine mai luminoasa cand sti ca exista cativa oameni speciali care inteleg si simt ca tine... va doresc tuturor sa aveti parte de iubirea pe care o impartasiti cu noi aici.

    love... love more... love always...
    aura

    RăspundețiȘtergere
  71. La Multi Ani tuturor sarbatoritilor!!! Va pup!!! Camy

    RăspundețiȘtergere
  72. Liliana,fanii au fost la Forest Lawn pe 3 februarie si i-au dus daruri lui Michael pentru Valentine Day.Daca vrei sa vezi cauta pe YouTube adresa Lisaburks.
    Val.

    RăspundețiȘtergere
  73. In primul rand vreau sa urez "La multi ani!" tuturor.
    In al doilea rand vreau sa-ti multumesc, din nou, Mihai. Nu citisem cartea si aveam oarecum un sentiment ca ar trebui sa o fac. NU trebuie sa o fac, nu e nevoie. Se pare ca pot gasi aceleasi informatii in orice tabloid de 2 lei.
    Ma intreb doar cand se va opri povestea asta. Cand vor inceta sa speculeze pe marginea vietii lui? Fac asta de mai bine de 40 de ani...nu au obosit?
    P.S. Mi-a fost dor de voi!

    RăspundețiȘtergere
  74. LA MULTI ANI,tuturor varsatorilor si sa aveti o viata asa cum o visati!Iar tie Mihai un LA MULTI ANI si o viata plina de fericire si iti multumesc pentru acest loc cald si plin de suflet!

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  75. Recunosc,nu mi-a cazut fisa,dar sa fie azi,8 februarie,ziua ta Mihai,ca prea multa lume iti face urari ?!Asa ca ma conformez si eu si-ti doresc din toata inima La multi ani!,sa fi sanatos,fericit si cu mult noroc!Aceleasi urari si pentru familia ta iubitoare de Michael!
    Cu prietenie,Liliana si Dia

    RăspundețiȘtergere
  76. La multi ani Mihai!Multa sanatate iti doresc,sa duci pana la capat tot ce ti-ai propus,numai de bucurii si clipe frumoase alaturi de cei dragi sa ai parte! Deasemenea iti multumesc din suflet pentru acest loc minunat pe care l-ai creat aici!

    Liliana si Carmen,m-au amuzat povestioarele voastre :)

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  77. VAL
    am vazut si eu pe youtube cum ca au fost fanii la cimitir sa-i duca daruri lui Michael pe valentin's day. multumesc
    dar eu ma intreb oare ce vor face cu toate darurile, la un moment dat ?
    cred ca cel mai indicat ar fi ca cei de la cimitir sa le dea copiilor si sa le pastreze.
    asa vor vedea si ei si poate vor constientiza mai bine, cand vor fi mai mari , cine a fost cu adevarat tatal lor, cat de mare a fost , cat de valoros , si cat de iubit. Doar prin aceste mesaje , cred eu , pt ca sunt cele mai sincere.
    Bine ar fi sa fie asa !!

    RăspundețiȘtergere
  78. vreau sa te intreb ceva....ce inseamna applehead????Michael il striga asa pe Prince si nu cred ca sa poate traduce mot a mot....poate ma poti ajuta?

    RăspundețiȘtergere
  79. Anonim 09.02 sunt eu. cred ca ma uitat sa ma semnez. Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  80. URGENT!!!!! intrati aici acum!!!! transmitere live de la procesul cu Conrad Murray ,sursa TMZ :

    http://www.this-is-not-it.com/

    RăspundețiȘtergere
  81. Un rezumat pentru cei care nu au putut urmari procesul lui Murray:

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8499143.stm

    Asta nu e justitie!

    RăspundețiȘtergere
  82. Vă mulţumesc pentru urări. La mulţi ani le urez şi eu sărbătoriţilor acestei luni.

    RăspundețiȘtergere
  83. Incep Mihai prin a-ti spune LA MULTI ANI, si multa sanatate
    In rest vreau sa va spun ca daca asta e justitie eu nu mai cred in nimic. Am urmarit audierea lui Murray in direct, in primul rind a sosit binemersi fara catuse la miini ca si cum era vorba de unul care furase o gaina nu de un criminal (sa ne aducem aminte cum l-au incatusat pe Michael si ce bataie de joc au facut la adresa lui). In fine omor prin imprudenta cu maxim 4 ani, nu are drept de a parasi tara (pentru ca avocatul lui sustinea ca are mama in afara tarii si ca trebuie sa poata pleca din tara, in fine nu i s-a permis asta)poate profesa dar nu are voie de a prescrie medicamente (ca cica nu are altceva cu care sa se intretina), cautiunea de 3 ori mai mare decit prevede legea in aceste cazuri 75000 dolari ( de fapt procurorii au vrut 300000 dolari), iar audierea preliminara inainte de stabilirea procesului pe data de 5 aprilie 2010.
    Audierea a fost la tribunalul de la aeroport deoarece in oras nu se putea din cauza fanilor ( explicatia judecatorului catre murray pentru protectia lui de frica fanilor furiosi).
    Am vazut fani cu pancarte , fani imbracati ca Michael care au si cintat, pe Karen Fay plingind si rugindu-se impreuna cu fanii, si o familie foarte suparata si nemultumita, au plecat fara sa spuna nimic nimanui, singurul Jermaine care in sala a spus ca nu e de ajuns pentru ce a facut doctorul.
    Cam asta despre audierea criminalului.
    Suparata ca fara sa vreau am facut o comparatie intre procesul lui Michael din 2005 pe el l-au tratat ca pe ultimul criminal , nu e drept.
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  84. MJ: Most kids never call me by my name Michael. Either Applehead or another name which I don’t wanna say! (laughs). It’s not a bad word (smiles).

    Transcript: Michael Jackson’s Private Home Movies

    Applehead era unul din numele pe care i l-au atribuit copii lui MJJ ...acum nu sunt sigura daca era un pesonaj de desen animat sau de revista de benzi colorate... in orice caz la Neverland in gluma functiona un club exclusivist :) (Applehead club) din care faceau partea admiratorii personajului Applehead (adica MJJ si copii gazduiti de el la Neverland)... era un joc


    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  85. alte posibile explicatii ale cuvantului/ expresiei:

    N.- An enourmous head.
    move your apple-head! I can't see the board!

    si mai este un sens pe care nu vreau sa-l postez (o obscenitate), sunt convinsa ca Michael nu s-a gandit la acest sens cand a ales acest personaj ca model in relatia lui cu copii

    Niculina

    RăspundețiȘtergere
  86. Everyone was an Applehead because Michael loved ‘The Three Stooges'

    Nu am rabdare sa citesc ce scrie pe wikipendia despre acesti trei Stoodge ...

    dar de aici se trage numele de Applehead

    Nina

    RăspundețiȘtergere
  87. La Multi Ani! tuturor sarbatoritilor acestei luni.

    8 februarie 2010. Conrad Murray a fost judecat si a pledat nevinovat la acuzaţiile de omucidere involuntară în moartea lui Michael. Valoarea cauţiunii a fost stabilita la 75.000 $. Părinţii si citiva dintre fratii lui Michael au fost de faţă. Judecătorul a decis ca Murray nu mai poate prescrie anestezice si in mod special Propofol.

    Secvente de la "proces":
    http://www.youtube.com/watch?v=64fvgO_vmjA

    http://www.youtube.com/watch?v=5JQB7-Bv-C0

    http://www.youtube.com/watch?v=dnjqa4c0oH4

    RăspundețiȘtergere
  88. Se spunea ca doctorul e dator vandut.de unde a avut bani de cautiune.de avocati ..si ati vazut cu ce limuzina a venit la tribunal?Si la cat da inalt si de solid este ar fi putut sa il duca el singur in pas alergatorpe Michael la spital...si m-am convins inca o data de dreptatea din tara tuturor posibilitatilor....paciet sanatos mort si medic criminal practicind medicina ..
    Val.

    RăspundețiȘtergere
  89. PT LILIANA
    Liliana draga, da l-am recuperat...iti dai seama ca l-am scos imediat si am inceput operatiunea de curatare (si am avut ce curata la cat de uleioasaaa e maioneza):P...norocul a facut ca l-am scapat in maioneza si nu in apa, cum a facut o prietena de-a mea careia i-a cazut telefonul din buzunar in galeata cu apa si detergent, fara sa-si dea seama, culmea, cand facea curatenie prin casa...iar telefonul incepuse sa-i sune si ea confuza nu stia de ce-i vibreaza galeata...iti dai seama ca ea nu l-a mai putut recupera, desi l-a scos cat de repede a putut si l-a pus "la uscat" dupa care l-a dus la un service de telefoane, dar nimic...in fine, eu am fost un caz fericit :P si nu m-am impacientat...din contra...radeam ca nebuna si-mi ziceam...bine ca nu m-a vazut barbatu'meu...
    Mi-am zis data nasterii inca de pe la inceputurile mele pe acest blog, si daca nu ma insel cred ca chiar eu am propus asta...si acum vreo cateva saptamani mi-am mai scris ziua si luna cand am vazut ca si tu esti berbec si Camy (si m-am bucurat tare mult) si inca cineva parca, sa ma ierte ca nu mai tin minte...dar poate n-ai observat :) ca na' e greu sa apuci sa citesti toate comment-urile...in fine...eu sunt din 20 aprilie '81...
    Si apropo de ce ziceai tu ca tatal tau a fost fecioara (ca si Michael)si ce om bun si marinimos si darnic si optimist a fost...si mama mea e o fecioara...o bunatate de femeie...altruista pana la D-zeu...n-ar supara sau jigni pe nimeni niciodata, mai degraba si-ar inghiti limba decat sa zica ceva care ar deranja...o femeie foarte integra si cinstita...deosebita si foarte speciala...si nu o zic doar pt ca este mama mea! Si de aceea l-am inteles si apreciat eu mereu pe Michael si am crezut in nevinovatia lui...pt ca am fost convinsa ca "o fecioara" n-are cum sa fie altfel decat un om de o integritate, as putea spune, IESITA DIN COMUN!
    Te pup si te imbratisez! God bless you!

    RăspundețiȘtergere
  90. @randyjackson8 Sitting in court & I'm sad.Those profiting most from my bro’s death:AEG, Randy Phillips, Kenny Ortega,Estate Executors r nowhere in sight

    Niculina (sau Nina)

    RăspundețiȘtergere
  91. Carman,iti multumesc pentru "datele"furnizate,si ai dreptate cand spui despre "fecioare"ca sunt de toata lauda,si implicit Michael!Noi chiar stim cel mai bine cum era el,pentru ca am trait alaturi de acesti oameni minunati,tatal meu,iar tu o ai pe
    mama ta.Sa fie sanatoasa!

    Acum ca sa fiu sigura ca nu te mai "uit",te-am notat cu marcar rosu pe lista.Camy este cumva Camelia 2.4.'72?

    Si noi am petrecut seara si noaptea uitandu-ne la "fanfaronada "aia de proces,sau mai bine zis la "circul "de afara.Cel mai tare m-a enervat faptul ca nu i-au aratat pe fani,veniti ca suport pentru Michael si familie.Nu le-au luat interviuri,nu i-au aratat cu lozincile uriase afisata,cu catusele aduse pentru doctor,care,cum era de asteptat,a sosit la "proces" lejer,elegant,asezandu-si costumul,fara vre-un siret la maini macar,ce sa mai vorbim de catuse,ca alea erau doar pentru Michael,"odiosul"criminal,in timp ce acest sadic Jack Spintecatorul,era lasat liber ca pasarea si doar usor atins pe spate de asazisii oameni ai legii!Care lege? Pentru unii muma si pentru Michael ciuma!
    Rusine sa le fie,ca se bat cu pumnii in piept ca sunt in tara dreptatii si a justitiei !
    Nu l-ati remarcat si pe Majestik,personajul de care scrie Mihai in carte?Acum ,ca si alta data sare in apararea lui Joe,la acuzatiile care i se aduc din partea fanilor.Ca nu este adevarat procesul in care tatal lui Michael ar fi cerut bani,si multe altele,
    .Nu stiu ce sa mai cred acum cand toti ies in fata cu tot felul de declaratii !?Dar vreau sa fie adevarat ca familia lui este pentru Michael si pentru copii
    lui,ca sunt sinceri si nu urmaresc
    beneficii materiale de pe urma lui Michael.
    Una peste alta,mi-a ramas un gust amar,nici cei de la CNN,nu s-au omorat cu relatarile in direct,daca aratau ceva,o faceau cu viteza luminii,si intr-o limba incalcita,nu literara asa cum vorbea Michael,de intelegea si cine nu cunostea limba.Si tot sareau de la un capat la altul al lumii,de te ameteau,de fapt "voleiul"asta verbal si de imagini in viteza,este o caracteristica a nebuniei in care traim!
    Ce m-a impresionat pana la lacrimi,femeia care jumatate de ora i-a tot acuzat,a tot strigat la jurnalistii de acolo,acuzandu-i ca sunt patati de singele lui Michael,ca nu au scris nimic da faptul ca doctorul nu l-a dus imediat pe Michael la spital,si multe altele,dar fara sa o arate nici o secunda sa o vada lumea intreaga!Jegosi!
    Apoi mi-au dat lacrimile cand am vazut o plancarta uriasa pe care erau lipite sute de foto cu fani ai lui Michael din toata lumea,pe care scria:"Intreaga lume este aici!"Sau pe alta scria :"Cerem dreptate pentru Michael ACUM"!Sunt atat de multe dovezi de iubire pentru Michael,si degeaba au mutat procesul la mama dracului,la un aeroport,ca fanii tot au ajuns si l-au ponegrit pe doctoras,care cica facea pe el de frica!
    Nu ne ramane decat sa ne rugam la Dumnezeu sa se faca dreptate,dar cred ca tot cu ajutorul fanilor din toata lumea,pentru ca aia nu au nici o treaba cu "dreptatea"!


    Va sarut si cer,

    JUSTICE FOR MICHAEL NOW !

    RăspundețiȘtergere
  92. Liliana,
    Da, cred ca Camy este Camelia, parca asa zicea mai demult ca o cheama de fapt...dar cred ca ea este nascuta tot pe 20 aprilie...ca mine :)...eu asa tin minte...in fine, ne va lamuri ea :)
    Hugs and blessings!

    RăspundețiȘtergere
  93. liliana subscriu: JUSTICE FOR MICHAEL NOW!!!!

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna dimineata. Sunt uimita ca mai sunt ca mine. Tocmai m-am obosit sa conving un superficial scolit ca Michael Jakcson nu si-a albit pielea si nu avea proteza la nas. Regratul meu cel mai mare este ca l-am cunoscut pe MJ dupa ce a murit. As putea sa incerc acum aici sa-mi fac mea culpa dar nu vreau sa plictisesc pe careva. N-am citit cartea lui Tarabo, dar l-am vazut intr-o emisiune in care spunea ca il cunoaste din copilarie si se dadea a-i fi prieten. Pai eu stiu asa, ca atunci cand in adolescenta si mai tarziu in tinerete, inca mai ai prieteni din copilarie, tb sa-i pretuiesti si nici intr-un caz, nu vb pe un ton malitios despre el cand vezi ca are un succes mai mare ca al tau, dimpotriva. Nu i-am citit cartea dar nu ma mira ca a scris-o in maniara in care ati descris-o mi-a fost deajuns acel interviu sa vad ca e un frustrat. Cred ca am sa o fac totusi pentru acele detalii, dar mai intai sa o gasesc in orasul meu. Va multumesc ca existati pentru Michael Jackson.
    rig.veda

    RăspundețiȘtergere
  95. cred k acest Taraborelli cu siguranta era gay si indragostit de Michael! probabil ii facuse avansuri lui Michael iar el la respins, si cum e Michael dulce si nu ii plac scandalurile a preferat sa taca decat sa nu il creada nimeni ca jegul de Taraborelli ia facut avansuri de acolo vine furia lui Taraborelli...INDRAGOSTIT,RESPINS SI FRUSTAT...ceva de genuL ar trebui sa se numeasca cartea lui. Deci spune atatea mizerii de el si apoi ca nu isi poate imagina o lume fara Michael. gay ordinar.

    RăspundețiȘtergere
  96. Am citit si eu cartea lui JRT, dar nu m-am cramponat deloc de detaliile intime din viata lui MJ.Ca a facut si el greseli...caci om era!...ca uneori n-avea chef sa fie prea amabil...so what!? cati dintre voi nu aveti toane?...ca se machia...again: so what?...cate staruri n-o fac?...ca se parfuma doar cu miresme rezervate femeilor...so what? eu sunt fata si prefer aromele masculine...Sa ma dea cineva in judecata pentru asta! Vreau sa accentuez un singur lucru...nu va mai omaratzi ca unul a scris nu stiu cum si nu stiu ce...Din astia vor aparea mereu! Si indiferent de cati altii vor mai aparea Michael Jackson va ramane Michael Jackson, nici mai mult, nici mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  97. Sunt total de acord cu tine, descriere perfecta. Prima parte a cartii m-a facut sa visez cu ochii deschisi, mi se parea ca traiesc in anii '60-'70 alaturi de Michael.
    A doua parte a cartii e absolut aberanta, Taraborrelli m-a dezamagit.
    Se simte frustrare si dorinta de a-l pune pe Michael intr'o lumina proasta.
    Nu stiu daca Taraborrelli e gay si nici nu ma intereseaza... dar e clar ca s-a comportat ca si majoriatatea jurnalistilor, confirmandu-mi inca o data ca breasla din care face parte este fara constiinta si ca scopul principal a fost si este acela de al denigra per Michael, pentru ca se stie, lumea in general apreciaza mult "demolarea" unei celebritati, mult mai mult decat punerea in evidenta a calitatilor sale.
    Vechea poveste mass media, Taraborrelli nu a facut exceptie, din pacate.

    Cristina

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.