duminică, 13 decembrie 2009

"Scream"

...


Scream a fost pe faţa A a single-ului de promovare a albumului „HIstory: Past, Present and Future, Book I”, în timp ce pe faţa B a fost Childhood.

Scream a fost descris ca fiind un cântec agresiv, o ripostă adresată tabloidelor care l-au hărţuit în timpul procesului din 1993. Compus de Michael Jackson în colaborare cu Janet Jackson, James Harris şi Terry Lewis, cuprinde elemente de pop, R&B, Hip-Hop, funk şi rock. La multe dintre instrumentele ce compun linia melodică a interpretat chiar Michael Jackson (clape, sintetizator, chitară, tobe, percuţie). Videoclipul Scream rămâne unul dintre cele mai apreciate ale lui Jackson. Cu un cost total de 7 milioane dolari, este listat în Guiness World Records ca fiind cel mai scump videoclip din istorie. Scream a fost catalogat drept hit în toată lumea, ajungând în top 5 pe majoritatea pieţelor muzicale.

Obosit de nedreptate,
obosit de intrigi,
aceste minciuni sunt dezgustătoare,
deci ce înseamnă asta?

Mă doboară la pământ,
dar trebuie să mă ridic;
oricât de aiurea sună,
întreg sistemul e penibil.


Scream este în mod esenţial un cântec dedicat presei de scandal. Încă din anii ’80, Michael Jackson avea o relaţie dificilă cu presa, din cauza zvonurilor diseminate de aceasta cu privire la viaţa lui personală (camera hiperbarică, cimpanzeul Bubbles, oasele omului-elefant etc.) Chiar dacă aceste zvonuri erau false, Michael Jackson nu le-a infirmat, considerând probabil că nu era cazul să-şi bată capul cu aceste prostii şi că publicul îşi va da seama singur că tabloidele exagerează. Indiferenţa regală cu care el a tratat tabloidele, le-a făcut pe acestea să ia foc, insistând cu speculaţiile, poreclindu-l “Wacko Jacko” şi, când nu au avut ce să interpreteze ori să exagereze, au purces la inventarea propriilor poveşti, în goana după audienţă.

Spionajul din umbră
acum vine la lumină,
decât să îmi spui că mă înşel
mai bine îmi demonstrezi tu că ai dreptate;
te ocupi cu vânzarea de suflete dar
mie îmi pasă de al meu;
trebuie să fiu mai puternic
şi nu voi renunţa la luptă.


Scream/Childhood şi albumul “HIstory” au fost primele lansări ale lui Michael Jackson de după procesul din 1993, iar presa era curioasă să vadă dacă acestea se vor vinde. Un analist de la SoundScan a observat că presa nu se nimerea pe aceeaşi lungime de undă cu publicul, atunci când era vorba de Michael Jackson; pentru că publicul îl plăcea pe Michael Jackson, în timp ce presa nu. Acest analist considera ca negativiştii, acei Gică-contra din media vor fi surprinşi de modul în care campania “HIstory” va fi primită de public. Şi cam aşa a şi fost :)

Cu atâta obscuritate, nu-ţi vine să strigi?
abuzurile zgomotoase te persecută, conform schemei
încerci să faci faţă fiecărei minciuni pe care ei o disecă în amănunt
rogu-vă, cineva să se îndure,
pentru că nu mai suport
încetaţi să mă constrângeţi,
pentru că mă faceţi să vreau să strig.


Broşura care insoţeşte albumul “HIstory” conţine o acuarelă a artistului Gottfried Helnwein intitulată “Das Lied” (“Cântecul”), care reprezintă un copil chinuit, în colţul unei încăperi, strigând către tavan. Versurile melodiei Scream, scrise de mâna lui Michael Jackson, apar pe perete, lângă copil.





Către sfârşitul broşurii este inserată copia scrisorii unui copil către preşedintele Bill Clinton, prin care îl ruga pe acesta să oprească războiul, poluarea şi atacurile presei asupra lui Michael Jackson.

Am obosit să văd că spuneţi povestea în felul vostru,
voi creaţi confuzie
şi consideraţi că asta e bine (fir-ar!)

Continuaţi să schimbaţi regulile
în timp ce eu continui să joc;
n-o să mai rezist mult,
cred că aş putea să o iau razna.


În Scream, Michael Jackson se adresează mediei, cerându-i să înceteze cu presiunile asupra lui şi cu interpretările eronate ale adevărului. Jon Pareles de la “New York Times” scria: “Teama s-a trasnformat în agresivitate. Muzica s-a polarizat: este când tăioasă, abruptă, când lustruită şi somptuoasă. Vocea lui Jackson se aude ca şi cum cântă cu dinţii încleştaţi, aruncând cuvintele ca o sfidare a celor care îl persecută.” Scream a fost primul cântec al lui Michael Jackson, care conţine cuvinte profane (“Stop fucking with me”), lucru care a fost considerat ca o alegere neobişnuită pentru Jackson, dacă se lua în considerare faptul că publicul său era reprezentat, într-o mare proporţie, de adolescenţi. În plus, Michael Jackson era cunoscut drept o persoană manierată, delicată, care vorbea întotdeauna frumos. De data aceasta, însă, a schimbat macazul. Întreg albumul „HIstory” poate fi considerat ca o răbufnire a unui om care a fost persecutat, acuzat, umilit fără motiv ori din motive inventate. Prin „HIstory”, Michael Jackson a vrut să tragă un semnal de alarmă privind lucrurile rele care i se pot întâmpla, în orice clipă, unui om bun.

Cu atâta învălmăşeală, nu-i aşa că îţi vine să strigi?
abuzurile zgomotoase te persecută, conform urzelilor;
plăcerea voastră e să faceţi ditamai scandalul din orice minciună.

Oh, Doamne, te rog ai milă, pentru că nu mai suport;
încetaţi să mă constrângeţi,
pentru că mă faceţi să vreau să strig;
încetaţi să vă jucaţi cu mine,
pentru că asta mă face să strig.


Cu două săptămâni înainte de lansarea oficială, Scream era deja difuzat la un post de radio din Los Angeles, în fiecare oră, până când Epic Records a aflat de asta şi a ordonat sistarea difuzării. Se pare că melodia a fost ţinută într-un secret atât de mare, încât nici măcar staff-ului de la Epic nu li s-a permis să obţină o copie. Dar DJ-ii de la radio au reuşit sa obţină cântecul şi, logic, s-au grăbit să-l difuzeze. Deşi riscau să fie atacaţi legal, cei de la radio din Los Angeles au afirmat: „Unele lucruri contează mai mult decât altele. Compania de înregistrări e furioasă, şi-a pus în priză avocaţii şi situaţia a devenit periculoasă. Dar la o lansare atât de mare cum este cea a lui Michael Jackson, este imposibil să aşteptăm unda verde, dacă am pus mâna pe o scurgere de informaţii. Este o ocazie pe care o întâlneşti odată-n viaţă, pentru că securitatea din jurul lui Jackson e de-a dreptul dementă.”

Colaborarea cu sora lui mai mică a fost plăcută şi fructuoasă. Janet a declarat că s-a bucurat să-l vadă pe fratele ei la lucru. În Scream, Michael şi Janet se razbună pe media, pentru faptul că induce publicul în eroare, cu bună ştiinţă. Conceptul videoclipului nu îi aparţine lui Michael, aşa cum suntem obişnuiţi; de data aceasta a mers pe mâna regizorului Mark Romanek. Producătorul Tom Foden a comentat: „Mark Romanek a scris scenariul, iar ideea de bază era ca Michael şi Janet să fie singuri într-o navă cosmică uriaşă. Ei plecau cât mai departe de Pământ; diferitele decoruri reprezentau medii diferite din interiorul navei, unde ei se puteau distra şi relaxa.”

Oh, doamne, nu pot să cred ce-am văzut
când am deschis televizorul în seara asta;
m-a scârbit atâta nedreptate –
toată nedreptatea asta...

„Un om a fost omorât în bătaie de poliţie, după ce a fost confundat cu un suspect de tâlhărie. Omul era un bărbat de culoare, în vârstă de 18 ani...”


Astfel de cazuri, din nefericire, se întâmplă frecvent în Statele Unite, „ţara tuturor posibilităţilor”, „ţara unde rasismul a fost abolit”, „ţara oamenilor liberi, care promovează democraţia şi dreptul la cuvânt”. Michael Jackson a avut trista ocazie să afle, pe pielea lui, că toate acestea sunt departe de realitate. Cazul lui ar trebui să fie luat ca etalon, pentru ceea ce se întâmplă de fapt în lume. Martiriul lui e o lecţie dură, din care ar trebui să învăţăm cu toţii.

Cu atâtea comploturi, nu-i aşa că-ţi vine să strigi?...
Încetaţi să mă asupriţi,
pentru că asta mă face să strig...


Michael Jackson a strigat. Însă, ecoul strigătului său, parcă abia acum începem să-l auzim. E târziu pentru el; dar poate că nu e prea târziu pentru noi.







...

76 de comentarii:

  1. Da e adevarat...pacat ca ne a trebuit atata timp ca sa realizam modul in care era persecutat.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ne mai ramane decat sa ne transformam in peretii unei pesteri care transmit si amplifica ecoul ...pentru ca nu trebuie sa lasam sa se uite vreodata...
    nadia

    RăspundețiȘtergere
  3. ..."cei care raman isi sterg lacrimile si se intorc ,stiind ca nu vor mai putea sa-l vada niciodata pe cel plecat.Totusi cei care au ramas precum si persoana care a plecat vor uita in curand aceaste durere profunda,poate pana acum au si uitat-o partial.Durerea e momentana,iar uitarea e vesnica.Dar daca te gandesti bine,ai sa constati ca durerea,nu uitarea ,e reala.Numai atunci cand esti canfruntat cu o despartire grea sau chiar cu moartea cuiva,simti cat de inevitabil de reale sant durerile noastre.Doar in acele momente intelegi ca linistea sufleteasca poti s-o afli numai cand nu cunosti durerea;aspectele reale ale vietii sant tristetea si anticiparea ei.Faptul ca nimeni sau nimic nu va ramane pe vecie e atat de adevarat incat adeseori tristetea dispare fara sa lase nici o urma in amintire.Dar tocmai acest sentiment te framanta.Stii ca nu vei ramane in lume,dar te impaci greu cu gandul ca nimeni nu-si va aminti de tine.E o uitare totala.Numai melodiile noastre triste au puterea de-a ramane pentru totdeauna si pentru omenirea intreaga."Rabindranath Tagore -Scrisori rupte-...Val.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stau de 5 minute in fata calculatorului nestiind ce sa scriu...de teama ca nu cumva cuvintele mele sa nu fie tocmai potrivite pentru un asemenea material exceptional...
    Consider ca nu are nevoie de nici un fel de completare sau... de cometarii, doar de aprecieri!

    Mihai, daca ti-as spune ca esti GENIAL...ai considera ca e prea putin? Te-ai simti insultat?
    Sper din suflet ca nu, pentru ca acesta este singurul cuvant care imi trece prin minte acum...:)
    Multumesc!

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  5. S-ar putea sa fiu pe langa subiect, dar ati vazut ca in This is it, la melodia Earth Song Michael a schimbat versurile? Sau cel putin asta e impresia mea...incepand de la "Hey, what about yesterday (What about us)" niciun vers nu mai suna la fel. Voi ce credeti?

    http://www.youtube.com/watch?v=Yn5zIzzXL0g

    RăspundețiȘtergere
  6. Mii de multumiri Mihai.Pur si simplu senzational acest post.
    In ceea ce ma priveste,albumul pe care se afla aceasta melodie "HIStory" este preferatul meu...spun asta fiindca pe acest album il regasesc pe Michael asa cum era si continua sa fie pentru mine.
    Felicitari si once again "JOS PALARIA" pentru tine....Aplauze la scena deschisa.


    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  7. Strig,fiindca indiferenta oamenilor distrug Pamantul ..Strig ca traiesc intr-o lume in care valorile istorice,demnitatea si iubirea sunt dispretuite in favoarea banilor..Strig in aceasta lume de kko ca anii trec atat de repede si nu reusesc sa ma bucur mai mult de copilaria ,copiilor mei..Strig ca bunicii si parintii mor prea repede..Strig ca sunt o romanca frustrata si nu pot sa ajut toti oamenii saraci..Strig fiindca m-am saturat sa mai vad copii cersind,batrani dispretuiti,suferind dupa o viata de munca..Strig fiindca nu mai vreau sa vad caini striviti pe sosele..Stig nedreptatea facuta lui Michael si sufar gandindu-ma la mama si la copii lui...strig..Urlu...Oare ma aude cineva..... Val.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mihai ,foarte frumos .
    Val,noi te auzim.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Mihai,exceptional e noul articol!

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  10. Un cantaret italian care l-a cunoscut pe Michael in 1985 mi-a zis ca Artistul Michael a murit la ,,momentul potrivit,,-preagatea un turneu grandios si prin filmul This is it Michael a facut o figura mai buna decat ar fi facut pe scena.Dar eu ma gandesc la omul Michael ptr care nu exista,,momentul potrivit,,ARTISTUL,GENIUL,DANSATORUL,REGELE Michael va trai mereu dar omul Michael a plecat.Sincer pot crede ca si-a inscenat moartea,chiar m-as bucura,dar ca va reveni asa ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat,ba mai mult ca pleca in turneu,e cam greu de crezut.Fanii s-ar bucura dar presa,justitia nu l-ar ierta.pot spune un singur lucru-Traiasca Regele-si atat.De fapt trebuie sa te felicit si pe tine Mihai pentru treaba minunata pe care o faci.Poate ne faci o surpriza si ne spui ca e Michael care te ajuta sa descifrezi mesajele melodiilor lui,ca oricum se zvonea ca e prin Romania.oricum esti genial.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihai,ma alatur si eu tuturor celor care isi scot palaria in fata ta,in fata talentului tau iesit din comun!
    Pot sa spun ca SCREAM este pentru mine unul dintre cele mai frumoase cantece ale lui Michael,unul dintre cele mai triste,pentru ca el reprezinta viata lui .Filmul,deasemenea,are stralucirea diamantului,este perfect,la asta contribuind foarte mult si pelicula alb-negru,pe care eu o consider mult superioara,in ceea ce priveste efectul vizual,peliculei color.De Michael,ce sa mai spun,el este ,ca peste tot superb,inegalabil,de pe alta planeta! Janet este foarte frumoasa,il completeaza perfect pe fratele ei,si se vede pe chipul ei supararea pentru patimile fratelui.
    Cel mai mult m-a impresionat dansul lor perfect sincronizat,foarte dur in miscari,aproape dureroase pentru privire,dar foarte relevante pentru starea de spirit a lui Michael si a lui Janet.
    Si-mi amintesc,acea seara tista de septembrie,cand Janet ,cu lacrimi in ochi,a dansat singura
    acelasi dans pe scena ,cu Michael doar
    in inima ei,si cu chipul lui pe ecran.
    Se apropie Craciunul,nu va mai fi la fel fara EL,orice am face,ziua de 25 va fi pe vecie TRISTA!
    Va imbratisez pe toti cu drag,Liliana

    RăspundețiȘtergere
  12. "Scream"...piesa in care vad un MJ agresiv, incisiv si dur. Piesa in care il vad pe MJ furios si intaratat, gata sa muste, gata sa loveasca si sa atace. Doamne ce mult imi place!!!!
    "Scream"... piesa in care MJ injura, piesa in care se exteriorizeaza, piesa in care efectiv, urla. Piesa care ma face sa-l iubesc si mai mult. In care ii citesc dispret in priviri, in care el, Ingerul, devine un luptator agresiv si dur.
    Da, e satul, e sictirit, nu mai are chef de presa, s-a saturat de toti si de toate. Si urla. Si doamne, cat de frumos e! ce satisfactie imi da piesa asta! Le aminteste ca el e colosul si ei micutele furnici, le aduce aminte cine e geniul si cine e obscurul.
    Nava aia spatiala....te trimite cu gandul la faptul ca el e diferit, si stie asta. Si le spune: "terminati cu tampeniile, ca m-am cam plictisit de voi....". Si Janet....cat imi place si ea in acest videoclip. E..sora fratelui ei.
    Michael... ne-ai aratat, din nou, ca tu esti colosul, ca tu esti cel mai presus de toti si de toate. ne-ai demostrat iar ca poti spulbera acei mici...nimeni doar printr-o privire (si doamne, ce privire ai in videoclipul asta!), ne-ai aratat ca esti mult mai puternic decat credem, si ca atuncicand vrei, poti fi agresiv, incisiv, si...periculos.
    Mihai, ca intotdeauna...felicitari!!!! Orice as spune nu ar fi suficient, asa ca...aplauze, din nou!

    RăspundețiȘtergere
  13. mi-as fi dorit sa fie altfel pentru el. Mi-as fi dorit sa fie iubit de toti in aceeasi masura...dar de ce sa facem macar un lucru perfect cand putem sa distrugem o viata! O viata in care un om cu doua maini,doua picioare si un creier, a muncit sa fie ceea ce este, a iubit ca sa primeasca iubire,dar din pacate a primit ceea ce s-a intamplat acum 6 luni...ma intreb si acum de ce au facut atat de multa valva cand il dispretuiau atat de mult. Atat de multi ani in care a suportat toate porcariile lor. Sau prin chestia asta au vrut sa demonstreze ca tot ei au castigat,dar nu stiu cat de mult au pierdut... Miss you Michael!!! Camy

    RăspundețiȘtergere
  14. ce sexy e cand arata ca e iritat....dur....nervos :D....SCREAM baby!!! le-ai dat peste nas inca o data....SCREAM honey...fuck media, fuck them all!:D sorry pt limbaj :P
    Mihai....sa-ti mai zic cat esti de adevarat?! cred o stii deja :*
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  15. Mihai, ce sa spun esti talentat si stii asta il intelegi pe Michael ca nimeni altul, multumesc pentru asta.
    Val eu te aud
    Violeta

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest videoclip il privesti “cap-coada” cu respiratia taiata si fiori ce-ti trec prin fiece particica a trupului, in timp ce mintea-ti umbla prin tot itinerariul destinului lui Michael, in care s-a confruntat la greu cu nedreptatea pe care i-a facut-o presa. Auzindu-l pe Michael cum striga, vazandu-i privirea, perceptandu-i inclestarea dintilor, simtindu-i durerea si revolta ce le traieste datorita faptului ca devoratorii de suflete vor sa-l termine, sa-l doboare... “conform schemei”...nu se poate sa nu te simti intr-un fel vinovat…
    A luptat din rasputeri...si a facut-o de unul singur...cum s-a priceput mai bine, prin versurile si muzica lui...a suferit...a gasit putere, si-a impus si s-a ridicat...iar si iar....Unde erau fratii, parintii...prietenii...colegii...care stiau in sinea lor ca i se face o mare nedreptate, dar au tacut...(apropo de scrisoare…si ? Clinton ce-a facut ??)
    Atunci cand era atacat din toate partile si totul se destrama in jurul lui, nu era timp de solidaritate. Solidaritatea apare doar atunci cand oamenii se simt in siguranta, nu cand pot risca expunandu-se alaturi de tine sau cand chiar te-ar putea ajuta. .....
    Michael e auzit acum dar, cum spuneai Mihai, pentru el e tarziu ; noi, intr-adevar, mai putem face ceva, daca ne deschidem suficient mintile....

    Michael ni se adreseaza si noua, in “Tabloid junkie”, spunandu-ne ca daca citim in reviste sau vedem la televizor nu inseamna ca este si adevarat, “Just because you read it in a magazine/Or see it on the TV screen/Don't make it factual, actual”....ca ei, presa, doar cu stiloul pot tortura un om, il pot crucifica pe Dumnezeu “But with your pen you torture men/You'd crucify the Lord”...
    Ne indeamna sa nu le cumparam(revistele), ele sunt doar ceea ce scorneste mass-media ca sa faca isterie, cumparandu-le si citindu-le nu facem decat sa le sfintim, sa le hranim...minciunile lor...
    Dar… “If he dies, sympathize”..........

    Multumesc Mihai pentru analiza detaliata, personal am aflat lucruri noi, interesante....cum ne-ai obisnuit...

    RăspundețiȘtergere
  17. Camy,
    Si eu m-am intrebat la un moment dat acelasi lucru, raspunsul l-am gasit tot la Michael, le stia pe toate - inca o dovada a geniului (nu ca ar mai fi nevoie).
    "In the hood
    Frame him if you could
    Shoot to kill
    To blame him if you will
    IF HE DIES SYMPATHIZE..." - "Tabloid Junkie"
    Pt. dl.Mihai, felicitari inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihai, ar fi dragut daca ai pune toate astea intr-o carte :D Am avea un 2010 magic alaturi de muzica lui Michael si cuvintele tale frumoase :) Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. domnule Mihai si eu sunt de acceasi parere cu Anonim 05:29 ca ar fi frumos sa puneti toate astea intr-o carte ! eu am prima carte a dvs si sunt tare mandra k o am si o pastrez cu f mare gija si mi-ar placea sa publicati volumul 2!!sunteti extraordinar!!si as avea si eu o rugaminte la dvs dak nu e un deranj prea mare:daca aveti cartile scrise de Michael "Dancing the dream" si "Moonwalk " in format electronic ati fi amabil sa mi le trimiteti si mie pe adresa adry_anax89@yahoo.com??va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  20. Fara cuvinte,e prea frumos...Textele cantecelor de genul SCREAM (ca si Tabloid junkie,Xcape,Leave me alone,altele nu/mi vin acum)au reprezentat poate singura modalitate a lui Michael de a/si putea exterioriza durerea,frustrarea,furia,agresivitatea,dezamagirea,revolta (si toate acele stari care te fac sa STRIGI,sa URLII,sa TIPI) pentru omul cu cu stil si clasa,care a fost intotdeauna...

    Alina

    RăspundețiȘtergere
  21. DRAGUL MEU PRIETEN...

    Ma mai auzi...?...iti amintesti de mine...?
    Si daca da...oare ce vei spune...?
    Te vei intrista...sau vei zambi intelegator...? Vei fi dezamagit...sau vei mandru de mine...? Te vei indeparta abatut...sau vei ramane si te vei bucura...alaturi de mine...alaturi de noi...?
    Te intreb...dar stiu care ar fi raspunsul tau...stiu sigur ce ai face...stiu sigur ce ti-ai dori...

    365 de zile...mai putin cateva...
    In oricare dintre zilele anului...te voi regreta...voi continua sa privesc in urma ta cu tristete...cu duiosie...cu regret...si uneori cu revolta...mai mult sau mai putin strigata...mai mult sau mai putin infranata...
    Dar nu acum...nu si in aceste zile...si nici...in alte cateva zile din an...Ti le voi numi pe rand...pe fiecare in parte...fiecare la vremea ei...

    Acum...se apropie Craciunul...
    Se apropie Ziua Nasterii Mantuitorului...si nu avem dreptul sa fim tristi...si nu-mi dau voie sa plang...poate doar putin...dar numai din dragoste si recunostinta pentru ceea ce simbolizeaza aceste zile...pentru noi toti...
    Vin zilele Craciunului...si cu tine in sufletul meu...ca intotdeauna...imi aduc aminte ca nu am voie sa fiu trista...si imi aduc aminte sa multumesc...pentru Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos...pentru Minunea daruita Fecioarei...si lumii intregi...
    Pentru viata mea...pentru copilul meu...pentru familie...pentru prieteni...
    Pentru Pamant,Soare,Luna...pentru tot ce am trait si traiesc...pentru speranta...
    Si pentru tine...Pentru ca in aceste zile...gandurile mele se opresc inainte de o zi de vara...nu vreau sa trec mai departe de acea zi...inca nu s-a intamplat...sunt recunoscatoare ca am trait in aceeasi lume cu tine...in acelasi timp...sunt recunoscatoare ca ai existat si inca existi...si ca oamenii te iubesc atat de mult...

    Maine...maine te astept sa-mi fii alaturi din nou...Am uitat...sa impodobesc bradul de la serviciu...de atatia ani aveam grija ca bradul meu sa-i astepte pe toti in prima dimineata dupa ziua libera de 1 decembrie...
    Bradul Florentei din biroul "Michael Jackson" a fost intotdeauna primul...si cel mai frumos...Anul acesta am uitat...nu am fost suparata...am fost doar foarte ocupata...si prinsa cu altceva...
    N-am crezut ca vor observa...Astazi insa...m-au intrebat..."Cum de nu ti-ai impodobit tu bradul...unde e bradul tau...?" Au crezut ca sunt trista...dar nu sunt...am fost doar...uituca...Am fost doar foarte prinsa cu acel proiect...nimeni nu m-a putut dezlipi de langa el...Si l-am terminat ! Nici nu-mi vine sa cred...!...Nu stiu cum a iesit,dar...sper sa-ti placa...
    Le-am raspuns..." Maine...imi voi face timp...Maine...si maine e o zi..."
    Maine vom impodobi bradul...Tu si Eu...
    Bradul meu si muzica ta...biroul meu si fotografiile tale...Billie Jean...si pasii mei urmand vocea ta...
    Te rog sa fii cu mine...cand voi aprinde beculetele...Si sa te bucuri impreuna cu mine...

    Sa respectam Sarbatoarea Craciunului...sa fim bucurosi si recunoscatori pentru ceea ce am primit...pentru privirea ingaduitoare a Bunului Dumnezeu...

    Se apropie Craciunul...

    Te astept sa impodobim impreune Bradul de Craciun...
    Maine, Michael...Maine...Promit !
    Mai stii...cat de mult ne placea cum o spune Scarlett O'Hara...?
    "La urma urmei...si maine e o zi..."

    RăspundețiȘtergere
  22. irina imi place mult ce ai scris...Michael dur si revoltat , la fel de dulce si scump ca si Michael care zambeste cu gura pana la urechi.....

    RăspundețiȘtergere
  23. Florenta, bine ai revenit. Iti simteam lipsa. De fiecare data cand citesc gandurile tale, ma intreb cum de poate exista atat dragoste si duiosie in sufletul tau...si de fiecare data incerc sa te aduc mai aproape de sufletul meu, pe tine si pe toti cei care il iubesc pe Michael, pentru ca eu chiar simt ca suntem o familie :)

    Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  24. FLORENTA bine ai revenit :)
    am senzatia ca ne-ai pregatit ceva frumos :)....si ca, cu acel ceva ai fost ocupata pana acum de n-ai mai zis tu nimic :D
    hugs
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  25. F.bun articolul despre Scream.Dar tocmai ca ma indigneaza ce mizerii a trebuit sa suporte acest om atat de minunat, va supun atentiei o scena din This is it, cea de la Earth Song, cand un excavator intra pe scena. Daca va veti uita in slow motion sau poza cu poza, veti observa ca scena e complet creata pe calculator, nu e reala.Instrumentistii stau complet nemiscati, ptr.ca sunt creati artificial pe calculator, iar Michael e "decupat" din videoclipul oficial al piesei Earth Song, scena cand se tine de cei 2 copaci.Uitati-va atent la hainele si la parul lui.Cum e posibil ca cei care au facut acest film sa recurga la asa ceva? si mai sunt multe "facaturi" in acest film. Ma tem ca mizeriile contra lui MJ nu au incetat, ci slujesc la obtinerea de cat mai multi bani, iar noi nu trebuie sa lasam sa se mai intample asta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Florenta,bine ai revenit!A fost destul de lunga tacerea ta,si chiar imi faceam griji gandindu-ma ca ai fost bolnava;bine ca esti bine.Ai dreptate,vine Craciunul,si noi ar trebui sa fim fericiti ca suntem sanatosi,cu familia,cu copii,dar oricat am vrea,nu va fi ca pana acum fara Michael!Oricat as vrea sa nu fiu trista,eu nu mai pot sa fiu altfel!Am crezut ca daca o sa stiu mai multe despre EL,despre viata lui,daca am sa -l vad zilnic,o sa-mi fie mai usor,dar nu e asa:orice imagine cu EL ma doare enorm,vocea lui imi strapunge inima,zambetul lui imi provoaca tristete,nu stiu de ce,dar asta simt,si din ce in ce mai puternic.Mi se rupe sufletul cand ma gandesc la copii lui,ce trist trebuie sa fie,cand nu mai ai parinti;nu vorbesc din experienta,pentru ca am avut niste parinti grozavi,si inca o mai am pe mama alaturi,dar ma gandesc ca trebuie sa fie foarte dureros sa nu ai langa tine,pe cei mai buni si adevarati prieteni,care sunt pana la urma parintii,si in cazul nostru,Michael ,care era si mama,si tata,si prieten pentru copii lui,pe care ii iubea enorm.
    In cazul lui Micael,nu se adevereste vorba ca timpul le sterge pe toate...
    Va iubesc pe toti ,si mi-e dor de Michael!

    RăspundețiȘtergere
  27. In curand "Michael" va domina lumea prin acesti pusti deosebit de talentati! Ce mandru ar fi Michael de ei acum!

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=1295671033642&ref=mf

    http://www.youtube.com/watch?v=nN-0PKgbIbM&feature=player_embedded

    Uitati-va neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  28. si eu am observat faza aceea de la Earth Song in TII cu acel MJ "din carton" si natura moarta din jurul lui :D de care zici tu anonim 02:41....deci nu sunt singura....credeam ca n-am vazut eu bine
    si chiar stateam si ma intrebam atunci la film....oare vad bine....ce naiba a fost in capul lor sa incheie Earth Song in stilul asta....cu faza aia facuta pe calculator? care-i rolul ei acolo? sa mor daca am prins ideea....nici pana in ziua de azi....
    poate ne lumineaza cineva?!!!:D
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  29. Mi-e dor de Michael! Si nu imi vine sa cred ca sa se faca 6 luni chiar de Craciun... atat de trist :( parca a fost ieri... si imi pare rau ca nu pot sa exprim in cuvinte ce simt :(

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce ma bucur sa te revad FLORENTAAA!! Bine ai venit! Nu ai idee ce bine imi pare sa citesc ceva scris de tine! Inchipuie-ti ca te imbratisez si te pup! Mi-a fost tare tare tare dor de tine.

    RALUCA, iti multumesc din suflet pentru vorbele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  31. ce facatura ordinara! seful FEDERAL RESERVE , micutul BEN, ,,salvatorul omenirii din criza", ales omul anului de ,,Times"...
    NWO functioneaza , dar uneori sunt de-a dreptul patetici...si-si dau cu stangul in dreptul...daca nu ar fi cumplit, chiar m-as amuza...
    nadia

    RăspundețiȘtergere
  32. Florenta,ma bucur ca ai revenit.si eu simt exact ca tine.Sarbatorile de iarna imi provocau mereu bucurie,anul acesta in schimb bucuria s-a transformat in tristete si durere.Imi vine sa urlu dar asta nu m-ar ajuta cu mult asa ca imi inec tristetea in lacrimi.Si ma intreb cand se va sfarsi.6 luni fara Michael.cele mai triste luni din viata mea si nu exagerez deloc.Singura mangaiere sunteti voi.Voua pot sa va impartasesc dragostea imensa pe care i-o port lui Michael ptr ca aici in Italia unde ma aflu sunt singura.Si vreau sa va multumesc ca existati,ca exista Mihai si ca a infiintat acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  33. mi am postat povestioara la capitolul precedent din gresala, asa ca o voi transcrie aici. sper sa nu va suparati

    RăspundețiȘtergere
  34. m am gandit sa fac altceva si sa nu mai imi plang durerea. asa ca........
    Poveste de iarna


    Povestile au rezonanta puritatii, poate ca de acolo vine si forta lor.
    E noapte magica.E timpul basmelor, a povestilor care se tes cu iti nevazute
    A cata oara coborase Noaptea peste el, asta Pamantul nu ar putea sa o spuna In vechimea lui a uitat sa mai tina cont si de asta . Ea, Noaptea coboara cu straluciri de stele, stele ce sunt aruncate pe bolta ca graul in brazda primavara.Nu e nici mai cald nici mai frig ca alta data dar Cerul si a dezlegat baierele pentru a da frau liber fulgilor de zapada spre Pamant pentru a l transforma pentru un timp in taram de basm.Iarna prin insasi existenta ei este magica dar noptile sunt cu adevarat feerice, tainice , nascocitoare de povesti si mister.Astea-s noptile care vin prea devreme si pleaca prea tarziu.Dar noaptea asta e mai tainica si mai magica si mai misterioasa. Pluteste ceva in aer, nu sti sa spui ce,dar asa pare ,sau poate ca e doar ceea ce sufletul simte, este rezonanta sufletului cu momentul.
    Cerul plange cu fulgi mari si mici ce aluneca si se rostogolesc ca intr un dans al Ielelor in acordurile Vantului care suiera cu un oftat prelung.
    Este seara in care o lume intreaga il asteapta pe Mos Craciun.Oare cum face sa ajunga intr o singura noapte la toata lumea?Ei........ dar asta face parte din magia lui, si apoi am auzit ca are si ucenici care trudesc din greu tot anul pentru a fi pregatiti de Seara de Ajun.
    Mos Craciun s a nascut de mult, candva in vechime(cine sa mai stie cand) si cica locuieste intr o tara care se cheama Laponia. Acolo sta el si trudeste si citeste scrisorile copiilor din lumea intreaga.El Mos Craciun e ceva tainic care se intampla in fiecare an pe 24 Decembrie ,atunci , in aceea seara umbla el pe la toti copii lumii(In mod deosebit de el sunt legate mai toate amintirile copilariei)

    RăspundețiȘtergere
  35. continuare:
    Vantul este c am agitat,uneori suiera prelung ca o soapta iar alteori sufla furios troienind si viscolind Padurea. Vietuitoarele s au retras din calea lui fiecare in culcusul sau,au vazut ca Vantul e ingandurat si posac.Doar el, Bradutl nu are stare Ai place atat de mult cand fulgusorii se aseaza pe crengutele lui iar omatul ii imbraca trupul.. el ar fi vrut sa zbudre, sa se bucure de spectacolul naturii si apoi nici nu intelege de ce e posac Vantul asta
    - Ei Vantule, iar esti posac si racolesti toata padurea.Imi pare tare bine ca ai trecut si pe la mine sa mi mangai crengutele.
    Dar Vantul era suparat si pace, ar fi vrut sa nu i spuna nimic, dar prea ii era drag asa ca a suflat putin spre varful Bradutului cufulindu i crestetul.. Si Bradutul avea un gand care trebuia negresit impartasit si Vantului dar se c am temea sa nu l mai infurie. Asa cu mare tact incepe sa i spuna :
    -Vantule, sti ce mi as dori eu ?
    - ?
    - Mi as dori sa fiu Bradulet de Craciun
    Vantul s a incruntat la el si da sa plece
    - Ce sti tu despre oameni? sti tu cat de rai sunt cum ii folosesc pe confratii nostrii si ii arunca in foc? asta vrei tu ? eu tin a tine si mi fac mari griji pentru tine . T e stiu decand erai cat o ciupercuta si ma ingrijoram sa nu te striveasca cineva si tu acum imi spui ca vrei sa mergi in comunitatea oamenilor? si pleca turbat spre padure A maturat tot in calea lui si dupa ce a parasit padurea s a napustit catre sat si a viscolit zapada si a ametit fulgii de nea ca intr un carusel si a suflat pana a obosit chiar el.Retragandu se spre padure ca sa se linisteasca, in fata unei ferestre vede o fetita care privea spre inaltul cerului cum se ameteau fulgusorii. Lumina de la fereastra era palida galbuie iar ea statea cu nasul lipit de geam si spunea:
    -Doamne, daca ai sti ce mi as dori?.......uite , mi as dori un Bradulet de Craciun. L as iubi asa de mult incat nu as lasa pe nimeni sa i faca vreun rau si l as impodobi sa nu mai fie nimeni ca el.Doamne,i as pune in varf steluta gandindu ma la implinirea profetiei si i as agata globulete rorii de crengute ca sa mi amintesc de jerfta Mantuitorului si lumanari care ar fi oglinda luminii stelelor iar la usa casutei noastre as pune coronita verde pentru iubirea vesnica iar el Bradutul ar insemna pentru mine lumina si viata, el e vesnic verde.
    Pentru o clipa vantul s a oprit in loc s a uitat catre fetita si a plecat ingandurat catre padure, oprindu se direct la Bradut. L a zbarlit asa un pic pe crestet si i a spus:
    -Hai sa ti implinesti visul.Am gasit o fetita careia ii vei face o mare bucurie si a promis ca v a avea grija de tine. Tu esti facut sa bucuri inimile oamenilor, v ei fi impodobit cu straie stralucitoare iar stelele iti vor da putere si lumina sa luminezi pe cei rataciti.
    -Ura! am sa fiu Bradut de Craciun si am sa fiu impodobit si am sa am daruri sub poala mea si voi fi inconjurat de copii si am sa mi gadil crengutele cu miros de cozonaci calzi. Multumesc Vantule , stiam ca si tu ii iubesti pe oameni numai ca uneori tu esti indreptatit sa te superi pe ei . dar tot tu pe aripa ta ne ai adus atatea povesti cu oameni ...
    Cand fetita a vazut Bradutul, avea ochii in lacrimi de bucurie , s a uitat catre inaltul cerului si a zis:
    Multumesc Doamne! mi s a indeplinit ce a mai mare dorinta....... am sa pastrez aceasta clipa magica pentru totdeauna

    RăspundețiȘtergere
  36. continuare:
    Vantul este c am agitat,uneori suiera prelung ca o soapta iar alteori sufla furios troienind si viscolind Padurea. Vietuitoarele s au retras din calea lui fiecare in culcusul sau,au vazut ca Vantul e ingandurat si posac.Doar el, Bradutl nu are stare Ai place atat de mult cand fulgusorii se aseaza pe crengutele lui iar omatul ii imbraca trupul.. el ar fi vrut sa zbudre, sa se bucure de spectacolul naturii si apoi nici nu intelege de ce e posac Vantul asta
    - Ei Vantule, iar esti posac si racolesti toata padurea.Imi pare tare bine ca ai trecut si pe la mine sa mi mangai crengutele.
    Dar Vantul era suparat si pace, ar fi vrut sa nu i spuna nimic, dar prea ii era drag asa ca a suflat putin spre varful Bradutului cufulindu i crestetul.. Si Bradutul avea un gand care trebuia negresit impartasit si Vantului dar se c am temea sa nu l mai infurie. Asa cu mare tact incepe sa i spuna :
    -Vantule, sti ce mi as dori eu ?
    - ?
    - Mi as dori sa fiu Bradulet de Craciun
    Vantul s a incruntat la el si da sa plece
    - Ce sti tu despre oameni? sti tu cat de rai sunt cum ii folosesc pe confratii nostrii si ii arunca in foc? asta vrei tu ? eu tin a tine si mi fac mari griji pentru tine . T e stiu decand erai cat o ciupercuta si ma ingrijoram sa nu te striveasca cineva si tu acum imi spui ca vrei sa mergi in comunitatea oamenilor? si pleca turbat spre padure A maturat tot in calea lui si dupa ce a parasit padurea s a napustit catre sat si a viscolit zapada si a ametit fulgii de nea ca intr un carusel si a suflat pana a obosit chiar el.Retragandu se spre padure ca sa se linisteasca, in fata unei ferestre vede o fetita care privea spre inaltul cerului cum se ameteau fulgusorii. Lumina de la fereastra era palida galbuie iar ea statea cu nasul lipit de geam si spunea:
    -Doamne, daca ai sti ce mi as dori?.......uite , mi as dori un Bradulet de Craciun. L as iubi asa de mult incat nu as lasa pe nimeni sa i faca vreun rau si l as impodobi sa nu mai fie nimeni ca el.Doamne,i as pune in varf steluta gandindu ma la implinirea profetiei si i as agata globulete rorii de crengute ca sa mi amintesc de jerfta Mantuitorului si lumanari care ar fi oglinda luminii stelelor iar la usa casutei noastre as pune coronita verde pentru iubirea vesnica iar el Bradutul ar insemna pentru mine lumina si viata, el e vesnic verde.
    Pentru o clipa vantul s a oprit in loc s a uitat catre fetita si a plecat ingandurat catre padure, oprindu se direct la Bradut. L a zbarlit asa un pic pe crestet si i a spus:
    -Hai sa ti implinesti visul.Am gasit o fetita careia ii vei face o mare bucurie si a promis ca v a avea grija de tine. Tu esti facut sa bucuri inimile oamenilor, v ei fi impodobit cu straie stralucitoare iar stelele iti vor da putere si lumina sa luminezi pe cei rataciti.
    -Ura! am sa fiu Bradut de Craciun si am sa fiu impodobit si am sa am daruri sub poala mea si voi fi inconjurat de copii si am sa mi gadil crengutele cu miros de cozonaci calzi. Multumesc Vantule , stiam ca si tu ii iubesti pe oameni numai ca uneori tu esti indreptatit sa te superi pe ei . dar tot tu pe aripa ta ne ai adus atatea povesti cu oameni ...
    Cand fetita a vazut Bradutul, avea ochii in lacrimi de bucurie , s a uitat catre inaltul cerului si a zis:
    Multumesc Doamne! mi s a indeplinit ce a mai mare dorinta....... am sa pastrez aceasta clipa magica pentru totdeauna

    RăspundețiȘtergere
  37. Florenta ma bucur ca ai revenit.

    Pentru "Anonim 2:41" si Florentina:
    nu numai ca acolo nu era Mike,dar nici fani nu erau fani.Totul era din carton, asta pentru ca era o simulare,o repetitie a ceea ce ar fi urmat.Este stiu faptul ca Mike pregatea adevarate suprize,care noua nu ne-au fost dezvaluite..."THIS IS IT" nu ne indica nici macar 10% din ceea ce ar fi urmat.

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  38. http://www.youtube.com/watch?v=HESc_DbD5RE
    iar acesta este un tribut pentru REGELE inimii mele dar si pentru cei care ne au bucurat sufletul de alungul timpului dar care acum s au dus sa colinde la portile raiului STEFAN IORDACHE LAURA STOICA ADRIAN PINTEA GHEORGHE DINICA OVIDIU IULUI MOLDOVAN STEFAN BANICA GHEORGHE COZORICI ILARION CIOBANU SI TOTI CEI CARE NUI AM IUTAT DAR NU MI VIN ACUM IN MINTE
    si ei sunt suflet din sufeltul nostru

    RăspundețiȘtergere
  39. Florenta,bine ai revenit!
    Zuza,foarte frumoasa e povestioara, multumim ca ai impartasit-o cu noi.

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  40. Chiar nu va inteleg ce tot vreti de la documentarul This Is It , ce vreti voi de fapt , erau repetitii ptr un spectacol, se folosesc machete, ce a-ti fi vrut sa scape excavatorul ala pe Mike sa-l loveasca probabil, se incerca pozitionarea pe scena, se lucra nu era spectacol si nici film artistic. Iar daca cineva mai crede si acum ca Mike putea fi inlocuit de altcineva, ca putea cineva sa faca ce facea el nici sa nu va mai ginditi ca sunteti cumva fani. Violeta

    RăspundețiȘtergere
  41. Bine ai revenit Florenta ! Frumoasa poveste Zuza. Val.

    RăspundețiȘtergere
  42. Aura, da Michael stia totul...incet,incet am aflat si noi multe lucruri penibile,dupa parerea mea... Unii se pare ca uita ca sunt tot oameni si ca pana la urma vor platii pt multe porcarii. Dupa plecarea lui Michael, Martin Bashir a iesit pe sticla "profund indurerat" sa spuna ca a gresit fata de Michael. Doamne cat as fii vrut sa-l strang de gat. Dar roata se intoarce,nu? Florenta...frumos,frumos,frumos... Camy

    RăspundețiȘtergere
  43. DRAGUL MEU PRIETEN...

    Ai venit...
    Si iar m-am trezit zambind fara motiv...
    Ai asteptat rabdator...si am asteptat nerabdatoare...sa treaca orele...
    Iar maine...bradul nostru...chiar daca anul acesta nu a mai fost primul, va fi totusi cel mai frumos brad...din cel mai frumos birou...

    Mi-am iubit papusile,mi-am iubit brazii adusi de Mos Craciun,racheta de tenis...bicicleta...
    Dar,Michael...spune-mi daca stii...
    Dintre toate lucrurile neinsufletite din viata mea...Ce am iubit mai mult si mai mult...? Care a fost acel obiect pe care nu l-am uitat nici azi...de care m-am legat atat de tare...?
    Asa este...Primul meu casetofon...
    Nici nu il capatasem inca...dar il visam...iar cand l-am avut...mai stii acel prosop moale...cu care il infasuram atunci cand eram obligata sa il inchid...?

    In secolul trecut...cel mai mult mi-am iubit casetofonul...si sufletul meu tresarea de fiecare data cand mi se parea ca ceva nu e in regula cu el...
    In secolul acesta...a venit randul computer-ului sa ma intristeze...pentru ca e bolnav...si chiar daca a primit ingrijiri... mi s-a spus ca n-o mai duce mult...

    M-au obosit ultimele zile...si de aceea te rog pe tine...pentru ca ai ramas in continuare cel mai bun si cel mai drag prieten al meu...sa ma ajuti...sa-mi vizitezi prietenii de pe blogul lui Mihai...si sa le spui...in locul meu...ce mi-as dori sa le spun eu...

    MIHAI...
    Este primul pe care te rog sa-l vizitezi...si sa-i spui din partea mea...ca scrie minunat...si ca ii sunt recunoscatoare...
    El scrie despre tine,Michael...si cat vei sta cu el sa-i transmiti mesajul meu...roaga-l sa-ti citeasca...despre tine...asa cum te vede el...asa cum te stim noi toti cei de aici...Iti va face placere sa il asculti...

    Si apoi...vei vizita o casa noua mult dorita...Acolo o vei gasi pe MIHAELA 05...in casuta ei cea noua...in care ii dorim sa traiasca fericita...Te rog sa-i spui din partea mea : "MIHAELA 05,te rog sa ma ierti ca am intarziat...nu-ti face griji,eu sunt bine...iti multumesc... ca te-ai gandit la mine...

    Dupa aceea...repede,repede trebuie sa mergi la PASSION...E urgent!...fiindca ea mi-a spus de mult ca ma asteapta...iar eu nu am putut sa ii raspund la timp...Roag-o sa ma ierte...foloseste-ti zambetul tau...acel zambet...sigur n-ai cum sa dai gres...si mai spune-i te rog, ca voi incerca sa ma revansez...

    Acum...nici nu stiu sa-ti explic unde trebuie sa ajungi...undeva in necunoscut se indreapta drumul tau...catre un prieten ANONIM...dar nu chiar atat de necunoscut...pentru ca spune ca suntem o familie...Multumeste-i,te rog pentru urari si spune-i ca nu trebuie sa faca nimic in plus...sufletul meu ,cu tot cu dragoste si duiosie...este aproape de ea...si pentru ca ne imbratiseaza...te rog sa o imbratisezi si tu...din partea mea...si a ta...


    Trebuie sa ne oprim putin...si tu esti obosit de atatea drumuri...dar si noi avem nevoie de un...restart...Iar daca nu voi reveni...inseamna ca pana aici m-a putut ajuta vechiul meu computer...
    Dar nu va speriati...pentru ca maine seara soseste cel nou...pentru care, de cateva zile sunt tinta tuturor "bascaliilor" din familie...Mi se spune ca cel putin un an de zile de acum incolo...nu mai am voie sa imi cumpar nimic pentru mine...Opinia lor :)

    RăspundețiȘtergere
  44. SI TOTUSI...

    Nu degeaba esti tu Printul meu Fermecat...
    De trei ori te-ai dat peste cap...si l-ai convins sa mai mearga putin...inca putin...sa termin ce am de spus...

    Dar acum e-acum...Acum sa te vad...
    Dincolo de usa care ti se va deschide...acolo unde urmeaza sa faci o vizita...te vor intampina doua perechi de ochi plini de iubire...Sa le vezi cat de fericite vor fi...cum se vor fastaci...Mama si fiica...LILIANA si DIA...
    Hei,Michael...cu timiditatea ta...nu stiu cum o sa te descurci...Dar stii ceva...? Degeaba ti-as spune eu sa-i spui LILIANEI ca sunt bine,ca nu eu am fost bolnava...ci "sursa" mea...ca ii multumesc pentru urarea de bun venit...
    Ori nu vei apuca sa spui nimic pentru ca se vor intrece cu intrebarile...ori va veti bloca toti trei si nu veti fi in stare sa spuneti vreun cuvant...ele din dragoste si bucurie...iar tu...din cauza ca vei fi impresionat de atata iubire...Oricum ar fi...imbratiseaza-le te rog,din partea mea...


    Si ce-as putea sa iti ofer mai minunat...dupa popasul din casa Lilianei...decat o calatorie in minunata Italie...?
    Nu stim unde se afla DIANA30...ar fi culmea sa se afle chiar la Florenta...sau la Venetia...( cum ma mai striga pe mine unii colegi )... dar oriunde ar fi...sunt sigura ca o vei gasi...Si va trebui sa stai cu ea ceva mai mult...pentru ca DIANA30 este singura printre straini...si are mult mai mare nevoie de un prieten...Spune-i,te rog Michael...ca Florenta ii transmite cam asa : DIANA...de Craciun... incearca totusi sa fii fericita ...incearca sa te bucuri de viata...lasa tristetea pe alta data...priveste cerul Italiei...si pentru mine...si...CRACIUN FERICIT !

    Michael...intoarce-te din Italia...si te rog...nu ma privi asa...Vocea mi s-a schimbat doar de emotie...nu sunt trista...dar simt ceva deosebit...pentru ca acum drumul tau se va indrepta spre Timisoara...
    Pe ...AURA...te rog sa o saluti din partea mea...dar de spus...vreau sa ii spun eu,personal...vreau sa-i spun de cateva zile...dar nu am avut cum...
    AURA...cand vei iesi prima data din casa...te rog,imbratiseaza si saruta Timisoara din partea mea...cu multa dragoste...si recunostinta...
    Ai vazut Timisoara ,Michael...? Ii vezi pe acei oameni...? Vezi orasul...? Priveste cu atentie...aminteste-ti ce ti-am povestit candva...leaga totul...si vei sti de ce mi s-a schimbat vocea cand am pomenit despre ei...ii iubesc...si ii respect...


    Lorelei...Marea Neagra...cu ochii ei albastri...si Billie Jean...TU...si EU...

    Iti suna cunoscut...? Iti mai amintesti...?
    Constanta...e la malul marii, Michael...putin mai departe de Olimp...la malul Marii Negre...si acolo...te asteapta IRINA...
    Sa nu o lasam sa astepte...i-a fost dor...si mie mi-a fost...are multe sa-ti povesteasca...abia dupa aceea sa o saruti si sa o imbratisezi din partea mea...intai las-o sa-ti spuna ce se intampla acolo...ma tem ca daca o imbratisezi inainte...nu va mai putea sa-ti povesteasca ...din cauza emotiei...si ar fi pacat sa nu afli ce fac ei acolo...pentru tine...

    RăspundețiȘtergere
  45. ...

    Mi-am amintit de mare...
    Spune-mi...cum e Marea Neagra...iarna ? Cum sunt ochii ei...la Constanta...de acolo porneau cuvintele scrise de Lorelei...
    Intoarce-te sa-mi povestesti ...intr-o zi...

    Te asteapta ...SCORPYA...
    Abia astept sa-mi spui...cum te-a primit SCORPYA...?...A alunecat cumva din nou sub masa...? Ce ti-a spus ? Ai intrebat-o...de ce nu m-a ajutat cu mobila...? Ai intrebat-o ...daca a reusit sa gaseasca "HIStory"...?
    Ai imbratisat-o din partea mea...?...OK !
    Uite ...ANDRA nu mai are rabdare...crede ca am uitat-o...vei merge si la ea ...sa-i spui...ca ii multumesc...Bine te-am gasit ,ANDRA...!
    Si...CATALLINA...intreab-o ce mai face...Asculta-i povestea...si incurajeaz-o...asa cum numai tu stii...are atata nevoie de cuvintele tale...
    CATALLINA...spune-i ...ca esti bine...si spune-i...tot ce striga sufletul tau frumos...

    Michael...ce parere ai tu de aceasta fata...care nu mai are rabdare sa astepte...si ti-a iesit in intampinare...?
    se numeste ...FLORENTINA...
    si e toata numai suflet si iubire...dar o las pe ea sa-ti spuna mai departe...
    Din partea mea...sa- i duci o suta de imbratisari...


    Stiu ca va trece mult timp ...pana vei reusi sa ajungi la toti...pana vei asculta ce-si doresc atat de mult sa-ti spuna...sa te intrebe...sa-ti arate...Fiecare va dori sa mai ramai putin...si nu vei putea sa refuzi pe nimeni...
    Dar dupa aceea...as vrea sa-mi spui...ce au zis ei...cand ai batut la usa casei lor...acum...cand se apropie Craciunul...
    Grabeste-te putin...noi suntem atat de multi...si Craciunul e atat de aproape...si de oriunde ai fi...si orice ai face...si oricine te va opri...
    Nu uita ca de Craciun...esti asteptat...acasa...
    Chiar daca nu le vei aprinde tu beculetele anul acesta...ei se vor gandi la tine...si in sufletele lor...vor simti lumina pe care le-o aduci...vor simti dragostea ta si grija ta pentru ei...vor simti sufletul tau...aproape de ei...
    In ziua de Craciun...vei fi alaturi de ei...ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  46. Florenta, nu pot sa-ti spun ca te iubesc..desi nu te cunosc...mi-au dat lacrimile citind ce ai scris...nu mai am cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  47. Florenta esti minunata.... mi-au dat lacrimile...si chiar daca as vrea sa-ti spun ceva nu-mi gasesc cuvintele...Spun doar atat si o spun din suflet: Te iubesc!!!!

    Doamne mi-e asa dor de EL...de ochii lui , de zambetul lui, de el tot... Ce Craciun magic o sa ai, Doamne, anul asta cu el langa tine....

    Zambiti!

    RăspundețiȘtergere
  48. Apropo de "Scream", iata ce am gasit, pe un site, chiar nu mai stiu cum se numeste:

    "O petitie foarte importanta http://www.thepetitionsite.com/1/mtv-should-be-stopped
    Am aflat ca MTV ar vrea sa ii atribuie titlul de KING OF POP lui Robbie Wiliams. Va vine sa credeti asa ceva?
    Semnati aceasta petitie pentru a impiedica acest lucru, chiar daca noi stim ca doar Michael este regele absolut nu doar al pop-ului ci al muzicii in general, acest titlu trebuie sa ramana al lui pentru ca este singurul care il merita si l-a castigat pe drept, iar MTV trebuie sa inceteze cu aceste aberatii."

    Daca este adevarat ce vrea sa faca MTV, atunci semnati petitia...

    Daca este adevarat, chiar iti vine sa ... "SCREAM" ...

    ...sau poate cineva face misto de amintirea lui MJ, dar si de fanii lui?...Cam greu de crezut totusi ce vrea sa faca MTV...
    Va las si pe voi sa judecati...

    RăspundețiȘtergere
  49. FLORENTA, suflet bun....iti multumesc pt cuvintele calduroase....si indraznesc sa-ti multumesc si-n numele tuturor pt nobletea sufletului tau! Dumnezeu sa te binecuvanteze, pe tine si familia ta cu multa pace si liniste....acum in preajma sarbatorilor de iarna!
    cu mult drag si simpatie,
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  50. Florenta...sunt fara cuvinte. Plang ca un copil. Iti multumesc din suflet... si te aplaud. Superb.
    Sa nu mai pleci niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  51. Bine ai revenit FLORENTA!
    ZUZA...este minunata povestea ta! La mai multe :)


    Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  52. Sincer, eu sunt un pic ghinionista, mie Mike niciodata nu mi-a aprins beculetele de Craciun.
    Acum sincer, ce legatura exista intre postarea Florentei si "SCREAM"...?

    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  53. ZUZA multumim pt acea povestioara de Craciun....Fii binecuvantata!
    Imi sunteti asa dragi toate, Mihai si tu imi esti tare drag, poate cel mai drag, dar nu vreau sa fac deosebire....si ma simt asa bine aici cu voi....e atata caldura aici....aici unde ne impartasim cele mai sincere si adanci sentimente, trairi....aici unde putem sa vorbim tot ce vrem despre MJ....aici unde zambim, radem sau plangem impreuna....impreuna pt MJ....pt ca dragostea noastra pt el ne-a adunat pe toti aici....si suntem ca o mare familie....aici cu voi ma simt acasa....
    Va iubesc din toata inima si va multumesc ca existati!
    florentina

    RăspundețiȘtergere
  54. FLORENTA,,ma impresioneaza mult ce ai scris,cuvintele frumoase pe care ni le-ai adresat,inca odata se confirma faptul ca esti un suflet sensibil,asa cum sunt de fapt toti "racusorii",pentru ca am unul langa mine,pe Dia,si stiu ce spun!
    Aproape ca mi-au dat lacrimile citind,si nu-mi pot domoli emotia pe care ai creat-o cu frumoasa ta poveste,care as dori din tot sufletul sa fie si adevarata!Cat mi-as dori,sa vina Michael la noi acasa,macar si pentru cateva minute,numai sa-l imbratisam,sa-i spunem cat de mult il iubim,ca-i suntem prieteni si vrem sa-l ajutam sa treaca mai usor peste tot raul pe care l-a suportat cu atata stoicism.Sa-i cantam colindele noastre frumoase,sa manance cozonac cu nuca si stafide si sa bea vin alb.Sa-i spunem ca ne lipseste mult si ca vrem sa se intoarca la noi!Tare mult as dori asta Florenta,si nu inteleg,cum atata dragoste pe acest pamant pentru el ,nu poate infaptui acest miracol!Oare unde gresim?
    Te sarutam cu drag,si eu si Dia!

    RăspundețiȘtergere
  55. Multumesc FLORENTA pentru gandurile tale...Michael intotdeauna ma asculta..asa simt eu...mai ales cand vine si ma mai viziteaza noaptea...sau in zori de zi...si imi lipezeste ziua...Te iubesc pentru sufletul tau curat, te iubesc pentru caldura cuvintelor si gandurilor tale...iti doresc sa ai parte de caldura tuturor membrilor familiei tale, a prietenilor (sper ca deja caldura gandurilor mele a ajuns la tine :))...iti doresc din suflet sa vina Michael la tine...chiar si numai o noapte...sa l simti atat de aproape...si nu in ultimul rand...sa ai parte de un Craciun linistit si cu multa dragoste in jurul tau!!!

    RăspundețiȘtergere
  56. Am cumparat ieri de la Diverta Acasa,un dublu DVD,WE ARE THE WORLD The Story Behind The Song.Vreau sa va spun ca ramai inmarmurit ce poti vedea acolo,ce au facut acum 25 de ani oamenii aia,ce mult au ajutat,populatia din Africa,care traieste intr-o saracie cumplita! Si totul a pornit de la cantecul scris de Michael si Lionel Richie.
    Tot la Diverta am gasit si un album destul de mare si greu,"Michael Jackson A Life In Pictures".E superb!Vorbe putine si multe poze!Michael este scump si adorabil!
    Va sarut din noi si va iubesc pe toti,dar un pic mai mult pe Michael!

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu vreau sa trec cu vederea,Povestea de iarna a Zuzei!Foarte frumoasa,delicata si impresionanta,si dedicata iubitului nostru comun Michael!
    Zuza,cand ai scris"Tu esti facut sa bucuri inimile oamenilor,vei fi impodobit cu straie stralucitoare,iar stelele iti vor da putere si lumina sa luminezi pe cei rataciti",nu te-ai gandit la Michael?eu asa il vad pe bradut,ca fiind Michael,venit printre oameni la dorinta lui ,din prea marea lui dragoste pentru noi si mai ales pentru copii lumii.
    A venit pe pamant,ca sa ne incante cu talentul lui,sa ne faca mai fericiti,mai toleranti,mai iubitori,cu toate ca a fost avertizat de rautatea unor oameni,de faptul ca va fi doborat de ei!Ce frumos,ce incantator este tot ce scrieti fetelor,sunt profund impresionata.
    Cu acelasi drag,va sarut .

    RăspundețiȘtergere
  58. Vreau sa anunt din nou: Pe 23.12.2009, la ora 17.00, la Casa de Cultura din Constanta va avea loc un spectacol tribut MJ. Pe langa trupa MJ Tribut Band, va canta si trupa Linia 2, vom avea si colindatori, si niste prichindei care ne vor incanta cu dansurile lor.
    Pretul unui bilet este de 10 lei, iar banii stransi vor fi domani unui baiatel pe nume Robert Andrei care sufera de leucemie si are nevoie de un transplant de maduva. Ne este extrem de greu sa facem acest lucru suficient de bine cunoscut. Va cerem ajutorul, dati mai departe, anuntati. Pustiul asta merita o sansa. Iar cei care ne vor incanta cu prestatia lor sunt foarte talentati, si chiar merita vazuti.
    Va multumesc tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  59. vreau sa stiti ca am scris acesta povestioara si am pus tot sufletul meu . am scris o gandindu ma la Michael si la ce spunea el candva. cat de mult si ar fi dorit sa scrie, sa stea undeva la gura sobei si sa ii poarte pe oameni pe aripa cuvantului acolo unde nici nu pot banui.
    am scris acesta povestioara gandindu ma ca el a cunoscut atat de tarziu ce inseamna bcuria si magia Craciunului si am vrutsa fie un dar de la mine pentru el.
    am scris aceasta povestioara cu gandul la voi toti de aici cu gandul si dorinta de a va multumi ca existati ca mi am facut o familia aici , ca viata e infinit mai plina si mai frumoasa inconjurata de prietenii lui Michael.Am vrut ca in aceste zile sa reusim sa atenuam durerea provocata de absenta lui si pur si simplu sa traim cu speranta ca oriunde ar fi ,el stie ca e iubit mai ales de noi

    RăspundețiȘtergere
  60. Sincer Florenta esti minunata.Mi-ai infrumusetat ziua.Si chiar daca plang sunt lacrimi de fericire ca v-am cunoscut.Si nu,nu stau in Florenta sau Venetia dar pe aproape,in Torino.Dar nu va fi pentru mult timp pentru ca in iunie ma intorc in Romania,la catedra pe care am parasit-o acum patru ani.Si primul lucru pe care il voi face va fi sa merg la monumentul dedicat lui Michael si sa pun o floare.Am plecat fara prieteni dar ma intorc cu inima plina de dragoste pentru prietenii mei de pe bogul acesta.Poate traim intr-o tara de kko dar cu oameni minunati.iti multumesc Florenta pentru ca te-ai gandit si la mine si te iubesc pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  61. Florenta..iti multumesc din suflet.. pentru cuvintele frumoase,pentru gandurile de bine pe care le ai pentru noi,pentru aceasta familie ce s-a format aici.. se simte caldura sufleteasca de fiecare data cand citesc comentariile fiecaruia dintre voi...

    Va imbratisez pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  62. Florenta intrucat i-mi place atat de tare cum scrii si ce scrii...ma simt onorata... si eu nu ma supar aproape niciodata...si nu stiu cum dar parca ai ghicit, cel mai mult la Michael imi place zambetul lui..are cel mai minunat zambet pe care l-am putut vedea la un om; cu acest zambat a castigat dragostea unei lumi intregi.

    RăspundețiȘtergere
  63. Florenta...o incursiune intr-o lume magica,ne-ai purtat pe aripi de poveste intr-o calatorie a sufletelor dincolo de timp si spatiu....o calatorie in care Michael poposeste in casele noastre....un zbor magic,ca al lui Peter Pan,in care daca crezi cu adevarat poate deveni real... Daca il vom chema,Michael va veni...in sufletul fiecaruia...de Craciun.
    Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  64. Zuza,este atat de dulce si duioasa povestioara ta!!!....

    Diana30,sa stii ca nu esti singura! chiar daca nu ne cunoastem, chiar daca suntem departe sau aproape...simtim la fel...nu poti fi singur cand atat de multi oameni au aceleasi ganduri ca tine,cand sufletele noastre rezoneaza din iubire pentru Michael,si tes legaturi nevazute de altii...Iti inteleg tristetea,iti inteleg durerea...caci sunt si ale mele,le port in inima mea zi de zi din acel sfarsit de iunie necrutator...Dar,prefer sa simt aceasta durere decat sa nu simt...NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
  65. nu are legatura cu scream dar as vrea sa va intreb pe ce frecventa este profm Michael Jackson?

    RăspundețiȘtergere
  66. PRO FM MICHAEL JACKSON

    este numai ONLINE...
    Il poti lua de pe MTV.RO sau de pe WWW.STIRILEPROTV.RO

    RăspundețiȘtergere
  67. SCORPYA...

    Nici o legatura...Asta am simtit eu ca vreau sa va spun...
    In felul acesta le-am raspuns celor care mi se adresasera si carora nu am putut sa le raspund... deoarece mi se atrasese atentia ca daca vreau sa ma pot folosi de calculator si sa termin un proiect pe care il incepusem si care avea "termen de predare"...trebuie sa-l menajez si sa-l folosesc strict pe acel program pentru ca oricand se putea opri de tot...iar eu nu aveam siguranta ca cel nou avea sa soseasca la timp...
    Nu este prima oara cand scriu despre ceea ce vreau eu sa va transmit...si sigur nu va fi nici ultima...

    Te intrebam daca ti-ai facut rost de "HIStory"...deoarece la magazinul pe care ti-l recomandasem acum cateva luni...exista posibilitatea de a face precomanda si il poti ridica de la ei dupa o perioada de aproximativ 3 saptamani...
    Poate nu mai ai nevoie...dar eu iti scriu din nou adresa...
    Iesirea de la metrou " Batistei "...Magazinul " MUSIC-SHOP "... ( dupa " CELLINNI " si " FRU-FRU ")

    RăspundețiȘtergere
  68. Mihai,m-am lasat purtata in lumea de vis in care atat de frumos ne-a introdus Florenta,si nu am apucat sa scriu nimic despre Scream...si nu as vrea sa treaca fara sa o fac...
    Imi place de mor expresia ta"Indiferenta regala cu care el a tratat tabloidele..." este memorabila...Faci un lucru extraordinar analizand fiecare cantec a lui Michael,astfel aflam lucruri noi,ne desavarsim cunoasterea despre genialul...colosalul..Michael Jackson.Personal,nu am stiut ca la multe dintre instrumentele ce compun linia melodica a interpretat chiar el!
    ...Michael a strigat.Insa,ecoul strigatului sau abia acum incepem sa-l auzim...Din pacate asa este,Michael a strigat de nedreptate,de disperarea care-l cuprindea cand vedea ce se intampla cu lumea asta...dar cati l-au auzit cu adevarat? Monstru media,condus din spate de niste minti bolnave,avea grija de fiecare data sa reduca la tacere stigatele lui,ca si cum o mana nevazuta i se punea la gura ca sa-i inabuse strigatul...si totusi a continuat sa strige...sunt atatea cantece prin care el o face...
    Stim cu totii ca Michael era un vizionar...el a stiut ca va veni clipa cant strigatele sale se vor auzi atat de tare,ecoul lor va fi atat de puternic incat ne vom cutremura...si uite ca acest lucru se intampla acum...
    Intr-adevar,martiriul lui este o lectie dura...Michael a riscat enorm,el stia foarte bine ca oricand putea fi omorat pentru mesajele pe care ni le transmitea prin cantecele sale,dar nu a tacut,pur si simplu nu a putut sa taca,pt ca ne-a iubit MAI MULT... decat propria-i viata...I love you more...O Doamne,cat era de adevarat!..acum intelegem cat adevar salasluia in aceste cuvinte simple...ne raspundea de fiecare data asa,cu un zambet resemnat pe chip...este resemnarea aceea a omului care stie adevarul,care stie ca ne iubeste mai mult decat pe el insusi...

    Michael nu s-a incadrat niciodata in tiparul high life-ului hollywoodian,cu chefuri si femei goale,cu bautura si droguri...si asta i-a facut sa turbeze si mai tare!In mediocritatea si limitarea lor nu puteau sa inteleaga cum este posibil sa fie atat de diferit si sa iubeasca lucrurile simple cand avea lumea la picioare,cand putea sa faca tot ce-i poftea sufletelul,sa aiba cate femei dorea,droguri si alte dezmaturi...Nu au putut sa se inalte atat de mult pt al privi cu adevarat,grandoarea lui era mult prea mareata pt micimea lor...si au preferat sa-l faca nebun,ciudat,homosexual...

    RăspundețiȘtergere
  69. http://video.google.com/videoplay?docid=-9142171923095749295#

    RăspundețiȘtergere
  70. (continuare)

    Michael era constient de toate astea si o spune intr-un interviu pe care el i l-a luat in 2003 lui Pharrel Williams "Este cam asa: cu cat o stea este mai mare atat va fi mai mare si tinta.Stii,cand esti in varf atunci vor incepe sa traga cu sageti in tine....chiar si Isus a fost crucificat...si oamenii care aduc lumina in lume de la Mahatama Gandhi la Martin Luther King pana la Isus(...) Iubesc toate rasele,Iubesc toti oamenii,dar uneori exista ceva rau in unii oamenii si devin gelosi...De fiecare data cand exista cineva care merge mai departe de intelegera unui om,acesta tinde sa devina gelos si sa-l darame(...)"
    Cu toate astea sunt convinsa ca in jurul lui au existat si oameni care l-au iubit...chiar daca au fost extrem,extrem de putini...Si cei care au vrut sa vada ADEVARUL l-au vazut, chiar daca pt asta a trebuit sa caute prin gunoaiele si mizeriile in care tabloidele il ingropasera,au stiut sa citeasca printre randuri dar,mai presus de toate l-au ascultat pe el si muzica lui...Au mai fost cateva voci,oameni care l-au cunoscut si i-au simtit aura...si care l-au descris pe Michael asa cum era...As vrea sa fac o scurta incursiune printre spusele lor despre Michael,chiar daca multi dintre voi le stiti,eu cred ca merita mentionate inca o data...Steven Spielberg a declarat candva: "Michael vine dintr-un loc frumos...mi-ar placea sa-mi petrec timpul in lumea lui"..De asemenea in cartea ta Mihai, am citit declaratia unui apropiat al lui Michael si care m-a impresionat mult:"Nu banii il fac atat de popular,ci incantarea de a intra in lumea lui Michael,plina de iubire..."
    Frank Dileo a povestit despre momente emotionanate dintre Michael si copii aflati pe moarte,cum o parte inexplicabila din Michael putea sa-i ajute pe acei copii aflati in stadii terminale ale bolii,sa prinda un strop de viata...el a declarat:"Nu ii este teama sa priveasca cea mai neagra suferinta si sa gasesasca partea infima de bun si frumos"

    RăspundețiȘtergere
  71. (continuare)

    Seth Riggs,profesorul de canto al lui Michael isi aminteste:"In fiecare seara erau adusi copii pe targa,atat de bolnavi incat abia isi mai putau tine capul.Michael ingenunchea langa targa si isi punea capul langa al lor...eu nu puteam sa fac fata.Stateam in baie plangand.Copiii se ridicau imediat in prezenta lui..." Tot el spune "cand faceam repetitii in Liverpool,a oprit sedinta pentru a ne uita la niste nori incredibil de frumosi care treceau pe desupra noastra.Asa era Michael..."
    Da asa era Michael, dar cati au inteles asta?....ca era special,bun la suflet,pur..pt ca venea de pe Taramul Inocentei,de acolo de unde venea si muzica lui...Ne-a spus el asta, candva...demult...

    RăspundețiȘtergere
  72. http://www.youtube.com/watch?v=eaQ4rHzRI6Q&feature=player_embedded
    Un tribut foarte emotionant adus lui MICHAEL la prmiile nobel.

    RăspundețiȘtergere
  73. Florenta nici nu-ti inchipui,cat de fericita m-ai facut ca mi-ai dat,din nou,adresa.Eu o uitasem si nici nu-mi aduceam aminte la ce postare mi-ai dat-o.
    Cei drept am gasit un site, dar parca mai bine m-as simti daca l-as cumpara personal.

    Ms mult de tot,
    Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  74. ai perfecta dreptate mihaela.asa era michael,cel mai pur,frumos si nobil suflet.si de asta il admir si-l iubesc atat.eu am curajul sa imi privesc inima si sa recunosc-nu as putea sa fiu asa buna,umila si iubitoare ca el.si ma lupt sa-i conving pe cei din jurul meu sa il inteleaga,sa-i descopere nobletea dar ma lovesc de minti inchise.

    RăspundețiȘtergere
  75. Pentru mine, a fost o provocare foarte interesantă ideea de a încerca să comentez „Scream”. Cât de mult am reuşit să mă apropii de sensul real, nu ştiu dacă voi afla vreodată; dar aprecierile voastre mă onorează şi mă încurajează să continui. Vă mulţumesc mult.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.