duminică, 9 august 2009

Adevărul despre Michael Jackson – Partea a XXIIIa

...





„KEEP THE FAITH” (continuare)






În 2005, Michael a părăsit Statele Unite, pentru a-şi vindeca rănile şi a scăpa de media care l-a hăituit. A stat în Bahrein până în 2006. De ce tocmai în Bahrein ?... Aici e mâna lui Jermaine, care era prieten cu fiul şeicului din Bahrein. Probabil că Jermaine şi-a convins fratele că acolo va găsi liniştea şi intimitatea pe care nu le avusese în SUA. În Bahrein, Michael a purtat „abaya”, costumul musulman tradiţional şi capul acoperit, ceea ce părea să-i ofere anonimatul atât de mult dorit. Abdullah Hamad Al Khalifa l-a găzduit pe Michael, i-a oferit atenţie, l-a numit „frate”, i-a dăruit un Rolls-Royce şi a trâmbiţat în toată media locală că are o relaţie apropiată de prietenie cu Regele Pop – şi uite aşa s-a dus pe apa sâmbetei anonimatul lui Michael. Fireşte că, aşa cum nimic pe lumea asta nu e gratis, nici „prietenia” beizadelei nu era dezinteresată: Abdullah era un aspirant la o carieră muzicală şi a sperat ca Michael să-i producă nişte albume. Aşa că, până la urmă, bietul Michael a fugit de nişte „lipitori” şi a nimerit printre alte „lipitori” – cu alte cuvinte, a sărit din lac în puţ.

În 2006, prinţul Al Khalifa l-a acuzat pe Michael că nu a respectat înţelegerea de a realiza albumele, pentru care primise un avans şi a plecat din Bahrein, lăsând beizadeaua cu buzele umflate. La procesul intentat în Marea Britanie, avocaţii beizadelei au prezentat nişte cântece de-ale acestuia, ca să arate clar că prinţul are talent muzical. Şi, ca să nu pară că urmărea doar faima personală, la acuzaţiile de a-i nu fi produs albumele, Al Khalifa a adăugat că el şi cu Michael s-ar fi înţeles şi pentru un musical şi o autobiografie (nu am găsit detalii pe nicăieri, dar bănuiesc că era vorba de autobiografia lui Michael). În plus, beizadeaua afirma că el i-a plătit lui Michael avocaţii în cel de-al doilea proces de molestare. Iar acum îi cerea totul înapoi, plus Rolls-Royce-ul. Avocaţii lui Michael au spus că tot ce a primit de la beizadea a fost cu titlul de cadou (ca dovadă, nu a existat niciun contract), dar Al Khalifa afirma că de fapt nu a fost decât un împrumut. Interesant de menţionat este faptul că beizadeaua îi dăduse şi fratelui Jermaine 450.000 USD pentru a vizita Bahreinul şi a-şi cumpăra un Rolls Royce, dar a considerat asta un cadou şi nu i-a cerut nimic înapoi lui Jermaine. Bine, dar Jermaine nu e Michael, nu-i aşa ?...

În aceeaşi perioadă, planurile lui Jermaine de a-l convinge pe Michael să devină musulman, puse in aplicare cu ceva timp în urmă, se părea (sau aşa spera el) că începeau să dea roade.

„Când m-am întors în America (n.m. după convertirea la Islam, în 1989), am adus cu mine nişte cărţi din Arabia Saudită. Michael mi-a cerut unele dintre aceste cărţi, ca să le studieze. Înainte de asta, opninia lui era influenţată de media americană împotriva Islamului şi a musulmanilor. El nu era ostil Islamului, dar nici nu avea o atitudine favorabilă acestei credinţe. Însă, după ce a citit acele cărţi, nu a spus nimic împotriva musulmanilor. Cred că sub influenţa acestui studiu şi-a schimbat o parte dintre parteneri, cu oameni de credinţă islamică.” (Muhammad Abdul Aziz, ex-Jermaine Jackson, interviu publicat în 2006)

În urma speculaţiilor că Naţiunea Islamului a început sa-l influenţeze pe Michael, Jermaine a declarat pentru MSNBC în 2004 că „există câţiva agenţi de securitate de la Naţiunea Islamului, care lucrează pentru Michael. Dar noi nu le-am cerut să se roage. Le-am cerut să se ocupe de siguranţa lui Michael.”

În aceeaşi perioadă, Naţiunea Islamului a negat orice implicare cu starul pop, insistând, într-o declaraţie, că nu are „nicio relaţie de afaceri oficială cu domnul Michael Jackson”.

Totuşi, Leonard F. Muhammad, ginerele lui Louis Farrakhan (şeful Naţiunii Islamului), era văzut des în compania lui Michael, încă din 2003. Muhammad locuia foarte aproape de casa lui Michael, cu o chirie de câteva mii de dolari pe noapte, plus onorariul lui, la fel de piperat, bani pe care îi plătea Michael. Cu alte cuvinte, individul nu producea nimic, dar era plătit. Nu e de mirare că Michael începuse să aibă probleme financiare.

Culmea este că pe acest Leonard F. Muhammad i l-a prezentat lui Michael tocmai fratele Jermaine, în 2003.

Când, la un moment dat în 2004, realizând că Michael devenise foarte greu de abordat, Jermaine, Tito şi Jackie s-au prezentat la porţile Neverland cu intenţia de a vorbi cu fratele lor, securiştii de la Naţiunea Islamului nu i-au lăsat să intre, spunându-le că nu au acces la Michael. Când cei trei au insistat, securiştii i-au ameninţat, lucru care i-a speriat foarte tare. Până la urmă, Michael a auzit cearta şi a intervenit. Această întâmplare dovedeşte că ceea ce se întâmpla în spatele scenei era uneori mult mai bizar decât însuşi procesul de molestare intentat lui Michael.

Pe de altă, parte, locuinţa din Holmby Hills, în care a stat Michael împreună cu cei trei copii ai săi în ultima parte a vieţii, după întoarcerea din Bahrein, a fost construită de Mohamed Hadid, un ins despre care nu am aflat decât că este un magnat imobiliar, membru al Naţiunii Islamului şi că se declară prieten al lui Michael. Starul plătea o chirie de 100.000 USD lunar, deşi se spune că aceasta nu valora mai mult de 20.000 – 25.000 USD.

Aşadar, legăturile lui Michael cu Naţiunea Islamului începuseră înainte de plecarea din SUA şi au continuat până la moartea sa, din moment ce în ultimă instanţă dădaca Grace Rwaramba a fost înlocuită cu o altă femeie, membră a Naţiunii Islamului, şi care a fost angajată de fratele Jermaine.

Natiunea Islamului, înfiinţată în 1930, susţine drepturile americanilor de culoare şi propovăduieşte o versiune modificată a religiei islamice, care este opera fondatorului Wallace Fard Muhammad. Această organizaţie, cu centrul în Chicago – Illinois, este implicată în multe afaceri şi în numeroase proiecte de caritate, dar a fost acuzată de promovarea antisemitismului – lucru pe care Naţiunea Islamului l-a negat. De fapt, e vorba de anti-sionism, dar ignoraţii nu fac diferenţa.

Naţiunea Islamului are relaţii de prietenie cu Nerturei Karta, un grup mic şi controversat care este cunoscut pentru susţinerea curentului anti-sionist.

Iaca, facem ce facem şi iar revenim la sionişti. E ca o spirală vicioasă pe care, oricum ai urma-o, ajungi de fiecare dată în acelaşi punct. Cât despre Naţiunea Islamului, deşi scopurile lor declarate sunt nobile, din păcate şi ei, la fel ca atâţia şi atâţia alţii, l-au privit pe Michael doar ca pe o vacă de muls. S-au străduit să-l izoleze de restul lumii, inclusiv de familie, şi să-i controleze fiecare mişcare – să nu uităm că, în locuinţa din Holmby Hills, nu exista niciun telefon funcţional şi nu intra nimeni fără aprobarea securiştilor. Pentru că, nu-i aşa, pe lumea asta totul se reduce la bani.

În urmă cu 20 de ani, Farrakhan afirma despre Michael că este un model negativ. Mai apoi (mai precis în 1993) s-a sucit şi s-a erijat in apărătorul Regelui: „Cei care sunt la putere nu suportă să vadă că Michael Jackson se implică politic şi îşi foloseşte banii pentru progresul oamenilor săi.” (n.m. oamenii săi = oamenii de culoare) Cu alte cuvinte: „omul acesta aruncă bani în stânga şi-n dreapta. N-ar fi mai bine s-o facă pentru noi ?”

Pe 21 noiembrie 2008, media anunţa o ştire bombă: „Michael Jackson s-a convertit la Islam !” Evenimentul s-ar fi produs în casa lui Steve Porcaro (colaboratorul lui Michael pentru albumul „Thriller”), în prezenţa lui Cat Stevens, a lui David Warnsby şi a lui Philip Bubal – toţi trei muzicieni, convertiţi la Islam. Văzându-l pe Michael abătut, cei trei ar fi început să-i vorbească despre convingerile lor şi despre faptul că şi-au dobândit pacea sufletească după ce au aderat la Islam. Michael ar fi părut încântat de idee iar cei trei au chemat un imam, care l-ar fi iniţiat pe Michael în „shahada” – crezul islamic. După apariţia acestei ştiri, nimeni din anturajul lui Michael, nici măcar el, nu a confirmat dar nici nu a infirmat.

Eu cred că realitatea este următoarea: întâlnirea din casa lui Steve Porcaro s-a produs. Cred că cei trei i-au vorbit lui Michael despre Islam, văzându-l abătut şi încercând să-i ridice moralul. De câte ori nu ni s-a intâmplat, multora dintre noi, ca în astfel de momente să fim încurajaţi cu învăţături religioase ?... Ei bine, aceşti oameni sunt musulmani şi era logic să folosească încurajări desprinse din religia lor. Este foarte posibil ca Michael, simţindu-se trist şi însingurat, să primească deschis aceste încurajări şi să pară dispus să se convertească. Atunci, cei trei s-au grăbit să cheme un imam – în ideea „bate fierul cât e cald” – şi a avut loc o ceremonie. Poate că a fost o simplă slujbă, nu neapărat un „botez islamic”. Şi chiar dacă ar fi fost aşa, nu înseamnă neapărat că Michael s-a transformat peste noapte într-un musulman credincios. El oricum a fost interesat mereu de religie în general (ca şi de istorie ori de artă – ştiinţe care se întrepătrund adesea cu religia), a citit, a ascultat şi chiar a intrat în diferite lăcaşuri de cult. Michael era un om care adora să citească şi care avea o minte deschisă către orice informaţie – curiozitatea aceea a geniului. Şi apoi, după cum spune David Warnsby: Faptul că accept titlul de musulman şi îl utilizez în relaţia cu mine însumi, se bazează pe sensul literar al cuvântului arab „musulman”, care înseamnă „cel care se predă, se supune păcii interioare.” şi nu înseamnă neapărat că accept tot ceea ce este asociat cu Islamismul sau cu toate acele tradiţii asociate profetului Mohamed.

Cei trei martori, interogaţi de presă, au negat, după moartea lui Michael, că această convertire a avut loc. Eu personal înclin să cred că oamenii au fost „speriaţi” de cineva – sau de ceva. Poate spectrul morţii misterioase a lui Michael îi urmăreşte şi pe ei. Ipoteza convertirii lui Michael la Islam a făcut multă vâlvă şi i-a pus pe jar pe anti-islamişti (a se citi sionişti), pentru că le ameninţă poziţia, şi aşa destul de fragilă.

Mai vreau să menţionez un lucru: musulmanii, ca şi iudaicii, insistă pe schimbarea numelui de botez, la convertire. Lui Michael i s-ar fi propus „Mustafa”, care înseamnă „cel ales”. Dar Michael ar fi respins acest nume şi s-ar fi hotărât la „Mikaeel” („îngerul lui Allah”). Faptul că, oricât era de abătut, oricât era de vulnerabil în acele momente, practic el nu a vrut să-şi schimbe numele, înseamnă multe.







VA URMA



...

20 de comentarii:

  1. merci si pentru articolul asta.intru de 3-4 ori pe zi pe blog sa vad daca ati mai scris ceva...intrati(daca nu ati facut-o deja) pe michaeljacksonhoaxdeath.com si ar fi interesant daca ati dezbate acest aspect intr-unul din articolele dvs viitoare. nu am decat 25 de ani dar de la 12 ani cand am vazut concertul lui Michael din `96(la tv doar)pot spune ca m-a influentat intr-un fel in care nu cred ca o sa se mai intample, chiar daca o perioada am uitat de el(spre rusinea mea).fara discutie il consider un geniu si un supraom pt ca un om normal nu ar fi putut sa faca tot ceea ce a facut el.ce parere aveti ca a aparut un nou tata al copiilor lui?sau ca Jermaine a inceput sa cante peste tot piesa favorita al lui Michael SMILE(la Viena)si chiar planuieste un duet cu sotia lui Larry King?ca nu-l vor sarbatori de ziua lui pt ca nu pot sa se stranga toti la acea data?ca "sarbatorirea" va avea loc in septembrie la viena? ca LaToya ar avea melodiile nelansate ale lui Michael?sunt lucruri care ne fac sa credem ca toti cei din familia lui Michael nu urmaresc decat interesul propriu. si totusi Michael i-a iubit si i-a ajutat mereu...poate ar trebui sa-i urmam exemplul

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm...foarte interesant ce rol a jucat Jeramine in viata lui Michael.Desi a avut un oarecare rol negativ, a insistat ca Michael sa fie inmormantat la Neverland.Un personaj foarte ambiguu.Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  3. Apropo...ati auzit ca de ziua lui,membrii clanului Jackson nu-l vor omagia pe motivul ca nu sunt toti disponibili??? Sau ca Jeramine planuieste un duet cu Shawn King (sotia lui Larry King), dar totusi banii nu vor fi donatii institutiilor de caritate ale lui Michael??? Iar pentru Jeramine pare ca moartea lui Michael este un prilej de relansare a carierei...pe unde merge incepe sa cante...ce??? "Smile" (melodia preferata a lui Michael)...nici Michael nu a cantat-o cat o canta Jeramine.Larry King chiar l-a intrebat, daca isi va insusi aceasta melodie.Inca o data zic....cu asa familie, nici nu mai ai nevoie de dusmani...aaa si Janet era ocupata lucrand la noul cd???S-a apucat acum de el, sau asta ar fi un eveniment care i-ar creste vanzarile???Scz pentru acest comentariu mai lung.Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, asa se explica multe...deja mi se invarte capul dupa tot ce am citit. Ce a fost in jurul lui Michael!!! Cum a supravietuit, torusi, pana la 50 de ani, cand de la familie pana la "prieteni" , toti au avut doar interese!
    Sti, de fapt, pentru adeptii islamului nu exista termenul de “convertit” la islam, ci exista termenul “revertit”. De ce "revertit"? Pentru ca, potrivit invataturii islamului, fiecare om se naste musulman, dar parintii lui il fac ce vor ei. Cu alte cuvinte, orice om se naste musulman (=supus), fara de pacate. Pentru a te "reverti" la Islam nu trebuie sa fii intr-o moschee, ci sa ai cel putin 2 martori musulmani langa tine cand spui aceasta marturisire (shahada), deci abia acum inteleg de ce i-ar fi avut alaturi pe cei doi prieteni -Phillip Bubal şi David Wharnsby. Cat Stevens, devenit Yusuf Islam, ar fi participat si el la mărturisirea de credinţă, în vila din Hollywood Hills a lui Steve Porcaro, deci au fost destui. Daca a venit imamul si a facut ceremonia, acesta trebuia sa dea si un certificat care sa demonstreze revertirea, in certificat fiind mentionat numele primit la ceromonie. Crezi ca n-ar fi aparut pana acum acest act? Sa-l fi ascuns familia?Am citit ca stirea cu convertirea lui Michael asta a aparut in “The Sun”, iar eu nu iau deloc de bune stirile lor. Totusi… Michael a fost de atatea ori trist si a trecut de atatea ori prin situatii grele si nu cred ca schimbarea religiei era o solutie. Cred ca era prea destept sa creada ca schimbarea religiei duce automat la fericire si bine. Iar daca cei trei i-au fost prieteni , nu cred ca ar fi profitat de starea lui sa-l faca sa imbratiseze alta religie. Sau poate ca nu inteleg eu misionarismul islamic, sau poate cei trei nu mai erau prietenii de alta data. Cred ca o convertire ca a lui Michael Jackson nu s-ar fi facut chiar fara nici o dovada, mai ales intre prieteni…ar fi fost facuta o poza, o inregistrare, ceva. S-a mai spus prin presa si de altii ca s-au revertit la islam-imi vine acum in minte exemplul printului Charles, care in 1997, in timpul unei vizite in Orientul Mijlociu s-a imbracat cu hainele specific musulmane. Se spune ca numai musulmanii au voie sa se imbrace in hainele acestea, deci daca Charles si Michael au fost vazuti imbracati asa, ar fi dovada ca sunt adeptii islamului. In cazul printului Charles, pare absurd, nu? In seara asta l-am vazut la stiri, pe Protv, pe nasul copiilor lui Michael, Mark nu stiu cum, care sustinea foarte "afectat" , sus si tare ca el este tatal biologic al lui Prince si Paris, iar “prietenul” Uri Geller confirma si el foarte grav acest lucru. Ce le-a venit acum, la atatea zile de la moartea lui Michael , sa faca asta? Ce urmaresc? Custodia a fost deja stabilita, care este scopul?Denigrarea, banii sau ce? Ce conteaza este ca Michael este tatal legal si atat. Copiii or fi aflat cati se „bat” pentru paternitatea lor? Sper sa nu! Ce fel de „prieteni” a avut Michael langa el, eu nu mai inteleg nimic......Poate te ocupi si de aspectul asta, daca mai ai timp, sincera sa fiu nu stiu cum reusesti sa te documentezi atat de bine si sa mai si scri asa de clar si concis...ai mare talent, multumim inca o data pentru munca enorma pe care o depui!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna . . .din nou ! Pe mine ma macina totusi o chestie (imi cer scuze ca nu are legatura cu postarea de mai sus)aceea cum ca la acea conferinta in care Michael a anuntat concertele de fapt nu era el, era altcineva. Ok! Sa presupunem ca asa ar fi fost, intrebarea mea e urmatoarea: ce legatura are asta cu celalalta supozitie cum ca MJ si-ar fi inscenat moartea??? Iertati-mi ignoranta dar . .. chiar nu va nicio legatura (daca e vreo una) sau de ce Michael in loc sa vina el insusi ar fi trimis pe cineva. Sper sa nu fiu sacaitoare si rog o persoana binevoitoare sa-mi explice ca eu . . .sunt complet bulversata de toate astea . . . Ms anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  6. am si eu o nelaamurire..sper sa ma lumereasca cineva...de ce Michael nu va avea placa funerara la cimitir??? asa am citit in vreo cateva locuri; ar mai fi un zvon cum ca va fi incinerat.Daca stie careva mai multe detalii...Cica singurii care vor fi prezenti vor fi Jackie si La Toya...:(.Scorpya (scz ptr nr de mesaje postate azi).

    RăspundețiȘtergere
  7. Încerc să vă răspund, pe scurt, tuturor:

    La conferinţa care anunţa concertele era chiar Michael, nu mă îndoiesc de asta. Cei trei care au fost de faţă la întâlnirea cu imamul sunt convins că au fost bine intenţionaţi. Repet, nu ştiu dacă a avut loc convertirea (eu prefer să-i spun „convertire”), dar primul meu gând, când i-am văzut că neagă faptul că măcar s-au întâlnit cu Michael în acea zi, a fost că se tem pentru viaţa lor. Sigur, Michael a fost de multe ori trist, dar a intrat şi în Carlebach Shul, la fel de bine cum a avut ca prieteni un preot baptist, un filosof hindus etc şi împreună cu care s-a rugat. Despre ceea ce mai fac fraţii lui Michael, sincer, mă interesează foarte puţin spre deloc. Apar în continuare diverse zvonuri, la care eu nu prea plec urechea.

    Vă mulţumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu vreau sa supar pe nimeni..Intradevar Michael era pasionat de cultura,istorie,dar parerea mea personala este ca el nu a renuntat la principiile sale biblice, foarte bine implantate si de care era chiar mandru.A crezut prea mult in cuvantul Bibliei(care a si promovat-o) astfel incat sa adopte un alt crez bazat pe o alta carte sfanta.A fost condamnat prea des de analogia care incerca sa o faca cu Iisus(a se vedea reactia dupa reprezentatia de la Brit Awards), cu toate ca el a recunoscut de nenumarate ori, deschis, ca incearca sa-l imite pe Iisus, subliniind totodata ca nu se crede El.Si-a insusit citate biblice si comportamente pt care a fost aspru judecat asumandu-si un mare risc.Personal nu cred ca a facut ceva rau, ci dimpotriva daca fiecare dintre noi ar incerca sa-L imite pe Domnul Iisus am trai intr-o lume idealista(insa firea noastra nu ne permite),insa ce ar fi sa incercam sa-l imitam pe Omul Michael.Cu siguranta vom trai in "better world" decat cea de azi.
    Multumensc pt moonwalk, si daca nu te deranjeaza as vrea sa iti trimit niste intrebari ce nu au legatura cu MJ, ci cu francmasoneria.Pe mail e ok?
    Cu multa admiratie,Irina Rotariu

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca era Michael la conferinta atunci de ce se comporta atat de ciudat? Nu parea el..si vocea era diferita, ca sa nu mai spun de felul in care mergea..eu nu prea cred ca era Michael..

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-adevar, el nu a spus niciodata ca este Iisus Hristos, ci ca vrea sa implineasca, sa faca, cele spuse de Hristos: "I will never stop helping and loving people, the way JESUS said to." Este ceea ce multi crestini incerca sa faca si nu-i condamna nimeni, ba dimpotriva! Sa facem ce ne-a spus Hristos sa facem, sa-l "imitam " pe Hristos, nu sa fim Hristos, Doamne fereste! "Imitatio Christi",conform lui Kempis inseamna "Urmand pe Hristos".Cred ca asta a vrut Michael sa faca si multi dintre noi am inteles asta, iar cine n-a inteles, a dat cu piatra...si cum sa nu credem noi ca tocmai de-aia a fost un om incomod si au preferat sa-l elimine...un om cu asa impact asupra lumii, incercand sa aplice, prin viata intreaga, principiile crestine ale trăirii si cunoaşterii lui Dumnezeu cu inima si ratiunea! Mai ales in relatiile cu copiii, ati vazut ce spune despre Iisus si copii judecatorului in inregistrarea din 1 martie 1996, cand a fost acuzat de molestare. Este exact ce le lipsea "iluminatilor" lumii, care clocesc de zor razboaie vazute si nevazute. Normal ca reprezenta un pericol, mai ales acum, la concertele de la Londra...ati vazut in ultima inregistrare ce canta? Pai..."They Don't Care About Us" si stia el de ce canta asta. Cand o sa ne dam cu totii seama de adevar, pe cati dintre noi intereseaza? Cred ca si campania asta de denigrare si "uratire" o omului Michael, inceputa din timpul vietii si continuata mai abitir acum ,dupa moarte, are drept scop ca oamenii sa-l perceapa pe Michael ca pe un drac, nu ca pe un inger.Poate ne vom trezi mai multi, totusi, ca multe ni se pregatesc si noua si noi habar nu avem....multumim pentru tot, daca nu citeam ce ai scris aici, cred ca nici eu nu realizam grozaviile pe care puternicii lumii i le-au facut lui Michael si pe care ni le pregatesc, la un alt nivel, desigur, tuturor...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici pe mine nu ma intereseaza ce face familia lui, exceptand un ultim aspect: inmormantarea. Nu este de crezut ca mama, propria lui mama sa nu fie prezenta atunci cand i se inmormanteaza fiul. Nemaipunand la socoteala faptul ca a doua zi dupa moartea lui Michael, mama lui facea shopping de zor int-un mare supermarket. Am fost noi, fanii lui mai afectati decat propria familie, si aici ii las in urma pe fratii, surorile sau monstrul de Joe, dar mama lui?!Nu stiu ce sa cred..
    Apoi sa fie inmormantat fara o ceremonie la care sa participe familia si fara sa i se graveze numele pe piatra funerara?????? Pai si cei mai nenorociti criminali din istorie au macar numele sau datele de nastere si de moarte inscrise. Este inadmisibil.. Familia spunea ca din motive de securitate. OK. Dar daca il asezau intr-o groapa, dupa care il betonau, acei fanatici, hoti, etc, n-ar fi putut sa sparga nici cu pick-hummer-ul in plin cimitirul cu ditamai paza.
    Sunt multe intrebari care nu si-au gasit raspunsul. Politia, impreuna cu legistul sef tot amana raportul autopsiei (si-au fost doua), declaratiile lor sunt ambigue, nu-mi dau seama ce tot se asteapta.
    Si de fapt, e mort, si-a regizat propria moarte, sau e doar dorinta noastra disperata de a-l sti in viata, creand tot felul de scenarii produse de informatiile confuze care ni se servesc de catre presa? Oare cand o sa intelegem? Sau o sa stim vreodata adevarul?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai, cred ca, fiecare dintre noi ar dona ca aceasta carte (bazata pe ce ai scris pe blog)sa ose poata publica si sa apara!
    Iar banii pe care ii iei din vanzarea cartii poti sa ii DONEZI!
    De ce sa nu te gandesti si asa????????
    Nu trebuie neaparat sa sa gandesti ca esti unul dintre cei care va profita de pe urma mortii lui.
    Cred ca un adevar trebuie spus la cat mai multa lume si pe toate caile posibile!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie mi se pare ca familia il pedepseste la uitare....parca nu-i pasa, prea a trecut repede peste asta. Poate asa este la ei, asta este mentalitatea, si totusi..... Vor profita din plin de pe urma mortii lui. Atat. Nu pot sa-mi imaginez ca omul cel mai iubit de pe pamant zace intr-o groapa in cel mai mare anonimat. Indiferent de scuzele cu dezgropatul de catre fani. Nu este firesc. Sau mai bine zis ... mai este ceva firesc in cazul Michael Jackson?

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc mult de tot mihai pt autobiografie....si pt ca esti printre putinii care spun adevarul despre Michael..multumesc mult din nou!(Louise)

    RăspundețiȘtergere
  15. Michael nu este singur si nici nu va fi. chiar daca familia continua sa se poarte asa... sunt multe lucruri ciudate. multi ascund multe lucruri si incepi sa te gandesti la unele lucruri. noi ne gandim la el si nimeni nu va putea sa ne interzica asta si lucrul asta ii enerveaza foarte tare pe "aia". consider ca ar trebui sa continuam sa cautam cat mai multe raspunsuri si asa voi gasii poate ceva concret. multmumesc pt tot...

    RăspundețiȘtergere
  16. inmormantarea lui Michael m-a dezamagit complet,asa cum a facut-o si slujba de comemorare.Am citit carte "Complotul impotriva lui Michael Jackson" si sincer ma intreb cum de a rezistat pana la varsta lui printre atatea lipitori si profitori in preajma lui.Cei care pot le-as recomanda cartea, ptr a afla cat de rea,de perversa, de cruda a putut fi lumea cu o persoana care nu a facut altceva decat sa daruiasca la nesfarsit. Daca intr-adevar a murit sper sa-si fi gasit linistea, dar daca este asa cum sustin anumite "surse" o "inscenare" m-as bucura, fiindca a avut curajul si puterea sa se retraga de pe o scena perversa, pentru a putea trai liber si nestingherit.Dar sa fim rationali...asemnea zvonuri au circulat cand a murit primul rege pe care l-a avut muzica,Elvis Presley.In orice caz, merita o inmormantare demna de un rege, un geniu, un titan in tot ceea ce facea.Tot ceea ce a facut, sau mai bine zis ce nu a facut familia, mi-a lasat un gust amar si suparator de o nepasare totala in ceea ce-l priveste pe Michael.Merita mult mult mult mai mult.Scorpya

    RăspundețiȘtergere
  17. Mie nu mai mi se pare nimic firesc legat de moartea lui MJ. Asa cum spunea si cerasela, si dana si nico se ridica multe semne de intrebare. Cum e posibil ca mama sa nu participe la inmormantare? Cum e posibil sa se tina secret locul unde a fost inmormantat? Michael nu a fost numai al lor a fost la lumii intregi si are milioane (oare sun zeci, sute de milioane?) de fani in toata lumea care il pretuiesc si-l iubesc pentru ca a existat. Toata aceasta secretomania ma duce cu gandul, ca pe multi altii, ca nu e mort.
    Daca va amintiti si cand a murit elvis aparusera la fel suspiciuni, dar dupa cum puteti vedea aici http://www.elvispresleynews.com/ElvisFuneral.html, fanii l-au putut vedea, i-au putut aduce un ultim omagiu.
    Ce-am vazut la moartea lui Michael Jackson?
    O fotografie din ambulanta, unde nu e obligatoriu sa fie mort. Si asa cum am vazut cu totii il recunoastem, numai medicii veniti nu l-au recunoscut, oare de ce? Voua vi se pare ca arata asa de batran si de nerecunoscut cum s-a afirmat?
    O ceremonie unde este adus un sicriu (gol, spun unii) si unde familia aduce un omagiu regizat. Plansul fetitei a emotionat o lume intraga, dar oare nu facea parte din regie? Janet are grija sa-i ridice microfonul si o indeamna sa vorbeasca mai tare, parca pentru a fi mai convingatoare. (Sa-mi fie iertata aceasta observatie, dar asta e opinia mea).
    Amanarea rezultatelor autopsiei pe o perioada nedeterminata (de ce? pentru ca fanii sa-si piarda interesul?)
    O inmormantare plina de mister (de ce? pentru a nu se putea dovedi niciodata unde a fost inmormant?)
    Legat de moartea sa, Michael si-ar fi dorit multe alte lucruri pe care familia nu le-a respectat.
    Aflam de curand ca asigurarea incheiata ptr. concertele din Londra nu are valoare (de ce? oare ptr. ca nu este mort?)
    Ati vazut probabil si stirea cu privire la sosia lui MJ fotografiata in 1988 in Germania. Nimeni nu si-a dat seama ca este o dublura.(deci se poate induce orice cu sosii ).
    Si ar mai fi si alte argumente, dar deja, vorba ceraselei am devenit oare paranoica?
    Tu, Mihai pentru tot ce ne-ai prezentat aici si pentru care iti multumim din suflet, pentru ca datorita tie am aflat lucruri pe care nu le-am fi aflat altfel, te-ai documentat dupa cum spui din interviurile lui, videoteca personala, articole de pe diverse site-uri, dar despre MOARTEA lui tu pe ce te bazezi, ce surse iti garanteaza lucrul acesta 100%?
    Spuneai ca la conferinta esti sigur ca a fost Michael. Dar vezi ca s-au folosit si sosiile in alte situatii si a functionat.
    As vrea sa scap de aceste suspiciuni, dar nu pot, cu toate ca tare mi-as mai dori sa traiasca.
    Poate si actiunile familiei par ciudate, dar daca face asta pentru a-i fi loiala in ceasul al 12-lea si a-i asigura o viata linistita, merita sa acceptam si aceasta secretomanie.
    Daca intr-adevar a fost pus la punct un scenariu, sunt sigura ca nu a fost nevoie sa-si paraseaca copiii, vor fi si ei partasi la viata secreta a tatalui lor.

    RăspundețiȘtergere
  18. nu cred ca Michael si-ar fi folosit copii pentru nici o inscenare din lumea asta...am vazut recent niste filmulete, 10 la numar din arhiva personala a lui MJ si am vazut cum se purta cu copii,in general, nu doar cu ai lui, is nu i-ar face pentru nimic in lume sa se prefaca. Sa nu uitam ca Michael a urat miciuna, si-ar fi pus oare copii sa minta? Eu una nu cred

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim,se vede clar ca acela este un site de scandal care clar nu va posta nimic adevarat despre Michael.Daca ar fi plecat la aeroport cu zici tu,atunci crezi ca nu l-ar fi vazut nimeni,macar un om de presa? In plus eu am accesat adresa care ai dat-o si nu mi-a aparut nimic. Si crezi ca daca ar mai fi trait macar unul dintre copii nu s-ar fi dat de gol? Totusi sunt copii... Si daca ar fi planuit sa dispara atunci de ce si-ar mai fi anuntat public revenirea? Pt.ca se vede clar ca la conferinta de presa era chiar el! Eu nu cred ca traieste,MJ nu si-ar fi inselat fanii! Eu cred ce se spune numai pe site-urile fan michael jackson pt.ca numai fanii pot sti adevarul.MJ 4EVER! LUV U MJ! V.A

    RăspundețiȘtergere
  20. Este minunat ceea ce scrii,Mihai,se vede ca esti fan MJ, sa o tii tot asa!V.A

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să vă semnaţi dacă doriţi să comentaţi, ca să ştiu cine mi-a călcat pragul blogului :) Mulţumesc.